2023. 03. 11.
Ez krimó? (márc. 11-12.) + The Rest of 2022 vol. 16.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Ez krimó? (márc. 11-12.) + The Rest of 2022 vol. 16.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 11.:
PERFECT WATERWORLD
0
Cool woman is cool.

Talán ajánlott:
...mert az Eszkimó asszony fázik a Kádár-kor konszolidáltabbik felében született archetipikus magyar művészkedések megtestesítője. Ahogy a Kutya éji dalánál vagy a Városbújócskánál, a cél a hangulat, a zene dokumentálása-átmentése volt (a Rocktérítő azért kakukktojás mert félig-meddig maga is doksi). Adott egy fémfatál(nak beállított) intézetis lány (Méhes Marietta) akiért a tehetséges zongorista (Boguslaw Linda) mindent felad-feláldoz bár hivatalosan zűrös férjéhez (Lukáts Andor) tartozik ami persze a zenekarosdit is veszélybe sodorja. Xantus János egyrészt a Trabant (hivatalosan továbbra is kiadatlan-kiadhatatlan) munkásságának állított emléket, másrészt lefektette az alapokat amiket azóta is kánonnak illik tekinteni (alibi-forgatókönyv, amatőr színészi játék, semmibe révedő tekintetek). Ahogy a punkmozgalom hazai-külföldi előfutárai üzenetének is csak töredéke ért célba úgy a VAN valami... és társai is a könnyebbik végéről fogták meg a dolgokat pedig az Eszkimó külsőségei mögött több dolog is lapul. Az egyik nyilván a reménytelen szerelem, sokan láttunk már olyat hogy valaki „hozzá nem illő” emberrel élt egyenlőtlen (netán bántalmazó) kapcsolatban. A másik, zenei vetülete az ami sokszor valóban megtörtént, vagyis hogy klasszikus képzettségű muzsikusok a „képzetlenek” között jobban érezték magukat (pld. Másik János). Na de elég a túlgondolásokból, akinek kimaradt (vagy repetázna) azt 22:55-kor várja az M5.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! A negyed éjfélkor és a Moziverzumon kezdett Möbiusznak nincs köze sem a rajzolóhoz, sem a Morbiushoz, ez tízéves krimi Jean Dujardinnel mint FSZB ügynökkel aki megnyeri „cégének” az orosz bankban dolgozó amerikai csajt (Cécile de France). Elkerülhetetlen hogy beszervező és beszervezett összejöjjenek ahogy utóbbi titkainak kiderülése is mivel új felettese előtt a CIA-nak mondott igent. Az már csak hab a tortán hogy mindkét titkosszolgálat a korrupt bankvezér (Tim Roth) fejére pályázik, így lesz a címbeli szalagból gordiuszi csomó. Kereken 23:00-kor Clint Eastwood kicsit elnyújtott drámája az RTL Három műsorán. A Tökéletes világ egyik bátor húzása hogy Kevin Costner ezúttal rosszfiút játszik aki partnerével (Keith Szarabajka) megszökik a börtönből. Hogy bűnlajstromuk még teljesebb legyen, magukkal rángatnak egy kisfiút is (T. J. Lowther), de mikor a másik ex-fogoly bántalmazná, hősünkben felülkerekedik jobbik énje. A Perfect World legfőbb erénye a Costner-Lowther páros viszonya és lelkizéseik közös vonásaikról (valamilyen szinten mindketten apa-kép nélkül nőttek fel). Más. Julia Child figurája voltmár nálunk a Julie & Julia (Két nő, egy recept) ürügyén de ma este nyolctól sorozatformában (és egyből hat részben) kapjuk az HBO3-on. Child-et itt Meryl Streep helyett Sarah Lancashire alakítja de nem lehet panasz, profin hozza a modern főzőshow-kat megálmodó majd széllel szemben létrehozó (jó értelemben vett) erős nőt (viszont ha már agendák, sajnos ez sem mentes a torzításoktól-hozzátoldásoktól). Ugyanabban az időben az anyacsatornán (HBO) 2016-os szuperistenesdi, mintegy a legelőre válogatott eszkimóka kontrasztjaként. A Batman Superman ellen – Az igazság hajnala a mostani posztmindenes trendbe illeszkedik: nagyon sötét, nagyon hosszú (150 perc!) és két franchise-t ugraszt egymásnak. Ezt itt szó szerint kell venni merthogy a bőregérnek (Ben Affleck) elege lesz a hatáskörét túllépő piros gatyásból (Henry Cavill) és úgy érzi, ő lesz az aki majd visszarántja az egyensúlyt. Magától értetődik hogy ezzel Lex Luthor (Jesse Eisenberg) malmára hajtja a vizet SPOILER ahogy az is hogy közös múltbeli oka van rivalizálásuknak SPOILER VÉGE. Amy Adams még ebben is jó tud lenni (ahogy Jeremy Irons meg Laurence Fishburne is) de én főleg azért válogattam be hogy jöhessen a

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Best of 2022 vol. 2.
Afroamerikai színész kapta Joker szerepét: „Nick Creegan lép Jack Nicholson és Heath Ledger nyomdokaiba.” – De miért nem nő mint a Doctor Who-ban?!
Befutott a Batman nélküli Batman-sorozat, a rajongók pedig gyűlölik – Nem is értem miért...ja de, ám a pénzt azért öntik ebbe is:
Mozi – Robert Pattinson 5 millió dollárt kap az új Batmanért, Johan Hill kétszer ennyit főgonoszként?: „Ha igaz a pletyka, akkor nem ez lesz az Alkonyat sztárjának legnagyobb biznisze...” – Meg is érdemli, mert:
Robert Pattinsonnak 5 ember segítsége kell ahhoz, hogy felvegye a Batman-jelmezt – Remélem azért egy villanykörtét be tud csavarni egyedül!
Michael Keaton hiába a mindenkori Batman, egy Marvel vagy DC filmet sem látott még – De legalább tudjuk mit gondol róluk. Amúgy van amit nem is fog:
70 millió dollárért forgatták, mégsem láthatjuk a Batgirlt : „(...) a Warner Bros. (...) döntése meglepte a filmes szakmát (...), szinte sosem fordul elő, hogy egy stúdió a kukába dobjon egy már leforgatott produkciót.”...and nothing of value was lost that day, mert: „a képregényalapú szuperhősfilm csúnyán megbukott a próbavetítéseken.” – Nincs mese, le kell cserélni a közönséget ha nem értékelik az eléjük szórt gyöngyöket: „Az első önálló szuperhősnőfilmet az Adil El Arbi és Bilall Fallah belga páros (...) rendezte.”ÉDES FASZOM, „első önálló szuperhősnőfilm”... Hát Captain Marvel, Catwoman, Elektra, Supergirl meg Wonder Woman már szart ér?! Igen, sőt még azt se:
Mégsem készül el a Wonder Woman 3, elkaszáltak több szuperhősfilmet: „Új vezetést neveztek ki a DC képregényfilmes stúdió élére, rendesen fel is forgatták a terveket.” – Fel bizony:
Hiába jelentették be, közel sem biztos, hogy lesz The Batman 2 ...and nothing of value was lost that day.
Most már biztos: Lady Gaga lesz az új Harley QuinnNEM GABOUREY SIDIBE? LOL!!!44!4! Szóval a denevérembernek kampó de a huszadrangúakból álló kamikaze-osztag mehet? Értem, vagyis nem...

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 12.:
OH, CAROL IDA!
0
NYOLC ÉS FÉL Kilenc és fél hét Berlinben.

Talán érdemes:
20:30-kor némi depizés a Cinemax 2-őn Elsa Joubert regényéből. Dél-Afrikában, az apartheid kellős közepén járunk, itt esik ki betegsége miatt a fő családfenntartó. Felesége, Poppie Nongena fáradhatatlanul vívja szélmalomharcát a hivatali bürokráciával, a sors kegyetlen fintora hogy pont akkor adja fel mikor a néptömegnek is elege lesz és az utcára vonul tüntetni... A Dunán Gárdonyi-adaptáció (Ida regénye) Goda Krisztinától kilenckor. Az idáig zárdában nevelkedett Ó Ida (Mentes Júlia Virginia) apja megrökönyödésére hazaköltözik, amaz igyekszik is kiházasítani hogy ezzel saját esküvője elől is elháruljanak az akadályok. Csalinak jókora hozományt dob be, jönnek is az aranyásók akik közül egy művészpalánta (Rohonyi Barnabás) tűnik a legkisebb rossznak. A szükségszerűségbe aztán lassan de biztosan megérkeznek a házasságok velejárói, előbb a megértő szeretet majd a szerelem (normális esetben ezek fordított sorrendben jönnének, a legutolsó pld. a frigy előtt). Ugyanabban az időben a Coolra érkezik a Förtelmes főnökök 2. része amiben korábban megismert barátaink (Jason Bateman, Charlie Day és Jason Sudeikis) a maguk urai...lennének, ha egy vólsztrítfarkasa nem küldené őket padlóra anyagilag. A visszavágást a fickó fiának elrablásával kezdik de mivel nem közönséges bűnözők, nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Ahogy a készítők sem velük mert innentől kezdve mintha magukra hagynák karaktereiket – vagy őket hagyta el az ihlet? Akárhogy is, a túljátszásból egyértelmű a kifulladás, az összképet Jennifer Aniston felbukkanása menti valamelyest de így sem ér az originál nyomába. Féléjfélkor a városokhoz írt szerelmeslevelek (Cities of Love) közül Németország van soron a Moziverzumon. A Berlin, szeretlek antológiafilm és mint ilyen, egymáshoz nem nagyon kapcsolódó sztorikból áll amiket ráadásul más-más rendezett (akik közül Til Schweigert emelném ki). A szerelem sem mindig csak azt jelenti hanem tágabb értemben veendő (lásd Helen Mirren és a menekült kissrác jelenetét), és a kötelező toleranciára nevelés mellett azért jutnak bele valóban lovely pillanatok is. Az üresjáratokat a STÁRok (többek közt Keira Knightley, Jim Sturgess, Luke Wilson) teszik elviselhetővé bár Mickey Rourke-nak szerintem már nem áll jól a fiatal lányokkal való bárbeli haverkodás hacsak nem sugar baby-t keres:

A seksz, a munka rovat:
The Best of 2022:
couchsurfing – Sugar baby, barátnő vagy kurva?: „Ezek a férfiak váltig hangoztat­ják, hogy ők sosem voltak még prostival, miközben évek óta finanszíroznak egyet.” – Mint a viccben: csak az árakról és az elnevezésről vitatkozunk, a lényeg ugyanaz. Szerencsére azóta itt is beköszöntött a Zegyenlőség:
Még csak 21 éves, de már most milliomos ez a sugar babyként élő srác – Addig kell élni a lehetőséggel amíg még van, mert:
Betiltja a Google a sugardaddy-appokat: „Szeptembertől nem lehet majd letölteni őket.” – BRÜHÜHÜÜ, hát mi lesz így szegényekkel, lehet hogy melózni is el kell menniük, BRÜHÜHÜÜ!!!
nem aprózza el – Ez a nő havonta 6,3 millió forintot fizet azért, hogy a párja vele legyen: „(...) A nő sugar mamaként és pumaként hivatkozik magára. Julie a TikTok-oldalán beszélt arról, hogy a nála 15 évvel fiatalabb párjának havonta 15 ezer fontot, körülbelül 6,3 millió forintot fizet azért, hogy együtt legyenek. Hozzátette, hogy a fiúnak most csak azért ennyi a fizetése, mert elfelejtette kitakarítani a medencét (...). A nő elmondta, hogy azért szereti jobban a fiatal férfiakat, mert szerinte ők sokkal jobban tudják, mire van szüksége.” – Nem a legélesebb kés a fiókban, ha esze lenne, ő keresne pénzt a hobbijával, úgy mint a mai korelnök:
Meghalt Anglia legidősebb prostituáltja: „93 éves korában hunyt el nagymama, aki nyugdíjas éveire állt prostituáltnak.” – Hát igen, változnak az idők, régen csak a tornát kezdhették idősebbek, most már a fizetős ágytornát is: „A nő a „Grand Dame” (...) nevet használta munkája közben, amit meglepő módon csak férje halála után, 2004-től kezdett el gyakorolni – amikor már 75 éves volt.” – Hát nektek el is hiszem hogy meglepő a dolog, mondjuk a rokonoknak más okból lehetett az: „A családja, többek közt unokája, a korábbi X-Faktor versenyző Katie Waissel, ellenezték a nő nyugdíj melletti foglalkozását, és kérték, hogy hagyja azt abba – mire a nagymama csak annyit felelt, hogy nem fogja, és „menjenek a francba”. Végül a család is elfogadta a nagymama rendhagyó kereseti lehetőségét, és halála után úgy nyilatkoztak róla, hogy lenyűgöző és egyedi teremtés volt, akikre mindannyian büszkék lehetnek.” – Hát igen, ilyen egy tisztességesen megöregedett Progresszív Anyuka, remélem majd ő is kap egy Év filmjét!44!!444!!
Közölte a bírónővel az esküdt: nem ér rá az iskolai lövöldöző tárgyalására, mert a sugar daddyjével van találkozója – A lelőtt gyerekek szülei lájkolták ezt. Ja nem, de az esküdt legalább jó döntést hozott amivel a pénzénél maradhatott:
Sokszorosát keresi az a fiatal bolti eladó, aki saját camgirl céget alapított – Kimaradt a legfontosabb infó: férfiként vagy nőként tette ezt? Mert csak az egyik menőség:
Luxusprosti lettem egy éjszaka alatt: „65 ezret fizetett értem egy oltári pasi, egy éjszakáért cserébe. Jó, nem a kezembe, de akkor is.” MUHAHA, HÁT PERSZE akarom mondani AKKOR IS LESZAROM de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés