2023. 05. 22.
Mindig maga méri. (máj. 22-23-24-25.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Mindig maga méri. (máj. 22-23-24-25.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 22.:
KANADAI LAURENCE
0
Kiszállok így is, úgy is.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt délben) fekete komédiát takar a megtévesztően elkeresztelt Mediterrán láz, ráadásul Palesztinából (!). Negyvenes férfi egyszerre küzd szűkebb és tágabb környezete béklyóival: előbbieket családja és depressziója jelenti, utóbbit pedig hazája mindennapi zűrjei. Innen lenne szép nyerni vagy csak álmodozni róla és Waleed is nem tesz le írói karrierjéről amihez váratlan szövetségest kap piti bűnöző szomszédjával. Maha Haj alkotását a 2023-as Oscarra is nevezték, közben a Cinemax 2-őn félórával később (20:30, vagy holnap ugyanitt 10:55-kor) a Dán lány kanadai kiadása amiben egyszeri tanár coming outol. Munkájával együtt szülei pártfogását is elveszti, egyedül régóta vele levő párja támogatja a nemet váltásban. A fiús nevű Fred (Suzanne Clément) számára partnere Így is, úgy is Laurence marad de azért neki is van bejelenteni valója: terhes… Xavier Dolannak kicsit megszaladt a keze pedig kamera helyett a vágóollót kellett volna keményebben fognia, ebben így nincs 170 percnyi szufla, még úgy sem hogy tíz évet ölel fel. Pontban 21:00-kor összekeverhetőség a Film Mánián mert a Freaks-nek semmi köze Todd Browninghoz, annál több a „kiválasztott” tinikhez és az oldschool sci-fi-khez. Világtól elzártan nevelt lány (Lexy Kolker) az apja (Emile Hirsch) éberségét kijátszva lóg meg az érdekét szolgáló (?) zárkából, így tudja meg egy fagylaltostól (Bruce Dern) hogy anyja még él ám feltámadó érzelmei eddig szunnyadó szuperképességeit is felébresztik. A Magyar Mozi TV jó későn, este tizenegykor vetíti Fabricius Gábor retró-drámáját ami a Besúgó melletti másik nagy nosztalgiaűző. A nyolcvanas években járunk, a gombamód szaporodó rendszerkritikus bandákat ugyanúgy megfigyelik mint évtizedekkel korábban a beat-együtteseket, a túl népszerű STÁRokat pedig szükség esetén kiemelik. Így jár a főhős is akit hamar a vigyorgóba küldenek, a szelídebb-erőszakosabb módszerek egyetlen célja Eltörölni Frankot helyette mégis kvázi tettestársat adnak mellé az egyik bentlakó lánnyal. Bár a főszereplő kitalált személy de számtalan valós esetből gyúrták össze, a legnyilvánvalóbb párhuzam a hazai undorgrundnak menedéket és próbahelyet biztosító pszichiátriai osztályok. Felbukkan benne egy-két túlélő öreg harcos meg kult-arc is (Frenák Pál, Ladányi Andrea, Pajor Tamás), utána ugyanitt alig másfél órás doksi Fejtő Ferencről és A Monarchia mostohagyermeke mintha ma is az lenne, lásd az éjjel egy órai kezdést.

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat.
Kim Kardashian vörösben hódított – ...és barnában fog visszavonulni mert LESZAROM.
Nagyon dögös lett Kim Kardashian fekete-fehér fotója – Lásd fentebb...
Valami nagyon nem stimmel Kendall Jenner Instagram-fotójával – ...és nem csak az övével:
Rajongói szerint újra megműttethette arcát Kim Kardashian, fel sem ismerték őt friss fotóján – Jaj, hát ez az örök fiatalság titka:
paparazzi – Kim Kardashian szinte huszonévesnek tűnik a sok botoxtól Wait, a challenger appears:
Kylie Jenner teljesen felismerhetetlen ezeken a képeken – Eddig se ismertem, továbbra is LESZAROM.
Kim Kardashian szakítana a valóságshow-kal, helyette főállásban ügyvédkedneKATALIN BÍRÓNŐ LIKES THIS Az a baj hogy komolyan gondolja:
A Harvardon tartott órát Kim Kardashian – Én meg egy budapesti késdobálóban SZAROM LE ^^

 

KEDD, MÁJUS 23.:
MINDEN SZINTEN...
0
...tiszta Hamlet!

Talán érdemes:
A mai napot az ismétlések kiszórása után a rövidfilmek uralják, 21:00-kor túlsúlya miatt aggódó csaj kap megerősítést a Magyar Mozi TV-n a telt idomok festőjétől és az általa megörökített ókori istenektől, így lesz ő A Rubens lány. Ugyanitt 21:25-kor az emberi-, és melóhelyi viszonyok összeegyeztethetősége lesz terítéken a Hatemelet tiszta üvegben hogy aztán egy Pofon adja a csattanót (az ex-Spions Peter Ogi zenéjével) tíz előtt tíz perccel továbbra is ugyanitt. Műfajnál maradva de már a Filmbox Premiumra ugorva párkapcsolat-mentős etűdöcske kilenckor furcsa csomaggal ami jó vagy rossz értelemben örökre megváltoztathatja az azt kibontó házaspár életét. Az elnevezésből (Swing) ítélve vagy hinta van benne vagy swingerklub-belépő, válasszunk helyette ugyanabban az időben (21:00) állatos horrort az AMC-n. Aki azelőtt nem tartott a cápáktól, az is óvatosan ül be a kádba Spielberg klasszikusa óta, adja magát hogy évente lehúzzanak róluk egy bőrt. Így volt ez tavaly is, még a jól bevált felálláson se kellett sokat variálni: hormonoktól (meg piától) fűtött fiatalok vágnak neki a vizeknek ezúttal jetski-k hátán. Bátorságpróbájuk többek közt abból áll hogy szembemennek egymással, remélve hogy valamelyikük előbb rántja el a kormányt. Az ütközés-sérülés idő kérdése ahogy a ragadozó rájuk Harapása is és mivel lopták a hajókat így a partról se nagyon keresik őket. A Shark Bait már a második címénél tart (Jetski) de minket ez ne riasszon el, B-movie-nak korrekt.

A cápa sem játék! rovat:
Egyre több nagy fehér cápát látnak Új-Zéland népszerű üdülőhelyén, és ennek az óceánok felmelegedése is oka lehet: „Vizsgálódnak a tudósok.” – Holott csak kicsit arrébb kéne keresgélniük:
Cápákat lőtt ki egy vulkán Ausztráliában – A távolban valahol felsír az Asylum stúdió. Ha már sírás:
Sírni kezdett egy gyerek a repülőgép fedélzetén, az utasok rázendítettek a Baby Sharkra – videó – Gyerekkínzás level over 9000:
Meghalt az egyik rab, akit a Baby Shark-dallal kínoztak az oklahomai börtönben: „A 48 éves John Bascót holtan találták a cellájában. Ő volt az egyik elítélt, aki pert indított, mert a gyerekdallal büntették az őrök.” – Spontán öngyilkosságra gyanakszom.
Íme a cápa kinézetű jet ski, amivel valóságos tengeri ragadozóként szelhetjük a vizet – Csak aztán nehogy a parti őrség tévedésből kilője alólunk:
Cápatámadás miatt szakítottak meg egy szörfversenyt – Akkor ezt is a cápa nyerte…vagy nem, mert:
Cápatámadás ért egy floridai lányt, de megvédte magát – Eközben nálunk:
Harcsa támadt a horgászra, beleharapott a lábába: „Ívási időszakban agresszívvá válik a hazai vizek csúcsragadozója.”ÉN CSAK AZ IVÁSI IDŐSZAKOT ISMEREM Magyar narancs után végre magyar cápa, remélem film is lesz róla:
Spielberg: Attól tartok, a cápák haragszanak rám: „A filmrendező egy interjúban vallott kultikus horrorfilmjének hatásáról.” – Ezek ilyen SOCIAL Shark Justice Warriorok lehetnek :DDD

 

SZERDA, MÁJUS 24.:
TITÁNOK KÉMEK CICAHARCA.
0
Tojjatok a fejükre helyettem is!

Talán érdemes:
Ma nem lesz olyan jó dolgunk mert épp csak jut két nézhetőség melyek közül az első nyolckor egy HARMATOS Hallmarkos állatság a Film4-en. Egyedülálló nő és férfi között zajlik a Cicaharc egy kutyáért „aki” menhelyről jött és mert nem tudnak dönteni, marad a megosztás amitől viszont a nő „fázik”, talán mert sejti hogy közös sétáltatásnak könnyen házasság lehet a vége. Egy órával utána 21:00-kor Mila Kunis és Kate McKinnon lépnek Eddie Murphy illetve Melissa McCarthy nyomába a Mozi+-on. A Kém, aki dobott engem nem csak a titkos ügynökösdi miatt tehető az ő dobásaik mellé hanem a budapesti helyszín okán is. Ezúttal is hétköznapi figurákra hárul a mission impossible ami az egyik csajszi (Kunis) volt barátja (Justin Theroux) által a lányokra testált MacGuffin célba juttatása. Ehhez át kell vágniuk fél Európán, útjukat nehezítik az exet üldöző bérgyilkosok, MEGKÖNNYÍTI tovább bonyolítja a felbukkanó rivális dzsémszbond-wannabe (Sam Heughan). Bár McKinnon néha fárasztóan sokat beszél (ez mintha követelmény lenne) de szódával elmegy.

Bill Gates rovat:
A mesterséges intelligencia még nem készül ellopni a munkánkat, de szívesen segít újat találni: „(…) Ha (…) arra kíváncsi, hogyan fordíthatja előnyére a ChatGPT-t a munkakeresésben, olvasson tovább!” – Hogy miért ide raktam? Hát a felette olvasható hír miatt:
Nem fognak örülni a pedagógusok Bill Gates jóslatának: „Bill Gates szerint nemsokára a mesterséges intelligencia alapú chatbotok vehetik át a tanítók helyét, mármint ami a lurkók olvasni és írni tanítását, illetve értékelésüket illeti.”AZ ÉRETLENEK LÁJKOLTÁK EZT De gondolom a sajátjait továbbra is magántanárhoz járatja majd. Eközben a szomszédban:
Munkakörök ezreit váltaná ki öt éven belül a mesterséges intelligenciával az IBM, szüneteltetik a felvételt is: „7800 munkakört válthat ki az elkövetkező öt évben a mesterséges intelligencia az IBM-nél, mondta Arvind Krishna, a vállalat vezérigazgatója, aki azt is megnevezte, hogy mely pozíciók lehetnek veszélyben.” – Sebaj, majd a ChatGPT nekik is segít állást találni. Ja nem.
A fiatal Bill Gates munkamániás zsarnok volt – Most is az bár kifelé mást mutat:
Bill Gates kiszáll a Microsoftból, hogy több ideje legyen jótékonykodni: „A cég alapítója elhagyja az igazgatótanácsot.” – Nem kell „jótékonykodnia” csak a károkozást hagyja abba:
Bill Gates, Tim Cook és Mark Zuckerberg kéri: tanítsák meg a gyerekeket a számítógép használatára – …ők addig is élen járnak a jó példával. Ja nem:
lifeadvisor – Ezért nem kaptak Bill Gates gyerekei mobilt: „Örök téma, hogy mikortól használjon a gyerek mobilt. Bill Gates így döntött.” – …és ha kapnak sem Windows lesz rajta valamint ki kell majd kapcsolniuk a magántanár magánóráin. Nem is értem miért :DDDD
A siker titka: mélyüljünk el és merjünk lusták lenni: „Talán sokan nem is sejtik, milyen ártalmas sorban állás közben a telefonunkat nyomkodni, vagy csak egy pillanatra megnézni a bejövő üzeneteinket, miközben valamin nagyon koncentráltan kellene dolgoznunk. Egyre nehezebb szellemi munkát fókuszáltan végezni a minket körülvevő digitális zajban, Cal Newport könyvei, Charles Darwin vagy Bill Gates gyakorlata és a szent unalom azonban segíthetnek rajtunk.” – …és kitaláltad, Gates is könyvet írt, nemcsak erről:
A világ negyedik leggazdagabb embere egész könyvet írt arról, hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát: „(…) Bill Gates, a Microsoft alapítója kitűnően mutatja be a globális krízishelyzetet, de konkrét megoldás helyett inkább csak irányt mutat.” – ...cserébe legalább emiatt is kivágtak pár fát, ami meg a világmegmentést illeti:
Megtetszett Bill Gatesnek az ötlet, alkoholból készülhet üzemanyag a repülőgépeknek: „A LanzaJet elképzelése szerint a cég finomítójában készülő üzemanyaggal 70 százlékkal csökkenthető a repülőgépek szén-dioxid-kibocsátása.” NORMÁLIS?! Hát az alkoholt nem eltüzelni kell hanem meginni!!!

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 25.:
ÍGY IS, ÚGY IS GRÁCIÁK.
0
Amelia cuki kis hagyatéka.

Talán érdemes:
Az HBO-n félreértéses vígjáték nyolckor melyben két ugyanúgy hívott de nagyon más karakter, García és García cserél helyet. Egyikük menő repülőtársaságoknak ad tanácsot jó pénzért, most is ilyen business tripre indulna ha nem kényszerülne névrokona, az egzisztenciális válsággal küzdő reptéri szerelő helyébe. A humor forrása természetesen az hogy mennyire (nem) tudnak a másik problémáival-szakmájával megbirkózni, járművekről szólva ugyanitt 21:40-kor újabb epizód Az MS Estonia komphajó katasztrófája 2. évadából. Öt perccel utána háromnegyed tízkor something completely different a Duna TV-n. Mit kapunk ha keresztezzük a Lakótársat keresünköt a Három férfi, egy mózeskosárral? Valami olyasmit mint a Fiunk, Erasmus amiben négy pasast kísért a bohó egyetemi múlt. „Osztálytalálkozójuk” apropóját picivel szomorúbb esemény, egykori vendéglátójuk, Amelia temetése adja amihez persze végrendelet és rendhagyó örökség is tartozik. A húsz évvel ezelőtt összehozott gyermek apja bárki lehet a kis társaság tagjai közül és lehet találgatni hogy a menő építész, a profi csapatépítő vagy a zenei producer a vér szerinti szülő (én a pappá vált fickóra szavazok).

Divatrovat:
:DDDD – Ilyen, amikor napi 1 flakon barnítót beleéget az arcbőrébe: „A divattervező Valentino sanszosan így érte el ezt a röhejes és lehetetlen arcszínt.” – Pedig neki is elég lett volna a LESZAROM ja nem ma, lapozzunk:
Az Eufóriába is beillene Jared Leto, aki merész sminkekben parádézott a párizsi divathéten – Csak igyekszik beilleszkedni:
Rekordszámú transz és nem bináris modell lepte el Milánót – Az a baj hogy tovább mennek:
gábor szakács – Elképesztő Saint Laurent bemutató a marokkói sivatagban – Az ottani sariatanács tuti lájkolta ezt.
Egészen rémisztően fest ennek a nőnek a keze, aki négy évtizede növeszti körmeit – Várja a divatszakma.
Huhhhhhhhh! – Zombibőre lett egy súlyos betegség miatt a fiatal nőnek – Lásd fentebb, és tényleg:
Kate Moss lánya és egy amputált lábú modell is szerepel a Pirelli új kalendáriumában: „Bemutatták a Pirelli híres naptárjának legújabb kiadását, amelybe Emma Summerton fotográfus készített az őt megihlető modellekről gyönyörű fotókat.” – ...de csak mert Joel-Peter Witkin nem ért rá ^^
galéria – Íme, a világ 7 legjobban fizetett modellje: „Sokszor valóban megterhelő, mások által mégis alábecsült munkát végeznek, mindez ugyanakkor roppant kifizetődő.” – ...pedig bányászhatnának vagy vécét is pucolhatnának, de ezek az áldott jó lelkek feláldozzák magukat érettünk BRÜHÜHŰŰŰŰŰ!!44!!4444!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés