2023. 04. 22.
Failed Bonding (ápr. 22-23.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Failed Bonding (ápr. 22-23.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 22.:
TO THE BEST OF MY KNOWLEDGE...
0
...you can't read my pokerface.

Talán érdemes:
Fél kilenckor magyar komolykodás (Legjobb tudomásom szerint) a MeToo legfőbb problémájára (szavahihetőség) reflektálva a Cinemax 2-őn. Adoptálásra készülő pár (Hámori Gabriella, Bodolai Balázs) ünnepléséből veszekedés, majd egymás nélkül való távozás lesz. A nő jóval később, szörnyű állapotban ér haza: megerőszakolták, a férj igyekszik is segíteni de felesége nem akar feljelentést tenni. Párja ezt előbb az elszenvedett sokk rovására írja, később azonban úgy kezd gyanakodni ahogy egyre több, egymásnak ellentmondó részletet tud meg... Érdekesség az underground kult-zenész Temesvári Balázs (alias T. Bali, I.O.N.) szereplése, utána a TV2-őn 22:15-kor a 007-es franchise tízéves fejezete. A 140 perces (!) Skyfall tulajdonképp a World is Not Enough reciklálása: itt is a hírszerzés központját éri csapás és itt is csak az „idejétmúlt”, halottnak hitt James Bond segíthet. Lesznek még rossz kezekbe került bizalmas adatok amik az összes undercover agent inkognitóját lenullázzák és SPOILER az MI6-től kilépett SPOILER VÉGE Silva (Javier Bardem) is van olyan fenyegető mint Renard (Robert Carlyle) volt. A leggyengébb láncszem a konkrétan ötven évvel ezelőtt megálmodott Bond (Daniel Craig) aki keménynek kemény, viszont hiányzik belőle elődei kifinomultsága (cserébe tud csúnyán beszélni, ez is valami). 22:40-kor újra gazdagok kínálnak választási lehetőséget barátaiknak az HBO-n. Az ajánlattevő tipikus Musk-Bilzerian kópia (Russell Crowe), a tőle kapott luxusautókat vendégei meg is tarthatják vagy feltehetik a játékban, hátha nyernek ötmillió dollárt. A partit pár betörő szakítja félbe, a társaság egymásra van utalva, a házigazda is kiteríti lapjait: rákja van, így nincs vesztenivalója. Nekünk igen, mert a bő másfél óra alatt igazából semmilyen irányba nem megy el. Talán ezt hivatott leplezni a sok Híres Arc (Elsa Pataky, Liam Hemsworth és a Wu-főnök RZA) de csak még jobban kiemeli hogy Crowe nemkicsit számította el magát azzal hogy a Pókerarcot írta, rendezte és még játssza is. A Dunán Szent Fausztina biográfiája éjfél előtt öt perccel Lengyelországból (honnan máshonnan?), doku-dráma formájában. A Helena Kowalskaként született nővér ifjú kora óta tapasztalt krisztusi víziókat, ezek hatására választotta a kereszténységet ami mellett a történelem viharaiban is kitartott, márpedig ezek mindkét (német, orosz) oldalról jócskán tépázták hazáját. A Szeretet és irgalmasság mégis a preaching to the already converted iskolapéldája lett: új híveket nem fog szerezni, főleg nem a szkeptikusok közül akiknek ezer okuk lesz belekötni a látomások áltudományos magyarázataiba.

Zene” és „film” rovat:
4 év után visszatért a színpadra Beyoncé, parádés dubaji koncertjén ámul most mindenki – ...főleg a jogvédők:
Képmutatással vádolják az öt év után visszatérő Beyoncét: „Eddig a melegek szövetségesként tekintettek az énekesnőre, de most ott lépett fel, ahol üldözik őket.” – ...de legalább ingyen és jótékonyságból. Ja ő sosem úgy lép fel:
MONEY – Beyoncé 8 és fél milliárd forintot keresett egy koncertjével – Legalább neki is lesz mivel törölgetnie a könnyeit.
A Vice Media titokban jó pénzért szervezett zenei fesztivált Szaúd-Arábiában, miközben a Hasogdzsi-gyilkosság miatt bojkottálták az országot – Lehet hogy már a következő VB-helyszínt promózták vele.
A szökevény szaúdi lány, aki valóságos Gileádról mesél a könyvében – ...de azért így is a first world probléma a legfontosabb:
vallomás – Lily James: „Kiégtem, egy igazi roncs lettem”: „Teljesen tönkrement a Pam and Tommy című sorozat miatt Lily James. A fiatal színésznő legalábbis úgy érzi, a forgatás sokat elvett tőle: azért, hogy a lehető legjobban tudja alakítani Pamela Anderson karakterét, a határait kellett feszegetnie.” – Sose hittem volna hogy ennyire nehéz a seksz-videókat forgató rockSTÁRok és Playboy-nyuszik élete, BRÜHÜHÜŰŰŰ: „Szőkeparókában mászkáltam, mert úgy éreztem, ki kell tartanom még egy kicsit a szerep mellett. (...) Az ő hangjára váltottam akkor is, amikor vacsorázni mentem és a pincérrel beszéltem, de akkor is, amikor anyukámmal telefonáltam. Szerintem emiatt rengeteg szereptől estem, mert még a meghallgatásokon is úgy beszéltem, mint Pamela” – Akkor perelje be a miatta elszalasztott lehetőségek miatt, az most úgyis nagy divat:
Zeffirelli fia szerint kínos, hogy a Rómeó és Júlia főszereplői pert indítottak a meztelen jeleneteik miatt: „Visszautasítja a színészek vádjait, hogy kihasználták volna őket a forgatás során.” – Pedig tudhatná hogy itt is megvan az ítélet.
Túl sikeres az Avatar, a rendező pechjére: „A film bevétele rohamléptekkel nő, 1,7 milliárdos bevételével már a világ valaha volt hetedik legsikeresebb filmje.” – Ha nem sikeres azabaj, ha túl sikeres akkor meg azabaj:
Akkora bombasiker az új Avatar, hogy James Cameronnak meg kell csinálnia a folytatásokat is – Szegény, de megsajnáltam!!! Rajtam ne múljon a boldogsága: kihagyom a mostani folytatást meg a többit is :DDD

 

VASÁRNAP, ÁPRILIS 23.:
ÓCSENY PARA-SHOW
0
Veszett lángelmék találkozása.

Ajánlott:
Negyed éjfélkor George Clooney komor komédiája a Viasat3-on. Chuck Barris (Sam Rockwell) az amerikai álom megvalósulása, megalapozta amit ma szeretünk-gyűlölünk a televíziózásban, legyen szó Nagy Ő-féle ismerkedősdikről vagy a lelkes amatőrökön gúnyolódó műsorokról. Ha hihetünk a könyvének, mindez csak fedőtevékenységként szolgált bérgyilkosságaihoz melyekre egy titkos ügynöktől (Clooney) kapott megbízást. A Dating Game és a Newlywed Game utazásos főnyereményei ezért szóltak szürke nagyvárosokba és a showman is ezért kísérte el a nyerteseket. Álcájára végül ráment kapcsolata egyetlen igaz szerelmével (Drew Barrymore) de a hitman fémfatállal (Julia Roberts) sem garantált a boldogság (és még az sem biztos hogy utóbbi nem csupán a képzelete szüleménye). A CIA se megerősíteni, se cáfolni nem volt hajlandó az Egy veszedelmes elme vallomásaiban foglaltakat (egyik sem állt érdekükben), a legvalószínűbb hogy a pikszisből kiesett Barris ezzel próbálta újra befuttatni magát. Clooney ugyanazt választja amit Winterbottom is a Tony Wilsonról szóló filmjében és a legendák-szóbeszédek-pletykák hűbb képet festenek (anti)hőséről mint az esetleges tényfeltárás. Ugyanazokhoz az eszközökhöz is nyúl és a Confessions... így lesz szürreális, szórakoztató, egyben elgondolkodtató trip melyben Clooney haverjai (a felsoroltakon kívül Maggie Gyllenhaal, Matt Damon, Rutger Hauer, Brad Pitt) mellett a legvégén még a valódi Barris is felbukkan.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn tavalyi darab Okinawából fél kilenckor. A Messzi part 130 perce röviden: strip clubban hostesskedő majdnem-lányanya családfenntartóvá válik mikor párja elveszti állását. A rájuk nehezedő nyomást egymáson (meg gyerekükön) vezetik le és ez hosszú távon senkinek se jó. A készítők sokat markolnának (fiatalkori gyermekvállalás, seksz-munka, házasságon belüli erőszak) de keveset fognak, így max. azoknak ajánlható akiknek mindenük megvan és csak tévében látnak nehézségeket. A Magyar Mozi TV Jancsó egy ritkábban adott alkotását vetíti 22:50-kor. Egyszeri királyfit Magyarországba vezető útján Olaszországban felszedett (színész)haverjai kísérik. Otthon aztán fura hírek fogadják: apja halott, anyja (a Caligulában nagyot ALAKÍTÓ égő Teresa Ann Savoy) állítólag Báthory Erzsébet-szindrómában szenved (lányok vérében fürdés, stb.), a trónolás meg a nagybácsira hárul. Mire rájön hogy mire megy ki a játék (felmérik hogy alkalmas-e királynak) már késő. A Zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon a középkori népnevelő színielőadásokat idézi bár azokban kevesebbet meztelenkedtek. A Papa-para esetében semmi nem indokolja a 23:55-ös leadást, ha csak az nem hogy a TV2 direkt mostohán bánik az effajta franciázásokkal. Érettségire készülő lányt (Camille Aguilar) ex-rendőr nagyapja szoktatna rendre csakhogy közben beugrik a másik papa is aki Mexikó pezsgő éjszakai életében, diszkótulajként tanulta a lazaságot. A tűz és víz kisöregek civakodásának egyetlen nyertese a felügyeletükre bízott csaj akinél a tanulást végleg kiszorítja a bulizás.

A seksz, a szipu rovat:
The Korkülönbség Edition:
románc – Így néz ki Al Pacino 53 évvel fiatalabb barátnője – A női kollégák meg igyekeznek felzárkózni:
Cher 40 évvel fiatalabb szerelmével debütált a vörös szőnyegen„Debütált”? Aszittem az már a hatvanas években megvolt és azóta van mögötte egy karrier...
Billie Eilish először mesélt párkapcsolatáról, megtapsoltatta magát, amiért sikerült felszednie 11 évvel idősebb barátját – Így sem elég progresszív, azabaj:
Friss fotók készültek Miley Cyrusról és fiatal párjáról, rajongói szerint az énekesnő inkább a férfi anyjának néz ki – Szóval „férfi” de mégis az anyjának nézik Miley-t? Mi ez az age shaming, elvtársak?! Hát azt csak a pasikkal szabad:
Billy Ray Cyrus eljegyezte 27 évvel fiatalabb barátnőjét, de gyűrűt nem kapott tőle – Örüljön hogy kosarat se kapott...mármint Billy Ray.
házasság – David Hasselhoff és 28 évvel fiatalabb felesége között szikrázott a levegőWait, a challenger appears:
Dolph Lundgren készen arra, hogy feleségül vegye 39 évvel fiatalabb barátnőjét – ...és őt ezért gyűlölni kell, bezzeg Cher:
A jelek szerint Cher is menyasszony lett, eljegyezhette 40 évvel fiatalabb kedvese az énekesnőt – Sose késő elkezdeni...vagy abbahagyni:
A 92 éves Rupert Murdoch alig két hét után felbontotta eljegyzését: „A korábban már négyszer házas Rupert Murdoch a múlt hónapban jelentette be eljegyzését a 66 éves, korábban fogászati asszisztensként dolgozó kedvesével.” – Nagypapi elszabadul level over 9000.
Billie Eilish testvérének is megvan a véleménye az énekesnő és 11 évvel idősebb párja kapcsolatáról – Nekem is, LESZAROM de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés