2023. 06. 12.
Leejtett szavak (jún. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Leejtett szavak (jún. 12-13-14-15.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 12.:
CIMARRON FIVE
0
You're gonna need a bigger BOAT gun.

Talán érdemes:
Kilenckor újra görög mitológia de már a Film Mánián. A Herkules és a tűzkarika tipikus B-movie, ráadásul egyből a harmadik részt adják belőle, a muszklimiska főhőst Kevin Sorbo alakítja, atyját, Zeuszt pedig a nemrég szülinapos Anthony Quinn. A tét a tűz visszaszerzése de közben azért belekóstolnak az élet vizébe és lesznek bombanők is (a Déianeira szerepében Renee O'Connor-t váltó Tawny Kitaen). Ugyanabban az időben (21:00) újabb félórás adag az HBO3-on Lily-Rose Depp és The Weeknd torture porn musicaljéből (Az idol) míg az anyacsatornán (HBO) Sarah Silverman után férfi stand up komikusé a terep 23:05-kor. Marc Maron idei műsora privát és globális problémákra reflektál, előbbiek közé tartozik barátnője leukémia miatti elvesztése, utóbbiakat a klímaváltozás és velejárói szolgáltatják. Sokan érezzük hogy csöbörből vödörbe, Sivárságból a sötétségbe tartunk csak Maron színpad-kompatibilissé is tudja tenni (bár nem olyan jól mint George Carlin és néha túlzásba viszi a politizálást). 22:40-kor ötvenéves de attól még korrekt akciózás a Duna TV-n Belmondo és Delon profijainak nyomában járva. Ez érthető hiszen a rendező Jacques Deray mindkettejükkel dolgozott (pld. Magányos zsaru, Pierrot bandája, amúgy mindkettő voltmár nálunk). Lucien Bellon (Jean-Louis Trintignant) Franciaországból ugrik át az angyalok városába egy gyors kivégzés erejéig. Az áldozat az egyik helyi bűnbanda vezetője, a rutinmegbízásból hamar macska-egér játék lesz mikor hitmanünk feje kerül amerikai kollégája (Roy Scheider) célkeresztjébe. Luciennek egyedül főnöke régi csaja (Ann-Margret) tud segíteni mivel a hotelben hagyott dolgait ellopták, ő maga pedig nem mozog otthonosan az amerikai környezetben, a nyelvet sem beszéli. Jean-Claude Carriére forgatókönyve hol noir, hol thriller, hol meg dark comedy melyhez a hátteret a hetvenes évek Los Angelese adja. Ha még Michel Legrand zenéjét és Angie Dickinson magyar származású karakterét (Jackie Kovacs) is hozzávesszük akkor nyilvánvaló hogy a Meghalt egy ember (vagy Egy ember halott) kötelező.

Hétfő? #LESZAROM.
The Hotel Edition:
Íme a világ 5 legexkluzívabb szórakozóhelye: „Ezeken a szórakozóhelyeken számos világsztárral összefuthat.” – ...és le is szarhatja őket:
paparazzi – Luxus síparadicsomban kezdik a sztárok az újévet – Budapesten, az év második felébe lépve SZAROM LE valamennyit.
Bezárják a Disney milliárdos Star Wars hotelétLESZAROM ...and nothing of value was lost that day. Ha már űr:
Nincs furcsább szálláshely, mint ez a kempingházként szolgáló repülő csészealjLESZAROM, már hogyne lenne nála furább:
check-out – Ahol kolbászból van a kerítés: megnyitott a világ első kolbászhotele – Gondolom nem Észak-Koreában és nem is Dubajban:
Februártól bárki megszállhat a dubaji luxus penthousban, amit Beyoncé avatott felMAGYARUL: bárki, kivéve a STÁR meleg rajongóit ^^
Rövidesen zsiráfok társaságában is nyaralhatunk egy új luxusszálloda tervei szerint – Az oroszlánok lájkolták ezt.
ENNYIBE KERÜL EGY ÉJSZAKA A VILÁG 5 LEGDRÁGÁBB HOTELÉBEN: „Van olyan lakosztály is, ahol a luxushoz személyi asszisztens, szakács, és inas is jár.” – ...no meg a grátisz LESZAROM : ))))

 

KEDD, JÚNIUS 13.:
ÍGY ISZTOK TI...
0
...pezsgő társaságban.

Talán érdemes:
Nyolckor továbbra is Theodore Roosevelt, az Amerikai vendég amazóniai kalandjai az HBO-n hogy egy órával utána (21:00) ismét kísértet járja be a Duna TV-t, a Canterville-i kísértet. Bár itt az Ősz de Sir Simon továbbra sem nyugszik, az élők pedig igyekeznek nem zavartatni magukat tőle. Össze is hoznak némi zenés-táncos bált de ezzel együtt a fiatal ikerpár lesz a legbátrabb mivel ők tevőlegesen is fellépnek a vállalkozó szellem ellen. Ugyanitt tízkor 2017-es alkotás ama sorsdöntő Vadkanvadászatról ami Zrínyi Miklós életébe került. Pajer Róbert több esetleges befejezést is felvázol de mi sajnos jól tudjuk mi lett a vége. 23:20-kor a közelmúltban elhunyt Szecsanov Martin egyik utolsó operatőrködése az M5-ön. A Frici & Aranka akár a blogba tavaly beválogatott Két egyetlen párja is lehetne: a felesége halála után depressziós Karinthy Frigyest (Bölkény Balázs) egyedül Böhm Aranka (Szakács Hajnalka) tudja felvidítani aki innentől feladatának tekinti az unaloműzést, akár férje féltékennyé tételével is. A fentebb említett darabnál realistább és hosszabb is (nyolcvan perces), én belekukkantok.

HA HA VERY FUNNY! rovat:
Tömeges öngyilkossággal oldaná meg a társadalom problémáit egy oktatató Japánban: „Állítása szerint csak ironizált a harakirivel.”HA HA VERY FUNNY, kezdheti magával.
Számszerűsítették, mennyi pénz kell a boldogsághoz – Jaj gyerekek, hát meg lett mondva hogy semennyi sem kell:
LIFEADVISOR – 10 dolog, amit megtehetsz, hogy vonzóbb férfivá válj: „Gazdagság és kiemelten szexi külső nélkül.” – ...és ez akkora Zigasság hogy kétszer is el kell adni a jónépnek:
LIFEADVISOR – 10 férfi személyiségjegy, amelyeket a nők vonzónak találnak: „Köze sincs a pénzhez vagy a társadalmi státuszhoz.”HA HA VERY FUNNY, ha hihetünk az okosoknak akkor már saját a lakás sem menő:
pénz beszél – Még mindig tombol hazánkban a lakásfétis: „A magyarok több mint 90 százaléka saját tulajdonú lakásban él.”BEZZEG A MAMAHOTEL MILYEN MENŐ HA HA VERY FUNNY, sőt van olyan is aki egyszerre több lakásban:
Varnus Xavér mindig módosítja a végrendeletét, ha újabb ingatlant vesz: „Az orgonaművész szerint, ha valaki szorgalmasan dolgozik, egy életen át visszafogottan költekezik,és okosan fekteti be a pénzét, nyugodt öregkorra számíthat.”HA HA VERY FUNNY, valamint örök életre, ingyen sörre és bőséges nyugdíjra is...ja arra nem:
Újabb pofont kaphatnak a nyugdíjas éveink – Sőt, még annál is újabbakat:
Lakatos Márk szerint a magyar nyugdíjasok öltözhetnének izgalmasabban is, mert nem pénz kérdése: „Szerinte találni kell stílusikonokat, akikre idős korban is felnézhetünk.”HA HA VERY FUNNY, majd elsütöm a turkálóban is.

 

SZERDA, JÚNIUS 14.:
UTAM A VADONBA
0
Mit látsz, ha lenézel...másokat?

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn stílusában-hosszúságában extra különlegesség fél kilenckor Grúziából, egész pontosan Kutaisziből. Itt, a focivébé kapcsán talál egymásra egy futballista srác és gyógyszerész lány furcsa párosa. Giorginak és Lisának nincs sok ideje örülni ugyanis a rákövetkező napon mintha törlődtek volna egymás memóriájából és ez még csak a bonyodalmak kezdete. A Mit látunk, ha felnézünk az égre? mágikus realizmusa nyugodtan odatehető az Amelie és a Testről és lélekről mellé, a másik nagy párhuzam rajzfilmes és csak sokára esik le (japán animék, főleg a Ghibli stúdióból). Szerény (na persze!) véleményem szerint ha nem nyújtották volna 150 percre akkor nem tűnnének fel a hibái, így viszont nem egyértelmű hogy a fura narráció, a hagyományos mozi szabályainak felrúgása a koncepció része vagy csak így alakult. Az M5-ön kétórás, 1988-as történelemóra 21:50-kor a szabadságharc eszméjét külföldön újraszervező emigránsokról. A Magyar Légió tagjai tíz évvel annak leverése után térnek vissza hazájuk politikai-természeti Vadonjába ahol gyakran pont azokkal kerülnek szembe akik annak idején az ő oldalukon harcoltak. Én Cseh Tamás és Mártha István zenéje miatt kapcsolok majd ide. A Dunán humanista road movie Dél-Afrikából negyed éjfélkor melyben anyagias macsó (Ivan Botha) éli a bonvivánok hétköznapjait. Megteheti hiszen családja gyárával biztosítva van a megélhetése, sőt biztosítva is lesz a humán munkaerő gépi kiváltásával, súlyos beteg apja vehemens tiltakozása dacára. Tervének az ő halála sem ad zöld jelzést mert a papa több helyen különféle üzeneteket és feladatokat hagy rá amiket öt nap alatt kell elolvasnia-teljesítenie, úgy hogy azért a temetésre is odaérjen. A zarándoklathoz egy jó értelemben lökött csaj (DonnaLee Roberts) is csatlakozik, az Út a szívedhez vele tényleg az lesz és a végén BESSON Basson van Rensburg Jr. is megtanulja értékelni az emberi tényezőket.

Star Wars rovat:
Íme az újonnan indult Star Wars-hotel, ami inkább hasonlít egy betonbunkerreDISNEY LIKES THIS Majd akkor szóljatok ha a szörny szájában dekkoló Millenium Falconban lehet éjszakázni.
Végre fény derül Grogu múltjára a Mandalorian 3. évadában? – Miért ne, majd Gina Carano elmeséli...ja nem ő fogja:
Az új tanévre már bőven itt lesz az új Star Wars-sorozat: „Augusztus 23-án érkezik a legújabb, élőszereplős Star Wars-sorozat első része a Disney+-ra. A Rosario Dawson főszereplésével készülő, saját gyártású „Star Wars: Ahsoka”.” – Az Évezred sorozata, ki is hagyom.
A Squid Game főszereplőjével és Carrie-Ann Moss-szal jön az új Star Wars-sorozat – Köszönjük, így már erről is könnyebb lesz lemaradni. Eközben kicsivel arrébb:
Natalie Portman szívesen visszatérne a Star Wars-univerzumba – Le van maradva, az Oxbridge színészeken-komikusokon már túllépett a fejlődés!44!
Élesztő nélküli kenyértésztából készítették el a lefagyasztott Han Solo mását: „Pan Solónak nevezték el.”Négyízű tücsök is van benne? LOL!!
Minden Star Wars-rajongó odalesz a Samsung új kiegészítőiért: „Lehet szeretni vagy nem szeretni, azt viszont felesleges vitatni, hogy a Star Wars lassan kultúrtörténeti jelenséggé válik. Nem véletlenül lett már brand is belőle, ami nem először tetszett meg a Samsungnak.”Wait, a challenger appears:
Az Erő vele van: minden Star Wars-rajongó odalehet a Xiaomi új fülhallgatójáért: „Az ikonikus filmekhez kapcsolódó márkák gyakran ihletik meg az elektronikus eszközök gyártóit. A Xiaomi ezúttal Star Wars stílusúvá alakította vezeték nélküli fülhallgatóját.” Tízből huszonöt ujgur tuti ezt venné, vegyétek meg ti is!44!4!!

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 15.:
ÉLETEM BÉRE...
0
...a bálna gyomrában.

Talán érdemes:
Kilenckor Tarr Béla talán legfogyaszthatóbb műve a Magyar Mozi TV-n. A Werckmeister harmóniákban közepes település lakói várnak a csodára, esetünkben a hozzájuk érkező preparált bálna megtekintésére. Ahogy a direktornál mindig, úgy a most is a magányos tömegen és az ő kicsinyes, kegyetlen játékaikon van a hangsúly de ezen kívül is számtalan értelmezést kínál. Ha tovább nem de a nyitó képsorokig feltétlenül jussunk el, érdekesség hogy még a mi időnkben is volt ilyesfajta freak show, azóta sem tudják eldönteni hogy vajon az amerikai titkosszolgálat állt-e mögötte vagy valami más. Fél tíz után öt perccel a Kristen Stewartos dráma után archív felvételeken ismerhetjük meg a Hercegné, vagyis Lady Diana történetét az HBO-n. Ed Perkins alapvetően nem tett mást mint begyűjtötte az elérhető videókat és kommentár nélkül összevágta őket. A felvételek magukért beszélnek, a nagy képet a közönségnek kell összeraknia, kicsit segít benne Diana kritikája a(z azóta elhunyt) királyné és általában a royal family felé. A szappanopera azóta is megy tovább új arcokkal a plebs kattintásaitól-pletykáitól kísérve, előtte ugyanitt adnak egy majdnem-Hallmarkosságot is nyolckor. Az Ételem az életemben holland gasztroblogger érzelmeibe kavar bele hivatása: bár épp megtalálta a Nagy Ő-t a rámenős séffel de úgy tűnik máris elveszíti amikor félreértésből (na persze...) lepontozza annak éttermét. Ha már kajálás:

Kis hírek a nagyvilágból:
Volt, aki tavaly Kolbásznak nevezte volna el a fiát, nem engedték neki: „2022 keresztnévadási divatjai: arattak a két névből összeragasztottak, sokan japán mangák és török szappanoperák alapján adnának nevet és egyre többen változtatnának felnőtt korukban.” – Engem nem zavar amíg A NÉGY FAL KÖZÖTT CSINÁLJÁK nem keverik a gyerekeiket a valódi hentesáruk közé:
Egy éve csak nyers húst eszik ez a fiatal nő, 31 kilót fogyott, és a depresszióját is legyőzteWait, a challenger appears:
Salmon Ellának becézik a nőt, aki nyers lazacot evett egy buszon – De legalább nem medve volt, csak úgy viselkedett.
A junkfood felemelkedése és bukása: miért bélyegzünk meg ételeket? – Teljesen jogos, le a foodshaminggel, éljen a dögevés és társai:
Áttörtük a hagyományos magyar konyha és a moslék közti vékony határt: „Elkészítettük a garlic bread elfajzott rokonát, a töltött kenyeret, amelyek különböző variációval vannak tele mostanában a borosvalériai értelembe vett hagyományos recepteket posztoló Facebook-csoportok. Konklúzió: nem vagyunk jól.”Wait, a challenger appears:
Megkóstoltuk a vaginaízű csipszet, hatalmas csalódás ért minket: „Az internet újabb dilije a punciízű csipsz, ami kicsit hagymás, kicsit tejfölös és ecetes, de semmiképp sem vaginaízű.” – ...márpedig egy női cikkíró csak tudja!4!!
Állítása szerint 17 éve nem eszik, csak szénsavas üdítőkön él egy iráni férfi: „A fura diétáját Gholamreza Ardeshiri azzal indokolja, hogy nincs éhségérzete.” – Iránban ez nem is csoda.
Édességgel és egy üveg borral élt túl öt napot az ausztrál bozótban egy eltévedt nő: „A nő amúgy sosem iszik, de most nem volt más választása.” – Megértem! Nekem lenne más választásom, mégis csokin meg alkoholon élek!!!! EGÉSSÉG,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés