2023. 01. 21.
Felhívás derengőre (jan. 21-22.) + The Rest of 2022 vol. 2.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Felhívás derengőre (jan. 21-22.) + The Rest of 2022 vol. 2.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 21.:
LOST IN ILLUSIONS
0
Meglógtam a FERRARIVAL Monet-val.

Talán érdemes:
Fél kilenckor többszörösen rendhagyó love story a Cinemax 2-őn, emlékeztetve rá hogy a meleg vonzalmak megítélése a II. VH utáni fene Nagy szabadságban, még a felvilágosult NSZK-ban se változott jó ideig. Hans (Franz Rogowski) kálváriája még a nácik alatt kezdődött és a demokráciában folytatódott, így ismerkedett meg gyilkosságért ülő cellatársával. Az amatőr tetováló Viktor (Georg Friedrich) felajánlja hogy eltünteti a koncentrációs táborban Hans karjára varrt számot de barátságukat az elején több okból sem tervezi elmélyíteni, ezek közül a legfőbb (a törvényi tiltás mellett) saját homofóbiája. A Große Freiheit több a Brokeback Mountain német kiadásánál, igenis megáll a maga lábán. Nem az egyedüli film a hírhedt 175-ös paragrafusról (amit csak 1989-ben töröltek el teljesen), de talán ez a legjobb. 23:00-kor a Thomas Crown-ügy 1999-es remake-je a Moziverzumom. Az originál 68-as voltmár, ajánlottamismár de ebben Pierce Brosnan és Rene Russo lép Steve McQueen és Faye Dunaway nyomdokába. Előbbi a címszereplő unatkozó milliárdos, utóbbi pedig az érdeklődését felcsigázó love interest, hogy ne legyen egyszerű dolguk egymással, arról találkozásuk apropója, egy Monet-festmény ellopása gondoskodik. A tettes és az őt lebuktatni szándékozó biztosítási ügynöknő fogócskája elit és egzotikus helyeken zajlik, mindenben a néző kedvére téve miközben azért a rendező John McTiernan sem megy le kutyába. Alkotása odatehető a régi mellé, sőt bizonyos tekintetben bejövősebb annál: semmi bajom McQueennel és (az itt cameózó) Dunaway-jel de mintha kifejezetten utódaikra szabták volna a forgatókönyvet (Crown pld. totál James Bond-antipólus). Féléjfélkor nyolcvanas évekbeli (de a hatvanas évek végén játszódó) modernizált Balzac-adaptáció az M5-ön. Máté Gábor lesz a reverendát költészetre cserélő fiatalember aki Budapestre jön érvényesülni színésznő szerelmével (Udvaros Dorottya) de csak Elveszett illúziókat talál. Az említetteken kívül ott lesz még benne Bessenyei Ferenc és a lengyel sztár, Boguslaw Linda is, ha nem az ő kedvükért akkor Mártha István zenéje vagy Jancsó Nyika operatőrködése miatt adjunk neki esélyt!

„Zene” és „film” rovat:
The Best of 2022 Johnny Depp Edition vol. 1.:
Minden bántalmazottnak árthat az a gyűlölet, ami Amber Heardre hullik a Johnny Depp-perben: „A közvélemény, úgy tűnik, már jó előre eldöntötte, hogy Amber Heard a hunyó a napról napra gyomorforgatóbbá váló Depp kontra Heard ügyben. Ez pedig visszavetheti a családon belüli erőszak-ügyek napvilágra kerülését.” – Ohhh, szóval mégsem a média döntötte el „jó előre” hogy „ki a hunyó” ebben a „gyomorforgató ügyben”. Ja de:
Az ügyvédnő, aki a Johnny Depp-peren lassan nagyobb sztár lesz, mint védence: „Camille Vasquez 37 éves jogászt felfedezte magának a média, miután a Depp-peren többször is zavarba hozta Amber Heardöt, a földbe döngölte az ellenfél ügyvédet, és ölelkezett a színésszel. Rajongótábora lett, a tárgyaláson készült kisvideókat milliók nézik meg, úgy fotózkodnak vele, mint egy rocksztárral.”MAGYARUL: GYŰLÖLD!!44!!!4négy!!!! Ja mégsem:
Életet mentett Johnny Depp ügyvédje: „Wonder Womannak nevezték el a légiutas-kísérők.” – Nagyon ravasz de a médiamunkások eszén nem jár túl, már megtalálták az új ellenségeket a vádlott mellett kiállók személyében:
Emma Thompson nem aggódik amiatt, hogy Johnny Depp győzelme kisiklatja a #metoo mozgalmat – Mehet a feketelistára Robert Downey Jr. mellé:
Videóchaten ünnepelt íteléte után Johnny Depp és Robert Downey Jr. – Gyűlöld, gyűlöld, GY.Ű.L.Ö.L.D.!!44!44!!444
Kate Moss elárulta, miért tanúskodott Johnny Depp mellett a rágalmazási perben – Mert remélte hogy nőként nem veszi célkeresztbe a média:
Paul McCartney egyértelműen megmutatta, hogy Johnny Depp mellett áll – Akkor mától őt is egyértelműen gyűlölni kell.
Johnny Depp 25 év után újra filmet rendez: „Al Pacino is kiveszi belőle a maga részét.” – Lásd fentebb, de még így sem ez lesz az Év filmje, mert:
Villámgyorsan elkészült az Amber Heard és Johnny Depp peréről szóló film: „A hetekig elhúzódó tárgyalássorozat júniusban ért véget, de az amerikai nézők már szeptember 30-ától megtekinthetik a filmváltozatát.” Nap kommentjei:
0

VASÁRNAP, JANUÁR 22.:
CHRISTMAS SCHMALTZ
0
Nászéjszaka, kísértettel.

Talán érdemes:
Haladjunk időben-minőségben visszafelé! Éjfél után öt perccel rövidke Hallmark-marhaság melyben leendő férj hagyja cserben a szenteste esküdni akaró oltári nőt. Amaz nem adja fel, az első kétségbeesés után lelkesen készül a Karácsonyi keringőre, akár lesz partnere, akár nem. A buktatók dacára kitart, már csak azért is hogy befejezze a tánc-különórákat amit ezer éve, még iskolás korában kezdett el. Oktatója bátorítja és még az is a pakliban van hogy nem csak a parketten lesznek egy pár... A Christmas Waltz pontosan az, ami, társainál pár fokkal jobban kivitelezve (ezért is jutott el az HBO-ig). Jóval előtte 20:30-kor túlnyújtott drámázás a Cinemax 2-őn, a helyszín Marseilles egyik banlieu-je ahol a család fekete báránya lassan be is költözhetne a börtönbe, annyi van a rovásán. Erre lesz is esélye legutóbbi, komolyabb dobása (rablás) után de egy Jó anya így is kiáll gyermeke mellett, akár drogot is becsempészve a letartóztatottnak. Norát az sem érdekli hogy ezzel takarítónői állását veszélyezteti vagyis a jóságot itt sem sok választja el a kihasználható naivitástól. Kereken kilenckor 2005-ös szellem szerelem a Moziverzumon melyben az ekkor csúcson levő (és a sikerbe nem belehülyült) Reese Witherspoon jár vissza lakásába. Az új tulajdonostól (Mark Ruffalo) sem zavartatja magát, sőt rendszeresen tanácsokat ad neki meg általában sopánkodik amiért az (szerinte) nem vigyáz eléggé a cuccaira. A férfi felidézi amit a Ghostból tanult és igyekszik minél többet megtudni hívatlan vendége múltjáról, hátha ezzel az is kiderül, mivel segíthetne át végleg a túlsó oldalra – már ha addig bele nem habarodik. A Ha igaz volna... a Ffffférrrrffffiaknak is fogyasztható rom. kom.-ok sorát gyarapítja, Mark Waters nem először foglalkozik Excsajok szellemeivel bár itt más lesz a megoldás. Azt se felejtsük hogy újabban rendszeresek a paranormális kapcsolatok-házasságok:

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2022 Házasság Edition vol. 1:
Jelenből a jövőbe – Nem tud élete párjával beszélgetni az a férfi, aki egy hologramot vett feleségülFIRST WORLD PROBLEM, LESZAROM Örüljön neki:
Ez az énekesnő egy szellemhez ment feleségül, aki végig piálta a nászútjukat – Ebből ítélve nem lehet egyszerű eset a csaj.
Halottaskocsival, koporsóban érkezett az esküvőjére a vőlegényDRAKULA LIKES THIS Idő kérdése és távozni is így fog...vagy nem, lásd fentebb.
Félmeztelen pap előtt házasodott össze non-bináris kedvesével egy plasztika mániás férfi, aki fél éve vált el egy kartonfigurától – Oké, jöhet a bibliai hét csapás. Mármint neki, meg neki is:
Összeházasodott egy rongybabával, már gyerekük is született – Nem érdekel hogyan, meg az sem, mi lesz vele a válás után:
Rongybaba férje megcsalta a brazil nőt: „Nem várt fordulatot vettek az események.” – Ha már felnőtt játékok:
63 ezer forintért vehetnek maguknak a magányos szinglik egy férfi méretű plüssmedvét – Ennyi erővel furrybe is átmehetnének...
Szabad utat engednek Dél-Koreában a szexbabaimportnak: „Ezzel egy többéves, közerkölcsről és a magánélet védelméről szóló vita zárult le.” – ...a progresszivitás jegyében:
Élethű guminőt vett férjének ez a feleség, ami pont úgy néz ki, mint őUgyanazt a nőt kétszer? NORMÁLIS?! Hát hol itt a nyitottság?!
Ezt a bébi bárányt mindennap magával viszi az irodába a gazdija – Vegye feleségül:
wtf – Mekkhökkentő: kecskét vett feleségül egy 44 éves férfi: „A különös ceremónián hagyományos viseletben gyűlt össze a falu apraja-nagyja.”Jay és Néma Bob lájkolta ezt,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés