2023. 04. 15.
Piquelek Shakirára! (ápr. 15-16.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Piquelek Shakirára! (ápr. 15-16.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 15.:
UTAMA VADONBA
0
Ülő BIKA láma.

Talán érdemes:
A Film4-en mai ismerkedési metódusokra építő love story nyolckor amiben a VANITY Bel Fairnek dolgozó médiamunkás nőci derítené ki hogy létezik-e Szerelem első lájkra. Már az is gyanús neki hogy a legújabb letesztelendő applikációt a macsó Don Juanról keresztelték el de naná hogy azon keresztül jön össze a jól menő TIKTokFlix influencerrel. A Love at First Like annyiban jobb társainál hogy több pénzt és melót fektettek bele SPOILER valamint a végén több komolykodás lesz benne mint romantika SPOILER VÉGE. Más. Az elmúlt évek egyik hívószava a klímaszorongás, ez áll a mai legeldugottabb program mögött is. Az ebben szenvedő finn lány azonban szerencsére értelmesebben reagál mint Greta Thunberg, a legveszélyeztetettebb fajt mentené meg ami nélkül nincs ökoszisztéma sem. Igen, a méhekről van szó, céljának igyekszik anyját is megnyerni bár amaz betegesen retteg a fullánkos rovaroktól... Se a tartalma, sem az időtartama nem indokolja hogy a Méhek nyara leadásával a Cinemax megvárja a 01:50-es időpontot, remélem valamikor ismétlik majd korábban, addig marad a felvevés. A testvércsatorna Cinemax 2-őn is érintik a témát 22:05-kor de más oldalról mert itt bolíviai indiánok megszokott életébe zavarnak be a globális változások. A lámatenyésztésből élő kis falu lakói a városba menekülnek ám egy idős pár mégis marad (főleg a férj hatására). Végül fiuknak kell kiköltöznie hozzájuk, vele viszont az egyre gyengülő apa nem találja meg a közös hangot... Az Utama – Az elfelejtett föld nincs másfél órás de ritmusa miatt hosszabbnak fog tűnni, cserébe szépen van fotografálva. Ha már Dél-Amerika:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
határátkelő – Az igazi Mexikó: „Az ország sokak vágya, ha nem is ott élni, de odalátogatni. Megnézzük, milyen, amikor valaki kilép a komfortzónájából.” – ...és belép 4 GYEREKKEL a Sinaloa kartell zónájába:
Tévedésből rabolhattak el négy amerikait Mexikóban – Mi lett volna ha szándékosan :DDD Sebaj, majd a Romlatlan Fiatalok...ja ők sem:
Kegyetlen gyilkosság miatt vettek őrizetbe egy 14 éves kisfiút Mexikóban: „Nem ritkák a hasonló esetek a latin-amerikai országban.” – Sőt, nemhogy „nem ritkák” hanem inkább mindennaposak:
Repülőkre kezdtek lövöldözni a mexikói drogkartell tagjai El Chapo fiának elfogása miatt: „Több mint 100 járatot kellett törölni biztonsági okokból.” – Ha szabadon vannak azabaj, ha letartóztatják őket akkor meg azabaj:
Megrendítő fotók készültek a latin-amerikai óriásbörtönben – Sőt, még annál is megrendítőbbek:
Több ezer letartóztatott bandatagot szállítottak át El Salvador új megabörtönébe: „El Salvador elnöke a fejébe vette, hogy leszámol az összes erőszakos bandával.” – HESSTEG BRÜHÜHŰŰŰ, miért nem tanulta meg mexikói kollégájától hogy a teljes legalizálás az egyetlen megoldás?!
A drogkartellen belüli rivalizálás szabadíthatta el a poklot Mexikóban: „Katonai fegyverzettel harcolnak riválisaik és az állam ellen a (...) kartellek, amelyek erőszakkal, vesztegetéssel, kapcsolatépítéssel és a lakosságnak nyújtott segítséggel építik támogatóik körét. Az egyik legnagyobb közülük a Sinaloa, amelynek a Köpcös után újabb vezetőjét tartóztatták le. A következmények háborús állapotokat idéztek elő.” – Azabaj hogy továbbmennek...egész Európáig:
Bekopogott Európába a drogháború: „Korábban csak Latin-Amerikában elképzelhető erőszakos bűncselekmények történnek belga és holland kikötővárosokban. A kontinensre 40 éve áramlik a kokain egyre nagyobb mennyiségben, és hiába követelnek most rendet politikusok és választópolgárok, a mai drogtörvények mellett Európában erre nincs sok esély.” – Jajj dehogy nincs:
Bolívia és Kolumbia azt kéri az ENSZ-tól, vegyék le a kokalevelet a tiltott szerek listájáról: „A két legnagyobb kokatermelő ország szerint ideje szétválasztani az évezredes rituális rágást a klubokban felszívott csíkoktól.”Nice try Escobar!! :DDD

 

VASÁRNAP, ÁPRILIS 16.:
MY PRIVATE IDAHO DESERT.
0
A pénz próbája a költés.

Talán érdemes:
22:55-kor Mészáros Márta 1995-ös biográfiája (A hetedik szoba) a Dunán Edith Steinről (Maia Morgenstern) aki az ortodox zsidóságtól jutott el a kereszténységig majd kolostorba vonulásig. A krisztusi tanításokat tettben is alkalmazta, így mikor a nácik elkezdték begyűjteni a zsidókat, önként állt be a Holokauszt leendő áldozatai közé. Az M5 is foglalkozik háromnegyed tizenegykor a vészkorszakkal ama ötvenperces dokumentumfilmben (Viszlát, mama! Viszlát, papa!) ami A gyermektranszportok történetét meséli el. Ezek Ausztriából indultak Nyugat felé a szülők szervezésében akiktől a rajtuk utazók gyakran valóban örökre búcsút vettek és zömmel ők emlékeznek vissza felnőtt túlélőkként. Éles váltás: az HBO-n 22:05-kor adott Próba NEM a közelmúltbeli (és hozzánk is beválogatott) sorozat hanem tavalyi adaptáció Jordi Vallejo színművéből. Anyagi nehézségekkel küzdő fiatal párt (Carlos Santos, Miren Ibarguren) nagy dilemma elé állít idősebb, gazdag haverjuk (Alberto San Juan) és pszichológus csaja (Blanca Suárez). Választhatnak százezer illetve egymillió euró között, előbbit azonnal kézhez kapják, utóbbit csak tíz év múlva. Az vesse rájuk az első követ aki nem a mancsába leszámolt kisebb összegre szavazna ha nem a megélhetési gondok, akkor az infláció miatt. A Cinemax 2-őn fél kilenckor kétéves brazil dráma rossz magaviselete miatt felfüggesztett rendőrről. Daniel (Antonio Saboia) robbanását sok dolog katalizálta Alzheimeres apjának gondozásától az őt okébúmerként (le)kezelő húgán át a bűnüldözésből eredő feszültségekig. Mikor egyedüli fix (?) pontja, az online barátnő Sarah is ghostolja, úgy dönt felkeresi. A Privát sivatag nem sima érzékenyítés semmilyen irányba, még a jó előre megtippelhető SPOILER sírójátékos SPOILER VÉGE befejezés ellenére sem. A Film4-en közepes limonádé nyolckor ami csak Kathleen Robertson, Lin Shaye és Miranda Kent (na meg a helyszínek) miatt kapja meg a kegyelemkettest. Empirikus bizonyításra esküdő biológusnő (Kent) nem tud egyértelmű igent mondani pasijának (Reid Scott) ezért tudományosan megalapozott sorozat-randevúba kezd, hátha ezer másik után tisztábban látja hogy aktuális partnere AZ igazi. Ebben támogatja a kapcsolatilag ugyancsak nyitott Leslie (Robertson), a néző persze kapkodja a fejét mert öt év együttélés alatt igazán lett volna alkalom eldönteni hogy menjen vagy maradjon. Azt sem értem, miért Utazás a szerelemhez a címe hiszen pont a nőhöz mennek házhoz a férfiak kérdőívet kitölteni meg ÁLLÁSinterjúzni, de ha már modern love:

Shakira rovat:
Shakira dalban ment neki volt férjének, a hírbe hozott márkák viszont nem hagyták szó nélkül: „A konfliktus amiatt robbant ki, hogy a férje, Gerard Piqué elhagyta az énekest egy 22 éves nőért. Shakira ezt nehezen viselte, így dalba öntötte rosszallását.” – Jöttek is támogatni az Internet White Knight-ok:
Shakirát teljesen megdöbbentette, mennyien tudnak azonosulni a szakításáról szóló dalával – ...ezért gyorsan kiadott még egyet:
Shakira nem lassít: újabb beszólós számot adott ki Piquéről és arról, hogy mennyire nem érdekli a focista, aki titokban a fotóit lájkolgatja: „Mi lenne, ha még érdekelné is?”MI LENNE, LESZARNÁM Mondjuk befizethetné a tartozását az ezekből származó jövedelméből:
Bíróság elé kell állnia Spanyolországban az adócsalással vádolt Shakirának: „Ha bűnösnek találják, akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélhetik.”Keep calm, majd pussypassszel megússza különben nem tudna Piquével harcolni:
Énekelve gyalázzuk az exünket, de miért? – Mert menő és jól fizet:
Shakira előbb dalban, most tánccal reagált Piqué új kapcsolatára: „Az énekes és a focista hónapok óta hadakozik egymással a közösségi médiában.” – Mint Phil Collins „mocskos” válásánál, itt is csak az egyik fél „hadakozik”. Meg is van az eredménye:
Kidobta étterméből Piquét és új barátnőjét a Shakira-rajongó tulajdonos – Olcsón megúszták hiszen akár agyon is lőhette volna őket. Mások ellen hangulatot kelteni: MENŐ!44!44!!
Shakira szerint Piqué könyörög neki, hogy fogadja vissza: „Az énekesnő szerint „áldások záporoznak rá”, mióta külön váltak a focistával.” – ...akit cserébe elátkozott a családjával együtt:
Shakira kirakott egy ember nagyságú boszorkányfigurát az anyósa házára néző erkélyére, aztán teljes hangerőn kezdte hallgatni az anyós fiát és annak új nőjét fikázó számát: „Óriási a buli a barcelonai villanegyedben.” – A korán kelők meg általában a szomszédok legnagyobb örömére. Ja nem:
Annyit bulizik Shakira, hogy Piqué szülei a költözést fontolgatják: „Nem a legszerencsésebb, ha a volt anyósod/feleséged a szomszédod.” – Bezzeg mikor Depp koncertezett, milyen más hírek születtek róla! Hát igen, a Zelfogulatlan Média...nem baj, már nem kell sokáig kibírniuk:
Shakira újrakezdi az életét, elhagyja Barcelonát: „Érzelmes búcsút vett mindenkitől, aki támogatta.”KIVÉVE PIQUÉT Az adóhatóság lájkolta ezt, de sebaj, legalább vége a cicaharcnak...oh wait:
Shakira megalázó becenevet adott Piqué új barátnőjénekÉS?! KI NEM SZARJA LE?! De nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés