2023. 02. 06.
Riva, sírva (feb. 6-9.) + The Rest of 2022 vol. 7.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Riva, sírva (feb. 6-9.) + The Rest of 2022 vol. 7.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 6.:
MONAMÚRI PARTIZÁN
0
Emmanuelle siratja MEXIKÓT Japánt.

Ajánlott:
A Cinemax 2 Bresson után Alain Resnais oeuvre-jére tér át fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 12:15-kor), egyből a debütálással kezdve. A Szerelmem, Hiroshima hősnője (Emmanuelle Riva) Japánban szerepel háborúellenes filmben amire jócskán rávetül a gombafelhő árnyéka. Itt jön össze az építésszel (Eiji Okada) aki az atombomba miatt vesztette el szeretteit de a nő múltja sem vidám: mostani szeretője felidézi a megszállás alattit (Bernard Fresson) aki német katona volt és aki miatt kollaboránsként megszégyenítették (többek közt a családtagjai is). Marguerite Duras műve a megaláztatásokat emelte ki, Resnais viszont a továbblépést és az emlékek helyén kezelését domborítja ki. Kötelező.

Talán érdemes:
Az anyacsatornán (Cinemax) valamivel előtte nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:10-kor) szintén francia de jóval könnyedebb Kis lecke a szerelemről. Mellékállásban kutyasétáltató nő (Laetitia Dosch) találja meg egy lány elhagyott matekleckéjét és a tanárának szóló, kissé őrült szerelmeslevelét. Hogy megmentse az imádó életét, felkeresi a címzettet (Pierre Deladonchamps) hogy együtt akadályozzák meg a készülő tragédiát SPOILER amiből már csak azért se lesz semmi mert rom. kom.-ban vagyunk SPOILER VÉGE. Utána ugyanitt 23:20-tól drámai tudósítás a Közel-keleti konfliktusról ami még a fodrászatokat sem kíméli. Huda szalonja az izraeli titkosszolgálat egyik fedőszerve, a kuncsaftokat a tulaj néha zsarolással bírja együttműködésre, így az épp beugró várandós anyát is. Már ez sem egyszerű de tovább eszkalálja a dolgokat mikor a palesztinok rajtaütnek az üzleten és hajtóvadászatot indítanak az informátorok után. Hany Abu-Assad az érem mindkét oldalának bemutatása mellett a viszály nem politikai vetületére is odafigyel, ha másért nem, emiatt érdemes. Közben kilenckor jön a kétezres évek egyik nagy látványtáncos romantikázása is a Filmcaféra. A Step Up a rosszalkodó de tehetséges fiú + jó lány kliséire épít viszonylag röviden (száz percben). Én maradok Resnais mellett.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
The Best of 2022:
MUTATJUK, MI AZ ÉV SZAVA LESZAROM. Régen is az volt és idén is az lesz:
Tudta, hogy a ráncok fő okozója nem az öregedésLESZAROM hogy mi az, késő már a változtatáshoz:
ÍME 5 ROSSZ SZOKÁS, AMI MIATT GYORSABBAN ÖREGSZÜNK: „Ha tisztában vagyunk a káros velejárókkal, könnyebben elkerülhetjük, hogy idő előtt ráncokat eresszünk.” – Iszok még egy sört és LESZAROM.
Megfejtették, mitől csillognak kétezer év után is a kínai agyagkatonák fegyverei: „Teljesen más okból, mint azt eddig gondolták.” – Csak nem azért, mert LESZAROM?...
Vajon mi lehet ez a többhetes gödör?LESZAROM Wait, a challenger appears:
Tudta, hogy van a Mariana-ároknál is mélyebb lyuk a Földön? – Mélytengeri búvárruhában SZAROM teLE.
Párzás előtt a nőstény zsiráf belepisil a hím szájábaDO NOT WANT, LESZAROM!
Az ókori rómaiak hosszú és bonyolult kapcsolata a vizelettel
– Egyszerűen modern vagyok: LESZAROM.
ma is tanultam valamit – Még le sem jöttünk a fáról, már elkezdtünk alkoholizálni:
„Pedig akkor még nem is találkoztunk az eurázsiai vadszőlővel.”LESZAROM Hát igen, a leleményesség ^^
 

KEDD, FEBRUÁR 7.:
KÖZIDEGELÉSEK
0
Nahát, a kis Greta hogy megnőtt!

Talán érdemes:
Fél kilenckor ismétlésgyanús horror-alapvetés a Cinemax 2-őn bár úgy rémlik az Ideglelésre eddig csak hivatkoztam. Ma már megmosolyogtató hibáival együtt friss vért hozott a műfajba, a minimál-sztorit csak az nem ismeri aki kő alatt töltötte az elmúlt évtizedeket. Pár lelkes amatőr doksit forgatna Maryland legendájáról, a boszorkányról aki a helyiek szerint felelős az ottani eltűnésekért. Két fiú, egy lány és a folyton forgó kamera, na meg az erdő ahol barátaink eltévednek és pár nap alatt meg is hülyülnek. Ehhez (mármint a megőrüléshez) a valódi rendezők is hozzátették a magukét éjszakai neszekkel, ágacska-szobrokkal meg a térkép eltüntetésével. Ennyi a titok, a Blair Witch Project fogalommá válásához a korszak is hozzátette a magáét: bár volt net de nem lógtak rajta olyan sokan és nem is lehetett pillanatok alatt utánakeresni a dolgoknak. A kis stáb tizenkilencre lapot húzott és bejött nekik, fejték is a tehenet amíg lehetett „rendes” formátumú folytatással, PC-játékkal, könyvekkel és soundtrack CD-vel. Akkoriban forradalmi megoldásaikat azóta számtalan epigon vette át, logikus hogy a rejtélyességétől megfosztott BWP nimbusza megkopott de ne feledjük érdemeit az indie boomban: Kevin Smith-en kívül talán senki sem robbantott ilyen ügyesen kasszát. Ugyanitt másfajta, frissebb és valóságosabb szörnyűség 00:10-kor a férje által megerőszakolt Lucia (Iolanda Laranjeiro) esetével aki igazáért harcolva döbben rá, mennyire A jog árnyékában él. Leonardo António alkotása után rögtön más szemmel fogjuk nézni a privilegizált celebek mítúzását, így Amber Heard-ét is. Keep calm, sorra kerül, kilenckor amúgy az ő exének lesz jelenése a Filmcafén egy túlnyújtott krimiben az akkori Közellenségek egyikeként. John Dillinger a nép egyszerű fiaként sütkérezett a rivaldafényben, nem kicsit felhúzva az éppen FBI-os J. Edgar Hoovert (Billy Crudup) aki szabályos háborút indított melynek másik eredménye saját pozíciójának megerősítése volt. Kínálja magát a lehetőség hogy a Black Mass mellé tegyük a Public Enemies-t és utóbbi a valóságosabb de lassúságban egálban vannak.

Can’t Truss It rovat:
...mert 2022 róla is szólt:
Viszlát fehér férfiak és johnsonisták, helló, klímatagadók! – így áll össze Liz Truss kormánya – ...a világbéke jegyében. Ja nem:
Az első számú brit miniszterelnök-jelölt beleszállt a francia elnökbe, többen is abban bíznak, hogy csak viccelt: „A zsűri még nem döntött arról, hogy Macron barát vagy ellenség” – mondta Liz Truss. „Párizs számára az Egyesült Királyság mindig szövetséges marad, függetlenül attól, ki vezeti" – reagált Emmanuel Macron.”HA HA VERY FUNNY, mintha nem volna elég nemzetközi feszültség nélkülük is...de Truss legalább tanult belőle. Ja nem:
A brit miniszterelnöki poszt esélyese azzal kampányol, hogy nem habozna nukleáris háborút indítani: „Azért fizikailag rosszul érezné magát a döntéstől, mondta beszámolók szerint rezzenéstelen arccal egy kampányrendezvényen Liz Truss.”MADELEINE ALBRIGHT LIKES THIS Hé, hát nem úgy volt hogy a női politikusok békésebbek mint a toxikus férfiak?
Kabaréba illő jelenettel ajándékozta meg alattvalóit III. Károly és Liz Truss: „Kis heti abszurd.” – …amit követett az év nagy abszurdja:
Lemondott Liz Truss, mindössze 44 napig volt brit miniszterelnök...and nothing of value was lost that day.
Legyőzte Liz Trusst a saláta: „Több ezren követték egy hete, vajon túléli-e egy jégsaláta a maga tíznapos szavatosságával a brit kormányfőt, miután az kirúgta pénzügyminiszterét, akivel közösen vitték káoszba a brit gazdaságot alig néhány hét alatt. Túlélte.” – Válasszák meg...mármint a salátát!4!44!
Át kell írni a Liz Truss felemelkedéséről szóló könyvet, miután miniszterelnökként megbukott – Brühühü, pedig már megírták a befejezést is, BRÜHÜHŰŰŰ!!


SZERDA, FEBRUÁR 8.:
AS IN WEATHER
0
Eső-, vagy gombafelhő?

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn fél kilenckor adott Ki vagy a mennyekbennek semmi köze Stu atyához, annál több a felnőtté váláshoz. Az 1800-as években, dán farmon vagyunk, a papa a földeken, a gyerekek az iskolába készülnek, az anya meg mindenórás terhes. Mégis, mikor megindul a szülés, egy látomástól vezetve nem hajlandó gyógyszereket bevenni, a legidősebb lánynak pedig választania kell a(z orvos) tudomány és a beléje nevelt vallásosság között. Tea Lindenburg egész estés debütálása a művészkedések összes előnyével-hátrányával érkezik hozzánk, remélem másodjára maga mögött hagyja a felesleges meztelenséget és tarrbélás pillanatokat. Mintegy kontrasztként félórával utána (21:00) egzotikus tájakkal eladott, külföldön is két néven futott (Knots, 4 Wedding Planners) love story a Story4-en ami a kezdésből ítélve akár dark comedy is lehetne. Anyja többszöri válása után megrögzött szinglivé vált csaj előbb kényszerűségből csatlakozik a mama Esküvőszervező cégéhez (itt is igaz hogy aki nem tudja, az tanítja) majd kikosarazott barátja felbukkanásával elkezd kombinálni. Ha Londonban vagy New Yorkban működne a vállalkozás akkor könnyen el tudná hessegetni a gondolatait de mivel Hawaii-on járunk így (a komolyabb fordulatokkal együtt) borítékolható az, ami.

Vajákos rovat:
The Best of 2022:
A Vaják sztárja bevallotta: segítségére szorult a forgatáson – Mit mondjanak akkor a nézők:
Szerelmes szörnyekkel indított a Netflixen a Vaják új évada: „Két éve vártuk a fantasysorozat folytatását, de megérte?” – Mármint nektek? Igen, még repetát is kértek belőle:
geekworld – Vaják 2. évad: Ki kicsoda?: „Az első évadból jól ismert szereplők mellett akad pár új is.” – ...és idővel mindegyikük saját spin-offot kap:
Decemberben érkezik a Vaják előzménysorozata: „A The Witcher: Blood Origin a vajákok eredetét fogja elmesélni.” – Most vaják, vajákok, vagy vajákokOK? Mondjuk tökmindegy:
Ciriről és bandájáról szólhat a következő Vaják spin-off sorozat – ...vagy megy az originál után a süllyesztőbe, mert:
Váratlanul leállt a Vaják harmadik évadának forgatása, mutatjuk, miértLESZAROM And nothing of value was lost that day!!4!444!!!
A Netflix a nézői panaszok miatt eltünteti a meztelenkedést a Vajákból – ...de a Squid Game meg a többi mocsok brutalitása az persze mehet.
Jön a magyar Vaják, a törökverő Hunyadi életéről írt sorozat: „Nemzetközi léptékű sorozatot forgatnak Magyarországon, az előkészületek már javában zajlanak.”Szulejmán likes this!!
 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 9.:
MAMAHITEL
0
...de mit akart a sors?

Talán érdemes:
Az ismétlések kiszórása után ma is csak két program maradt, egyazon csatornán (HBO). Itt előbb Hallmark-limonádé jön nyolckor amit főleg a helyszín meg a két lead közötti kémia tesz jobbá. Anyagias amerikai csaj (JoAnna Garcia Swisher) cége megbízásából érkezik ősei földjére (Írország) ahol előbb le kéne dózerolni egy régi kastélyt hogy hotel épülhessen a helyére. Szerencsére (vagy As Luck Would Have It) épp zajlik a helyi hagyományos párválasztó ünnep és mintha A sors akarata lenne hogy egymásra találjanak a beruházást legvehemensebben ellenző férfivel (Allen Leech, Downton Abbey). Kicsit a Janeane Garofalós Házasságszerzőkre hajaz, utána ugyanitt másfél órával később (21:30) újra akció közben láthatjuk az elfogulatlan médiát egy hónapok óta promózott dokuszéria első részével. A hírességek válásaira mindig is legyekként gyűltek a keselyűk (LOL) de a Johnny vs. Amber per körül a szokottnál is nagyobb volt a felhajtás, csak az volt újdonság hogy az online és nyomtatott sajtó 99%-a az egyik oldalra állt, sőt, az ítélethirdetés után is ott maradt. Most is ez a szitu: nyilván Depp sem szent de Heard zavaros vallomását szőnyeg alá söprik ahogy ama bizonyos hangfelvételt is („Tell the world Johnny, tell them... I Johnny Depp, a man, I'm a victim too of domestic violence... and see how many people believe or side with you!”). Nem csoda, a készítők érthető okokból az azóta lezárult „nagy” per helyett az Angliában zajló, Sun-cikk miatt kezdettre koncentrálnak. Természetesen Johnny történetével kezdenek (lásd a kísérleteket arról hogy melyik infó épül be jobban az emlékezetbe), természetesen az is Amber szempontjából kerül elmesélésre ahogy az is egyértelmű hogy a tavalyi fejleményeket pár mondattal intézik el a show legvégén. Ezt is annak fordítottjaként kell nézni mint aminek szánták, de így legalább jöhet az:

Amber Heard rovat:
The Best of 2022:
Johnny Depp vagy Amber Heard? Az évszázad pere vethet véget egy korszaknak – Jaja, annak hogy következmény nélkül lehet hesstegmítúzni a levegőbe:
Amber Heard: „Nincsenek szavak a csalódottságra, amit érzek”: „A színésznő szerint az ítélet visszaforgatja az idő kerekét, már ami a bántalmazási ügyeket illeti.” – Nincs szánalmasabb a gazdag hírességek önsajnáltató mártírkodásánál. Szerintem a csalódottságnál jobban érinti a fájdalomdíj:
Johnny Depp most jól megszorongathatja Amber Heardot a 7 millió dolláros válási pénzzel – ...ami már nem annyi:
Amber Heardöt bűnösnek találták Johnny Depp rágalmazása miatt: „Vége minden idők egyik legmocskosabb rágalmazási perének. 15 millió dolláros kártérítés jár Deppnek.” – ...de ez is csak azért „mocskos” amiért szegény Phil Collins-é :SSS Nem baj, majd a kolléganők kiállnak Heard mellett. Ja nem, nekik is ciki:
Dakota Johnson sajnálja, hogy Johnny Deppék eltűnnek az eltörléskultúra süllyesztőjében – Ne aggódjon, hamarosan mehet utána amiért kiállt mellette.
Ireland Baldwin szerint Amber Heard egy katasztrofális emberi lény – Lásd fentebb. Amúgy tényleg az:
Johnny Depp exneje, Amber Heard Twitteren kommentelget vissza a rágalmazóknak – Majd erről is írnak egy tanulmányt.
Elutasították Amber Heard kérelmét, hogy tárgyalják újra a Johnny Depp elleni ügyét – Csönd legyen, a média jobban tudja:
Nincs bizonyíték Amber Heard ellen az ügyvédje szerint, és az egyik esküdttel is gond van – Itt az ideje a perújrafelvételnek:
Sosem lesz vége: Johnny Depp fellebbezése után Amber Heard is fellebbez: „A színésznő a több mint 10 millió dolláros ítélet megváltoztatását, vagy új eljárás indítását kéri.”MAGYARUL: addig nyújtja be a kereseteket amíg neki tetsző ítélet nem születik.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés