2023. 05. 29.
Szelet vetett. (máj. 29-30-31., jún. 1.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Szelet vetett. (máj. 29-30-31., jún. 1.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 29.:
SOPHIA BESZÉDE
0
Harmadik típusú munkásosztály-találkozók.

Ajánlott:
A Magyar Mozi TV az 1980-as de ma is több szempontból aktuális Ballagást kezdi kilenckor. Gimnáziumuk körülményeit megelégelő végzős osztály a márciusi ifjak nyomába lép hogy végül a suli vezetőinek válasza végleg felnőtté tegye őket. Ha nem a(z akkor még jó) Edda zenéje akkor már csak azért is kötelező hogy lássuk, bizonyos dolgok azóta sem változtak. A stábból a maiaknak főleg Szulák Andrea lesz ismerős de azért Temessy Hédi, Zoltán Erika és Zubornyák Zoltán se kutya. Ugyanitt maradva 22:55-kor a ballagók 2005-ös, Harmadik találkozása, az első a ’85-ös Ballagás után volt, ezt követte a beszédes Tíz év múlva. A leadási időpontok abszolút győztese A szép molnárné, ezt 01:50-ig dugdossák a Duna TV-n pedig sem a sztorija, sem a színészgárda nem indokolja. A középkori Olaszországban, azon belül Nápolyban és a spanyol megszállás idején járunk, itt él a féltékeny malomtulajdonos KULÁK (Marcello Mastroianni) akit csak a szükség vesz rá hogy eltűrje felesége (az itt még huszonéves Sophia Loren) rajongóit. Pechjére a kormányzó (Vittorio de Sica) is feliratkozik közéjük és mondvacsinált indokkal bebörtönözteti a férjet hátha így szabad lesz az út Carmela felé. Pedro Antonio de Alarcón regénye 1935-ben megért már egy feldolgozást de azt örökre feledtették Loren bájai amik nem először kerültek kaja-közelbe (lásd Kenyér, szerelem, fantázia, illetve Kenyér, szerelem, féltékenység).

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 10:40-kor) már a modern Nápolyban, egy zongoratanár lakásában vagyunk, ide slisszol be egy kissrác. A tulajdonos nem is veszi észre Az elrejtett gyermeket csak későn, így ideiglenes menedéket nyújt neki, szándékában megerősíti hogy védence a családja elől bujkál. Ugyanitt furcsaság féléjfélkor és a Szelet a méltán elfeledett Pizzás véresebbik testvére is lehetne. Ételszállító futárokra vadászó sorozatgyilkos tartja rettegésben a várost amit a humánok mellett farkasemberek, kísértetek és boszorkányok népesítenek be. Austin Vesely a videókról tért át az egészestésekre, feltehetőleg egyik kliense, Chance the Rapper támogatásával de még vele és Zazie Beetz-el sem ugorja meg a másfél órás határt. Hogy több legyen látványfilmnél ahhoz jobb forgatókönyv kellett volna ami összefogja a tagadhatatlanul érdekes karaktereket. 20:30-kor éjsötét betekintés a testvércsatornán (Cinemax 2) a nők helyzetébe. A rossz értelemben vett, elnyomó patriarchátus nem csak a Közel-Keleten hanem Dél-Amerika kartellek uralta területein is dívik, így lesz Amparo (Natalia Polo) a kolostori évek után nővére egyik rokona, Libardo, becenevén Az Állat felesége és talán gyermekének anyja is. Kilenckor tavalyi Liam Neeson-thriller a Mozi+-on a drum and bass legenda Photek zenéjével és a dzsémszbondos Martin Campbell direktorkodásával. A Gyilkos memória már csak ezért sem B-movie (na meg mert Monica Bellucci és Guy Pearce is ott vannak benne), tartalma egyszerre hajaz a hétvégi Binoche-darabra meg a Mementóra. Magányos hitman (Neeson) legutóbbi célpontja (fiatalkorú, kizsákmányolt mexikói lány) helyett megbízóit vadászná le, dolgát megnehezíti az Alzheimer így rendszeresen figyelmeztetnie kell magát a karjára írt üzenetekkel.

Irina Shayk? #LESZAROM.
paparazzi – Ilyen nagy már Irina Shayk és Bradley Cooper ritkán látott lányaLESZAROM, ahogy az esetleges többi gyereküket is:
Bradley Cooper arra vágyik, hogy Irina Shayk szüljön neki még gyerekeket: „Cooper reménytelien tekint a jövőbe, ami a modellel való kapcsolatát illeti.”LESZAROM, már ami őket illeti...
Irina Shayk és exe, Bradley Cooper együtt nyaral, csak úgy izzik köztük a levegő dögös fotójukon: „A modell és a színész fotója felrobbantotta az internetet és nem csak azért, mert mindketten kirobbanó formában vannak. Lehet, hogy újra összejöttek.”MEG AZ IS LEHET HOGY LESZAROM Vagy mégsem, mert:
Beindultak a találgatások, együtt fesztiválozott Leonardo DiCaprio és Irina ShaykLESZAROM, de ha már fesztivál:
Irina Shayk elfelejtett felöltözni a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegéreHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM :))))

 

KEDD, MÁJUS 30.:
MUMFORD & SONS DAUGHTERS
0
Én atyádnak szelleme vagyok...ja nem.

Talán érdemes:
Ma nem lesz akkora dúskálás mint tegnap, az ismétlések kiszórása után mindössze két program marad melyek közül a Dunán és később (20:54-kor) adott Canterville-i kísértet lesz a jobbik. Oscar Wilde örökbecsűje modernizálva, tévés minisorozatként kerül elénk, évszakonként mesélve el a történetet. A Tavaszban self made tech-mágnás (James Lance) költözik ódon brit kastélyba, nem sejtve hogy az előző tulajdonos, Sir Simon COWELL (Anthony Head) bár meghalt, mégis ÉL az öreg falak között járkál az új földesúr és rokonai bánatára. Egy órával előtte nyolckor már Az a szerelmes vidéki élet lesz napirenden a Film4-en, ugyancsak Angliában de kisebb, cornwalli birtokon és szellemeskedés nélkül. Ide vonul vissza az amcsi irodalomprofesszor (Eloise Mumford) elrendezni anyja hagyatékát de a kert gondját viselő szingli apa (Julian Morris) átírja terveit. Ami miatt mégis más mint a többi Hallmark-gyártmány az az hogy olyan problémákat is belevettek (gyász, diszlexia) amik nem sűrűn fordulnak elő ilyesmikben.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Anyaság Edition:
Dísztárgyakká átalakított köldökzsinór az anyák új kedvence – A nyakban hordható elvetélt magzat sincs már messze:
Extrém terhesfotós sorozattal rukkolt elő Adam Levine kedvese, Behati Prinsloo – Várjon az örömködéssel amíg megszületik a baba:
Scarlett Johansson érzelmileg bántalmazó kapcsolathoz hasonlította a gyereknevelést: „Persze, mindezt viccesen jegyezte meg, de azért szerinte sok tekintetben van hasonlóság egy 3 éves gyerek nevelése és egy mérgező viszony között.” – Aztán meg sír ha beszólnak a kommentelők:
Scarlett Johansson ezért nem használja a közösségi médiátLESZAROM ja nem ma, olvassunk tovább:
Lánya elkötözése után mindenét eladta ez az anyuka, és világ körüli útra indultDE LEGALÁBB MEXIKÓBA? LOLXD Le van maradva, ma az a menő ha nem várja meg amíg kirepülnek a gyerekek:
Egy amerikai nő egyéves körútra ment családja nélkül, hogy jobb anyaként térhessen vissza – Sikerült vagy még dolgozik rajta?
Négy napra eltűnt a német Rheinmetall vezére, részegen került elő – Lehet hogy ő is jobb apa akart lenni?...
Ismerje meg az anyukát, aki még mindig szoptatja az ötéves kisfiát – Ez menőség, bezzeg ha férfi nevel szokatlan eszközökkel:
Pórázon sétáltatja ötös ikreit ez az apuka, az internet pedig szétszedte érte – Mások meg a átestek a ló túlsó oldalára:
Ezek a szülők úgy nevelik a gyerekeiket, hogy semmire sem mondanak nemet nekikWait, a challenger appears:
Nyugodtan trágárkodhatnak a gyerekei ennek az anyukának, azt is elárulta, miért hagyja nekik – Engem is így neveltek...elrettentő példának :DDDD

 

SZERDA, MÁJUS 31.:
ATLAS SHAZAM SHRUGGED
0
A haragvók a fejükre estek.

Talán érdemes:
21:00-kor molnárok után pékség a Tökéletes összetevőkkel de már a Story4-en és leplezetlenül romantikus formában mert erről álmodik a mozgó sütiárus (Nikki Deloach). Egyik régi vásárlójának elhunyta után annak fia (Dylan Neal) hozza a felemás hírt: a nő is részt kapott az örökségből ami egy történelmi épület ergo el nem adható és csak eredeti funkciójában működhet... A Truly, Madly, Sweetly részben a Savage Gardenre utaló elnevezés miatt van itt, részben meg kontrasztnak a tegnapi realizmus után, na itt már tényleg minden rózsaszín. Előtte nyolckor újabb sequel az HBO-n, ezúttal a Shazam!-ből és Az istenek haragja ott veszi fel a fonalat ahol az originál abbahagyta. Billy Batson (Asher Angel) a címbeli bizonyos kimondása után továbbra is szuperhőssé (Zachary Levi) válik de a képességeit adó varázsPÁLCÁRAbotra mások is igényt tartanak, el is vennék a gazdájától (Djimon Hounsou). David F. Sandberg picit komolyabbra vette a figurát így a sznobok találhatnak benne maguknak valót, ha nem a popkult-utalásokkal vagy a bullying-témával akkor az Atlasz lányait alakító Lucy Liu-Helen Mirren (!) duóval (de a Csodanő-cameo így se kellett volna bele). Ugyanabban az időben Adam Sandler egy Paul Thomas Anderson-alkotásban a Cinemaxon bipoláris-autista tüneteket mutató eladóként. Barry Egan nyereménykuponok és seksz-telefonok körül forgó napjait lehetséges love interest (Emily Watson) tereli új mederbe, adva is lenne az újrakezdés ha le tudná szerelni a hívások költségeit behajtani szándékozó férfit (Philip Seymour Hoffman). A Kótyagos szerelem meglepetés lehet Sandler rajongóinak de a 2002-es Cannes-i fesztiválon is az volt (be is gyűjtött egy jelölést) és akkor lássuk hol tart most ugyanez:

Friss hírek a filmgáláról:
állatok! – A cannes-i sólymok tudják, mi a luxus – Le is szarják a fesztivál látogatóit, magasról:
Úgy tűnik, valamin nagyon kiakadt Tom Hanks a cannes-i vörös szőnyegen – Á, csak körülnézett:
Ezek voltak a 76. Cannes-i Filmfesztivál eddig legmerészebb szettjei: „Sokan egészen Amerika legtávolabbi pontjáról repültek a francia térségbe.” – ...Harvey Weinstein legnagyobb örömére:
Megérkezett a minőségi szex Cannes-ba – Hát inkább emiatt lelkendezzetek mint a hányós-fosós remekművek miatt: „A (...) felhozatal (...) nem okoz csalódást, az idei francia botrányfilm, a Le retour, illetve a csodálatos The Nature of Love kapcsán kitárgyaljuk a legjobb szexjeleneteket is. (...)” – Az öncélú seksz menő, bezzeg ha Depp csak feltűnik egy normális, sekszmentes filmben:
Cannes magasról tesz a #metoo-ra: „(...) A nyitógálán Michael Douglast ünnepelték, majd Johnny Depp főszereplésével mutatták be a Jeanne du Barry című történelmi drámát. Depp jelenléte nyomatékosította, hogy a franciák továbbra is sokkal kevésbé érzékenyek a #metoo botrányokra, mint Hollywood. ” – ...ahogy az „„„újságírók””” is „magasról tesznek” tesznek a tényre hogy DEPP-ET FELMENTETTÉK A VÁDAK ALÓL.
Vastaps, de tiltakozás is kísérte Johnny Depp visszatérését, aki már nem is gondol Hollywoodra: „Több francia feminista szervezet és művészek is szót emeltek az ellen, hogy Cannes-ban "rehabilitálják" a sztárt, akit azonban új filmje premierjén percekig tartó álló tapssal ünnepeltek.” – Még jó hogy a lánya menti a menthetőt:
Cannes-ból jelentjük – Az idol - Johnny Depp lánya mindent megmutat: „(...) Az idol egy mérsékelten provokatív, de kellemesen nyers és szabálytalan produkció, amely izgalmasan rántja le a leplet a showbusiness mocsokságairól.”Év filmje, ki is hagyom :))

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 1.:
EYECANDY, HORRORBODY
0
Az utolsó légHAJLÍTÓtörlő.

Talán érdemes:
HBO2, 21:05 – Bár a többség a 2022-es Scream-re figyelt de a mostani generációnak is van oka sikolyra. Hét jómódú családból származó gyerek az egyik família birtokában álló luxuskecóba vonul vissza a közelgő hurrikán elől, helyesebben azért hogy rettegve, mégis biztonságban élhessék át a vihart. A paletta összes árnyalata képviselteti magát a szürke kisegértől az ex-drogosig és persze valaki vagy okos, vagy szép (ezáltal pasik kedvence), mi meg legkésőbb a Deep in the Woods óta tudjuk hogyan végződnek az elvonulások, főleg ha valaki ártatlan társasozás helyett benyögi hogy Játsszunk gyilkosost! A lét az első valódi hulla után lesz tét, az áram itt is elmegy, a telefonok itt is süketek de legalább a létszámcsökkenés folyamatos és ugyan a Bodies Bodies Bodies-t horrornak hirdették de így is a játszmázásra fektetnek benne nagyobb hangsúlyt. A kis társaságban a magukra maradás előtt is többségben voltak a hölgyek így csak közülük kerülhet ki a tettes, indoka bármelyiküknek lehet (többnyire csajos sérelmek). Az anyacsatorna HBO idei zenés doksival támad 21:40-kor, a Music Box széria epizódjában (Csukott szemmel) a Grammy-k kegyeltje, Jason Isbell nyilatkozik legutóbbi projektje (Reunions) keletkezéséről. Erre a Covid is nagy hatást gyakorolt de természetesen Isbell addigi élete (és függőségei) is szóba kerülnek és mivel felesége, Amanda Shires egyben zenésztársa is ezért az ő verzióját is hallhatjuk minderről. Előtte ugyanitt sportdráma nyolckor melyben borász család lánya talál magára kétszeresen is. Az első lépés a hobbiként űzött sport (női jéghoki) majd az új csapattárssal egyéb horizontok is megnyílnak, már ha tovább tud lépni a belé nevelt korlátokon. A Jégtörő elnevezés így lesz többértelmű, de ha már sport:

Sportrovat:
The Ketrecharc Edition:
Videón, ahogy agyba-főbe verik egymást a román és a bolgár válogatott női hokisok – Á, csak utolérték a Haladó Férfiakat:
A Real Madrid sztárjátékosa a parkolóban várta, majd megverte egy ellenfelétWill Smith likes this!
A magyarokat szidták, aztán egymást ütötték-verték a román szurkolók Andorrában – Andorra? Úgy tűnik az a hely mindenkinek balszerencsét hoz.
Félbeszakadt egy magyar bajnoki 71 perc után, szurkolók vertek focistákat a pályán: „A somogyi Toponár felrajzolta magát a magyar futballtérképre.” – Verekedni ők is magas szinten tudnak, már csak a fociban kéne utolérni a nagyokat:
Hatalmas tömegverekedéssel fejezték be az argentin El Clásicót – videó: „A River Plate-Boca Juniors rangadón a verekedés után kiosztottak hét piros lapot is.” – Ha vesztenek akkor AZABAJ azért verik egymást, ha győznek akkor meg azért:
Egy halott, több mint kétszáz sérült – videókon a bajnoki címet követő nápolyi örömünnep: „1990 után nyert ismét aranyérmet a Serie A-ban a Napoli, amelynek szurkolói sosem a visszafogottságukról voltak ismertek.” – Eresszék őket össze a Millwall huligánjaival...
„A horrorjelenetek miatt dugják ágyba a gyerekeket!” – törtek a csontok a legundorítóbb vébén – De hát lassan már mindegyik az:
Összeverekedtek az Alkmaar szurkolói az ellenfél játékosaival – videó: „A holland csapat szurkolói ledöntöttek egy kerítést, az ellenfél edzője azt mondta, játékosai csak a családjukat és a barátaikat védték.” – Ki ütött először?! Beírok az ellenőrzőjébe!4!!4!
botrány – Az NBA legsötétebb napja: balhé, tömegverekedés és eltiltások borzolták a kedélyeket – Ne legyetek ilyen begyöpösödöttek mikor a szemünk láttára születik egy új sportág ami visszahozza az izgalmat az egyébként unalmas versenyekbe:
DURVA – Verekedés tört ki a versenypálya kellős közepén a rali-világbajnokságonDeath Race 2000 when? LOL!444!!!4négy

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés