2023. 05. 15.
Mélyporontyok (máj. 15-16-17-18.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Mélyporontyok (máj. 15-16-17-18.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 15.:
TÜZET VISZEK...
0
...meglássátok.

Talán érdemes:
Kilenckor ma már inkább kuriózum mivolta miatt érdekes 1975-ös Fábri Zoltán-alkotás a Magyar Mozi TV-n. Mivel az alapjául szolgáló Déry Tibor-mű a Horthy-korszakban játszódik, a kelleténél több (balos) ideológia jutott bele pedig az itt ábrázolt személyiség valahol rendszerfüggetlen. Jómódú család sarja (Bálint András) direkt deklasszálja magát hogy így illeszkedjen a (szerinte) neki való munkásosztályba. Természetesen ő is két szék között esik a padlóra: sem a proletárok, sem a polgárok nem fogadják be igazán. Ha Fábri simán csak a neofiták önfeladó lelkesedéséről forgatott volna akkor a 141 perc a befejezetlen mondatból is jobban öregedett volna, így a kevés tartalom is elvész a vonalas jelenetek (pld. a pénz visszautasítása) mellett. Kis pozitívum hogy a benne szereplők (Cserhalmi György, Dajka Margit, Kern András, Latinovits Zoltán) ha akarnának se tudnának rosszul játszani. A Cinemaxon összekeverhető elnevezésű látványfilm 21:40-kor, ebben Mark Wahlberget kísértik át nem élt múltbeli emlékek. Antoine Fuqua sokadszorra ugrik neki a dirigálásnak és a Végtelenből ítélve továbbra is maradhatott volna a kliprendezésnél: ebbe a mátrixos-eredetes reinkarnációsdiba nála nagyobbaknak is beletört párszor a bicskája.

Talán ajánlott:
…mivel Cronenberg dolgai eléggé megfekszik az ember gyomrát és ez alól a Cinemax 2-őn adott Agyfürkészők sem kivétel bár tény hogy a nyolcvanas évek óta kijjebb került az ingerküszöb. A legendás fejrobbanáson rögtön az elején túlleszünk, ez indítja be a láncreakciót, a világuralomra törő telepata (Michael Ironside) így teszi el láb alól a neki nemkívánatosakat. Nyomában lohol a kormány által megbízott kollégája (Stephen Lack) aki pusztító energiáit gyógyszerekkel tartja kordában, kérdés meddig… Ha másért nem, legalább a hazánkfia Victor Désy mellékeskedéséért vegyük föl, na meg a kései időpont (éjfél) miatt is.

Hétfő? #LESZAROM™.
The Oldschool Edition:
Recorder – Hogyan lehet két szóban összefoglalni 2022-t? – Elég hozzá egy:
Jennifer Lawrence végre megint azt teheti, amihez a legjobban ért: “Az X-Men-filmek és a Ne nézz fel! után visszatért ahhoz, amivel a karrierjét kezdte. A kiút egy csendes, erős dráma, ami akkora katarzist nem nyújt ugyan, de helyrebillenti a színésznő pályáját.” – Én is azt teszem amihez a legjobban értek, LESZAROM.
Azt csinálok, amit akarok” – írta Halle Berry, majd posztolta, ahogy meztelenül borozgat az erkélyen: “Szinkronban van azzal, amit ír.” – Az én magyar szinkronom is világhírű: sörözgetve SZAROM LE. Hírességeknél maradva:
paparazzi – Ezzel a férfival csókolózott szenvedélyesen Sarah Jessica Parker – ...vagy nem, mert:
Nőt csókolt egy buliban Sarah Jessica ParkerLESZAROM, magánügy.
Húsz éve még madárürülék borított egy Anthony van Dyck-képet, most hárommillió dollárt kérhetnek érte: “A holland festő képét egy New York közeli pajtában találták meg a 20. század végén.” – Ha így többet ér akár én is LESZARhatOM : )
A vécéből került elő a 21 éve elveszett eljegyzési gyűrű: “A gyűrűnek az esküvő előtti napokban veszett nyoma.” – Egy gyűrű mind felett, és mindet LESZAROM.
tudomány – A kenguruürülék mentheti meg az emberiségetLESZAROM Most akkor mégsem rovarokat fogunk enni? LOL!4!4!

 

KEDD, MÁJUS 16.:
FÚRÓ? ÜTVE.
0
Testet öltés.

Talán érdemes:
Kilenckor sablonos elnevezésű (A tökéletes gyilkos), ötéves magyar krimi az M5-ön. Lánya halála után az anya a vallásba, a rendőr apuka (László Zsolt) pedig a melóba-önpusztításba menekül. Itt talál rá az új ügy ami gyilkosság és onnantól kezdve hogy a térfigyelő kamerák felvételein meglátja a későbbi áldozat mellett lánya barátnőjét (Hörich Nóra Lili), már a gyanúsított is megvan – legalábbis neki. A bűntudattól vezérelt férfi mindent erre a feltevésre épít fel, holott közben újabb hasonló bűntettekről futnak be jelentések. Ugyanabban az időben újabb fogalommá érett darab a Magyar Mozi TV-n újra Bán Jánossal mint gyárat maszekolásra cserélő lúzerrel (a nyolcvanas évek közepén járunk). Mivel a váltást is egy léha nőszemély hatására lépi meg, érthető ha a lakótelep főállású anyukáinál sem csak Falfúróként tevékenykedik. Szomjas Györgynek a Roncsfilm mellett ez a másik köztudatba került rögvalóságos, nevetős-sírós opusa és bár nem üt akkorát mint amaz de attól még kult.

Talán ajánlott:
Ugyanazért amiért a minap mert a Cinemax 2-őn sorra tűzik műsorra a Cronenberg-összest és az 1979-es Porontyokat sem ok nélkül kezdik éjfél után öt perccel. Ez már mai szemmel is színtiszta horror és ebben is lesznek elmejátékok melyekért a rendhagyó technikákat alkalmazó Dr. Raglan (Oliver Reed) felel. A pszichoplazma-kezelés lényege hogy a dühöt “megtestesítsék” és egyik páciense (Samantha Eggar) meg is teszi: rosszindulatú, apró kis lényeket hoz létre akik a férjét és lányát (szerinte) veszélyeztetőkre támadnak. Párja (Art Hindle) csak akkor kezdi összekötni az incidenseket mikor gyerekük sérülésekkel jön haza a kórházi látogatásból. Van benne pár beteg pillanat de már csak a zseniális de menthetetlen alkoholista Reed miatt kötelező megnézni.

MAGYARUL! rovat:
The “Zene” és “film” Edition:
Íme 2023 nyarának legjobban várt filmjeiMAGYARUL: ezeket kerüld el ha jót akarsz:
Nem könnyű nevetni az HBO Max sötét vígjátéksorozatán: “Valójában nem akarunk a másikkal eggyé válni a szerelemben. Erre döbbent rá az HBO Max sorozata, a Szerelemre tervezve.” – Nagyon mennek mostanában ezek a házasságellenes érzékenyítések:
Iszonyatosan trash, mégis muszáj zsinórban nézni az új, házasodós valóságshow-t: “A Netflix új műsora egy kísérletnek nevezett valami, amiben olyan emberek döntik el, hogy összeházasodnak, akik eddig csak egy falon keresztül beszélgettek egymással.”MAGYARUL: minél “iszonyatosabb”, annál jobb:
MOZI – KRITIKA – Szex, drog és mozi – Kaotikus, de szórakoztató őrület a BabylonMAGYARUL: szar.
Az új Sikoly öncélú, brutális, csak felnőtteknek való, és ezért jóÉV FILMJE Lásd fentebb.
Chuck Norris amatőr senki Tim Burton Wednesday Addamséhez képest: “A Wednesday vérbeli tinisorozat, nem akar kiszolgálni mindenkit, inkább a Z-generációnak adna új hősnőt.”MAGYARUL: Ghostbusters reloaded.

 

SZERDA, MÁJUS 17.:
IT'S A GIRL SWAMP THING.
0
Ma ugly, holnap beautiful.

Talán érdemes:
Mára csak két tűrhetőség jut, előbb nyolckor egy regényadaptáció az HBO-n. Kya Clark (Daisy Edgar-Jones) ott nőtt fel Ahol a folyami rákok énekelnek, vagyis Észak-Karolina lápjaiban és a női Mauglinak nincsenek is olyan igényei amiket ne tudna kielégíteni természeti forrásokból vagy egy-két jótét lélek segítségével. A remete-létbe a sors kényszerítette de kihozza ebből is a legtöbbet, nem is kerülne újra a civilizált (?) társadalom látókörébe ha régi szeretőjét nem ölnék meg és nem őt vádolnák vele. Delia Owens idealista könyvét Olivia Newman dolgozta át Reese Witherspoon közreműködésével, a főbb értékek megtartásával. Kya ártatlansága és a természet szépségei feledtetik az apróbb hibákat, pld. azt hogy a mocsárLÉNYlány lakása-ruhatára egyaránt kifogástalan. Két órával később (22:00) már korántsem perfekt akciózás a Film Mánián, sőt ha nagyon rosszmájú lennék azt is mondhatnám hogy a Mélypontra illik az elnevezése. Kezdjük a gyászoló főhőssel, folytassuk a rokonait megölő bűnözőkkel és vegyük hozzá a női bosszúállót aki ugyanolyan kegyetlen mint akik ellen harcol. A csúcs mégis a megtévesztő casting: bár Luke Goss a húzónév de a nála jóval gyengébb Dilan Jay a lead. Agyatlan B-movie, másfélórás fájdalomhatáron belül.

Kis hírek a nagyvilágból:
PAPARAZZI – Pete Davidson a szakítása óta nincs a legjobb formában és egyéb lesifotók – Bizony nincs:
Videón, ahogy Pete Davidson bepöccen egy rajongójára és lökdösődni kezd – Ő sem bírt a big dick energyvel:
Újra apa lett a 79 éves Robert De Niro: “A színész immár hétgyerekes apuka.” – Úgy tűnik nagyfater tényleg elszabadult.
Kigyulladt egy 15 méteres tűzokádó sárkány a kaliforniai Disneylandben: “A színpadi elem egy élő előadás során kapott lángra, a park jelentős területét le kellett zárni a tűzeset miatt.” – Nyissák újra Game of Thrones Theme Parkként.
Kifizetteti családjával a karácsonyi vacsora költségeit a walesi nagymama: “Nem nyerészkedni akar, csak egy kis segítséget kér hozzátartozóitól.” – Walesi? Biztos nem skót? LOL!!!
400 ezer forintért árulják az utolsó boszniai McDonald’s-hamburgert: “Az étteremlánc december 30-án nyitott ki utoljára.” – Tegyék el, úgy tudom eláll.
Korunk morfiuma, amely minden generációt megfertőz: “Hogy kattanjunk le a káros kattintásról?” – Úgy hogy LE KELL SZARNI erre is rákattintunk. Mutatjuk!4!!44!!
A világ legnagyobb függőhídja épülhet Olaszországban, hacsak a maffia nem szól közbe: “Gigantikus híddal szeretnék összekötni Szicíliát az olasz csizma kontinentális részével.”Keep calm, akkor is megépül ha beleszólnak csak másra fogják használni :DDD

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 18.:
VÁLÓSVIGASZ
0
Ő is magára varratta a nevét, nehogy elfelejtse.

Talán érdemes:
Az HBO-n tavalyi dobás nyolckor a közelmúlt egyik nagy kulturális veszteségéről. Utólag szimbolikusnak mondható hogy A Notre-Dame lángokban állt, ahogy a tűz körülményei is, Franciaország egyik jelképének biztonságára ugyanis vajmi keveset költöttek. A konteósok persze keresték az összefüggéseket de a legfőbb magyarázat mint annyiszor, most is a hanyagság. Jean-Jacques Annaud ott lőtt (szerintem) mellé hogy az eseményről készült valódi felvételeket fikciós-eljátszós betétekkel tarkítja pedig a téma megkövetelné a komolyabb megközelítést. Doksiknál és ugyanitt maradva 21:50-kor jön az Estonia második évada. A Következő fejezet az originál széria által elindított vita-, és egyéb folyamatokra koncentrál, na meg az illetékesek felelősségre vonására. A Dunán közben olasz válasz a Hallmarkra 22:10-kor és a Válás Las Vegasban főbb előnyei Gianmarco Tognazzi (az öreg Ugo fia) valamint Andrea Delogu meztelenkedései. A szerencsejáték fővárosa egyben a gyorsan megköthető házasságoké is, itt kelt egybe Elena (Delogu) és Lorenzo LAMAS (Giampaolo Morelli) is. Fiatalság bolondság, a nő el is feledkezett a frigyről az Igazi keresése közben, ám mikor rátalál akkor esik le neki hogy ami Vegasban történik azt ott is kell felbontani – ha csak végül nem a szegényebb, de impulzívabb pasit választja.

Konteó rovat:
The Rovarevés Edition:
Lecsómérnök – Paradigmaváltás közepén vagyunk az élelmiszergazdaságban: “De nem vesszük észre. Lépnünk kell, hogy legyen elég élelem!” – Csak egy tipp: esetleg a túlnépesedett országoknak nem kéne tovább népesedniük?…
Megmenthetik az életünket a napelemes robotcsótányok: “Valamire a svábbogarak is jók, de csak remélhetjük, hogy nem hallgatnak le minket.” – És ha mégis, megehetjük őket ^^
A McDonald's is tesz egy próbát a műhúsos hamburgerrel: “Kanadában 28 étteremben lehet majd megkóstolni a Beyond Meattel közös hamburgert. A tesztidőszak hétfőn kezdődik, és 12 napig tart.” – Promózzák is ezerrel:
Még a hamburgerimádó Bill Gates is odáig van a húspótlókért – ...de gondolom otthon azért ő sem azt eszik, meghagyja a médiamunkásoknak:
Összeettünk tücsköt-bogarat, itt az Index nagy rovartesztje: “Kukacoskodtunk és sáskát is kóstoltunk.” – Kicsit lemaradtatok a 444 után ti is meg a HVG is, de sebaj...
Az én kutyám – Hús a laborból: ez lenne a kutyák élelmezésének jövője? – …meg az embereké is. Ja nem:
A műhús 25-ször károsabb lehet a környezetre, mint a marha: “Mégsem a laborhús fogja megmenteni a Földet?” – Hát akkor az etanolos benzin után még egy marhasággal kevesebb.
Krokodilpástétom, bébiegér bor: ezeket tartják a világ legundorítóbb ételeinek, italainak – ...és minél undorítóbb, annál jobb:
Ön sem enne tücsköt és más bogarakat? Akkor jobb, ha tud erről a kutatásról: “Sokakat undor fog el, ha a rovarok fogyasztásáról hallanak. A kutatók viszont egészen másképp vélekednek erről: az ilyesfajta étrend kifejezetten előnyös lehet a bélrendszer egészsége szempontjából.”LESZAROM Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés