2023. 04. 10.
Tálcán kínált megoldások (ápr. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Tálcán kínált megoldások (ápr. 10-11-12-13.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 10.:
LÁTTAM A BOLDOGSÁGOT ÉN...
0
...az üvegkoponyán is túl.

Ajánlottan kötelező:
...bár nem könnyű program Agnes Varda 65-ös dobása amiben egyszeri férjnek (Jean-Claude Drouot) nem lesz elég a Boldogsága és hogy megvan neki amiről a népesség 90%-a csak álmodozik: vonzó feleség (Claire Drouot, az IRL hitves), két szép gyerek (ők is valódiak), anyagi biztonság. Francois félrelép a telefonos kisasszony Emilie-vel (Marie-France Boyer) és mert érzelmei szeretője felé is őszinték, meggyónja őket, remélve hogy párja megérti (LOL) ezáltal a kecske (sekszuális étvágy) is jóllakik és a káposzta (házasság) is megmarad. A nő sajna nem olyan progresszív így öngyilkos lesz, a férfi meg új partnerét ülteti a helyére. Utólag lehet Vardát ilyen-olyan izmusokkal vádolni de koncentráljunk arra, mennyire megváltoztak az erkölcsök: ma már legtöbbször a nők kezdeményezik a többszerelmű nyitott házasságot és ők is kalandoznak benne jobban (Will Smith, anyone?). Elegáns, álomszerű mű és ahogy múltkor Cleónál, most sem túl szimpatikus a főhős – és itt is ez volt a szándék. Kezdés fél kilenckor a Cinemax 2-őn (aki lemarad, pótolhatja holnap 13:30-kor ugyanitt).

Talán érdemes:
Az anyacsatornán (Cinemax) nyolckor (vagy holnap ugyanitt 13:05-kor) a mostanában nagyon felkapott korkülönbség-témát vesézik ki. Ha mindkét fél egyenlőként lép be ilyesmibe azzal nincs baj de köztudottan léteznek tapasztalatlanokra vadászó ragadozók. A harmincas Tom (Jonathan Tucker) ilyen, meg is találja a befolyásolható Lea (Lily McInerny) gyenge pontjait. A tizenhét éves lányt egyedül anyja (Gretchen Mol) figyelmeztethetné, már ha kikászálódna az alkoholmámorból. Jamie Dack saját rövidfilmjét bővítette egész estéssé a Pálmafák és cselszövéssel és azt kell mondjam hogy korábbi formátuma jobban állt neki, egy-két jelenetnél érezhető hogy csak töltelék de szülőknek így is must see.
Moziverzum, 21:00 – Most hogy belengették a folytatást, rögvest megszépült az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága is. A hardcore nerdök anno lehúzták holott ez sem több mint family entertainment amiben kicsik-nagyok megtalálják a magukét: nyomozás misztikus tárgyak után egzotikus helyszíneken, lájtos verekedésekkel és poénokkal. A náciveszély elmúlta és a hidegháború beköszönte után Indy-t is más szemmel nézik a hatóságok pedig most az oroszok törnek világuralomra és mert a Frigyládát stipistopizták az amcsik, maradnak az alienek üvegkoponyái (ez volt 2008 egyik slágere). Ezek korlátlan tudást és akaratátvitelt adnak tulajdonosaiknak, Dr. Jones egyik barátja, Oxley professzor (John Hurt) is így őrült meg. Ahogy az Utolsó kereszteslovagnál, ebben is jegyzeteket követve jutnak el a célszemélyhez, őt viszont foglyul ejtette az ezúttal női főgonosz (Cate Blanchett). A számítógépes grafika továbbra is zavaróan kirí a normális felvételek közül, a majmos rész továbbra is szekunder szégyen, Mac-nél nem lehet követni hogy most éppen melyik oldalnak kémkedik de így is vannak benne visszatérők (Karen Allen), emlékezetes beszólások és komoly gondolatok (szemfüleseknek meg fel fognak tűnni a riválisokra, pld. a Múmiára tett utalások). Ki tudja, idővel talán a mostani ötödik rész is bekerülhet a panteonba ha lesz hatodik, ha igen akkor tuti hogy abban már hologram-CGI Indy lesz...oh wait, hát a Sors tárcsájában is az van.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cribs Edition:
Ezek a Kardashian klán legdrágább luxusotthonai: „Attól függetlenül, hogy szeretjük vagy utáljuk Amerika legnépszerűbb családját, tagadhatatlan, hogy otthonaik irigylésre méltóak.” – Mármint a pénz amit ők is beleöltek a csicsás lélektelenségbe:
Ez a fűtött luxus kutyaház menőbb, mint a legtöbbünk otthona – Londonban ezt is piacra dobnák a gazdiknak:
Piacra került London legdrágább ingatlana: „A Regent's Parkban található épület akár több mint 107 milliárd forintnyi fontot is érhet.” – Minimálbérből, albérletben élve SZAROM LE.
NÉZZEN BE MEGHAN MARKLE EGYKORI OTTHONÁBA – Dehogy nézek, inkább LESZAROM.
Tekintse meg Kalifornia legkülönlegesebb házát, melynek színekkel teli szobái megőrizték a 70-es éveket – A kétezer-huszasokban SZAROM LE.
Így néz ki belülről a föld alatti luxusbunker, ahová a leggazdagabbak menekülhetnek apokalipszis idején: „Ez az igazi luxus.”LESZAROM Wait, a challenger appears:
18 millió dollárért árulnak egy láthatatlan házat a kaliforniai sivatagban: „Ha eltűnne a világ elől, itt megteheti, bár a láthatatlanná válás ára elég borsos.” – Még szerencse hogy LESZAROM olvashatjuk felette a barkácsmegoldást ugyanerre:
Kartondoboz alá bújva verte át két amerikai tengerészgyalogos a felismerésükre kitalált robotot – Remélem utána jól le is szarták :DDD


KEDD, ÁPRILIS 11.:
A TRULY SWEET MOVIE
0
CHARLIE Vianne és a csokiGYÁRbolt.

Talán érdemes:
Kilenckor bő húszéves Lasse Hallström-dramedy Joanne Harris könyvéből a Viasat3-on ötvenes évekbeli francia kisvárosba pezsgést hozó Csokoládéboltról. Vagány tulajdonosnője, FERRERO Vianne Rocher (Juliette Binoche) lányával (Victoire Thivisol) ki is vívja a bigott gróf (Alfred Molina) haragját. Ő természetesen az erkölcsi züllés terjesztőinek, az érzéki élvezetek propagandistáinak véli a látogatókat és a nekik segítő Roux-t (Johnny Depp). A jeges hangulatot végül a személyre szabott HASZNOS édes holmik olvasztják fel és a Chocolat nem okoz gyomorrontást még a megrögzött macsóknak sem, moziőrültek Judi Dench, Carrie-Anne Moss, Lena Olin vagy Peter Stormare miatt csekkolják (de diétázók kerüljék!). Ugyanabban az időben ugyancsak kajás szerelmek a Story4-en, itt exével kerül össze rokona farmját eladni tervező nő. A Nyár a pekándiófarmon le se tagadhatná a Hallmark-stílusjegyeket, ez már jóval cukrosabb, pozitívum hogy itt valamivel jobban oldják meg a diverse castingolást mint Halivúdban.

More human than human rovat:
The ChatGPT Edition:
Innováció és horror: a cég, ami a szemünk előtt forgatja fel a világot: „Az Elon Musk közreműködésével alapított OpenAI az elmúlt fél évben két forradalmi technológiával is előállt (DALL-E 2, ChatGPT), a Microsoft pedig épp most tolt bele 10 milliárd dollárt. Bemutatjuk napjaink legizgalmasabb techcégét és vezetőjét, Sam Altmant.” – ...aki miatt megint a kisember fog szívni:
Akkor sem lehetne leállítani a mesterséges intelligenciát, ha akarnánk – állítja Bill Gates: „Bill Gates szerint a világnak nem a mesterséges intelligencia (MI) betiltására kellene összpontosítania, hanem arra, hogy miként tudja azt a lehető legjobban felhasználni, és arra, hogy felderítse az összes lehetséges hibáját.” – Majd revideálja az álláspontját mert mit olvashatunk felette:
Átverte a ChatGPT-t egy videós, sikerült vele „ellopatnia” a Windows 95-öt – videó: „Bár a ChatGPT a szabályai szerint nem hozhat létre semmilyen termékkulcsot, a jelek szerint egy összetett üzenettel könnyen át lehet őt verni.” – Azabaj hogy TOVÁBBMEGY tovább adja:
Robotkabaré: átveszik egymás hülyeségeit a rivális chatbotok: „A Bard szerint már bezárták, és ezt tőle tudta meg a ChatGPT.” – ...de a humán hülyeséget így sem pótolhatják:
Történelmi pert indíthat a ChatGPT ellen egy polgármester: „Börtönbe került, miután a csevegőrobot az igazság ellenkezőjét állította.” – De akkor miért nem a ChatGPT ment börtönbe?... Na majd Kínában:
Nem tud válaszolni a kínai ChatGPT a kérdésre, hogy Kína demokratikus ország-e: „A kínai keresőcég, a Baidu által fejlesztett csevegőbot, az Ernie a kínai szabályozások miatt nem nagyon tud válaszolni a politikai kérdésekre, ugyanakkor arra már képes, hogy szöveget konvertáljon képpé.” – Pornót is? LOL!!!
Az alapjövedelem egy feminista cucc: „Mivel az alapjövedelemnél a robotizáció nem megkerülhető kérdés, ezért ezt a cikket a ChatGPT mesterséges intelligencia app segítségével írtam. Lássuk, mire lett jó.” – Arra hogy egyértelmű legyen hogy bármelyik buta program kevesebb helyesírási hibát vét mint egy „képzett” újságíró :DDD
Idegenvezetőként teljes káoszt okozott a ChatGPT: „Hajnali háromra javasolta a Vatikán megtekintését, mert akkor nincsenek sokan.” – De legalább most nem ölt meg senkit:
Egy csetbot bátorítása után lett öngyilkos egy belga férfi: „Eleinte a klímaváltozásról beszéltek, majd az MI arra biztatta a férfit, hogy végezzen magával.”Bill Gates likes this :SSS


SZERDA, ÁPRILIS 12.:
ADD ÁT A HELYED...
0
...a gyerekeknek is.

Ajánlott:
A Duna World-ön 22:40-kor ritkán vetített kuriózum (Helyet az öregeknek) amiben vidéki papírkereskedő (S.Z. Sakall avagy Szőke Szakáll, ha máshonnan nem, a Casablancából biztosan beugrik) utazik Pesten élő befutott fiaihoz. A gyártulaj srácok szórják a pénzt de apjuknak hiányzik eladott boltja, így itt is nyit egyet – és milyen jól teszi, gyermekei ugyanis a nagy urizálásban elfelejtenek tartalékolni a szűkösebb napokra. Ahogy akkoriban (1934) oly sokszor, ebből is egyből két verzió (magyar, német) készült, így felelhetett a forgatókönyvért egyszerre Lengyel Menyhért és Siegfried Geyer.

Talán érdemes:
A fentebbi program kontrasztjaként kilenckor 2015-ös dráma a Magyar Mozi TV-n az állami gondozottak beilleszkedési nehézségeiről. Őket itt a szinte kamaszként anyává váló Maja (Vecsei Kinga) képviseli aki fia láthatásáért-felügyeletéért küzd meg persze hogy neki már jobb, több jusson. Minden szimpátiám a készítők felé de a Szerdai gyerek sem mentes a hazai alkotások gyermekbetegségeitől (néha alig érthető szövegek, irreális helyzetek), de legalább nem nagyon lóg túl a kilencvenperces lélektani határon. 22:45-kor ugyancsak tesztelik türelmünket az AMC-n egy creature feature-rel melyben afrikai Húsevő krokodilról forgatna pár amcsi. Ez persze nem olyan egyszerű mert a szörny mellett az ottani hadúr is elkezd vadászni rájuk. Talán hihetetlen de a „főszereplő” valóban létezett, Gustave-nak hívták, adva volt vele több ziccer de a Primeval ott nyúl mellé hogy agyatlan slasherkedés mellett politizálni is akar (ruandai meg egyéb mészárlások) így két szék között esik a padlóra. A vadállat nem olyan rémisztő mint itt találkozni a jobb sorsra érdemes Jürgen Prochnow-val (Das Boot).

MUHAHA! Azt remélem is! rovat:
Az őrületbe kergeti felhasználóit az Apple – MUHAHA, azt remélem is, úgy kell annak aki Apple-t használ!!!
Letöltendő börtönt kapott Donald Trump volt kampányfőnöke: „Ráadásul mélyen a zsebébe is nyúlhat.” – MUHAHA, azt remélem is, felkészül az ő főnöke.
A South Park brutális módon kifigurázta Harry herceget és Meghan Markle-t – MUHAHA, azt remélem is!
Súlyos problémákkal küszködik a Disney+ – MUHAHA, azt remélem náluk meg a többi woke cégnél is:
Egy évad után kaszát kapott a netflixes Resident Evil sorozatMUHAHA, AZT REMÉLEM IS Wait, a challenger appears:
Elpusztították a kritikák az új Scooby-Doo nélküli Velma sorozatot – MUHAHA, azt remélem is, felkészül a Grease: Rise of the Pink Ladies :DD
Több mint egymilliárd eurónyi cipő maradt az Adidas nyakán Kanye West miatt – MUHAHA, azt remélem is:
Úgy néz ki, Kanye West nagy pofonba szaladt beleMÉG ANNÁL IS NAGYOBBA MINT AMIT CHRIS ROCK KAPOTT? LOL!! MUHAHA, azt remélem is: „Az Adidas felülvizsgálja a rapperrel kötött (...) szerződését, miután West egy White Lives Matter feliratú pólóban mutatkozott a párizsi divathéten.” – Hát igen, a rappereket sosem az eszük vagy a „zenéjük” miatt szerettük:
Elképesztően sokba került Puff Daddynek, hogy felhasználta Sting egy dalát – MUHAHA, azt remélem is! – „Még 1983-ban használta fel az Every Breath You Take egy hangmintáját egy dalában; azóta is fizeti az árát.” – 1983-ban? Ő is időutazó mint Kate Bush? Látom mentek ti is a 444 után...


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 13.:
TEGNAP MAROKKÓ...
0
...holnap sirokkó.

Talán érdemes:
Az HBO-n nyolckor adott Marokkónak nincs sok köze a közel-keleti feszkókhoz, annál több az azonos nevű játékhoz. Ebben asztalra ledobott pálcikákat kell kihúzgálni anélkül hogy a halom összeomolna, utalván arra is hogy minden mindennel összefügg. Megözvegyült férfinek új nője van, tinédzser lánya legnagyobb bánatára, talán ez is belejátszik hogy a papa ajándékát (nyaklánc) elajándékozza a kórházban ahová önkénteskedni jár (és ahol apja donorkodik). A kirobbanó botrány tovább mélyíti a szakadékot mikor a lány barátjának nővérként dolgozó anyja szívrohamot kap a gyanúsítgatások után. Ugyanitt maradva 21:40-től dokuszéria kezdőrésze Az MS Estonia komphajó katasztrófájáról, erről a lassan harminc éve történt, mégis máig lezáratlan ügyről. Henrik Evartson több kérdést is felvet (mit kerestek katonai felszerelések „polgári” hajón? Miért nem egyezik a túlélők beszámolója a hivatalos verzióval?), a hírzárlatot tartó svéd kormányt sem kíméli (nyomozás is indult ellene emiatt). A Cinemax 2-őn újra Afrikába juthatunk el 20:30-kor, emberevő állatok helyett hétköznapi nehézségekkel: egy itteni Sírásó felesége vese-transzplantációra szorul de úgy tűnik legális úton-módon nem tudják előteremteni a pénzt... Ennyi rögrealitás után Kanada Hercegének first world problémái is más megvilágításba kerülnek:

Nem érdemes:
...csak ha bírjuk az önsajnáló gazdagokat, ez esetben nyolckor irány a FEM3 ahol Harry herceg önti ki lelkét Az interjúban melyben ezúttal Tom Bradby a (fel)kérdező és ami után még kevésbé fogjuk sajnálni. Nem kell mondanom mekkora FAIL hogy előbb nagy csinnadrattával összeházasodnak aztán úgy választják a civil létet hogy lehetőleg megmaradjon a rojál fényűzés. Az ország ahol élnek, milliókat költ a védelmükre, munkát nem végeznek, inkább vívják a nyilatkozatháborúkat, teregetik a szennyest riportokban-könyvekben, ha meg valaki kiparodizálja őket akkor máris megy a BRÜHÜHŰŰŰ és a perrel fenyegetés. Oprah-interjú, könyv, Netflix-sorozat, most meg ez, és hol van még a vége! Sebaj, legalább lesz anyag a South Park-nak, nálam meg jöhet a

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Harry herceg könyve annyira durva volt, hogy végül minden második oldalt kihúzott belőle: „Harry szerint édesapja és bátyja soha nem bocsátott volna meg neki, ha eredeti formájában jelent volna meg a mű.” – Az egészet ki kellett volna húzni:
Harry herceg azt írja, Vilmos pár éve megragadta, és fellökte őt a saját konyhájában: „A kisebbik herceg a kutyaetetőre esett, ami szemmel látható hátsérülést okozott neki.” – Ezért kár volt fákat kivágni...vannak még ilyen „érdekfeszítő” sztorik a könyvében? Igen, vannak:
Lefagyott Harry herceg pénisze: „A dércsípte hercegi bréről az új könyvében vall. A bátyja esküvőjét is sérült brokival kellett végigcsinálnia egy sarkköri jótékonysági túra után.” – Pedig tuti lett volna egy AFRIKAI vacogó KROKODIL fóka aki leápolta volna :DD
DANUBE INSTITUTE – Álságos Meghan Markle jótékonykodása: „Legalábbis a Spectator szerzője szerint inkább tűnik kérkedésnek az akció.” – De meglepődtem. Ja nem, ahogy azon sem hogy ő nem a sarkkörön „jótékonykodott”.
Harry herceg magyar terapeutának vallott drogozásáról és a traumáiról: „Sussex hercegével Máté Gábor beszélgetett.”DE HÁT LEMONDOTT MINDEN CÍMÉRŐL Jaj, mekkora trauma hogy szegény még drogozni se tud rendesen:
Harry herceg többször kokózott, de azt mondja, nem élvezte: „Diákkorában viszont úgy füzetett, hogy közben rendőrök vigyáztak rá.” – Vezessetek „füzetet” ahová a hibáitokat írjátok, hátha akkor kicsit megtanultok magyarul.
Meghan Markle csalódott, Harry herceg szegényebb, mint azt gondolta: „Pedig nem száraz kenyér kerül az asztalra.” – Majd fog az is, de csak Harrynek mikor a csaja is elhagyja meg a pénz se jön úgy jön ahogy korábban:
Harry herceg és Meghan Markle nehezen viseli, hogy közröhej tárgya lett a South Parknak köszönhetőenNap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés