2023. 04. 03.
Florence és a masiniszta (ápr. 3-4-5-6.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Florence és a masiniszta (ápr. 3-4-5-6.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 3.:
CLÉO A VÁRTÁN...
0
...a tükör előtt.

Ajánlottan kötelező:
A Cinemax 2-őn fél kilenctől (vagy holnap ugyanitt 11:10-kor) Agnes Varda klasszikusa. Aki nem ismerné annak a címről beugorhat a hasonló elnevezésű (blogba is beválogatott) Kizárólag öttől hétig de azzal (vagy a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?-gel szemben) a Cléo 5-től 7-igben komoly témákat boncolgatnak. Florence Victoire (Corinne Marchand) Kleopátrás művésznéven énekesnői karriert épít de jelenleg kisebb gondja is nagyobb ennél: várja a gyomorrák-vizsgálat eredményét. Figyelmét semmiségekkel igyekszik elterelni (jósnő, majd szerető és barátnő felkeresése), a lehetséges diagnózis egész lényére rátelepszik, előre fél tőle és mindent ennek tükrében lát. Az egyik tanulság nyilván a hozzáállás kérdése, a másik pedig hogy két órába nagyon sok dolog fér ha jól használjuk fel és úgy éljük meg mintha nem lenne utána semmi. Érdekesség hogy a kávéházas jelenetben magyarul beszélnek, ja és ha Cléo kicsit ellenszenves akkor Varda elérte a célját.

Talán érdemes:
Előtte nyolckor az anyacsatorna Cinemaxon (vagy holnap ugyanitt 13:00-kor) a néhai Nyugat-Berlinben játszódó művészkedős love story (Gyorstalpaló szerelemből) Udo Kier mellékeskedésével. Öregecskedő színésznőt (Sophie Rois) nyílt utcán szabadítanak meg értékeitől, a tettessel (Milan Herms) úgy találkozik ahogy a legkevésbé várná: tanítványaként. A beszédkészség-javító órák során aztán mindkettejük múltbeli dolgai helyükre kerülnek és még a közös projekt sem lesz kizárva. 21:00-kor újra Frankhonba látogatunk de már Hallmark-dramedy-vel és a Story4-en ahol egy Párizsi esküvőt szervező csaj tenné féltékennyé ex-pasiját. Az ok? A fickó új partnerét is hozza a jeles alkalomra, ezt mi mással lehetne orvosolni mint az évekig LESZART hanyagolt helyi levelezőtársa (Her Pen Pal) felkutatásával.

Emily Ratajkowski? LESZAROM.
Tíz éve vetkőzött le Emily Ratajkowski három férfi kedvéért, és azóta megy a vita a testéről: “Egy évtized telt el a Blurred Lines (...) óta, amely Emily Ratajkowskit a világhír felé röpítette, a zenészeket pedig céltáblává tette. Az egyik álláspont szerint a dal a nemi erőszak himnusza, a másik szerint felhőtlen hülyülés. Ratajkowskit azonban nem csak azért érdemes nézni, ahogyan kinéz, hanem azért is, amit a teste üzen. A könyvének köszönhetően pedig végre azt is megtudhatjuk, hogy mit gondol.”LESZAROM Fiatal volt de már elmúlt, azóta csak jó célért vetkőzik:
Instahíradó – Emily Ratajkowski egy társadalmi ügy érdekében megmutatta a mellbimbóitHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM. Nem baj, a Blurred Lines patriarchátusán így is túllépett…ja nem:
Ki akar ezzel a pasival járni?: “Pete Davidson humorista, a Big Dick Energy megtestesítője, de a bolygó népességének körülbelül harmada még mindig nehezen dolgozza fel, hogy sorra jön össze a leghíresebb “jónőkkel”. Most épp Emily Ratajkowskival.” – Savanyú lehet a szőlő ha ez a “hír” a Telexen is hír:
Mit látnak Hollywood legtutibb női Pete Davidsonban?: “Évek óta mennek a találgatások, hogyan is hódíthatja meg a most 29 éves humorista olyan nők szívét, mint Ariana Grande, Kim Kardashian vagy Kaia Gerber. Talány, kihez és miért vonzódunk, de a tökéletes férfi képe megváltozni látszik.”Big Dick Energy sok pénzzel, de “talány, kihez és miért vonzódunk”. Értem én, csak LESZAROM.
Pete Davidson egyik barátnője tudni véli, miért képes elcsábítani fél Hollywoodot a humorista – Lásd fentebb...
Véget ért a románc Emily Ratajkowski és Pete Davidson között, más férfival fotózták le a csókot váltó topmodellt – Nem is akárkivel:
Olivia Wilde elárulva érzi magát, amiért barátnője, Emily Ratajkowski Harry Stylesszal kavarLE KELL SZARNI Csönd, Ratajkowskitól ez is menőség!!!
Pete Davidson is túllépett már Emily Ratajkowskin, fiatal színésznővel jött össze – Ratajkowski pedig büszkén, emelt fővel...ja nem:
Emily Ratajkowskinak elege lett azokból a férfiakból, akik nem tudnak mit kezdeni a határozott nőkkel – Akkor engem bírna, kár hogy LESZAROM :DDD
Emily Ratajkowski apa nélkül szeretne később gyermeket, lefagyasztja petesejtjeit LÁSD FENTEBB Vegye feleségül magát, az most nagyon divatos és progresszív.


KEDD, ÁPRILIS 4.:
A TÁVOLBAN EGY FEHÉR VITORLA...

0
...a közelben meg egy fúrótorony.

Talán érdemes:
Ma egyazon időben (kilenckor) két víz-közeli alkotást is kapunk. A Szerelmes vitorlák lesz a könnyebbik a Story4-en, ebben “fejlesztésre” ítélt szigetet mentene meg túlbuzgó biosztanárnő az arra JÁRÓ hajózó fess kapitány segítségével. Ofkorsz jut bele esküvő meg sok szép táj amikhez személyesen sose jutunk el, ha komorabb öko-figyelmeztetésre vágyunk akkor válasszunk ugyanabban az időben egy norvég katasztrófafilmet a Mozi+-on. A Pokoli Fúrótorony nem égbe magasodik hanem épp víz alá merül, a mentéshez felkért, tengeralattjáró-vezetésben profi Sofia személyesen is érintett mivel szerelme is odalent rekedt. A Lángoló tengerért felelős csapatnak nem ez az első ilyen dobása (lásd a 2015-ös Wave-et, a három évvel későbbi Quake-et majd a Tunnelt) és bár érződik rajta hogy nem halivúdi büdzséből gazdálkodtak (néha inkább elmondják mi történt mintsem mutatnák) de ők legalább próbálkoznak (és nekünk se kell feltétlenül a Mélytengeri pokolhoz mérni). A majd’ 110 percbe jut extra környezetvédelmes szál is (a nő korábban figyelmeztette az olajkitermelőket a terep veszélyeire de nem hallgattak rá).

Kis hírek a nagyvilágból:
Rettegés, összeesküvés-elméletek, és bizalmatlanság övezi az “ohiói csernobilnak” nevezett vonatbaleset utóéletét: “Február elején kisiklott, majd lángba borult egy veszélyes vegyi anyagokat is szállító vonat egy ohiói kisváros mellett. Bár a környezetvédelmi ügynökség szerint a környék biztonságos, a helyiek nem bíznak az egymásnak ellentmondó információkban, a hosszú távú hatásokról pedig senki nem mond nekik semmit.” – Még jó hogy ti elsőként, azon melegében számoltatok be róla és azóta is foglalkoztok vele. Ja nem.
Rég nem volt ilyen kevés kalóztámadás a nemzetközi vizeken: “Az energiaválság a kalózokra is hatott.” – Majd most bepótolják:
Nincs megállás Nigériában, megint elraboltak több tucatnyi embert: “Váltáságdíjért csinálják, régóta ez a bevett gyakorlat.”MI AZ A “VÁLTÁSÁGDÍJ”? Thank you, Captain Obvious!
Mivel évek óta választások sem voltak, hétfő óta választott képviselők sincsenek Haitin: “A bandák átvették az uralmat. Az utolsó megválasztott elnököt, Jovenel Moise-t 2021 júliusában, saját lakásában ölték meg.” – Mexikó likes this :SSS
MEMÓRIA – Elmúltál 40 éves? Kezdd el ezt még mai, ha nem akarsz idővel elbutulni – Öööö…mi volt a kérdés? o_O
Hová tűnt David Copperfield?ÉS DAMON HILL? Eltüntette magát :DD
Halottasházba vittek egy idős nőt Iowában, ám kiderült, életben van: “A ravatalozóban vették észre, hogy valami nem stimmel.” – A távolban valahol felsír a Monty Python teljes tagsága.
Betiltanak a tálibok egy videojátékot, mert túl erőszakosnak tartják: “Három hónapon belül érvénybe lép a tilalom.”MEGYEK IS SÖRÖZNI MEG MORTAL KOMBATOZNI Szerintem fejezzék le a programozókat is, így tuti kevesebb lesz az erőszak!!4!4!

 

SZERDA, ÁPRILIS 5.:
EGY HÍJÁN TÚ
SZ
0
Itt nem nagyon Ary.

Talán érdemes:
Kilenckor Bery Ary 1989-es pálfordulása a Magyar Mozi TV-n az első-második vérig tartó szerelmek után. A Túsztörténet valós eseményt dolgoz fel amikor egy balassagyarmati határőr két fia elfoglalta az ottani kollégiumot hogy a bentlakókért cserébe nyugati újrakezdést nyerjenek maguknak (1973-ban járunk). Az eset nagy követ dobott a Kádár-kor langyos tavába (azaz annak látszatába), a sztorit az akkortájt csúcsra járó Végh Antal írta meg (Könyörtelenül), Gazdag Gyula rendezte és a nemrég elhunyt Ragályi Elemér kezelte a kamerát – ha nem miattuk akkor Mártha István zenéjéért nézzük meg. Röviddel utána 21:20-kor másfajta Gyilkos játékok (avagy Gyilkos játszma) a Mozi+-on. Kómába esett feleségét megbosszulni szándékozó lone hero (Scott Adkins) elvállalja a felelős druglord kiiktatását csakhogy tervét keresztülhúzza a betyárbecsülettől hajtott profi hitman (Jean-Claude Van Damme). Ő amúgy szabadidejében is osztja a Zigasságot és védelmezi a rászoruló JÓKAT rosszlányokat). Mivel külön-külön nem tudják legyőzni a gonoszt így egyesítik erőiket a régi és új akcióSTÁRok rajongóinak legnagyobb örömére. A Romániában forgatott Assassination Gamest magyar vonatkozásai hozzák még közelebb (Árpa Attila szereplése és hogy az egyik karaktert Kovacsnak hívják), fordítása a Bloodsportéra utal. Nem csak emiatt visszatérés JCVD számára a gyökerekhez hanem mert ez is egyből videós forgalmazásra készült (annak viszont kitűnő).

Tetoválós rovat:
Egy tetoválást nagyon nem ajánlanak a tetoválóművészek, rossz szerencsét hoz: “Van, aki nem is vállalja az ilyen kérést.” – Naná hogy az összes hülye celeb ilyet akar (igen, az összetartozást jelképező tetkókról van szó):
Közös tetoválást csináltatott Taylor Lautner és felesége…and that shit is permanent.
Olivia Wilde fotót mutatott a sárkánymintáról, amit 13 évesen tetováltatott a fenekére – Mondanám hogy sok esze volt fiatalon de legalább kinőtte és nem varratta magára Harry Styles nevét is :DDD
Rátetováltatta kezeire, hogy melyik a bal és melyik a jobb, hogy ne tévessze el: “Kutatás is bizonyítja, hogy nem annyira könnyű elsőre eltalálni, mi merre van.” – De mi van ha véletlenül a jobb kezébe vésik bele hogy “bal”? LOL!44!!!
Szívszorító okból csináltatott közös tetoválást több száz idegennel ez az édesapa: “Don Caskey gyógyíthatatlan beteg, (…) ezért úgy döntött, hogy közös tetoválásokat fog csináltatni idegenekkel, hogy ezzel emlékezzenek majd rá még azután is, hogy ő már nem lesz. A férfi eddig 609, számára teljesen idegennel varratott magára közös tetkót, miután 2018-ban vese rákot diagnosztizáltak nála.” – Elég lett volna egy szelfi-képeskönyv de azért TISZTELET!
Egy angol válogatott szurkoló magára tetováltatta az összes országot, ahol a csapattal megfordult – Amennyiben nem csak verekedni minekmentoda, neki is jár a TISZTELET.
Ennek a 72 éves nagypapának az egész testét tetoválások fedik – … de még így sem elég progresszív:
106 éves tetoválóművész mosolyog a Vogue címlapján: “Apo Whang-Odot az egyik leghíresebb divatmagazin Fülöp-szigeteki számában mutatják be, erős portré készült róla.” – Előtte az élet, várja a divatszakma…
Főnixnek tetováltatta magát a lánglovag – De miért nem delfinnek? LOL!!!4

 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 6.:
HÉ, MAKARÉNA!

0
Firenzei napernyők.

Talán érdemes:
21:10-kor Franco Zeffirelli 1999-es STÁRparádéja az M5-ön melyben eltartott ujjal finomkodó angol hölgyközösség igyekszik nem tudomást venni környezetükről (fasizálódó Olaszország). A Tea Mussolinivel a helyzet fokozódása után lesz izgalmasabb ahogy sorra derülnek ki a sötét titkok és barátaink rájönnek hogy csak magukra számíthatnak. Érdekes lesz a minapi poárózás után itt látni Maggie Smith-t de rajta kívül ott lesz még Cher, Judi Dench sőt Lily Tomlin is. Az HBO-n végre szimpatikus hétköznapi hősök háromnegyed tíztől. Nadeem Shehzad és Mohammad Saud a Föld egyik legzsúfoltabb és legszennyezettebb városában, Új-Delhiben jött rá, mit és hogyan tehetnének a világjobbításért. Ehhez nem kellett több csak egy beteg barnakánya és a testvérek onnantól eme faj megmentésének szentelték magukat. Sosem lesznek médiakedvencek mint Greta Thunberg, nem kapnak tiszteletbeli tagságokat, “csak” kisemberként teszik a dolgukat. Hogy a Minden, ami lélegzik mégsem ajánlott az a kötelező politizálás miatt van: Shaunak Sen a természetvédelem mellé beviszi az ottani muszlim kisebbség ellen hozott törvényeket (ill. az erre válaszoló tüntetéseket). Enélkül is tudjuk hogy az állatmentők hova tartoznak és egészen addig övék is a szimpátia meg a tisztelet amíg a készítők nem akarják a tanulságot a szánkba rágni (OK, utána is, de már más szájízzel mert ők meg ugye tehénhúst is esznek). 22:40-kor a testvércsatornán (HBO3) friss sorozat egyből két résszel, középpontjában a tanárnő Macarena (Irene Arcos) és diákja seksz-videójával. Belmonte közösségét megrázza a botrány amire rátesz a feltehetőleg hozzá köthető holttest feltűnése. Az is feltételezhető hogy az ügyben Mindenki hazudik és ahogy mondani szokás, innen szép nyerni.

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
Aranyozott Cristiano Ronald-szobor okozott felzördülést Goán: “Az indiai állam éppen 60 éve vált függetlenné Portugáliától, és vannak, akik szerint nem vall jó ízlésre, hogy most egy portugál sztárt ünnepelnek.”GOÁN SENKINEK FEL NEM TŰNHETNE FEL, MINDENKI DROGOZNI JÁR ODA Jogos a felháborodásuk:
Hello Catalunya – Óriás fára cserélnék Kolumbusz szobrát – Az jó sokáig tart míg megnő, miért nem faszoborra? LOL!4!!!4!!!4!44 Vagy mégse, mert:
Alig adták át, már meg is rongálták a hatalmas péniszű férfi szobrát Peruban: “A szobor egy régészeti lelőhely közelében, egy több mint ezeréves őslakos váza alapján készült, de ez sem győzte meg az óriáspénisz kritikusait.”ISIS likes this, össze kell törni a toxikus maszkulinitás jelképeit, legyenek azok több ezer vagy csak párszáz évesek... Persze azért vannak kivételek:
Minden idők utolsó kívánsága: méretes kőfalloszt kért a síremlékére egy mexikói nagymama: “Megkapta.” – Majd lerombolják valami miatt ezt is.
Férfiasságról és veszélyről szóló ábrázolás lehet a legrégebbi történetmesélő műalkotás: “Régészek egy olyan kőtáblát találtak az ősi Mezopotámia területén, melyen egy péniszét fogó férfit leopárdok vesznek körbe.”LEOPARDS ATE MY PENIS Lehet hogy valójában így dominálja Big Dick Energy-vel a leopárdokat, semmisítsék meg a többi erkölcstelen toxic male műtárggyal együtt:
Távoznia kellett egy floridai iskolaigazgatónak, miután hatodikosoknak mutatták meg Michelangelo Dávid-szobrát: “Volt szülő, aki a 16. századi alkotást egyenesen pornográfnak nevezte.” – ...és így ér össze megint a két szélsőség hülyesége:
Lefedtek két rabszolgaságot ábrázoló freskót egy vermonti egyetemen, mert az rasszista módon ábrázolja a feketéket: “Az igazgató szerint a festmények akkor is érzéketlenek, ha ez nem volt szándékos.” – Tehát nem a szándék (felvilágosítás) számít, hanem az amit MOST belelátnak. Értem, vagyis nem, de felkészül az összes többi bármilyen tevékenység:
South Park Hollandiában: botrány robbant ki, miután a leideni egyetemen leszedtek egy festményt, mert szivarozó férfiakat ábrázol: “Az egyetem először védeni próbálta a lépést, majd az ellenreakciókat látva máshová visszaakasztották, aztán, ha ideiglenes jelleggel is, de újra visszakerült az eredeti helyére és bizottság dönt a sorsáról.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés