2023. 06. 19.
Fecskebűvölők (jún. 19-20-21-22.)
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Fecskebűvölők (jún. 19-20-21-22.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 19.:
ÖT NEM KÖNNYŰ LECKE...
0
...nem csak franciául.

Talán érdemes:
Ha már a hétvégén emlegettem a Lavinát, a Cinemax 2-re fél kilenckor (vagy holnap ugyanide 11:25-kor) érkezik Ruben Östlund öt rövidre vágott sztoriból álló 2008-as dobása. Az összekötő fonál hogy valamennyiben Akaratlanul áldozattá váló figurákat látunk amint alkohol hatása alatt, a közösség nyomásának vagy csak saját mániáiknak engedve válogatott hülyeségeket követnek el amikből aztán igyekeznek tanulni. Az HBO3-on kereken 21:00-kor jön a harmadik adag az Idolból, szériáknál maradva a Viasat2-őn bolgár krimi tíz után öt perccel melynek már a kezdése megadja a lökést két bizarr halálesettel. Az Ördögtorok akkor vált Bíbor folyókból skandi-noirba mikor az áldozatokról kiderül hogy illegális bevándorlókat segítettek. Háromnegyed tizenegykor ismétlésgyanús jóság a Dunán (bár úgy rémlik eddig csak hivatkozva volt). A hetvenes évek nyújorkját elönti a Francia kapcsolat révén érkező európai heroin, a dílerek ellen két helyi rendőr veszi fel a harcot. A jó zsarunál (Roy Scheider) mindig érdekesebb a rossz, itt is így van: Jimmy „Popeye” Doyle (Gene Hackman) csak saját törvényeinek engedelmeskedik és nem válogat az eszközökben sem. A fő-fő terjesztő Alain Charnier (a Bunuel-filmekkel befutott Fernando Rey) azonban igazi ravasz róka aki jet-setter világpolgárként üzletel és nem hagyja hogy beleköpjenek a levesébe. Bár mai nézőknek kicsit lassúnak tűnhet, nem véletlenül idéznek belőle meg utalnak rá: Friedkin talán maga sem tudta, de iskolát teremtett vele. Benne van a megfigyelések unalma (amihez Hackman a Magánbeszélgetéssel tért vissza), a narkósok talmi csillogása, a főhős sem igazán jó, New York pedig pont olyan mocskos amilyen akkoriban volt SPOILER valamint megnyugtató happy end sincs SPOILER VÉGE. Kis érdekesség hogy az alapul szolgáló nyomozók is cameóznak, sequelt (voltmár, ajánlottammár) meg az a John Frankenheimer csinált neki aki az itteni legendás autós üldözést a Roninban fokozta tovább.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cribs Edition:
wow! – Ön beköltözne ebbe a képregény ihlette luxusotthonba? – Nem, én teleszarnám:
Így néz ki belülről Eva Longoria luxusotthona – ...én meg így SZAROM LE.
helyszíni riport exkluzív – Luxus, pompa, csillogás – megnéztük, milyen körülmények között él Cristiano Ronaldo: „Például külön felvonó áll a rendelkezésére.”LESZAROM Minden lakásnak saját lift? NORMÁLIS?!
SARKI INGATLANOS – A válság ellenére hasítanak a luxuskecók – Egyik se az enyém úgyhogy mindet LESZAROM.
Van pénz lóvéra: Beyoncé és Jay-Z megvették Kalifornia legdrágább ingatlanát: „Potom 200 millió dollárt fizettek a kulipintyóért.”Wait, a challenger appears:
Jennifer Lopez és Ben Affleck új otthonában csak fürdőszobából 24 darab van: „Ráadásul akciósan vették!” – De van-e mindegyikhez külön lift? Mert ha nincs, akkor LESZAROM!
galéria – Tommy Lee egzotikus luxusvillájától minden száj tátva marad – Kivéve az övét, mert:
Elkelt Tommy Lee kaliforniai luxusotthona, többszáz milliót bukott rajta – Felkészül a többi STÁR:
Tekintsen be Jeremy Irons kastélyába: „A Lolitából és a Die Hardból ismert színész hat év alatt újította fel a 15. századi építményt.”LESZAROM Szerepelt a Lolitában? Asszem hamarosan adhatja is el a házát...

 

KEDD, JÚNIUS 20.:
BRACE YOURSELVES...
0
...WINTER hot summer nights are coming!

Talán érdemes:
Ha nem az eső, akkor a hőhullám hozza a kevés programot, lássuk is a medvét. Nyolckor újfent drogtéma a Cinemaxon, immár a kilencvenes években és fiatalabb arcokkal. Timothée Chalamet lesz az egyszeri srác aki apja halála után nagynénjénél vakációzik és dolgozik. Itt, melóhelyén kér tőle szívességet (cucc és pénz elrejtése) az arra járó terjesztő, barátunkat ezek után beszippantja a fűkereskedelem és velejárói. Lubickol is a lehetőségekben (csajok, bulik) hogy aztán a Forró nyári éjszakák után a talpa alatt is égni kezdjen a talaj. Elijah Bynum látványosan de kicsit üresen prezentálja Daniel szabadesését: a Nagymenők és a Boogie Nights megidézése helyett nem ártott volna mélyebben kihangsúlyozni a karakter motivációit. Egye fene, Maika Monroe (It Follows) és Thomas Jane kedvéért belenézek. Ugyanabban az időben (20:00) folytatódik Az amerikai vendég Theodore Roosevelt dzsungeltúrája az HBO-n hogy aztán cirka egy órával utána 20:50-kor kövesse a Dunán a Canterville-i kísértet befejező epizódja. Eljött a Tél és vele Sir Simon jelenése is a másvilág ítélőszéke előtt, nekünk meg itt a Földön marad az előre ítélkező média:

Leonardo di Caprio rovat:
paparazzi – Hiába igyekezett elbújni a lesifotósok elől Leonardo DiCaprio, végül megtalálták – Jönnek is a minél előnytelenebb fotók meg a gusztustalan kommentárok:
Leonardo DiCaprio nyavalyás öregember lett, már Hugh Hefnerhez hasonlítjákÉBERSÉG!!! progresszív elvtársak, hagyjuk meg az age-, és body shaminget a hanyatló Nyugat ópiumának: „Úgy fest, hogy a Titanic sztárja többé már nem a fiatal modellek bálványa.” – Vagy mégis az:
Újabb huszonéves modellre vethette ki a hálóját Leonardo DiCaprio: „Együtt kapták lencsevégre őket Los Angelesben.” – Le vagytok maradva mert azóta:
Leonardo DiCaprio követhetetlen csajozása újabb fordulatot vett – Sőt, még annál is újabbat:
Újabb fiatal modellt hálózhatott be Leonardo DiCaprio, már az édesanyjának is bemutatta: „Ráadásul a bűvös 25 éves korhatárt is kijjebb tolhatta a színész.” – Bezzeg a nyolcvanévesen is gyereket vállaló Al Pacino!44!!
Leonardo DiCaprio meghallgatása olyan kínos volt, hogy majdnem elvesztette a Titanic szerepét – ...ami még így sem volt olyan kínos mint ez lesz:
új meló? – Leonardo DiCaprio is szerepelhet a Squid Game folytatásában – És? Attól jobb lesz?

 

SZERDA, JÚNIUS 21.:
ANGYAL A SZOMSZÉDBAN
0
Omertás kor.

Talán érdemes:
Kilenckor Herskó János Svédországba emigrálása előtti búcsúja a Magyar Mozi TV-n. Gyakran mondják hogy valaki akkor tudhatja meg mások róla alkotott valódi véleményét ha halottnak hiszik, az N. N. A halál angyala pszichológusával (Gábor Miklós) pontosan ez történik. Nem kell több egy balesetnél meg pár félreértésnél és épp induló tévéműsora helyett rögtön vele foglalkoznak, ő pedig örömmel látja a többiek őszinteségi rohamát SPOILER de végül arcára fagy a mosoly SPOILER VÉGE. Fura hangulatú tragikomédia remek gárdával (Bara Margit, Béres Ilona, Pécsi Ildikó, Ruttkai Éva, Törőcsik Mari, Darvas Iván, Őze Lajos). Ha már Észak, éjfél előtt tíz perccel finn akciózás a Film Mánián. Az Attack on Finland már elnevezésével is a Fehér Házas támadásokat idézi csak rokonainknál december 6-án van a függetlenség napja (erre utal az eredeti Omerta 6/12 is). Ekkor ejtik túszul terroristák az elnöki palotában tartózkodókat, a felkért tárgyaló (Jasper Pääkkönen) meg jól sejti hogy ez valami nagyobb csapás előszele, kérdés meg tudja-e akadályozni. Másfél órában jobban működne de a mostani feszült politikai helyzet miatt így is betalál. Közben a Film4-en 21:50-kor másfajta Ellenség a szomszédban a frissen kertvárosba költöző anya és lánya számára egy féltékeny feleséggel. Ő többedik alkalommal ölne de talán most lebukik a helyiek előtt. Hallmark-thriller, szóval feszültség nem lesz, élvezetes (?) gagyiságok annál inkább.

Turisztikai rovat:
TURIZMUS – Újabb ország döntött úgy, hogy belépési díjat fizettet a turistákkal – A távolban valahol felsír egy Hollandia:
Reklámhadjáratot indított Amszterdam a brit bulituristák elrettentésére: „Túl sok már a városnak a legénybúcsús attitűd.” – Az a baj hogy tovább mennek:
Hallstatt nem kér a hangos turistákból, szelfigátló paravánt építettek a tó partjára: „Az osztrák település azután vált népszerűvé, hogy elterjedt, róla mintázták a Jégvarázs című animációs film királyságát.” – ...és ők még olcsón megúszták:
Elütött medve, autóba rakott újszülött jávorszarvas – besokallt a Yellowstone Nemzeti Park a látogatókra: „Többek között arra is volt már példa, hogy turisták egy újszülött jávorszarvast tettek az autójukba.” – Kellett nekik valami tartós szuvenír, na.
Túl sokat meztelenkedtek, kitilthatják a turistákat Bali szent hegyeiről: „Az utóbbi években több külföldi is botrányosan viselkedett – főleg meztelenkedett – a szentként tisztelt helyeken. Voltak, akik meztelenül táncoltak, mások félmeztelenül pózoltak fényképezkedéshez, de már pornóforgatásra is volt példa.” – ...mert nem szankcionálják kellőképpen:
A turisták továbbra is nyugodtan szexelhetnek házasságon kívül Balin: „Házasságon kívüli szex vagy együttélés miatt csak helyiek kerülhetnek börtönbe.” – Eközben a Művelt Nyugaton:
Táblákkal figyelmeztetik a nudistákat egy holland városban, hogy fogják vissza magukat: „És ne szexeljenek a strandon.” – Remélem füvezni azért még szabad!
Három gladiátornak öltözött férfit tartóztattak le, mert szelfizés után állítólag pénzt zsaroltak ki római turistáktól: „Gladiator in arena consilium capit.” – Lehet csak így akarták előteremteni a napi betevőt:
Firenzének is elege van az Airbnb-ből, a belvárosból ki is tiltják: „A helyiek lakhatási nehézségeit akarják enyhíteni.” – Rendezzenek ők is gladiátorjátékokat.

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 22.:
A WAYNE-NEK VALÓ VIDÉKEN...
0
...a félszemű a király!

Talán érdemes:
Az M5-ön bevezetővel (Sztankay mozija) együtt kilenctől klasszikus, 1969-es western melyben John Wayne lesz az alkoholista Félszemű (avagy A félszemű seriff). Legújabb megbízása egy kamaszlánytól (Kim Darby) jön aki apja gyilkosát szeretné megbüntetni és persze visszakapni az általa ellopott anyagiakat. A tettes máshol is ölt ahogy ezt Glen Campbell csendőre is megerősíti aki szintén csatlakozik a csapathoz. A három igazságkereső útja veszekedésekkel, összefogással és Elmer Bernstein zenéjével van kikövezve, magát a True Grit-et jóval később a Coen tesók update-elték. Az se rossz de ez az igazi, pláne hogy a felsoroltakon kívül itt van még Robert Duvall és Dennis Hopper is. 22:45-kor angol életigenlés a Dunán a Fújhatjuk! és az Alul semmi nyomdokain csak itt a címből (Férfiak fecskében) kitalálhatóan rezesbanda és sztriptízesek helyett szinkronúszókat követünk. Közéjük ugrik be a kisebbségi komplexustól sújtott könyvelő (Rob Brydon) akit sok minden zavar, főleg felesége (Jane Horrocks) előléptetése. A társulat többi tagjának is megvan a maga baja amit feledtet a közös cél: részvétel egy olasz versenyen... Ez is valós esetre épült és itt is feltűnnek az ihletadók. Az HBO is megemlékezik a Pride-ról 21:45-kor egy doksival (Boylesque). Lulla La Polacát (civilben Andrzej Szwan) a nyolcadik X-en túl is ugyanaz élteti ami addig, főleg a közönség de ahogy a revügörlöknél úgy a drag queeneknél is folyamatos az igény az új arcokra, a nyugdíj meg még annyira sem kilátás. Tizenegykor ugyanitt ugyancsak rögvalóság: a Bemutatjuk Selma Blairt természetesen a Kegyetlen játékokból és a Hellboyból ismert színésznő küzdelméről szól. Ezt a szklerózis multiplexszel vívja ami ugye rohadt kemény dolog, szerencsére a másfél órás játékidő alatt bőven lesznek (feketén) humoros pillanatok is (pld. a masszírozónak használt vibrátor). Ami mégis a legjobb benne hogy a halivúdban örök mellékszereplő Blair a torokszorító pillanatokban is megőrzi méltóságát, felhívva a figyelmet a betegségtől szenvedő névtelenekre is. Ugyanabban az időben (23:00) ’79-es Tarr-opus a Magyar Mozi TV-n mely mit sem vesztett aktualitásából: ma is valós probléma a lakhatás melynek eredménye számtalan Családi tűzfészek, még úgy is hogy a modern családanyák nem feltétlenül kényszerülnek katonáskodó férjük szüleinél lakni.

Szelfibűnözés rovat:
The TikTok Edition:
"Botrányosnak" nevezett tortadísz miatt háborog a TikTok – Ha már kaja:
Temetőkben keres recepteket a tiktokker: „A sírokon talált recepteket készíti el.” – Legalább nem hullákat zabál kattintásért, ma már ez is valami.
Annyira jól alakította a hullát a TikTokon, hogy kapott egy szerepet a CSI-ban – Jaj de amatőr:
Már zajlott a saját temetése, amikor leszállt egy helikopterrel: „Videón, ahogy a zokogó gyászolók ölelik az átverést kitervelő tiktokert.” – Ez a helikopterezés valami új kihívás lehet:
TikTok-sztár lett Sofia Coppola tinilánya, mert helikoptert akart bérelni, és szülei tiltása ellenére kiposztolt egy kaotikus videót – Engem nem zavar amíg A NÉGY FAL KÖZÖTT CSINÁLJA nem akar ő is rendezni-színészkedni :SSS
Az internet új sztárja a Michael Jackson-fóbiás lány, aki egy imitátor láttán sírásban tört ki Wait, a challenger appears:
A TikTok új sztárja egy kisbaba, akit csak Beyoncé dalával lehet felébreszteni – Basszus arra én is sírva riadnék fel :SSSS HÁT HOL VANNAK ILYENKOR A GYERMEKVÉDŐK?!
A női Andrew Tate-nek nevezik azt a tiktokert, aki szociopatának vallja magát – ...de tőle ez menőség ^^
A sörimádó „Bikini Cowgirl” éppen letarolja a TikTokot – Az EGYETLEN szelfibűnöző akivel én is bevállalnék egy sörözést!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés