2023. 05. 08.
Married with Life (máj. 8-9-10-11.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Married with Life (máj. 8-9-10-11.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 8.:
NE VÁRD A MÁJUST…
0
mert winter is coming.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:30-kor) tízéves dráma a részben hazánkfia Olivier Assayas kameráján keresztül. A címbeli Május után természetesen a ’68-as párizsi diáklázadásokra utal, ezek utórengéseit érezni 1971-ben is, Gilles (Clement Metayer) pedig vacillál az aktivizmus, az önmegvalósítás és a konszolidáció között. Társaival majdnem Bertolucci-szinten Álmodozók csak ők nem a négy fal között önmegvalósítanak hanem országról országra járva (és a seksz is kevésbé explicit). A Cinemax 2-őn félórával később (vagy holnap ugyanitt 14:30-kor) a Hallmarkos elnevezés (Első szerelem) dacára jóval sötétebb témákat érintenek. Családja ötvös-hagyományait folytató férfi (Vitaliano Trevisan) keresi a Nagy Ő-t és Vittorio nem csak munkájában törekszik a filigrán formákra hanem partnereitől is elvárja ezeket. Az alig hatvankilós Soniát (Michela Cescon) is a maga elképzelései szerint kovácsolná, mintegy kompenzálva az újabb megrendelőket akik minél vastagabb ékszereket-kiegészítőket akarnak. A lány szó szerint üllő és kalapács közé kerül: hiába intik óva rokonai-barátai, szeretetéhsége a fizikait is legyűri és lassan de biztosan halad az anorexia felé. Eldugott lakhelyük még jobban felerősíti izolációjukat, ahogy az is mikor két alkalmazottja otthagyja a kontrollmániás Vittoriót. A Primo amore valós eseményt feldolgozó könyvből készült és Michela Cescon olyan komolyan vette a szerepét hogy Christian Bale-szerűre fogyott miatta. 22:50-kor újabb kuriózum a Magyar Mozi TV-n vidéki Marilyn Monroe-hasonmás színésznőről. Szabó Mari (Esztergályos Cecília) bár teljesen más közegben és körülmények között él mint példaképe, mégis ugyanazokat a köröket rója kényszerpályáján. A Boldog születésnapot, Marilyn! rövid, de ötletes darab arról hogy egy idő után mindenki korlátokba ütközik, csak néha magasabb szférákban. Esztergályoson kívül is van benne néhány azóta fogalommá vált név (Balázsovits Lajos, Temessy Hédi) meg olyanok is akik már akkor azok voltak (az önmagát adó John Huston).

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
Tapogat, szagolgat, a jármű lelkét keresi a férfi, aki már 40 éve ad neveket autóknak: “Van, amikor 75 éves Manfred Gotta bezárkózik az új autóba. Előfordul, hogy a hűtőrács elé heveredik. Neki köszönhetik az autógyártók az olyan neveket, mint a Cayenne, a Panamera, a Twingo, a Mégane, az Actros, a Citaro. Ma azonban már nem csak autók nevének kitalálásával foglalkozik.” – … de legalább nem kerül intim viszonyba a járművekkel, ma már ez is valami.
Ez az öt autó a legdrágább a világon – …és a tulajdonosaikat is könnyű LESZARNI megtalálni:
LUXUS – EZ AZ 5 HÍRESSÉG BIRTOKOLJA A VILÁG LEGDRÁGÁBB AUTÓIT – Nem vagyok köztük, LESZAROM őket:
Újabb luxusautóval bővítette gyűjteményét Kylian MbappéGRETA THUNBERG LIKES THIS LESZAROM.
Benzinpusztító: kompresszort kapott az új Corvette 6,2 literes V8-asa: “Itt a megoldás azok számára, akik esetleg túl gyengének találják a középmotoros amerikai sportkocsi alapváltozatát.”LESZAROM Wait, a challenger appears:
72 millió forintért kelhet el a Manx Rally ikonikus bajnokautója – Ezt is ingyen SZAROM LE.
4+1 VAGÁNY AUTÓ, AMELYRŐL TALÁN SOSEM HALLOTT: “A hajdani sportautók között akad, amely ma közel másfél milliárd forintot is megér egy-egy gyűjtőnek.” – Akkor már csak LESZARÁS rendszám kéne rá:
Végül csak megért 5 milliárd forintnyi dirhamot valakinek az a rendszám, hogy P: “A világ ismét egy jobb hely lett kicsit.” – Tovább jobbítom: LESZAROM.

 

KEDD, MÁJUS 9.:
SZIKLÁT HÁNYOK…
0
…a házasélettől.

Talán érdemes:
Korán kapcsolóknak 11:50-kor protofeminista Bacsó Péter-vígjáték a Magyar Mozi TV-n, akár az Egészséges erotika antipólusaként. Láda helyett konzervgyárban vagyunk, az itteni Szikrázó lányok egyike (Bánsági Ildikó) nem kívánt terhessége elől öngyilkosságba menekülne de kolléganői lebeszélik. Ez lehet az utolsó csepp a pohárban mert a nők innentől egyesítik erőiket a macsó patriarchákkal szemben, érvényt szerezve igényeiknek (pld. bölcsőde). Ha a stáblista (Avar István, Csákányi Eszter, Csongrádi Kata) mellé még azt is hozzávesszük hogy mindezt musicalként tálalják akkor egyértelmű hogy legalább egyszer látni kell. Az HBO-n nyolckor újabb eresztés A Fehér Ház vízszerelőinek kalandjaiból, ugyanabban az időben újra két rész Bűntelenség a Cinemaxon hogy aztán 21:00-kor igazi nehézsúlyú érkezzen a Viasat Filmre. Őt Steven Seagalnak hívják és a Támadóerő idején már más értelemben volt az, nem véletlenül nem halivúdban forgatta ezt sem hanem Romániában. A bakiktól és folytonossági hibáktól hemzsegő történetben van elárult katona (Seagal, ofkorsz), kísérleti drog és persze korrupt fejesek akik utóbbit a lakosságra szabadítanák. Innen lenne szép nyerni de ahhoz a főhősnek is fogyókúráznia kellett volna így az Attack Force csak a gagyiságok kedvelőinek ajánlható, de nekik legalább nyugodt szívvel. Válaszunk helyette egy ugyanakkor (21:00) adott, a múlt század negyvenes éveiben játszódó dramedy-t a Filmbox Premiumon. Egyszeri férfinek (Chris Cooper) megkeserednek a Házasélet örömei mikor rájön hogy szeretője (Rachel McAdams) a Zigazi. Lelkét ki is önti nőcsábász haverjának (Pierce Brosnan) aki tőle függetlenül a feleséggel (Patricia Clarkson) konzultálva kideríti hogy annak is van valakije és ő is a másik megbántásától félve nem adja be a válókeresetet. A happy end tálcán kínálja magát csakhogy a férj közben úgy kímélné felesége érzéseit hogy méreggel tenné el láb alól.

Gwyneth Paltrowat:
PROMOBUGYI – Lady Gaga bugyit és fecskenadrágot árul, hogy népszerűsítse új albumátGwyneth Paltrow likes this:
120 dolláros luxuspelenkát dobott piacra Gwyneth Paltrow – Bár nincs hétfő, de akkor is ingyen SZAROM teLe.
Nézze meg belülről Gwyneth Paltrow otthonát – kukkantson be! – Lásd fentebb...
Hatalmasat nőttek Gwyneth Paltrow és Chris Martin gyermekei, egyre jobban hasonlítanak édesanyjukra – Remélem nem mindenben:
Gwyneth Paltrow aranyfestékbe borított fedetlen testtel ünnepli 50. születésnapját – ...és ha az öregecskedésre jön a kattintás akkor arra szavaz:
Gwyneth Paltrow büszkén vállalja megereszkedett bőrét és ráncait – fotó: “A színésző kirobbanó formának örvend.” – …máskor meg igyekszik a háttérbe olvadni:
Gwyneth Paltrow megpróbált láthatatlanná válni a tárgyalásán – De sikerült?…ja nem:
MAGAZIN – Minden idők leghülyébb válaszát adta Gwyneth Paltrow a bíróságon – Csubakka-védelem vagy leszarás? LOL!44


SZERDA, MÁJUS 10.:
KARDHALRA VÁRÁS
0
Enjoy the JOY ferry ride!

Talán érdemes:
Az HBO-n újabb rendhagyó road movie nyolckor, szintén korkülönbségekkel, ebben ír kamaszkölyök (Charlie Reid) döbben rá hogy apja (Lochlann O'Mearáin) lenyúlná a rákban elhunyt anyjuk emlékére, jótékonysági célból gyűjtött összeget. Mully ekkor maga is a lopást választja, előbb a pénzt majd egy taxit, és mikor már túl messze jutott csak akkor veszi észre a kissé spicces anyukát (Olivia Colman) akit újszülött gyerekével együtt elrabolt. A rögtönzött Utazás Joy-jal nem csak amiatt nem lesz zökkenőmentes mert a nő nem tervezte a babát és szabadulna tőle hanem a páros útját keresztezők miatt sem. A Cinemax 2-őn is diszfunkcionális famíliák 22:25-kor hazai rövidfilmmel, ebben apjával bandázó kölyök találkozik utoljára nagyapjával aki sem mentálisan, sem fizikailag nincs már topon. A látogatás nem várt eredménye néhány régi sötét titok napvilágra kerülése melyek tükrében talán a papa bűnözői karrierje is érthetőbbé válik. A Diszfória alig félórás, Udvaros Dorottya és Szabó Simon kedvéért talán belenézek. Cirka egy órával utána 23:20-kor húszéves (és ismétlésgyanús) akciózás a Film+-en a Tarantinóval visszatért John Travoltával. Ő lesz az a vigilant citizen aki terroristák elleni küzdelemhez nyerné meg a nyugalomba vonult hackert (Hugh Jackman) aki pedig már csak lánya érdekében is maradna a jó úton. 2023-ban nem kicsit vicces ahogy a Kardhalban elképzelték a cyberspace-t, jobban belegondolva Travolta karaktere sem sokkal erkölcsösebb azoknál akiket megszívatna, talán egyedül Halle Berry mellei fölött nem járt el az idő.

Trónok harca rovat:
Nem volt elég súlyzó a teremben, a feleségét emelgette félkézzel a Trónok harca Hegye – Majd eltörlik a tárgyiasítás miatt, de legalább neki is lesz hova átigazolnia:
A Trónok Harca sztárja lesz a tűz Na’vik vezére az Avatar folytatásában – Tüzesek? Keresztezzék a GoT univerzumával…vagy ne, mert:
Új filmmel jelentkezik a Trónok harca sztárja: “Emilia Clarke visszatér, de most nem sárkányháton.” – Hát igen, ciki a múlt és annak spinoffjai:
Emilia Clarke: a Sárkányok háza nekem olyan, mint egy kínos osztálytalálkozó – De azért jó volt a GoT-tal befutni, ugye?
Ezért sírta el magát az intim jelenetek előtt Emilia Clarke a Trónok harcában – Ő sír, más meg nevet ugyanazon ok miatt. Nem, nem a sorozat hanem a pia:
Berúgva vette át a Golden Globe-díjat a Sárkányok háza színésznője, nevetgélő videóján pörög most a net – Megértem, már a sorozatot se lehetett józanul elviselni:
Nikolaj Coster-Waldau a főcímig bírta nézni a Sárkányok házát: “A Trónok harca Jaime Lannistere elárulta, a folytatásban sosem jutott tovább az első pár percnél.”Bernard Hill likes this!
Így kellene kinéznie a Trónok harca karaktereinek egy AI szerintMore Havas than John.
high life – Szemtelenül vagány és drága a Trónok harca-karóra – …de nem annyira hogy az oligarchásba tegyem :DDD

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 11.:
HANGJA: GIRL.
0
Oh, my sweet summer CHILD princess…

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben! 22:55-kor ritkán vetített Fábri Zoltán-alkotás Kaffka Margit írásából a Magyar Mozi TV műsorán, évszámához (1971) képest bátor sztorival. Apácazárda Hangyabolyát a haldokló főnökasszony lehetséges utódait keresők pezsdítik fel. Magdolna nővért (Vass Éva) zavarba hozza a jelöltség de főleg azért nem kíván a figyelem középpontjába kerülni mert gyengéd érzelmeket táplál az egyik érte “kampányoló” (Törőcsik Mari) iránt. Tíz előtt tíz perccel belga bohóság (Fiam, a randiguru) a Dunán amit tartalmából ítélve akár Frankhonban is forgathattak volna. Megrögzött agglegény stock fotós mamahotelbe kényszerül mikor aranyéletének forrásai elapadnak. Ekkor kell rájönnie hogy a tárgyfényképezés a múlté, minden a netes társkeresés körül forog, be is társul egy feltörekvő randioldal szerkesztésébe. Mivel az elején még nincs sok megörökíteni való, szükségmegoldásként anyja lesz az első felhasználók (és fénykép-, meg videóalanyok) egyike. Erre előbb tudtán kívül veszi rá majd az idős hölgy egyre jobban rákap a dologra. A leggyengébb program egyben a legkorábbi is, ezt kilenckor kezdi a Story4. A My Summer Prince mintha megjósolta volna a Megxitet, Markle nélkül: zöldfülű válságkezelő egy lázadó királyi sarj legutóbbi balhéját elsimítva szerezne magának nevet főnöke mellett, már ha nem a kliensükkel való házassága lesz a következő Hercegi botrány. Ha már itt tartunk:

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Sztriptíztáncosnő teregette ki Harryről a szennyest – Kell is, mert:
királyi sarj – Harry herceg állítólag egy férfi színésszel csókolózott – Mi a megoldás? Elő kell rángatni egy cáfoló celebet:
Egy valóságshow szereplője azt állítja, a 21 éves Harry herceg szeretője volt – Csak várjon a sorára a könyvírással, mert:
Egy gyors döngetés volt” – kitálalt a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét – …de ebből is Harry fog kijönni áldozatként:
Harry herceg: “Minden olyan gyorsan történt... kábultan feküdtem” – …és még a f***a is megdermedt bele:
Könyvet írtak Harry herceg lefagyott férfiasságáról: “Már-már kegyeletsértőnek is nevezhető a kötet.”ÉDES FASZOM, HOGY LEHETNE “KEGYELETSÉRTŐ” HISZEN MÉG ÉL! A papucsherceg új könyvénél nem lehet nagyobb f***ság:
Harry herceg az új könyvében arról ír, hány embert ölt meg, a brit védelmi miniszter szerint ezzel nem illik hencegni: “A száma huszonöt.” – De legalább Harry-t azóta is kísérti a dolog…ja nem:
Bíróság elé állítanák az afgánok Harry herceget: “A herceg hamarosan megjelenő könyvében arról ír, hogy 25 embert ölt meg, amikor helikopter-pilótaként Afganisztánban szolgált, és hogy ezekre az emberekre akkor úgy gondolt, mint “sakkfigurákra”.” – Ha már dehumanizált áldozatok:
András herceg pénzért még kegyvesztettségének hátteréről is kitálalna: “A királyi sarj önéletrajzi kötetet adna ki, akárcsak Harry herceg.” – Nem ez a vicc hanem hogy ugyanazok az egybites szerencsétlenek fogják megvenni akiknek a lányait kihasználta :SSS

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés