2023. 01. 30.
Lone Raiders (jan. 30-31., feb. 1-2.) + The Rest of 2022 vol. 5.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Lone Raiders  (jan. 30-31., feb. 1-2.) + The Rest of 2022 vol. 5.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 30.:
PÉNZZEL ÉRKEZEM...
0
...fáradt, kiégett angyal.

Talán érdemes:
Az HBO-n 21:55-kor nem horror vár minket, hiába ígérik hogy Éjjel érkezik a borzalom. Nem, Trey Edward Shults 2017-ben kvázi megjósolta a Covidot járvány elől cabin in the woods-ba zárkózott családjával akikhez vadidegen tör be. Nyilván nem örülnek de segítenek neki így már két família túlélésén izgulhatunk, Shults pedig a felállásból eredő drámákra-bizalmatlanságra helyezi a hangsúlyt. A Dunán ritkán vetített magyar krimi negyed éjfélkor a rendszerváltás Törvénytelen zűrzavarának haszonélvezőiről. Városi értelmiségi (Cserhalmi György) utazik haza anyja végakaratát teljesíteni a Balaton melletti településre de szembesül a földekre és kárpótlási jegyekre vadászó profikkal. András Ferenc filmje 1994-ben készült szóval hamar reagált a változásokra így hibáival együtt is fontos (és agyonhallgatott) kordokumentum. Ha nem a sztori vagy Bács Ferenc, Koltai Róbert és Daniel Olbrychski kedvéért akkor Mártha István zenéjéért nézzük. Az M5-ön valamivel utána 23:40-kor hétéves doksi a hírhedt, 1936-os olimpián induló Szon Gidzsongról aki úgy szerzett aranyérmet hazájának (Korea) hogy a Futamon az őket éppen megszálló országot (Japán) képviselve vett részt.

Ajánlott:
A Cinemax 2-őn fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 11:15-kor) újabb fejezet a Bresson-életműből, ezúttal a Pénzzel a középpontban. A „főszereplő” poénból hamisított ötszázfrankos ami körbe-körbejár az emberek között, egy sorsot sem hagyva érintetlenül. Legnagyobb áldozata a teherautós (Christian Patey) akit rendőrségre juttat, emiatt ugrik az állása és innentől a lecsúszás visszafordíthatatlan. A férfinek nincs vesztenivalója, főleg eltartandó feleségével és lányával így bankrablásban vesz részt, emiatt azonban a törvény is nagyobb erővel sújt le rá. Amíg bent ül, kislánya meghal, felesége elhagyja, a modernizált Tolsztoj-adaptáció (melyhez az író „csak” a kezdőlökést adta) gyilkossággal lesz teljes. Bresson még egyszer, utoljára elmondta minden rossz gyökeréről azt amit a Zsebtolvajjal, az összhatást Bach zenéje színesíti (a szándékosan amatőr színészek viszont rontanak rajta), mi meg lássuk a mai gazdagokat:

LESZAROM a kardashianokat...
The Best of 2022 Párkapcsolat Edition:
Kylie Jenner újra együtt lehet a gyermeke apjával – Akkor újra leszarhatom őt meg a többieket is:
Íme Devin Armani Booker – Kendall Jenner egy egy évvel fiatalabb kosarassráccal romantikázgatHÁT, LEGALÁBB FÉRFIVAL RANDIZIK LESZAROM.
ez igen – Kourtney Kardashian szerint a szexi fehérnemű és a szexjáték elengedhetetlen randikellék: „A realitysorozat-sztár és vőlegénye, Travis Barker szeret vadulni: bilincset és egy bőrövet is használnak.”LESZAROM amíg a négy fal között csinálják és másnak nem esik bántódása:
Mentő vitte kórházba Travis Barkert – Ez megesik a Kardashianok pasijaival, most már Kanyét is könnyebb megérteni:
A Victoria’s Secret egyik legismertebb modellje lehet Kanye West új barátnőjeDICAPRIO LIKES THIS LESZAROM.
Kanye West új barátnője már ki is találta a közös becenevüketLESZAROM Tetováltassa azt is magára:
Kanye West új párja magára tetováltatta a rapper nevét – Jól fog öregedni ez is. Ja nem, LESZAROM.
Összejött Khloe Kardashian és a 365 nap sztárja? – Nem, LESZAROM a Kardashianoknak mind a 365 napra más jut:
Kim Kardashian a saját nagyanyja „tiszteletére“ szexelt Pete Davidsonnal a kandalló előtt: „Ezt közölte is a nagyival.” – Ahelyett hogy őt is meghívta volna erre a gyors menetre:
Kim Kardashian szívesen randizna egy orvossal most, hogy Peter Davidsonnal szakítottak – Nem óhajtom tudni mit művelt a Davidson gyerek a big dick energyjével :SSS

 

KEDD, JANUÁR 31.:
THE LAST STRAW
0
Semmi hirtelen cicó!

Talán érdemes:
Nyolckor faith movie a Viasat2 műsorán valódi eseményből. 1989-ben Don Piper (Hayden Christensen) meghalt de mégis túlélt egy súlyos balesetet, gyakorlatilag a halottszállítóra vártak a helyszínelők mikor egy arra járó lelkész imádkozni kezdett felette. Ekkor történt a csoda: Piper felébredt és maga is csatlakozott a dicsőítéshez, a másvilágon töltött másfél óra látomásait pedig könyvbe öntötte. Felépülése nem volt zökkenőmentes (nem is lehetett) de felesége (Kate Bosworth) kitartott mellette pedig neki se volt könnyű dolga, férje az elején nem tudott belenyugodni a teste állapotába. A 90 perc a mennyországban nekünk sajnos nem annyi hanem bő két óra, de legalább megtanuljuk (újra) értékelni amink van, két órával később (22:00) többszörös visszatérők az HBO-n. Steven Soderbergh a Semmi hirtelen mozdulattal adott lehetőséget azon STÁRoknak akiket Halivúd már leírt, megnyerve a célnak pár állócsillagot is (pld. Matt Damon). Az ötvenes években járunk, három közönséges bűnöző (Don Cheadle, Kieran Culkin, Benicio Del Toro) middle man-jük (Brendan Fraser) megbízásából túszul ejti egy aktakukac (David Harbour) feleségét-gyerekeit hogy így vegyék rá értékes papírok ellopására főnöke irodájából. A szálakat a háttérből igazi nagymenő (Ray Liotta) mozgatja ergo minden adott a neo-noirhoz, hogy mégsem ajánlott az Ed Solomon szkriptje és a halszemoptika túlzásba vitt használata miatt van. Éjfél után öt perccel harmatgyenge tinivígjáték a Filmbox Plus-on amit csak Gary Busey ment úgy-ahogy. Két jóbarát sajátos castingot szervez miután marihuána-termésük odalesz és csajaik emiatt faképnél hagyják őket. A POLICE Bikini Model Academy inkább szépségverseny mint rendes „iskola” bár abból is jut bele mikor régi sulis riválisuknak dettó eszébe jut ugyanez... Straw Weisman nem egy Judd Apatow és bár tényleg lesznek benne Csajok bikiniben de kb. ennyi az összes pozitívuma, mondjuk azt is vegyük hozzá hogy ma már ilyen limonádék el se készülhetnének:

Hétköznapi sekszizmus rovat:
The Best of 2022:
Millie Bobby Brown egyre több szexuális tartalmú megjegyzést kap, amióta nagykorú – ...és ezzel sajnos nincs egyedül:
A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről – Bezzeg ha nő teszi ugyanezt az csak oops-ot ér.
Sokan undorítónak nevezik, de ez a modell büszkén vállalja narancsbőrös fenekét: „Karina Irby a rosszindulatú kommentekkel mit sem törődve bátran ki meri posztolni az Instagramra az apró tökéletlenségeit.” – Vetkőzzön is mellé:
Tabu a női mell, és még csak nem is a nők döntenek a megmutatásáról: „Évezredes tiltás övezi, még ma is jobb, ha inkább rejtve marad, pedig az egyik legtermészetesebb női testrész, mégsem a nők döntik el, hogy megmutatják-e, vagy nem. (...) Mi köze a mellbimbónak az egyenjogúsághoz, és jó lenne-e a nőknek, ha felszabadulnának a melleik?” – Ne aggódj, majd a sariatanács eldönti. Bezzeg ha férfi vetkőzik nyilvánosan akkor nincs kérdés:
Börtönbe kerülhet a pucér asztalos, aki átlátszó nadrágban sétált be a rendőrségre – Pedig ő csak progresszív akart lenni :DDD
Natalie Dormer szerint a férfiak is ugyanúgy tárgyiasítva vannak a filmekben, mint a nők – Ő csak tudja a Trónok harca óta...nem baj, majd ezt is megoldják:
Minnie egér nadrágkosztümöt kapott, a Fox Newsnak leolvadt az agya, hogy ez „szétzilálja a társadalom szövetét”: „Újabb feminista támadás a férfiak vágyai ellen.” – Van egy rossz hírem az „újságírónak”: Mickey-re és Minnie-re rajtad kívül senki sem gondol sex objectként, nem ezért lázadoznak.
Ó, igen, pont oda! – szexi hangokat adnak ki a svéd szemeteskukák: „Gyere vissza, és csináld újra! Legközelebb egy kicsit balra! – fülledt hangulatot árasztanak a malmöi kukák.” – ...de vajon mit fognak ehhez szólni az SJW-k és a helyi sariatanács tagjai?... :DDD
 

SZERDA, FEBRUÁR 1.:
SZUBTRÓPUSI VIHAR
0
Kristen, az én Stewartom.

Talán érdemes:
Nem volnék meglepve ha a silány felhozatal megint leképezné a rossz időjárást mert mára csak két program jut. A Cinemaxon nyolckor fehér ápolónő fogadja örökbe a Vad trópusokon működő kórházukban hagyott fekete babát és neveli sajátjaként. Itt a lehetőség hogy a gyerek kilépjen igazi szülei nyomorából azaz mégsem mert pótmamáját másfél évtizeddel később elragadja a halál. Moise ekkor visszaugrik pár mezőt a játéktáblán oda ahol lennie kellene (?), egy olyan fiatalkorú bandába amiből a francia gyarmatokon (Mayotte) sincs hiány. A testvércsatornán (Cinemax 2) majdnem ugyanez fél kilenckor csak bolgár művészfilmmel, párhuzamos életutakra építve. Több karakter, egyazon (bece)név (Petya, az én Petyám) és hasonló, idő előtti befejezés. Ez esetünkben öngyilkosságot jelent 17 évesen, ezt választotta a valóban létezett költőnő Petya Dubarova 1979-ben és filmbeli, fiktív névrokona is negyven évvel később... Majdnem-névrokonságnál maradva:

Dubajozós rovat:
The Best of 2022:
bizony – Dubaji hercegné is lehetett volna Roger Federer felesége: „Vavrinec korábban Rogerhez hasonlóan tehetséges teniszező volt.” – Attól még lehet belőle később hercegné...
„A jövő most van”: felszállt egy kétüléses repülő autó Dubajban – Hát még ha nők is vezethetnék!!!
Függőleges erdőkkel dobnák fel a dubaji felhőkarcolókat: „A milánói Bosco Verticale-hez hasonló, fákkal és bokrokkal beültetett ikertornyokat álmodtak Dubajba olasz építészek.” – Tessék mondani, a fákkal is közölték hogy nem nőhetnek egy bizonyos szintnél tovább? Na de wait, a challenger appears:
Megdupláznák a Burdzs Kalifát: közel 2000 milliárd forintból építene 2 kilométeres felhőkarcolót Szaúd-Arábia: „Az Egyesült Arab Emirátusok rekorder épületét, Burdzs Kalifát körözhetik le a szaúdiak a tervezett 2000 méteres toronyházzal. Az építési költségek határa is a csillagos ég.”REMÉLEM WC IS LESZ A LIFTBEN Hé, hát eddig úgy volt hogy ők vízszintesen terjeszkednek:
Már kotorják Szaúd-Arábiában a 170 km. hosszú megalomán vonalváros alapjait – videó – ... az árkok pedig duplapluszjók mert multifunkcionálisak:
81 embert végeztek ki egyetlen nap alatt Szaúd-Arábiában: „Jogvédő szervezetek szerint az elítéltek jelentős része a síita kisebbség tagja.” – Vagy csak a jövő útjában álltak:
Halálra ítéltek három férfit Szaúd-Arábiában, mert az új sci-fi város útjában álltak: „Nem voltak hajlandóak elköltözni a szülőföldjükről.” – Ez is sci-fi, csak disztópia. Hát igen, a jövő most van:
Fotó: „Szupermodell” kávézót nyit Dubaj, egyetlen robot dolgozik majd benne: „A tervek szerint 2023-ban nyitja majd meg kapuit a Donna Cyber-Cafe nevű kávézó Dubajban, ahol a személyzet egyetlen tagja egy modellről mintázott robot lesz.” – Akkor realdollok nem is lesznek benne? :(((((
A világbajnokság kezdetéig Doha lehet az új DubajMORE DUBAJ THAN DUBAJ Miért, eddig nem az volt? o_O

 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 2.:
CORTEX, A HÓDÍTÓ...
0
...Rubik-kockákkal álmodik.

Talán érdemes:
A Filmbox Premiumon több néven is forgalmazott krimi kilenckor melyben Alzheimeres ex-rendőr (André Dussollier) költözik öregek otthonába. Magának és fiának így szeretne nyugalmas lezárást biztosítani de ez természetesen nem jön össze mert a bent lakók sűrűn fogyatkoznak. Mikor nimfomán seksz-partnere (Marthe Keller) is sorra kerül, a nyomozónak ki kell vizsgálnia az ügyet – már ha nem csak a betegsége játszott össze a képzeletével... A Cortex (vagy Nyomozás a zavaros vizeken) a Memento szituját viszi tovább (itt is a legutóbbi nap törlődik a főhős memóriájából) és párosítja Hitchcock legjobb pillanataival. Más. Az egy éve kezdődött villámháborúra az HBO emlékezteti 21:40-kor azokat akiket kell, friss doksival Mariupolból, az Emberi történetek természetesen a város és lakói korábbi ill. mostani állapotára-körülményeire koncentrál. A Cinemax 2-őn kicsivel előtte, féléjfélkor adott Csodálatos teremtményeknek semmi köze a Heavenly Creatures-höz, ez északi Legyek ura-variáns tavalyról. Nem véletlenül tették ilyen későre mert egy kiközösített társaság kezd benne kegyetlen játékokba, felnőttekkel és kortársaikkal egyaránt szembefordulva. A három srácot közös nevezőre hozza a zűrös otthoni helyzet meg az iskolai zaklatás és barátságukba az is belefér hogy egymásnak továbbítják a külsősöktől megtapasztalt fájdalmat. A robbanás végül egyikük alkoholista, bántalmazó mostohaapja miatt következik be de addig csak a sokat kibírók jutnak el, mondjuk ők így is másfajta szenvedést választanának helyette:

Trónok harca rovat:
The Best of 2022 vol. 1.
Paddy Considine zokogva nézte végig saját utolsó Sárkányok Háza jeleneteit, szívszorító ok miatt zaklatta fel Viserys sorsaÉN IS SÍRTAM, DE ÖRÖMÖMBEN Abszolút megértem:
széria – Georg R. R. Martin úgy véli, nem tett hozzá sokat a Trónok harcához: „Nem volt sok beleszólása a széria végkimenetelébe.” – Hát legalább őszinte, bár nem azért nem szólt bele mert nem engedték neki:
George R. R. Martin pár száz oldalnyira van attól, hogy befejezze a következő Trónok harca-könyvét – MUHAHA, hát persze. Hiszem ha látom:
George R. R. Martin retteg az olvasóitól, a hobbijáról is lemondott: „Egy talkshow-ban beszélt róla.” – Csak egy tipp: kevesebb tóksó, több írás, akkor a rajongók se zaklatnák és a hobbija is megmaradna.
A Sárkányok háza gyakorlatilag a Shrek, és bizonyíték is van rá – Mondjuk nem józanul néztem de gyakorlatilag egyetlen gyilkolós-nemierőszakolós jelenetre sem emlékszem a Shrekből:
tévé 18+ 10 valós történelmi esemény, ami bekerült a Trónok harcába – Sőt, a spinoffba is:
Anglia első polgárháborúja olyan durva volt, hogy a Sárkányok háza is lekoppintotta a Trónok harca utánUgyanaz a szar kétszer? NORMÁLIS?!
Durva – Orgiák, nemi erőszak és gyermekáldozatok: ilyen volt az élet az ókori Babilonban – B+ ne adjatok ötleteket a producereknek, így is elég kreatívak:
Lovagregény csonkolt végtagokkal és sárkányokkal: ilyen lett a Trónok harca-előzménysorozat: „A Trónok harca utolsó évadai a fél világnak csalódást okoztak, úgyhogy rengetegen és hatalmas elvárásokkal várták a Daenerys, a Sárkányok Anyja története előtt kétszáz évvel játszódó előzménysorozatot, a Sárkányok házát. Megnéztük az első részt.” – ...és hol van még a vége,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés