2023. 03. 25.
Del: Torró. (márc. 25-26.) + The Rest of 2022 vol. 20.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Del: Torró. (márc. 25-26.) + The Rest of 2022 vol. 20.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 25.:
DO YOU HAVE A MATCH WATCH?
0
Mulder on the Poirent Express.

Ajánlott:
Tíz előtt öt perccel menetrendszerűen fut be az aktuális Agatha Christie-opus a Duna TV-re ami ezúttal vonaton is játszódik. A Gyilkosság az Orient expresszen áldozata amcsi bankár (Richard Widmark), fültanúja a szomszédban utazó (és az elhunyt által korábban testőrnek felkért) Hercule Poirot (Albert Finney). Meg is bízzák az üggyel ha már egyszer ott van, dolgát megkönnyíti hogy a szerelvény lavinától elzárt síneken vesztegel ám megnehezítik a furcsa utastársak, a megoldás kulcsa az elején látható gyermekrablás (amit a Lindbergh bébié ihletett). Sidney Lumet stílusa nem illik az effajta krimikhez, Finney pedig túljátssza Poirot-t, hogy mégis kötelező az egyrészt a korhű díszletek, másrészt a színészgárda miatt van. Névsorolvasás következik: Lauren Bacall, Martin Balsam, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset, Jean-Pierre Cassel (az ifjú Vincent apja), Sir Sean Connery, Sir John Gielgud, Wendy Hiller, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave és Michael York mint Andrényi gróf – bármelyikük egyedül elvinne a hátán bármit, nemhogy együttesen. Ha valamire, erre igaz hogy soha nem lesz kihívója a mai produkciókban.

Talán érdemes:
Ha már nyomozósdi akkor negyed éjfélkor majd’ ötvenéves Mikszáth-adaptáció az M5-ön. A pénzhamisító Csernyiczky Mihály (Cserhalmi György) elszereti féltestvére, Kaszperek Mihály (szintén Cserhalmi) feleségét. Mikor a nő (Bordán Irén) megöli férjét, Csernyiczky felveszi az elhunyt személyiségét hogy így hozza a frászt a város lakosságára (és egyúttal a kamu pénzt is felhasználja). A racionális Strang felügyelőt (Garas Dezső) azonban nem ejtették a fejére és a maga eszközeivel veszi fel a harcot a szélhámossal. A Kísértet Lublón korrekt darab melynek kvalitásait mára sajna háttérbe szorították a forgatókönyvet jegyző Molnár Gál Péterről kiderült dolgok. Valamivel előtte 22:50-kor 2021-es horror a Prime-on melyben ouija-tábla által „megfertőzött” kisfiúból igyekszik kiűzni a démont egy sokat próbált pap (Guy Pearce). Közben a melléje beosztott kollégát is beavatná a szakma FERTÁLY fortélyaiba de bevetésük eléggé hajaz az ő korábbi esetére Louis atyával (Keith David) akit ördögűzés alatt ért a halál így menet közben kellett átvennie a helyét. A Hetedik nap előnye a minimális számítógépes trükközés, hátránya hogy voltmár ilyesmi sokkal jobban megvalósítva.

Zene” és „film” rovat:
The Best of 2022 Rings of Power Edition:
A Gyűrűk Ura, Trónok harca, Star Wars, Vaják és a többiek: 2022 a bombasztikus sorozatok éve lesz – MUHAHA, hát persze:
STREAM – „Grandiózus, merész és gyönyörű” az új Gyűrűk Ura-sorozatMAGYARUL: szar, és tényleg az:
A Gyűrűk Ura Théodenje szerint A Hatalom Gyűrűi csak a pénzcsinálásról szól: „Bernard Hill ezért nem is hajlandó megnézni az Amazon sorozatát.”Dude, you just had a job, és most buktad el azt is hogy a Rings of Powerbe kerülhess, pedig lenne kinek a helyére beállnod:
Lecseréli egy fontos szereplőjét A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi: „A sokat kritizált Amazon-sorozat második évadában új színész bújik a karakter bőrébe.”Gina Carano likes this!!!4
A Gyűrűk Ura gondterhelt írója elmondana egy mesét: „Tolkien sem kerülhette ki, hogy életrajzi film készüljön róla.” – Remélem Gabourey Sidibe játssza majd:
Feketék A Gyűrűk Urában? Úristen!: „Színes bőrű szereplők, kitalált női karakterek, homoszexualitás. Tolkien-rajongók tízezrei panaszkodnak előre, hogy A hatalom gyűrűi sorozatban a politikai korrektség kedvéért rengeteg dolgot átírnak Tolkien eredeti világából. Eljárt az idő a fehér férfiak felett, vagy a készítők tényleg tönkreteszik Középföldét?” – De jó is ezt egy fehér férfi cikkében olvasni!
Vérfertőző királydráma vagy grandiózus tündemisszió? Sárkányok háza vs. A Hatalom Gyűrűi: „Hetek óta egymással párhuzamosan halad napjaink két legjelentősebb fantasy-sorozata. Melyik jobb és miért? Új műsorunk (...) első részében a Sárkányok házát és A Hatalom Gyűrűit hasonlítjuk össze.” – Annyira „új műsor” hogy már az ötlete is máshonnan van:
STREAM – Az évszázad csatája: a Sárkányok házát vagy A hatalom gyűrűit nézik többen?HA HA VERY FUNNY, ja és ÉN MINDKETTŐT LESZAROM KIHAGYOM!
A Hatalom Gyűrűi elkezdte feltekerni a tempót, és ez nagyon jól áll neki: „Az Amazon által készített A Gyűrűk Ura-sorozat a harmadik részben nagyon fontos szereplőket és helyszíneket mutatott be, és megmutatta, hogy tényleg van benne potenciál.”MAGYARUL: uncsi:
Öt óra után végre a kirakós utolsó darabjai is a helyükre kerültek A Hatalom Gyűrűiben MAGYARUL: SZAR maradt még egy kicsi a promóciós keretből az „újságíróknak” hogy megmagyarázzák amit nem lehet: „Ezen a ponton már nem lehet tovább odázni, hogy végre történjen valami.”Öt óra? Ennyi idő alatt inkább az originál trilógiát nézem újra. Persze továbbra is a közönség a hibás:
A Gyűrűk Ura sorozat stábja tiltakozik a színészeiket érő rasszista zaklatás ellen: „Nem mindenkinek tetszik, hogy a sorozatban nem csak fehér emberek vannak.”Nap kommentje:
0

VASÁRNAP, MÁRCIUS 26.:
THERE CAN BE ONLY ONE ZORRO!
0
Volt egyszer egy MEXIKÓ Los Angeles.

Talán érdemes:
Ma egy órán belül kétszer is megkaphatjuk Catherine Zeta-Jonest (bár csak a képernyőn keresztül), először nyolckor és a Viasat2-őn egy 1998-as kalandfilmben. GOTHAM CITY Az 1840-es évek Los Angelesének magányos hőse, BATMAN Zorro (Sir Anthony Hopkins) mindent, még lányát (Zeta-Jones) is elvesztette mikor Don Rafael Montero (Stuart Wilson) végül legyőzte. Az apa megszökik a börtönből de már egyértelműen nincs abban a fizikai állapotban hogy felvegye a kesztyűt. Szerencsére talál utánpótlást a feltörekvő banditában akinek szintén elszámolnivalója van Monteróval mivel egyik embere, a neve dacára elég vérszomjas Harrison Love (Matt Letscher) megölte a testvérét. Az igazság idős harcosa neki is áll felkészíteni a forrófejű fiatalt amolyan Hegylakósan, hát majd elválik hogy Alejandróra (Antonio Banderas) ráillik-e Zorro álarca... Martin Campbell alkotása (ahogy a Christie-feldolgozások is) nagybetűs Szórakoztatás ami jobban öregedett sznobfesztivál-kedvenc, agyondíjazott társainál. 20:30-kor Tunéziában játszódó dráma a Cinemax 2-őn, ebben mezőgazdasági munkát végző nők beszélik ki A fügefák alatt amit csak lehet, köztük a férfiakat is. A feltehetőleg magyar származású Janice Karman miatt talán belekukkantok, utána kilenc után öt perccel bő húszéves (és bő lére eresztett, cserébe pörgős) drug movie Steven Soderbergh-től az HBO2-őn. A Trafficben egyazon témát három oldalról, ugyanannyi szálon és színszűrőn át követjük: a barnás Mexikóban egyszeri rendőr (Benicio Del Toro) küzd a drogkereskedelemmel de az országot uraló korrupció mocsarában nincs könnyű dolga. A határ amerikai oldalán profi elosztóvá vált, lebukott családapa (Steven Bauer) helyét veszi át felesége (Catherine Zeta-Jones) a gazdagság aranysárga háttere előtt. A legmagasabb szintet a frissen előléptetett DEA-vezér (Michael Douglas) képviseli akit lesokkol lánya (Erika Christensen) heroinfüggősége, részben az ő szomorúsága miatt látjuk ezt kékben (blue). A rendező 1989-es brit szériát update-elt (a Traffikben a FRANCIA pakisztáni-angol kapcsolat volt terítéken) de ha Dél-Amerika, akkor:

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2022 Mexikó Edition vol. 2.
Brazília legendás küzdősportbajnokát fejbe lőtték Sao Paulóban – Hát akkor ennyit az önvédelemről :SSS
Holtan találtak egy elrabolt újságírót Mexikóban: „Luis Enrique Ramírezt fegyveresek hurcolták el szerdán, ő idén a kilencedik meggyilkolt újságíró az országban.” – Felkészülnek a jogászok:
A nászútján lőtték agyon a paraguayi ügyészt – ...de legalább a turisták-stopposok biztonságban vannak. Ja nem:
Kirakta a taxis a mexikói halálúton, azóta nem látták a tizennyolc éves lányt – Hú, vajon mi lehet vele?...
Először támadtak repülőről a rendőrökre Mexikóban drogkartell tagjai: „Az összecsapásban felfegyverzett drónokat is bevetettek.” – Lassan tényleg ország lesznek az országban, az erőszak-szervezeteik már megvannak hozzá. Mondjuk amíg arrafelé a korrupt politikusok mellett tüntetnek addig nekik sincs sok esélyük:
A letartóztatott elnök szabadon engedéséért tüntetnek Peruban, legalább két ember meghalt: „Új választásokat és a korrupció miatt őrizetbe vett Castillo szabadon engedését követelték.” – Ez ilyen békés tüntetés lehetett.
Videón, ahogy szó szerint szórják a pénzt a rendőrök elől menekülő chilei rablók: „Szerencsés napja volt azoknak, akik a kérdéses időpontban arra jártak.” – ...már ha nem kaptak egy-két golyót a fejükbe ^^ Ha már fejetlenség:
Koponyákat találtak egy reptéri csomagban Mexikóban: „Amerikába tartottak.”JOE PESCI LIKES THIS Útlevelük-jegyük volt? Mindegy, legalább nem a déli falon dobták át őket de nem is kell, mert:
Bandaháború miatt rendkívüli állapotot hirdettek két amerikai városban – Lassan már az lesz mint Mexikóban: az a rendkívüli ha nincs semmi rendkívüli :SSSS Ne feledjétek az óraátállítást,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés