2023. 02. 20.
Tanulj, Infantino! (feb. 20-23.) + The Rest of 2022 vol. 11.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Tanulj, Infantino! (feb. 20-23.) + The Rest of 2022 vol. 11.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 20.:
TERMELNI JÖTTEM...
0
...nem dicsérni!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:25-kor) újra poolboyoké a terep de risky business nélkül, felnövéssel a középpontban. Oliver és a medence úgy kerülnek kapcsolatba hogy a kissrác a víztükör mellett igyekszik megbocsátani elhunyt apjának aki szintén „jelen” van, igaz már csak por és hamu alakjában és urnában. Arcadi Palerm a gerillamegoldások híve, modern eszközökkel (AirBnB) találta meg a helyszínt is ahonnan főhőse az elején nem akar elmozdulni SPOILER de a vége itt is továbblépés lesz SPOILER VÉGE. Ha lusta lennék félórával későbbre beraknám a rokoncsatorna (Cinemax 2) Resnais-sorozatának mai részét de az a helyzet hogy (ebben is!!4!!4!!!) megelőztem a koromat, Az élet kész regény ugyanis voltmár, ajánlottamár kategória, nézzünk is másfelé. Mondjuk 21:00-kor az ellenkező irányba az eddig csak hivatkozott Halálos temetésre a Filmbox Premiumon ami a maga idejében rizikós témákat érintett de a sikere után többen is kölcsönvették a formuláját (remake is volt volt belőle). Szerteágazó família egymástól eltávolodott tagjai és barátaik-rokonaik gyűlnek össze a családfő temetésére, kiborítva szekrényből a régóta ott porosodó csontvázakat. Elsőnek ott van a mama kedvence menősrác és keményen melózó, házasság előtt álló tesója szembenállása, a gyógyszerész feketebárány kísérleti cucca de ez eltörpül a meglepetésvendég (Peter Dinklage) gigászi titka mögött... Végezetül éjfél előtt öt perccel kis visszatekintés az RTL-en a XXI. század keretein belül arra, milyen is volt a Választási kampány 1990-ben.

Miley Cyrus? LESZAROM.
The Best of 2022:
románc – Egyre több jel utal arra, hogy Miley Cyrusra újra rátalált a szerelem – Meg arra is hogy LESZAROM:
Miley Cyrus metálkék testhezálló ruhában robbantotta fel a fesztívál színpadát – ...vagy anélkül, mert:
Miley Cyrus elhagyta a felsőjét az újévi fellépésén – ...és a LESZARÁS büntetés sem késett sokáig:
Villámcsapás miatt kényszerleszállást hajtott végre Miley Cyrus magánrepülője – Véletlen? ALIGHA!4!!44!, ahogy az se véletlen hogy LESZAROM.
Miley Cyrus kalapáccsal ment neki az ártatlan tinilányságának, és rácáfolt a bigott bírálóira: „(...) szőke parókás tinisztárként ismerte meg a világ, de mindent megtett azért, hogy ne erről maradjon emlékezetes. (...) Kiskorától fogva reflektorfényben nevelkedett, mégis képes volt elkerülni, hogy más gyereksztárok tragikus sorsára jusson. Neki is volt ugyan botrányos korszaka, de nagy hiba lenne a twerkelésére és a provokatív megjelenésére redukálni az énekest, aki ennél sokkal többre képes. És aki ma lett 30 éves.”MADONNA LIKES THIS akarom mondani LESZAROM de már elmúlt a botrányos időszaka, a zenéje vetkőzés nélkül is értékelhető...ja nem:
Miley Cyrus bevállalós képpel villantottHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
szerelem – Miley Cyrus megtalálta a nagy őt?: „Szilveszter éjjelén látták először együtt a romantikus párost.”ÉDES FASZOM, már megint?! LESZAROM!
 

KEDD, FEBRUÁR 21.:
LEVÉLÍRÁSI LÁZ...
0
...nem csak hajnalban.

Talán érdemes:
Az M5-ön kilenckor adott Hajnali lázat ne keverjük a picit hasonló verssel, ez a főszereplő betegségére (TBC) utal. Az orvosok nem is adnak neki sok időt csakhogy Miklós egyszer már megmenekült a halál torkából mikor túlélte a nácik népirtását. Jelenlegi tartózkodási helyén (Svédország) sem tervez meghalni, sőt új célt tűz ki maga elé a szerelem megtalálásával Azzal kezdi hogy leveleket ír a környéken elszállásolt sors-, és honfitársnőinek, így talál végül Lilire és vele a minden szinten való újrakezdésre. Közhely hogy az élet írja a legjobb forgatókönyveket de most is így van: Gárdos Péter szülei történetét dolgozta fel előbb írott formában majd filmként, ma ez a legjobb program. Tíz előtt öt perccel gyenge Hallmark-thriller a Film4-en melyben özvegy nő keresi férje gyilkosát mialatt támogatásra szoruló fia kap egy jó pártfogót – aki viszont gyanúsan a MILF mamára hajt... Nem folytatom, a Veszélyes rögeszme már eleve elspoilerezi, a megfejtés az anyuka régi afférja, a sztoriból és az eredeti címekből (Cruel Fixation, Sinister Seduction) ítélve ez is simán lehetne pornó. Egy órával utána (22:55) összetéveszthető murder mystery a Filmcafén Jean Renóval aki miatt így a Farkasok birodalma nem csak a Farkasok szövetségét de a Bíbor folyókat is eszünkbe fogja juttatni. Itt is akadnak rejtélyes gyilkosságok csak Párizs török negyedében követik el őket, ezzel párhuzamosan egy nőnek látomásai vannak róluk. Kötelező hogy a két szál összeérjen ahogy az is hogy a nyomozás eljusson Törökországba, mi azonban maradjunk az állatoknál:

A természet visszavág rovat:
The Best of 2022:
Túlélte a kaliforniai erdőtüzeket a világ egyik legveszélyeztetettebb emlőse: „A Sierra Nevada-i vörösrókának már csak néhány tucat példánya él.”Wait, a challenger appears:
Az állatfaj, amely kétszer is kihalt – Meghalt, mégis kihalt!!4!4 Nem baj, eljön még az ő ideje, mert:
Kihalt állatok feltámasztását támogatja a CIAMAGYARUL: eddig is ezt csinálták. Ne röhögj, van rá bizonyíték:
Célba ért a T-rex, ami a Szuezi-csatornán keresztbe fordult konténerhajón utazott – És jegye volt? Közel-Keleten maradva:
Halálra harapott egy embert az alkoholszagtól megvaduló teve – Csak érvényt szerzett a saria jogrendnek. Bezzeg Európában:
Kedvenc kocsmája kertjébe költözött a sörimádó póni – Ha arra járnék, meg is hívnám :DD
Hihetetlenül bonyolult társadalmat alkotnak a delfinek: „Többszintű csoportba szerveződve hajtanak a nőstényekért.” – Már ők is PUÁlkodnak? Azonnal töröljék magukat...
Két embert is megtámadtak a bölények a héten a Yellowstone parkban: „A bölények nem válogatnak, 10-től 70 éves korig öklelik a turistákat.” – Minek mennek oda...meg ide is:
Egy nap alatt hárman is belehaltak a bikafuttatásokon szerzett sérüléseikbe: „Agyi trauma, átszúrt tüdő. Az egyik fesztiválnak otthont adó település polgármestere szerint az ilyen balesetek előfordulnak.” – Ennyi ésszel lehetne akár FIFA-elnök is.


SZERDA, FEBRUÁR 22.:
MÉRKŐZÉS TÖRÖLVE...
0
...buli megtartva jó.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor intézetis szerelmespárt zár magába Az erdő sötét szíve. Nikolai és Camille közül főleg a fiú erőlteti a kivonulást mert így hozná létre azt a családot ami neki nem jutott. Remélem az lesz a száznégy perces művészkedés tanulsága hogy ebben a korban kicsit korai az ilyesmi. Egy órával utána (21:00) megkésett christmas movie a Paramount Networkön amit akár a fentebbi anyátlan-apátlan fiatalok is írhattak volna felnőttként. Még rosszabb ha a Karácsony törölve írója komolyan gondolta azt, amit, mert a végtermék így tényleg a toxikus maszkulinitás állatorvosi lova lett. Szingli csaj telente rendszeresen visszatér özvegy apjához, most is így tesz de az igazi meglepetést gimis riválisától kapja a fa alá. Ő annak idején azzal tette le névjegyét hogy elhappolta előle a pasiját de még ezt az aljas húzást is tudja fokozni mikor összejön a papával. Láttam már különb dolgokat is a valóságban de itt olyan szinten tolják túl a sugar daddy father figure-t hogy az már nekem kínos ahogy az is hogy a lánya helyett felé érzékenyítik a szimpátiánkat. Let’s be honest: senki nem örülne ha a szeretet ünnepén jönne rá hogy a suli bullyja beizélte magát az asztalfőre és minden épeszű ember azon volna hogy eltávolítsa onnan. A Duna Worldön bő negyvenéves hazai dráma 22:35-kor. Kicsivel az 1956-os robbanás előtt vidéki Mérkőzésen a helyi potentát agyonveri a csapatának rosszul fújó bírót. Az esetre felfigyel egy deklasszált újságíró és bár cikke nem jut el a nyomdába, sorsa (és a körülötte állóké is) innentől megpecsételődik. A tettes a másik szemtanúról is gondoskodna de ez már az időközben a hazatérő rendőrtisztnek is feltűnik. Kósa Ferenc alkotása ma is ütős, ha nem a színészek (Bessenyei Ferenc, Koncz Gábor, Szilágyi Tibor, Alicja Jachiewicz) akkor Sára Sándor operatőrködése miatt. Jellemző hogy akik akkoriban nem éltek azok hiteltelenséggel vádolják pld. annak kapcsán hogy ha az ötvenes években játszódik miért vannak benne hatvanas-hetvenes évekbeli dolgok. Nos elmagyarázom: ugyanazért amiért az összes rendszerkritikában ami nem vonhatta felelősségre az aktuális korszakot így a „lezárt” múlton keresztül tette ezt. Jó volna azt mondani hogy ma már tisztábbak a meccsek de pont a vébé mutatta meg hogy koránt sincs így:

Sportrovat:
The Best of 2022 Katar Edition:
Mit lehet tenni, hogy ne csak szupergazdagok vagy diktatúrák rendezhessenek nagy sporteseményeket?: „Volt egy rövid idő, amíg úgy tűnt, hogy egy közepesen erős gazdaságú ország is esélyesként pályázhat egy foci vb vagy Eb, netán olimpia megrendezésére, mára viszont a nagy sporteseményeket a leggazdagabbak és az autoriter államok osztják fel maguk között. Pedig vannak lehetőségek arra, hogy ne ez legyen az általános, de ahhoz nagy átalakulásokra volna szükség.” – Tudjuk, nemzetközi munkásolimpia. Eközben a valóságban:
Csaknem két és fél millió jegyet adtak már el a katari foci-vb-reMAGYARUL: ennyien tartják fontosabbnak a szurkolást a személyiségi jogaiknál:
Ha Katarba utazol a focivébére, önként egyezel bele abba, hogy a hatóságok kémkedjenek utánad: „A kormány megköveteli a beutazó külföldiektől egy app letöltését, ami a legsúlyosabb kémszoftvereket megszégyenítő módon turkál a telefonunkban és az életünkben. A hivatalos magyarázat szerint csakis a koronavírus-járvány miatt.”MUHAHA, hát persze.
Élesíti a lest figyelő videórendszerét a Fifa, a katari világbajnokságon debütálhat – Nyilván csak a lest fogják figyelni, nem a sörivókat, a szivárványos zászlókat vagy úgy általában bárkit:
Nem arattak osztatlan sikert Katarban a keresztes lovagoknak öltözött brit szurkolók: „Az arab országban a keresztes hadjáratok emléke miatt érzékenyen reagálnak az ilyesmire.” – Milyen kár hogy Katarban SOSE jártak a keresztesek, de ha ismernék a történelmüket akkor ugye okuk se lenne megsértődni :DDD
Jön az első vébé-meccs, amin csak női bírók lesznek: „Stephanie Frappart korábban a Bajnokok Ligájában is történelmet írt.” – Az építésbe belehalt férfi munkások lájkolták ezt:
Tízszer annyi vendégmunkás halálát ismerték el a katari szervezők, mint korábban: „Erről a szervezőbizottság főtitkára beszélt egy interjúban.”Keep calm, nem jó de nem is tragikus:
FIFA-elnök az elhunyt vendégmunkásról: „A halál az élet természetes velejárója”: „A férfi lecsúszott egy rámpáról, és beverte a fejét a betonba.” – Ha ennyire természetes akkor esetleg követhetné, bár mint látni fogjuk az ő fejének ez már nem ártana.
Meddig nézzük ezt?: „Mi van, ha egyszer a világ a focira is ráun? A világ legkomolyabb futballszakírói szerint sem elképzelhetetlen ez.” – De jó is ezt ugyanattól olvasni aki két éve még az elkerülhetetlen futballforradalomról írt :DDD Luxus, foci, emberi jogok, tessék szépen haladni a korral ahogy a FIFA progresszív elnöke is teszi:
Infantino katarinak, homoszexuálisnak és bevándorlónak is érzi magát: „Álszentnek nevezte a Katart kritizálókat (...) Gianni Infantino, a (...) FIFA elnöke, aki kettős mérce alkalmazásával vádolta meg a nyugati országokat.” – ...aztán ő maga hozta az iskolapéldát az álszent kettős mércére: Úgy gondolom, hogy amit mi európaiak az elmúlt háromezer évben világszerte tettünk, azért az elkövetkező háromezer évben bocsánatot kell kérnünk, mielőtt elkezdünk másoknak erkölcsi tanácsokat osztogatni.” A dohai lakóhellyel is rendelkező Infantino hozzátette: nem érti, hogy miért nem ismerik el az országban történt pozitív változásokat. „Képmutató az ilyen egyoldalú kioktatás" – fogalmazott (...).” – ...de azért a beszéde elejével kimaxolta a képmutatást is: „Ma nagyon erős érzéseim vannak. Ma katarinak érzem magam, ma arabnak érzem magam, ma afrikainak érzem magam. Ma homoszexuálisnak érzem magam. Ma fogyatékkal élőnek érzem magam, ma bevándorló munkavállalónak érzem magam.”HÁT A FOGYATÉK AZ STIMMEL Kedves gyerekek, ezért nem szabad gyógyszerre inni. Nap kommentje:
0

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 23.:
MIZANTRÓPUSI VIHAR
0
Lesz ő még Schmidt se.

Talán érdemes:
Az HBO-n Jack Nicholson azóta fogalommá vált (és ismétlésgyanús) alakítása nyolckor. A mizantróp lányregény-író Melvin Udall látszólag nem függ senkitől és semmitől, a legnagyobb nyugalommal sértegeti környezetét, leszarva az esetleges következményeket. Egoizmusába egészen egyszerű dolgok verik be az első szögeket: kedvenc (de így is sokat sanyargatott) pincérnője (Helen Hunt) igazolatlan hiányzása valamint meleg szomszédja (Greg Kinnear) kutyája (akinek a gazdi megtámadása-kifosztása után kell gondját viselnie). A Lesz ez még így se! lassan megváltozó karaktere annyira bevált hogy öt év múlva Jack bácsi is visszanyúlt hozzá (About Schmidt) és rajta kívül is sokan „kölcsönvették” (konkrét nevesítés nélkül persze). Két órával utána tízkor jön az Ez fájni fog második része pár csatornával arrébb (HBO3) de én akkor is megvárom a 22:20-as időpontot a Duna TV-n amikor cseh barátaink dark comedy-jét vetítik. A Halott hulla esete nem csak címével egyesíti a Pegg-Frost-Wright triász alapvetéseit hanem hozzáállásban is. Mondjuk az itteni vaskabátok nem újraéledt haláli hullák rejtélyét igyekeznek megoldani hanem a vezetői pozícióra gyúrnak. Ezt egyikük túlbuzgó asszisztense oldja meg a rivális kocsijának megbuherálásával amibe végül természetesen nekik kell beülniük. Anyway, van azért több bűnügy is amiket végül a tetthelyeken talált rejtélyes üzenet (ATSMOP) köt össze. Már csak az egyetlen túlélőt kéne szóra bírni, a durva agymosásnak alávetett rendőrségi pszichológusnőt...

More human than human rovat:
The Best of 2022 Tesla Edition:
Tech – Fesztivállal avatja fel a berlini Tesla-gyárat Elon MuskKoronavírus likes this, a gyártás meg csak áll a nagy viccelődésben és PARTY HARD!!!-ban:
Nem lesz kész idén a Cybertruck, a Tesla most 2022 végére ígéri: „Ez az az elektromos terepjáró, aminek a bemutatóján simán betörték a törhetetlennek nevezett üvegét.” – Maradok a Trabantnál, a Teslát még taxiként is kerülni fogom:
Egy párizsi taxitársaság felfüggeszti a Tesláit, miután az egyik súlyos balesetet okozott: „Elütött egy biciklist és három gyalogost.” – És mi van ha ez beépített feature a népességcsökkentésre? LOL!! Sebaj, majd a többi terméke...ja nem:
Elon Musk bevallotta, nagy bukta a Tesla napelemes tető projektje: „A Tesla-vezér korábban keresetlen szavakkal jellemezte saját termékének prototípusát.” – Remélem a leszarás is közte volt :DDD
Elon Musk egy Twitter-szavazás után ötmilliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket – Túl jól megy az üzlete, azabaj:
Újabb egymilliárdért ad el Tesla-részvényt Elon Musk – Sőt:
Elon Musk megszabadult 4 milliárd dollárnyi Tesla-részvénytől: „Ezután megígérte, hogy nem lesz több eladás.” – Biztos nem a süllyedő hajó elhagyásáról van szó hanem támadó védekezésről:
Így üzent hadat a Tesla az autóiparnak: „Mit adott a Tesla világnak, és mi változik az új rendszámok bevezetésével?” – Semmit, mert 1.: a saját fogyasztóinak-befektetőinek üzent hadat, 2.: itt is csak vetített:
Elon Musk gigantikus pénzégetőnek nevezte az austini és a berlini Tesla-gyárat – Ennyi ideig tartott a kijózanodás az avatóbuli után? Úgy tűnik igen:
Musknak „szuper rossz” érzései vannak a gazdasággal kapcsolatban, 10 százalékos leépítést tervez a Teslánál: „Pár nappal azután írt a vállalat vezetőinek, hogy megüzente, aki nem tér vissza az irodába, az keressen új munkahelyet magának.” – Esetleg keresgélhetné a felelőst máshol is, kezdésnek mondjuk a tükörben.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés