2023. 03. 18.
Poirot három szögből (márc. 18-19.) + The Rest of 2022 vol. 18.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Poirot három szögből (márc. 18-19.) + The Rest of 2022 vol. 18.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 18.:
MISS CISSY DISAPPROVES.
0
Nílusi láz a házban!

Ajánlottan kötelező:
Tíz előtt öt perccel Agatha Christie klasszikusának (Halál a Níluson) ugyancsak zseniális, 1978-as adaptációja John Guillermintől a Duna TV-n. Dúsgazdag örökösnőt (Lois Chiles) megkörnyékezi legjobb barátnője (Mia Farrow) hogy valami melóval segítse ki anyagi gondokkal küszködő vőlegényét (Simon MacCorkindale). A terv olyan jól sikerül hogy pasija át is nyergel munkaadójára, a faképnél hagyott menyasszony pedig követi őket a Közel-keleti hajóútra. Első számú gyanúsított is lesz belőle mikor a feleséget holtan találják, még jó hogy Hercule Poirot (Peter Ustinov) is épp velük utazik. Bár nekem David Suchet marad Poirot de a díszletek, a hangulat és az eredeti helyszínek feledtetik hiányát. A bő két óra hosszúnak tűnhet de a stáblista gondoskodik róla hogy ne vegyük észre: a felsoroltakon kívül ott lesz Jane Birkin, Bette Davis, Angela Lansbury, David Niven és még Jack Warden is (a zenéről meg Nino Rota gondoskodik).

Talán érdemes:
Ha a Death on the Nile tökéletes szórakozás akkor az HBO-n nyolckor adott, Asylumos elnevezésű Végtelen viharban ott van minden amiért cikizem az álomgyár mostani termékeit. A hegymászó Pam Bales (Naomi Watts) csúcstámadásra indul de nem kockáztat feleslegesen és visszafordul a változékony időjárás miatt. Hazaúton majdnem megfagyott férfit (Billy Howle) talál aki hozzá hasonlóan elvesztett valakit de nem terápiás céllal jött fel hanem meghalni. Természetesen visszahozza az életbe az őket időközben elérő hóvihar dacára szóval a sztori adott volt csak jól kellett volna elmesélni. Ha gonosz lennék azt mondanám hogy Randal Graves összefoglalója a Gyűrűk Uráról lefedi csak itt nem vulkánon sétálnak és még sokat lelkiznek is benne. Pam egyébként a valóságban profi hegyimentő volt szóval nem követte el azokat a hibákat amiket Watts róla mintázott karaktere. Félórával utána (20:30) nem Ken Follett Katedrálisába visz minket a Cinemax 2 hanem Ricky D'Ambrose dolgozza fel tulajdon sráckorát. Jesse Damrosch-ra átkeresztelt alteregója két évtizeden át tanúja szülei zűrös viszonyának pedig lakóhelyükön (New York) e nélkül is van elég izgalom. A rendező a kelleténél többször és hosszabban nyúlt kísérleti eszközökhöz így a sima mozit várók csak óvatosan próbálkozzanak vele.

Madonna rovat:
The Best of 2022 vol. 1.
Madonna: „Hogy lehet, hogy egy 18 éves gyerek simán vehet két automata fegyvert?”: „Nekem is vannak gyerekeim, akik általános iskolába járnak. Nem hiszem, hogy túlélném, ha egyik nap nem jönnének haza az iskolából – írta Madonna az Instagramon a (...) texasi iskolai mészárlás után (...)” – De jó ezt a Gang Bang szövege és élő előadása, a What It Feels Like For A Girl meg az American Life videója ismeretében olvasni. Az is mekkora LOL hogy csak ilyenkor meg pózoláskor jutnak eszébe a gyerekei (akiknek a zömét kb. katalógusból fogadta örökbe):
Hatalmasat nőttek Madonna ritkán látott gyermekei, közös fotót mutatott magukról az énekesnő – Minden napra jut ilyen ritka pillanat:
Ritka pillanat, a nyilvánosság előtt mutatkoztak Madonna gyerekei – ...akik között van aki olyannyira kerüli a nyilvánosságot hogy csak vetkőzéssel tudja felhívni magára a figyelmet:
Madonna 25 éves lánya bombázó bikiniben – ...de ez csak lesifotó. Ja nem:
Felszántotta a párizsi divathét kifutóját feszülős szettjében Madonna modell lánya, Lourdes – Az a baj hogy a mama is ugyanúgy vetkőzik pedig már rég nem bombázó:
Madonna félmeztelen fotóval ünnepelte a könyvétÉDES FASZOM, jön a Sex geronto-verziója?! Úgy tűnik igen: „A 64 éves énekesnő kitette a melleit a rajongóinak.” – ...a nemileg kevésbé privilegizáltaknak meg pucérkodás-könyvírás helyett marad a tanulás:
Madonna nagy meglepetést szerzett egy főiskolai ballagáson: „A fia is a tekintélyes művészeti iskolában tanul.” – Igen, és őt is Nagyon Ritkán Látjuk... :ásít:
Kamuörökösből popkirálynő: megvan, ki játssza Madonnát a róla szóló játékfilmben: „Az örökösnő álarca mögött (Inventing Anna) és az Ozark sztárját választották a popdíváról szóló életrajzi film főszerepére.”És Gabourey Sidibe már szart ér?! Mi ez a white female privilege, hát hol itt a diverzitás?!

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 19.:
TÚL SOKAT TAKAR A MARKA
0
Szóljál anyádnak is! Hányjatok együtt!

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben! Háromnegyed tízkor gyenge thriller a Story4-en melyben alkoholizmusával küzdő egészségügyist támadnak meg. A nő hazaviszi az őt megvédő férfit hogy ellássa a sebeit és ez lehetne akár egy beautiful friendship kezdete is csakhogy a Különös megmentő múltja sem épp makulátlan. Már külföldön is a második címénél tart (Sinister Savior, ill. Sinister Stalker) így belőhető a minősége de legalább nem nyújtják túl. Percre pontosan egy héttel Poppie Nongena története után fél kilenckor something completely DIFFERENT similar ugyanott ahol amazt adták (Cinemax 2) csak tunéziai kamasszal. Harka feketézéssel tartja el magát és családját, náluk is az apa halála lendíti ki még jobban az amúgy sem nyugalmi helyzetben levő állapotokat. Túl azon hogy Lotfy Nathan alkotását az önmagát felgyújtó Mohamed Bouazizi inspirálta, főhőse neve is beszédes mert egyszerre utal az égésre és használják szlengként a hajóra szálló illegális bevándorlókra. Előtte nyolckor egyszernézős rom.kom. a Film4-en melyben esküvő előtt álló öribarinők mennek menyasszony-továbbképzésre ahol egyiküket megtalálja az IGAZI igaz szerelem...egy házasság-ellenes fickóval. Bár a Bridal Boot Camp tartalma ilyen patriarcha átnevelőtáborosdit sejtet de a hülye magyarítás (Aratanya) pontosan mutatja, mennyire ártalmas (semennyire, már ha nincs Hallmark-allergiánk).

Nem érdemes:
...csak ha tudni akarjuk hol tart manapság a „kultúra”, ez esetben 20:00-kor irány az HBO ahol az egyik 2022-es Év filmjét adják. Ruben Östlund a Négyzet után most A szomorúság háromszöge segítségével mutat rá társadalmi egyenlőtlenségekre-visszásságokra (négyzet, háromszög... fogadjunk hogy a következő dobása már csak két pontot fog összekötni – ne feledjétek, itt olvastátok először!). A nyitány a Square-t idézi csak ott a sznob művészvilág volt a célpont míg itt a divatbemutatók és a rajtuk lebzselők kapják meg a magukét, például az influenszerek. Őket Charlbi Dean testesíti meg aki modell párjával (Harris Dickinson) együtt luxusyachtra hivatalos és ezzel el is érkeztünk a 150 perces magnum opus második felvonásáig. A kormánykereket és a személyzetet kissé marxista tengeri medve (Woody Harrelson) tartja kézben így érthető hogy az estét megkoronázó vacsora rosszul sül el. Östlund kamerája élvezettel időzik a jólszituáltságot okádásra-szapora fosásra cserélő vendégeken (és örülhetünk hogy nem ment Dusan Makajev hajókázásának szélsőségeiig). Anyway, a harmadik fejezet a kalózoké és a támadásuk végével elérkező szerepcseréé: az elit életképtelen, a piramis legalján lévők azonban kivétel nélkül a talpukra esnek, főleg a vécésnéni (Dolly De Leon) aki az addig lakatlan sziget matriarchája lesz mivel jobban feltalálja magát mint a vadonban Rambo. Mintha trend lenne a gazdagok kötelező fikázása-dehumanizálása, lásd a szintén agyondíjazott Élősködőket de a Triangle of Sadness így is a Nagy Zabáláshoz meg a Brünóhoz áll közelebb. Az is elég vicces (vagy szánalmas?) hogy az időnként szélsőbalra húzó üzenetet állva tapsolták meg Cannes-ban azok a gazdagok és szépek akik lesajnálják az ugyanilyen altáji humorral (csak fele ennyire expliciten) operáló amcsi vígjátékokat. Charlbi Dean-ért kétszeresen is kár (hogy fiatalon halt meg és hogy pont ezzel lett „halhatatlan”) de ha már „művészet”:

MűvéSEKSZ rovat:
The Best of 2022:
Brad Pitt felcsapott szobrásznak és keramikusnak, Finnországban állították ki a műveitGYŰLÖLD Ja nem, ez menőség:
művészetem – 3 fura művész a nagyvilágból – ...de a győztes így sem közülük kerül ki:
mai manó ház 18+ A fotóművészet egyik legvitatottabb alkotójának képei: „Witkin szerint egy torz szobrot mindig csodálunk, míg a fogyatékos személy többnyire szégyenérzetet kelt az emberekben.” – Évtizedekkel előzte meg a korát, művei (a hulla-fotók kivételével) bármelyik progresszív divatmagazinban megjelenhetnének.
Több száz Rolexet tört össze egy művészTEHETTEM VOLNA AZ OLIGARCHÁSBA IS Legalább hamisítványok voltak? LOL!!44!!!4 Mondjuk a kutyának se fog feltűnni ha az ő szakmáját veszik el a robotok:
Szöveget ír, művészkedik és a létezéséről filozofál a mesterséges intelligencia, de ez még mindig nem a Skynet hajnala: „Az utóbbi években szédítő tempóban fejlődtek a mesterséges intelligenciák, júniusban pedig egy rakás olyan dolog történt, ami miatt extra figyelem irányult ezekre a modellekre. Az öntudatra ébredő MI is újra téma lett, pedig a legtöbb kutató szerint lennének ennél fontosabb problémák is.” – ...és addig mantrázzák ezt a megnyugtató dumát amíg az ő munkájuk is feleslegessé nem válik:
Mesterséges intelligencia alkotását díjazták: a művészek kiakadtak – Várja őket a valóság, ahol a lét a tét:
Ezt a nőt a tálibok sem rettentik el: Afganisztán Banksyje tovább harcol a rajzaival: „Az afgán nők sokat köszönhetnek egy fiatal street art művésznek, aki naponta teszi kockára az életét azzal, hogy egyáltalán kilép az utcára. Amit pedig a falakra fest, az szokatlanul erős vélemény a nőket elnyomó országban. Samszia Hasszani a tálib megszállástól sem riadt vissza, továbbra is hangot ad a nőknek.” – ...és Banksyvel szemben ő egyedül csinálja mindezt, a saját neve alatt és egy büdös vasat nem kap érte, cserébe bármikor megölhetik. Hát így megy ez, ahogy Vonnegut mondaná :SSS

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés