2023. 05. 13.
Macbeth-i glória (máj. 13-14.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Macbeth-i glória (máj. 13-14.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 13.:
NE NÉZZ BHUTÁN...
0
...it’s a holiday in CAMBODIA Vietnam.

Talán érdemes:
A Cinemaxon valóságalapú depizés nyolckor: holland házaspár vitorlásútja tragikus fordulatot vesz mikor ötéves gyerekük eltűnik. A keresés reménytelen így nélküle térnek haza de a nő szeretne még egy gyereket. A férfi úgy érzi, nem bírná a lelki megterhelést, külön is válnak de exe nem árulja el hogy már megfogant tőle. Tengernyi idő, több mint harminc év elteltével találkoznak újra, az apropót a férj színműve adja amit fia ihletett, a nagy csavart nem akarom lelőni. Félórával később (20:30) a szomszédcsatornán (Cinemax 2) az elszállt elnevezésű Lunana: Egy jak az iskolateremben NEM öncélú art movie lesz hanem szívmelengető sztori arról hogy néha nem ott van a helyünk ahova a vágyaink szólítanak hanem ahova a szívünk. Ugyen (Sherab Dorji) alig várja hogy befejezze pedagógusi tanulmányait és bárénekes legyen Ausztráliában ám a hatóságok a Himalája egyik eldugott falujának szegényes iskolájába vezénylik. A városi kényelemhez szokott tanárt először sokkolja az áramhiány (ami van, az is napenergiából), a fűtés (jaktrágya) és főleg a guggolós WC-k de aztán hozzálassul a vidék ritmusához, megszelídíti a kiskölyköket és talán a hakniturnét is felváltja valami értékesebb. Nem sűrűn kapunk bhutáni filmeket, már csak ezért is érdemes. Az M5-ön sikeres színdarab (Egy szerelem három éjszakája) 1967-es feldolgozása 22:10-kor (van belőle 1986-os tévés verzió is). A fent említett pásztorórákat frontra rendelt, civilben költő kiskatona (Tóth Benedek) tölti el kedvesével (Venczel Vera), mikor azonban dezertál az esetleges ráadás kedvéért, felfedezi barátnője hűtlenségét. Csalódottsága olyan mérvű hogy az őt kikérdező rendőröknek bemártaná a lányt kommunista meggyőződése miatt. Csupa halhatatlan van benne (Bodrogi Gyula, Darvas Iván, Kállai Ferenc, Latinovits Zoltán, Major Tamás, Sinkovits Imre) de mégis arról nevezetes hogy az egyik színésznőt negyedszázadra mellékvágányra tette. Béres Ilona súlyosan megbetegedett a rossz forgatási körülmények (hideg) miatt, a MAFILM ellen indított pert megnyerte de érdemei elismerései mellett lemondtak róla. Hazai pályán maradva 23:05-kor alig hetvenperces művészkedés a Magyar Mozi TV-n a nyolcvanas évek közepéről. Börtönviselt férfi (Bán János) tartós megjavulását haverja (Dörner György) és közvetve annak testvére (Gáspár Sándor) hiúsítja meg, az első simán csak a találkozásukkal, a második pedig azzal hogy Dollárpapaként tért vissza az USÁból. A Mami blú az utolsókat rúgó átkos látlelete némi Tersánszkys beütéssel (Buczella Feri kvázi Kakuk Marci távoli rokona), volt egy második része is (Ördög vigye). Éjfél előtt tíz perccel max. egynekjó romantikázás a Story4-en és a Nyár Vietnámban mindemellé két, egyenként másfél órás részből áll. Főhősnője szakácskodni érkezik a címbeli országba de már a határellenőrzésnél bajok vannak. A megoldás kórházba kerülésekor derül ki: örökbeadott ikre trükközött így innentől az ő megtalálása lesz a mission impossible.

A seksz, a szipu rovat:
The Playboy Edition:
Kim Basinger villantott – Kim Basinger az egyetlen színésznő, aki pucérkodott a Playboyban – És Marilyn Monroe, ő már szart ér?!
9 Playboy-címlap, ami nagyot robbant – Sőt, még annál is nagyobbat:
Politikai össztűz zúdult a francia miniszterre, miután Playboy-címlapon szerepelt: “Pedig egy 12 oldalas interjút is adott a lapnak, amiben a női és az LMBTQ-jogokról beszél.” – …de nem mindegy hol és hogyan teszi, ezt megtanulhatta volna:
Botrányosan erotikusra sikeredett a francia miniszter könyve: “Bár erotikus könyvet író politikus nem számít újdonságnak Franciaországban, mégis gúnyt űznek a pénzügyminiszterből.” – Á, mi ebben is megelőztük Bolgár Györggyel. Tényleg, vele mi lehet?…
Bolgár György: Egyszer kipróbáltam az LSD-t, de úgy éreztem, nagyjából tudom, hogy ez miket hozhat magával – Csak meg ne írja ezt is…na de vissza a villába:
ÚJABB CSONTVÁZ HULLOTT KI A PLAYBOY-BIRODALOM SZEKRÉNYÉBŐL – Sőt, azóta egy még újabb:
18+ Kitálaltak a Playboy-lányok, pokoli volt az élet a villábanJAJ DE SAJNÁLOM ŐKET, ÍRJÁK MEG Vagy mégsem volt pokol, mert:
Pamela Anderson elárulta, ki volt az egyetlen férfi, aki tisztelettel bánt vele: “A név talán sokakat meg fog lepni.” – Nem lep meg hogy Hef az, ahogy ez sem:
Hugh Hefner veszélyes dolgot használt sikosítóként, rettegtek a gombás fertőzésektől a Playboy-villa lányai: “A legendás Playboy-alapító szexjátéka a fertőzések melegágya volt.” – Írjanak belőle könyvet és legyen benne Harry lefagyott pénisze is.

 

VASÁRNAP, MÁJUS 14.:
VÁRÓS (?) BÚJÓCSKA
0
Miattuk mulattunk jól.

Talán érdemes:
Cinemax 2, 20:30 – Nővérekként sok minden voltmár nálunk de az a tavalyi litván dráma elvileg még nem amiben lánytestvérek előtt csillan fel az amerikai örökbefogadás esélye. Nem is állna semmi a kiskamaszok újrakezdése elé ha vér szerinti anyjuk nem toppanna be váratlanul. Az idősebbik lány próbálkozik úgy újraépíteni vele a kapcsolatot hogy a külföldi család lehetősége is megmaradjon, ám a szintén árvaként felnőtt mama önzősége erősebbnek tűnik. Háromnegyed tízkor 2005-ös thriller a Filmcafén Robert De Niróval, ő lesz az apa aki nemrég vesztette el feleségét és akinek a gyásza mellé ott van kislánya (Dakota Fanning) megmagyarázhatatlan viselkedése is. A pszichiáterként tevékenykedő férfi a csendes vidéket választja de Emily képzelt barátja, Charlie csak itt lendül bele igazán a kegyetlen játékokba, a papa volt tanítványa (Famke Janssen) segítsége dacára. A magyarázat bármi lehet a szellemektől kezdve a túl aktív képzeletig SPOILER de Shyamalan-rajongók fejből fogják mondani a megfejtést SPOILER VÉGE. A Bújócska nem volt sem a kritikusok, sem pedig a nézők kedvence, okkal: John Polson majd’ az összes kötelező elemet felvonultatja, az odaút a Ragyogás nyitányát idézi, a nyomasztó ház, a gyanús szomszédok meg a para-képességekkel megáldott (?) gyerek kb. bárhonnan jöhettek volna. Tetézi a baj hogy Janssen mellett Melissa Leo és Elisabeth Shue is épp csak feltűnik pedig többet érdemelnének SPOILER ahogy az alternate endingek bármelyike is jobb lett volna mint az amit végül választottak SPOILER VÉGE. Egy órával utána (22:45) Nyikolaj Leszkov-adaptáció a Duna TV-n melynek több köze van a kétszer csengető postáshoz mint Shakespeare-hez. Impotens de cserébe tahó férjétől (Paul Hilton) a félvér (vagy mulatt?) Sebastian (Cosmo Jarvis) karjaiba menekül a Kisvárosi Lady CHATTERLEY Macbeth (Florence Pugh). A nő lelkében nagy változásokat katalizál az affér, annyira hogy a végén épp olyan szívtelen manipulátorrá válik mint férje. Leszkov novellájának elnevezéséből elhagyták a helyszínre való utalást, így lett belőle simán csak Lady Macbeth, Pugh jól játszik de érthető, nem állnak tőle távol az erejükre ébredő női karakterek (lásd: Nincs baj, drágám). Újabb egyórás ugrással jutunk el háromnegyed éjfélig és a Nyár Vietnámban 2. részéig a Story4-en.

Év filmje rovat:
The Squid Game Edition:
Steven Spielberg olyat mondott a Squid Game szereplőiről, hogy szétszedték a rajongók: “A hollywoodi filmrendező a PGA díjátadóján szólalt fel.” – Bármit mondott én egyetértek vele, nem lehet eléggé szidni azt a szart.
A Squid Game rendezője legújabb filmjén dolgozik – Elég baj az nekünk:
magazin – A Squid Game rendezője még a sorozatánál is erőszakosabb tartalommal készülÉvezred filmje, kötelező óvodai vetítéseket abból meg az anyasorozat folytatásából is:
Bejelentették: jön a Squid Game második évada: “Egyelőre még csak találgatják, hogy mi lesz benne.” – Pedig egyértelmű, lásd az alatta levő hírt:
netflix – Folytatás helyett egy egész Squid Game-univerzumot kapunk – IRL és globálisan? Kezdhetünk félni…
Áruházat nyitott a Netflix: “Találkozhatnak a Squid Game lézerszemű babájával.” – Minek ehhez pénzt költeni, hamarosan ingyen is megkapjuk:
Ő itt Energiakutya: 17 kamerával látó robotkutya őrzi a bécsi erőművetENERGIAKUTYA A TÖKÖM …és pár év múlva a járókelők is úgy járnak majd mint a játékosok, de nem baj, ez kell a birkáknak:
A Squid Game főszereplője az első dél-koreai Emmy-díjas, tarolt a Ted Lasso: “Li Dzsongdzse a legjobb színésznek járó díjat nyerte meg. Az Utódlás lett a legjobb drámasorozat, a Ted Lasso pedig a vígjátéksorozatok között nyert a 74. Emmy-díj-átadón.”Wait, a challenger appears:
“Híresnek lenni is nehéz” – történelmet írt a Squid Game sztárja: “O Jongszu az első koreai színész, aki elnyerte a Golden Globe-ot.” – Bizony nehéz, főleg annak akinek sötét foltok vannak a múltjában:
Egy színdarabból, illetve állami reklámok egész sorából is kitették a Squid Game szexuális zaklatással vádolt színészét: “A hetvennyolc éves O Jongszu a vád szerint öt évvel ezelőtt zaklatott egy nőt.”HETVENHÁROM ÉVESEN? LEGALÁBB VIAGRA NÉLKÜL? LOL A történelemírás arca volt de a mítú végzett vele BRÜHÜHÜHŰŰŰŰŰ!!444!!4

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés