2023. 02. 25.
Angolkák városa (feb. 25-26.) + The Rest of 2022 vol. 12.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Angolkák városa (feb. 25-26.) + The Rest of 2022 vol. 12.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 25.:
INDUL A MANDULA!
0
Szigorúan izgalmas.

Talán érdemes:
Nyolckor Rebel Wilson lép a Pitch Perfect utáni végleges felnőttkorba az HBO-n egy drámával. A Mandula és csikóhal több szempontból is váratlan húzás, nem a párhuzamosan követett párok hanem az őket összekötő betegség miatt. Az agysérülés utáni memóriazavar mindkettőben a férfit (Trine Dyrholm, Celyn Jones) sújtja, partnereik (Wilson és Charlotte Gainsbourg) pedig keresik a megoldást és igyekeznek menteni kapcsolataikat. Várható hogy a két szál az orvosi kezelésnél találkozik ahogy a nők összemelegedése is de ez ne riasszon el senkit az The Almond and the Seahorse-tól. A Cinemax 2-őn fél kilenckor Hirosima-mentes Szerelmem, mon amour a legény-, és leánybúcsúk Magyarország melletti másik fő célpontjával. Ez Románia ahol leendő menyasszonyra talál rá a váratlan szerelem, ezt is gerillamódszerekkel forgatták bár ez itt főleg az improvizációkat jelenti és ha már szóba került, így készülhetett a 21:00-kor adott Küzdelem a magasban is a Filmbox Plus-on. Nem dicséretként értendő mert még egy Zs-kat. akciózást is meg kell tervezni ha minimálisan működésre akarjuk bírni, nem elég STÁRokat felfogadni. Denise Richards alakítja a túsztárgyalót aki ingyen fapados utazást kap míg el nem rabolják a Dolph Lundgren vezette rosszfiúk. Az Altitude innentől stabilan zuhan lefelé tehát ha a hibákat keressük, jól fogunk szórakozni akár Richards érzelemmentes(re plasztikázott) arcára, akár a logikai tévedésekre koncentrálunk (leszállópályán száguldó gépből kicsit nehéz csúszdás módszerrel kijuttatni az utasokat). Tízkor ismétlésgyanússág a Cinemaxon de ha jól emlékszem a Szigorúan bizalmasra eddig csak utaltam pedig Curtis Hanson a neo-noirok egyik klasszikusát tette le az asztalra 1997-ben. Az angol címbeli (L. A. Confidential) film-fővárost az ötvenes években is bukott angyalkák népesítették be akik a STÁRoknak fenntartott piros lámpás házakban szolgáltatták a bulvárnakvalót. Ehhez nem kellett más csak egy jól informált újságíró meg a diszkriminációt biztosító fémfatál (Kim Basinger) aki nem véletlenül hajaz Veronica Lake-re. Zsarolás, gyilkosság, hatalmi játszmák – business as usual, csakhogy az ügyön melózó duó rájön hogy korrupt kollégáik is benne vannak az üzletben. Tetézi a bajt hogy mindketten belezúgnak a szőkeségbe de végül félreteszik a rivalizálást és külsős segítőt is bevonnak tévés hírnévre szert tett társuk (Kevin Spacey) személyében. A két férfi amúgy is tűz és víz, pontosabban egyik (Guy Pearce) az agy, a másik (Russell Crowe) pedig A RAVASZ előbb üt és csak azután kérdez. Essék szó James Ellroy-ról is, ha már az ő könyvét adaptálták: kevés nála autentikusabb szemtanúja van halivúd árnyoldalának, nem is siették el a regénye feldolgozást. Shane Black később megpróbált lehúzni majdnem ugyanerről még egy bőrt a Rendes fickókkal (még Crowe-t is megnyerte hozzá) de nem jött össze, nem olyan rendes fickókra áttérve:

Zene” és „film” rovat:
The Best of 2022 Lil’ Akárki Edition:
Gyémántberakásos flip-flop zoknival – Kanye West így ment divatbemutatóra – Nem is a homlokodba rakattad? Uncsi vagy búmerkém:
A rapper, aki meghalt, majd feltámadt: „A Netflix minisorozata a flitteres kulisszák mögötti romlott világba enged bepillantást” – Van is hova:
Köptető, fentanil, fegyverek: döbbenetesen fiatalon halnak a mai rapsztárok: „Idén volt olyan hónap, amikor egy hét alatt kilenc rappert gyilkoltak meg.”ÉDES FASZOM, tíz oldal szájtépés a semmiről, költői kérdésekkel: „De mi lehet az oka ennek? Elvégre ma már sokkal többet tudunk a drogokról, az egészséges életmódról, és sokkal kevesebb tabuval kell szembenéznünk, mint a 20. században. A válasz nem egyszerű, de egyértelműen fel lehet fedezni egy sormintát a jelenségben.” – Vagyis mégiscsak egyszerű: „A Grammy-díjas Young Thugot, Gunnát és az YSL kiadó több tucat tagját nemrég szervezett bűnözés vádjával csukták le, a tárgyalásához pedig bizonyítékként használták fel több számukat is. (...) Bármi lesz az eredmény, az amerikai hiphop jelenlegi állapota nagyon pontosan tükrözi azt, hogy mi történik az amerikai társadalommal.” – Hiába, újszülöttnek minden vicc új holott húsz-harminc éve is ugyanezek mentek csak a kiadókat hívták másképp (Bad Boy, Death Row, Ruthless) meg az előadókat (2pac, Notorious B.I.G., Dr. Dre, Eazy-E).
A brit rendőrség azért üzemeltetett egy rapzenei lemezboltot, hogy bűnözőket csaljon csapdába – ...és ez olyan releváns hogy a rivális online újságnak is le kell közölnie:
Fehér férfiakat is bűnszervezetnek bélyegeznének azért, mert gengszterrapet hallgatnak együtt?: „Egy különös „összeesküvés” története Nagy-Britanniában, amely után furcsa bizonyítékok alapján ítéltek hosszú évekre néhány fekete fiatalt.” – Biztos ártatlanul, a média is megaszonta, holott már a „zenéjükért” járna az életfogyt, egyéb cselekedeteikről nem is szólva:
Gyilkolt, majd rapszámokat tett közzé a 17 éves észak-karolinai fiú: „Szökés közben töltött fel gyilkosságokról szóló dalokat a SoundCloud-ra.” – Lehet hogy csak így tiltakozott az elnyomó fehér patriarchátus ellen.
Táncolj! – üvöltötte Megan Thee Stallionnak Tory Lanez, mielőtt lábon lőtte egy házibuliban két éve – Kicsit túl sokat nézte a Nagymenőket, remélem a böriben majd ő táncol úgy ahogy mások fütyülnek :SSS
Kanye West már tudja is, kinek kellene őt játszania, ha egyszer saját filmet kapna – Kitalálom: GABOUREY SIDIBE ő maga volna a leghitelesebb. Amúgy az lesz mint Madonnával: mire megérné azt a kort amikor értelme volna egy biográfiának addigra már a hardcore rajongóknak is ciki lesz. Sebaj, itt az utánpótlás:
Recorder – zene – Tehén volt, popsztár lett...ÉS VAN AKINEK EGYSZERRE SIKERÜLT A KETTŐ Ejj, ne legyünk rosszindulatúak és előítéletesek, olvassunk tovább: „A füvezéstől a több tízmilliós megtekintésig, egy lépésben. (...)” – Jajaja, EGY lépésben, csak jó helyre kellett születnie:Többgenerációs művészcsalád sarjaként Doja Cat gyakorlatilag az anyatejjel szívta magába az alkotni vágyást. (...) Mire betöltötte a 18-at, már az RCA szerződtetett előadója volt. (...)” – Privilegizált környezetből (á la Mark Ronson) egyből a slágerlista élére, ez ám a karrier: „Poénból írta a Mooo! című számot, amivel internetszenzáció lett (...), szórakoztató személyiségét olyan változatosan mentette át új lemezére, hogy az a gyanúnk, egy leendő világsztárt köszönthetünk Doja Cat személyében.” – ...és azóta csatlakozott is a STÁRokhoz, na nem zenei kvalitásban:
Doja Catnél valami bekattant, teljesen kopaszra borotválta fejétBritney Spears, Amber Rose & Anna Nicole Smith likes this!!44!


VASÁRNAP, FEBRUÁR 26.:
ELI EMILY KÖNYVE
0
An EnglishMAN woman in NEW YORK the Wild West.

Talán érdemes:
Az HBO-n az elmúlt időszak egyik legjobban futtatott western sorozata jön nyolctól, rögtön két résszel. A hadseregtől visszavonult indián nyomkereső, Eli (Chaske Spencer) a neki jogosan járó birtokot követelné de céljától eltéríti egy talpraesett nő (Emily Blunt). Ő gyermeke gyilkosát büntetné meg és hamar kiderül hogy az illető a rézbőrű előtt sem ismeretlen. Ha úgy vesszük az Angolok ott folytatja ahol a GoT abbahagyta, itt a Vadnyugat keménységeire tesznek rá pár lapáttal (nem mintha nagyon kéne), a seriffet játszó Stephen Rea miatt talán belekukkantok. 20:30-kor újabb könyvadaptáció a Cinemax 2-őn és A visszaadott lány az édesek és mostohák kérdést járja körbe – vagy mondhatnánk mostohák és mostohákat is hiszen a fiatalon örökbeadott Adrianát nevelőapja kiskamaszként szó nélkül passzolja le biológiai családjának. Az ok a pótmama betegsége, ettől függetlenül a lánynak nehéz dolga lesz mert nulláról kell újrakezdenie. Irodalomnál maradva kilenckor Friedrich Dürrenmatt novellája a Viasat Filmen Sean Penn kamerája által homályosan. Az ígéret megszállottjaként élő nyomozó, Jerry Black (Jack Nicholson) ÖSSZEOMLÁSA nyugdíjba vonulása küszöbén vállal el egy becsületbeli ügyet (gyermekgyilkosság felderítése). A gyanúsított és a vallomás túl hamar megvan, Blacket azonban köti a kislány anyjának adott becsületszava és nem elégszik meg a hivatalos magyarázattal, egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz az elkövető kézre kerítésére... A Pledge-hez Penn jópár húzónevet megnyert (Helen Mirren, Vanessa Redgrave, Robin Wright, Benicio Del Toro, Mickey Rourke, Harry Dean Stanton, Sam Shepard), a zenét Hans Zimmer szerezte, vagyis tényleg együtt álltak azok a bizonyos csillagok SPOILER amikhez már csak rendes befejezés kellett volna a kétórásra nyújtás után SPOILER VÉGE.

Teljes legalizáció rovat:
The Best of 2022:
kultúrpart – Az évről évre leporolható drogkérdés: „Június 26-án van a Kábítószer Elleni Küzdelem Napja. Tudunk ennek kapcsán újat mondani?” – Újat nem, csak felteszitek a jól bevált lemezt:
Varázsgomba segíthet a súlyos depresszióban szenvedőkön: „Előremutató eredményeket hozott egy friss kutatás.” Szóma ha mondom, segít a gondon!!! Vagy csinál mellé pár másikat:
HELP” - írta a mozdony szélvédőjére a saját vérével a bekábítószerezett férfi: „Előtte úgy állította meg a vonatot, hogy a sínpárra állt, majd elugrott a vészfékező vonat elől.” – ...de itt legalább az ijedtségen kívül semmi más baj nem történt:
Pszichoaktív szer hatása alatt vezetett, halálos balesetet okozott: „A férfi a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló hatású, de mesterségesen előállított szintetikus vegyületet fogyasztott a vezetés előtt.” – Ezt is tuti megoldotta volna a teljes legalizálás. Ja nem, de azért megy a cinikus érzékenyítés:
Drogriporter–blog – Hogyan tépsz be? - a Globális Drogvizsgálat tudni szeretné: „A világ legnagyobb drogokkal kapcsolatos online kérdőíves vizsgálata (...) idén is szeretné tudni, milyen drogokat fogyasztasz, milyen gyakran, miért és hogyan.” – Az alkohol szerencsére NEM drog így minden este nyugodtan fogyasztható! EGÉSSÉG!
LOVE? – Valóban bele lehet betegedni a szerelembe? 9 jel, ami erre utal – ...és ebből is az jön ki hogy a szerelem rosszabb mint a drogfüggőség.
A felnőtt magyarok ötöde fogyasztott tiltott drogot élete során – ...tehát sürgősen felvilágosításra-ártalomcsökkentésre volna szükség. Ja nem:
Drogriporter–blog – Miért lenne szükség drogbevizsgáló programokra a hazai fesztiválokon?ÉDES FASZOM hogy a járvány, a háború meg a gazdasági recesszió közepén is megtalálod a Legnagyobb Problémát: A fesztiválokon való drogozásnak az egyik legnagyobb veszélye az, hogy az emberek nem tudják, mit tartalmaz a szer, amit vásároltak. Nálunk is szükség lenne drogbevizsgáló programokra, hogy ezt a veszélyt elhárítsuk.” – Van egy egyszerűbb megoldás is: NEM KELL KÁBSZIZNI OSZT' JÓNAPOT.
Kamu extasy tabletták terjednek Angliában a Brexit miatt: „Az angliai fesztiválokon bevizsgált tabletták 45 százaléka valami egészen mást tartalmazott.” – Hülye angolok, angol hülyék, valaki fordítsa már le nekik is a Drogriporter cikkét...
Jamaica fővárosának egyes részein szükségállapotot vezettek be a bandaháborúk miatt: „A különleges jogrend a hatóságokat felhatalmazza többek között arra, hogy bírói végzés nélkül kutathassanak át épületeket és tartóztathassanak le gyanúsítottakat.” – Tiszta Amerika, sőt Dél-Amerika vagy akár Mexikó :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés