2023. 02. 13.
Dolcse gondolás (feb. 13-16.) + The Rest of 2022 vol. 9.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Dolcse gondolás (feb. 13-16.) + The Rest of 2022 vol. 9.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 13.:
MURIEL ESKÜVŐJE...
0
...ismét elmarad :((

Talán ajánlott:
A Cinemax 2-őn fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 11:55-kor) Alain Resnais kétórás filozofálgatása az emlékezés természetéről. Régiségekkel kereskedő vidéki özvegyet (Delphine Seyrig) látogat meg egykori szerelme (Jean-Pierre Kérien) mostani párjával (Nita Klein). A nő mostohafiát (Jean-Baptiste Thierrée) ezalatt trauma kísérti, egy Muriel nevű lány meggyilkolása katonatársai által, Algéria francia megszállásakor. A borzalmat kiírná-megfilmesítené, de mintha Resnais sem tudna mit kezdeni vele, talán ezért vizezte fel azokkal a megoldásokkal amik művészetből áttolják a művészkedésbe. Sehova sem vezető mellékszálak, öncélú furcsaságok (nem elég hogy Helene antikvitásokat árul, még szerencsejáték-függő is), villámgyors bevágások... Az atrocitás tovább élése a legnagyobb kihagyott ziccer, ezért a talánajánlottság bár az utolsó negyedórával helyére kerül aminek kell, szóval nem elvesztegetett idő amit rá áldozunk.

Talán érdemes:
Kereken 21:00-kor jóval könnyedebb, ismétlésgyanús franciázás a Filmcafén Louis De Funesszel és a Horgász a pácban tilosban járó Blaireau-ja folytatások nélkül is legalább annyira hozzánőtt mint Lütyő őrmester. Külön pikantéria hogy még a kisváros erénycsőszei sem élhetnek az orvvadász által elejtett vadak (meg a belőlük készült kaják) nélkül így a fejből tudott idézetek meg a love story mellé jut némi fricska is az álszent társadalomnak. Ugyanabban az időben egykaptafa romantikázás a Story4-en Kolumbiába, a KOKAIN kávé hazájába delegált BRIT tudósnővel. Az ideális íz keresése a helyi KARTELLVEZÉR birtokos földjére vezeti aki azzal a feltétellel vállalja a kooperációt ha a csaj is kiveszi részét a TERJESZTÉSBŐL betakarításból. A külföldön is több néven (Cup of Love, ill. Love & Coffee) forgalmazott Egy csésze szerelem egzotikus helyszínétől eltekintve lehetne akár szappanopera-epizód is...oh wait, hát arrafelé virágzanak az ilyenek is. Na mindegy, én maradok a sörnél, a barna szín meg továbbra sem a kávénak van fenntartva:

Hétfő? #LESZAROM.
The Best Of 2022 Oligarcha Cars Edition vol. 2.
mi lesz még itt? – Sebastian Vettel 1,2 millió forintért vásárolta vissza autója egy darabját – Ahelyett hogy LESZARTA karácsonyra ezt kérte volna:
Cristiano Ronaldót egy százmilliós kocsival lepte meg barátnője: „Ronaldóéknál nem lett szegényesebb a karácsony, került egy Rolls Royce a fa alá.” – Tehetném a sportrovatba is de simán csak LESZAROM.
MAGAS ÉLET – Negyvenkét millió forintba kerül a világ legdrágább Ladája – ...és még csak LE SEM SZAROM Ferrari motor sincs benne:
Ez a Ferrari már csak úgy indul, akár egy Lada – Majdnem a többi is ilyen lett:
A karácsonyi csoda, ami megmentette a Ferrarit: „Be sem indult volna a világ legismertebb sportautómárkája, ha 1946 karácsonyán be nem kopogtat valaki Enzo Ferrarihoz.” – Csak nem egy Forma1-es versenyző?
Közel kilencven millió forintot adtak Niki Lauda céges FerrarijáértWait, a challenger appears:
aukció – Michael Schumacher Ferrarija rekordáron kelt el – Ezt is tök ingyen SZAROM LE.
A Van Gogh-festmény után most az Aston Martin londoni kiállítótermét festékezték össze a környezetvédők: „A szervezet korábban egy Van Gogh-művet rongált meg.” – Tehát a mai gazdagok autói helyett a múzeumban állókat teszik tönkre? Őket sem az eszükért szeretjük...


KEDD, FEBRUÁR 14.:
ÉRDESEK ÉS MOSTOHÁK TRIVIÁLISOK
0
Így JÁRTAM jöttem össze anyátokkal.

Talán érdemes:
Kilenckor egyszerhasználatos rom. kom. a Filmbox Premiumon a manapság oly divatos korkülönbséges kapcsolatokról, itt Michelle Pfeiffer mondja ki pasijának (Paul Rudd) a Bűvös Szavakat (Anyád lehetnék). A túlzottan tapasztalt mama kontrasztjaként ott van lánya (Saoirse Ronan) aki először éli át a mélyebb érzelmeket de a STÁRparádéval együtt nekem az I Could never be Your Womanról így is csak a White Town ihletet adó dala jut eszembe. Ruddnak egy órával később (22:00) is lesz jelenése de már az HBO-n és főszerepben. Az Édes riválisok pont fentebbi társa kliséin poénkodik és Amy Poehler benne a Tökéletes Nő akinek BÉCSI cukrászdáját bezáratná Rudd barátunk, már ha a nő közben nem rabolná el a szívét. Az effajta stílusparódia akkor a legjobb ha a műfaj rajongóit is meg tudja nyerni és ez itt sikerül. A They Came Together előnye hogy tudja a korlátait és nem feszegeti őket, nyolcvan perc elég hozzá hogy meg se unjuk, gyomorrontást se kapjunk tőle és ami még fontosabb, várjuk belőle a repetát. A testvércsatornán (HBO2) összekeverhető címmel megvert doksi 22:25-kor mert Mama kicsi fiaként voltmár egy kerülendő Jeff Daniels-Diane Keaton közösködés. Mai névrokona a blogba is beválogatott Harvey Milk-biográfia fő alkotójára, Dustin Lance Blackre koncentrál és kapásból jobbnak tűnik mint amaz. Black coming outját háttérbe szorítja anyja aki igazi unsung hero: túlélt gyerekkori betegségeket, (mormon) neveltetést és főleg túllépett erőszakos férjein. Mindig mondom hogy a legerősebb nőket nem a képernyőkön kell keresni és a Mama's Boy megerősít ebben.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Best of 2022 vol. 1.
50 Cent fia 6700 dollárt ajánlott fel a rappernek, hogy töltsön el vele egy napot: „Úgy fest, a rappert nem nyűgözte le a fia posztja.” – Jogos, hát már fél dollárért is elvállalta volna!!!
Háromszázezerbe került a halottak napi száguldás egy autósnak: „A megengedett ötvenes tempó közel háromszorosával hajtott.” – De itt legalább nem halt meg senki:
Kellékkoporsót vettek halloweeni dekorációnak, valódi hamvak voltak benne: „Sokkolta a felfedezés a marylandi családot.” – Ahelyett hogy örültek volna az autentikusságnak, most az a menő:
Anya Taylor-Joy saját magának öltözött idén halloweenkor – ...és igen, a celebek 90%-a ijesztőbb ha csak adja magát:
Az Antikrisztusnak tartják Elon Muskot a sátánista halloween jelmeze miatt – ...és ha tényleg ő az?...
Heti három műszakban dolgozik Anglia legidősebb bolti eladója, ez a 96 éves néni – Én is abban fogok, de tuti nem jó dolgomban :SSS
Négy év börtönt kapott a terhes BLM aktivista, aki szóváltásba keveredett a rendőrökkel: „Az amerikai nő veszélyeztetett terhes, és ügyvédei szerint nem volt erőszakos, ezért enyhítést kérnek.”Nap kommentje:
0

SZERDA, FEBRUÁR 15.:
IT’S A TRAP TRIP.
0
Nickel’s back!!44!4!

Talán érdemes:
Mára megint csak két dolog jut, egymás mellett és után. A Cinemaxon nyolckor a tegnapi mama’s boy után nagyon másfajta Lovely Boy a trap-STÁR Nickel (Andrea Carpenzano) aki épp csak megindult a hírnév útján de már úgy trippelget és tetováltat mintha befutott volna. A tűrhetően ábrázolt drogos vízióktól eltekintve semmi extra: Nic nem szimpi és nem is sajnálható. Ez vagy azért van mert 105 perc alatt sem ismerjük meg eléggé, vagy azért mert túlságosan is ismerjük a mostani, tört ütemekre motyogó Lil’ Akárkiket akik a jútúbon tarolnak, lemezük nincs de már durvábban néznek ki mint a szénné tetovált rockerek. Félórával utána (20:30) a testvércsatornán (Cinemax 2) IRL horror a kamasz Bruno Reidallal. Ő 1905-ben ölt meg egy tizenkét éves kisfiút és bár ügye mára szinte feledésbe merült de akkoriban elég nagy vihart kavart. Bruno a gyilkosság után egyből a rendőrségre ment ahol orvosi és egyéb vizsgálatokkal próbáltak választ keresni tettére. Ma már „okosabbak” vagyunk, szavunk is van az ilyen személyiségekre (pszichopata), tudjuk hogy az áldozatokból lesznek a későbbi agresszorok, nem kell ehhez Egy gyilkos vallomása – illetve kellene ha nem lenne ilyen explicit a végére, keressünk is valami lájtosabb őrültet:

Elon Musk rovat:
The Best of 2022 vol. 1.
Bocsánatért esedezett Elon Musk, aki összejött a Google alapítójának feleségével: „A világ egyik leggazdagabb embere megbánta tettét.” – Csak be akart kerülni oda is az egyik zabigyerekével:
Elon Musknak titokban ikrei születtek az egyik cége vezetőjétől: „Így már kilenc gyereke van.” – ...akik szeretik és büszkék rá. Ja nem:
Elon Musk 18 éves gyereke nemet és vezetéknevet is vált: „Elon Musk hét gyereke közül az egyik névváltoztatási dokumentumokat adott be egy Los Angeles-i bíróságra, mert azt akarja, hogy nőként ismerjék el, és azért, mert (...) nem kíván (...) kapcsolatban állni a biológiai apjával. Ezért a nemváltási folyamat részeként nemcsak a keresztnevét változtatja meg (...), de híres apja vezetéknevét is elhagyja, helyette az anyja születési nevét (...) veszi fel.”MI AZ HOGY „ANYA”?! Most akkor hét gyerek vagy kilenc? Mondjuk megértem ha ő se tudja számon tartani:
családbővítés – Elon Musk a titokban született ikreiről: „Mindent megteszek az alulnépesedési krízis ellen”: „Az ikrek mindössze pár héttel azelőtt születtek, hogy Musk és korábbi élettársa, Grimes második közös gyermeke is világra jött.” – Hé, most akkor mégsem a túlnépesedés a probléma?... Mindegy, legalább többet nem csinálja...oh wait:
Elon Muskot szexuális zaklatással vádolja a SpaceX légiutas-kísérője: „A SpaceX állítólag 250 ezer dollárt fizetett a hallgatásáért.” – Pedig ki is lőhették volna az űrbe.
Céges emailben állt ki Elon Musk mellett a szexuális zaklatási ügyben a SpaceX elnöke – Mert volna mást írni, mehetett volna a Twitteresek után.
Elon Musk mostohatestvére szült gyereket a Tesla-vezér édesapjának – Én ezt nem értem, nem vagyok hozzá elég képzett ideológiailag.
Elon Musk kisfia Zoom meetingen cukiskodott – Majd megtagadja ő is az apját ha rájön hogy kicsoda :DD


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 16.:
MALACAINK VANNAK...
0
...ketrec nélkül, szabadon.

Talán ajánlott:
Háromnegyed tízkor olasz limonádé a Dunán ami igazából a készítők utóélete és amiatt került ide hogy ritkán adják. Olaszország (egyik) turistaparadicsomában járunk ahol egyszeri gondolás vacillál a házasság meg az elköteleződésmentes egyéjszakás dolcsevíta között. Menyasszony-jelöltje le is cseréli egy megbízhatóbb (és anyagilag stabilabb) partnerre, felzrikálva ezzel az addig ágyról ágyra járó pasit – aki viszont szakításuk óta minimum két másik nőnek tett házassági ajánlatot... A Velence, a hold és te nem volna nagy szám ha nem látnánk a stáblistát (Marisa Allasio, Alberto Sordi és Nino Manfredi), a direktor se kutya, őt meg Dino Risinek hívják.

Talán érdemes:
Az HBO-n 21:35-kor jön a Johnny vs. Amber második, befejező része. Akinek nem esett le múlt héten annak elismétlem: Amber történetét azért hagyták a végére mert a plebs fejében általában az utoljára hallott infók maradnak meg „igazságként”. Akkor már inkább tízkor egy friss, őszinte dark comedy széria a szomszédcsatornán (HBO3). Az angol egészségügynek is megvannak a maga problémái, a szülészetre érkezőkkel ott is előre közlik hogy Ez fájni fog. Bár a dokik nyilván megteszik amit tudnak de ők is emberből vannak ahogy azt a város szélén vagy máshol álló kórházak óta tudjuk. Adam Kay bestsellere saját élményeiből született és ez sem kerülhette el a feldolgozást, az írót Ben Whishaw játssza. Háromnegyed éjfélkor spanyol horror a Cinemaxon melyben túlsúlyos tini lány (Laura Galán) lesz szemtanúja az őt Röfinek (vagy Malackának) csúfoló lányok elrablásának. Mivel rosszakarói nem sokkal előtte kis híján vízbe fojtották így érthető okból nem siet a rendőrségre feljelentést tenni, sőt fordítva: vonzódni kezd a tetteshez. Ha ehhez hozzávesszük hogy anyja sem támogatta soha akkor minden adott a fojtogató szerelemhez és Carlota Martínez-Pereda ki is maxolja amit lehet. Ő amúgy 2018-as, negyedórás youtube-videóját bővítette egészestéssé (így került bele a gonosz mama karaktere is) és a Cerdita pszichikailag is sokkol. Hogy sírás (=vérontás) lesz a vége azt sejtjük, csak az nem kérdés hogy a lány is olyan lesz mint zaklatói (és az őket megbüntető serial killer) vagy megtöri a bullying ördögi körét. Egy biztos: húsbavágó (néhol szinte torture porn-ba átmenő) élmény. Jóval előtte kilenckor KEANU REEVES Nicolas Cage indul ellopott KUTYÁJA Disznója, Brandy keresésére a Mozi+-on. Az általa játszott Robin Feld régóta kivonult a civilizációból, háziállata pedig nélkülözhetetlen a megélhetéséhez mivel „ő” találja meg a napi betevőt jelentő szarvasgombákat. Robnak vissza kell térnie Portlandbe ahol nem csak az őt megverő tolvajokkal kell elszámolnia hanem múltja tragédiáival is. Még jó hogy kap maga mellé segítőt (Alex Wolff) akinek eddig csak beszállította az erdei árut és aki most cserébe ellesné tőle a gombászat fortélyait. A Pig Michael Sarnoski debütje aki határozott kézzel vezeti a sztorit és benne színészeit, én sokat és okkal fikáztam Cage-et de úgy tűnik ő is megtalálta a hazautat. Ha már szóba került az evés:

Konteó rovat:
The Best of 2022 Rovarevés Edition:
A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak: „Úgy tűnik, mindent lekoppintottak, kivéve a minőséget.” – Le vagytok ti maradva, EZ az új minőség:
Világevő – Penészes ételek a világ (2.) legjobb éttermében?: „Befér-e egy vegetariánus menübe a méhlárva? És mit keres ott a kocsonya?” – Ha hétfő lenne, leszarnám, így csak öklendezek és ISZOK olvasok tovább:
Megborzonghat tőle, ha tudná, mi jön a rántott csirke után – Nem akarom tudni de úgyis a pofámba toljátok:
A mesterséges hús már nem utópia: „Egyre többen esznek álhúst.” – Ez tényleg nem utópia hanem disztópia:
Fast food central – Marha jó ez a nemmarha!: „Magyar startup nemhús-pogácsáival készülnek a Don Pepe új vegán burgerei!” – Progresszivitás FTW!44!!! Ja nem:
Megdőlt egy hiedelem: nem környezetkímélők az organikus húsok – A környezetszennyező módszerekkel gyártott zöld autók után ez nagyon meglepő. Ja nem az.
A tea nyomokban egy csomó csúszómászót tartalmaz: „Egy átlagos filterben 200 rovar nyomai mutathatók ki.”EZÉRT ISZOK SÖRT Ennyi erővel meg is ehetnénk őket...vagy nem, mert:
Rovarhotelt avattak a Népligetben: „Valamit tudnak a rovarok, érdemes velük jóban lenni.” – Főleg a darazsakkal és a legyekkel, mondjuk azokat eddig se kajáltam:
tévé – Élő adásban nyelt le egy legyet egy bemondó – VIDEÓ – Majd akkor szóljatok ha a nyelvével kapja el.
Akár szárított rovarsejtekből készült húst is rághatnak a jövő űrhajósai – Most akkor nem egymást fogják megenni mint a pionírok? Még a végén az is kiderül hogy a házaik sem vizeletből-székletből lesznek kinyomtatva :((

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés