2023. 06. 26.
Mágneses mesék (jún. 26-27-28-29.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Mágneses mesék (jún. 26-27-28-29.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 26.:
A VÁNDOROK SZABADSÁGA

0
Vitti, tök ász voltál a Fantomokban!

Ajánlott:
Ha már Fernando Rey kapcsán Bunuelt emlegettem, az M5-ön egy kései darabját vetítik ugyanolyan időpontban. A rendezőt az Oscar-díja dühíthette-bátoríthatta fel, az biztos hogy a Szabadság fantomja összefüggéstelen jelenetei még tovább viszik a diszkrét bájú burzsoázia elleni kritikát, valahogy úgy ahogy Jancsó tette a Kapa-Pepe filmekkel. Rajta kívül hazai párhuzamként beugorhat még Szathmári Kazohiniája is az étkezés-ürítkezés körülményeinek felcserélésével. Logikát sem ebben, sem a karakterek neveiben (Pasolini, Foucauld) nem érdemes keresni, talán a Monty Python csoport csinált még efféle agymenéseket. Hol felháborító (gyerekekre lövöldöző vadász), hol ijesztően mai (az eltűnt kislányról pont az őt keresők nem vesznek tudomást), lemaradni nem lehet róla mivel 00:40-kor adják. Aki nem tud fennmaradni az vegye fel már csak Monica Vitti és Michel Piccoli kedvéért is.

Talán érdemes:
Ha már őrület, a Cinemax 2-őn Ruben Östlund 2004-es debütálása fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 11:10-kor). A Gitarrmongot (vagy Kavalkád) Jöteborgjában nem nehéz felfedezni korunk Göteborgját ahol ugyancsak teljesen random események zajlanak, a címből sejthetően zene is. A szereplők többsége amatőr, így az a Down-szindrómás punk kamasz is aki gitárjával pukkasztja a polgárokat. Ezt teszi Östlund is miközben kivesézi a fegyvertartást, a jóléti társadalmat meg általában azt a környezetet ami lehetővé teszi neki az önmegvalósítást. A nihilista mondanivaló kevésbé jön át mint Bunuelnél, cserébe jut bele magyar vonatkozás Tibor Gent operatőrködésével. Az anyacsatorna Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 10:25-kor) görög road movie (Mágneses mezők). Magányosan vándorló nő (Elena Topalidou) mellé csatlakozik egy szerettei maradványait elföldelni szándékozó férfi (Antonis Tsiotsiopoulos), és itt sem az a lényeg hogy teljesül-e a végakarat. Elsőre úgy tűnik hogy nem: a sziget temetője nem fogadja be a csontokat rejtő DÉMONI dobozt, így a két különc autóval-autó nélkül keresi tovább a megfelelő helyszínt miközben egymáshoz is közelebb kerülnek.

Hétfő? #LESZAROM.
The Lamborghini Edition:
fastmark – Lamborghini WIPO: Az Aventador utódja LESZAROM ha nem borotválatlan gépháza van:
alapjárat – „Beszőrösödött” Kim Kardashian Lamborghini Urusa: „Keressük a szavakat, de erre nehéz mit mondani.”ÉN MEGTALÁLTAM: LESZAROM Tehettem volna a kardashianosba is de mostanában nagyon ráálltak erre a márkára a gazdag hülyék:
Börtönt kértek az M7-esen Lamborghinivel száguldó férfira: „Ősszel 320 km/óránál is többel száguldott, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült” – Wait, a challenger appears:
videó 18+ Telefonálva kászálódott ki összetört Lamborghinijéből HÁT IGEN, A PRIORITÁSOK LESZAROM, mert mindig van lejjebb:
Betépve vezette a Lamborghinit a youtuber, amikor az 5 éves kisfiú halálával végződő balesetet okozta: „Ha bebizonyosodik, hogy a balesetkor is YouTube-videót forgattak, akkor a sofőr társai sem ússzák meg a vádemelést.” – A teljes legalizálás ezt is megoldaná...mármint a halálbüntetés legalizálása mert egyébként nem nagyon kísérti őket a bűntudat:
Bezárják oldalukat a betépve száguldozó youtuberek, akik miatt meghalt egy 5 éves kisfiú: „Az ötéves Manuel azért halt meg, mert a Lamborghiniben videózó youtuberek balesetet okoztak. Most közölték: törlik 600 ezer követős oldalukat.” – ...és ettől majd az áldozatuk is feltámad. Ja nem.

 

KEDD, JÚNIUS 27.:
MIUTÁN KICSENGETTEK
0
Csoda MILÁNÓBAN Anatóliában.

Ajánlott:
Csodaként ezer dolog voltmár nálunk, ma kilenctől egy 2015-ös életigenlés érkezik az M5-re Törökországból. Itt cseréli a ’60-as évek fővárosi pezsgését a vidék nyugalmára (?) az elhivatott tanító Mahir (Talat Bulut) csak hogy odaérve szembesüljön a környék elmaradottságával, például a suli hiányával. Neki is áll megszervezni az oktatást melyhez nem várt segítséget kap az értelmi fogyatékkal élő Aziz képében. Az őt játszó Mert Turak szinte ellopja a show-t: olyan komolyan vette a forgatást hogy három hónapig viselte gondját az egyetlen barátját „alakító” lónak. A Mucize az ország másik, hírekbe nem sűrűn bekerülő oldalát mutatja meg, én is csak a hosszába (130 perc) tudok belekötni. Nem ez az első ebben a sorban és ahogy a Lunana: Egy jak az iskolateremben esetében úgy itt sincsenek nagy megfejtések, akció meg seksz, „csak” humanista sztori szépen elmesélve.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben (21:00) gyengécske young adult-regényadaptáció a Filmbox Premiumon. A Miután ott folytatja ahol az Alkonyat és társai abbahagyták mínusz természetfeletti vonal, ebben visszafogott csaj (Josephine Langford) veszi fel a kolesz ritmusát (vagyis olyan laza erkölcsű lesz mint barátnői). Közben azért a hátrahagyott jófiúról sem feledkezik meg de csak míg be nem fut az az angol vendéghallgató (Hero Fiennes-Tiffin) aki igazi megszelídíteni való RÓKA bad boy. Valahol érdekes hogy a legnagyobb mítúzás közepette sem bírnak leállni az ilyesmikkel, én csak a pénteken születésnapos Selma Blair miatt válogattam be. Ha nem bírjuk romantika nélkül, válasszuk helyette azt az egy órával korábban (20:00) adott Hallmark-marhaságot a Film4-en amiben profi marketinges nőnek kell lánytestvére és férje gyerekeinek gondját viselnie a szülők halála után. A képet főiskolai exe felbukkanása teszi teljessé, így lesz végül a Gyászból szerelem.

Kössz, tisztaság! rovat:
fürdőmánia – Mit szabad és mit nem a fürdőkben? – Majd eldönti a sariatanács, az SJW-k és a brit tudósok közös testülete:
bőrápolás – Ilyen gyakran kellene fürdenünk a bőrgyógyász szerint – Igen, kitaláltad, az a legjobb ha egyáltalán nem fürdesz:
Igaz az öntisztulás legendája? Kipróbáltam, hogy önnek már ne kelljen: „A bőrgyógyászok szerint túl sokat fürdünk. Kipróbáltam, milyen a másik véglet, bírja-e öntisztulással a szervezet: edzettem, versenyeztem, izzadtam, a tengernél is voltam, de egész hónapban nem zuhanyoztam.” – ...a nők meg tuti döglöttek utánad :DDD Ez amúgy akkora felfedezés hogy mindenütt nyomatni kell:
fészkijárat – A mosdatlanság volna a hosszú élet titka? – MUHAHA, hát persze:
Meghalt a világ legkoszosabb embere: „Amou Haji több mint ötven évig nem fürdött. Néhány hónapja beadta a derekát a higiéniának, aztán meg is halt.” – Pedig a „higiéniája” és a kora miatt lehetett volna akár életmód-tanácsadó influenszer is.
Melyik ruhadarabot hányszor viselhetjük mosás nélkül? – Fentiek után gondolom az összeset és akárhányszor.
testünk – Büdösen haza ne gyere: „A testszag tiszta kémia: másképp hat férfira és nőre. De mi köze van mindehhez a kisbabáknak?” – Nem mindegy? Így is, úgy is LESZAROM csúnya szakítás lesz a vége:
Matthew Perry úgy elhagyta magát, hogy rá sem ismertünk: „Perry és párja, Molly Hurwitz nemrég szakítottak, sokan ennek is tulajdonítják, hogy a színész így elhagyta magát.” – Nocsak, most akkor a celebekre sem érvényes az öntisztuló ruha meg magától eltűnő kosz? LOL!44!!!négy!!

 

SZERDA, JÚNIUS 28.:
BELLACSAÓ...
0
...Rolls Royállal.

Talán érdemes:
Úgy tűnik szerdánként marad a minimális ajánlhatóság, az ismétlések kiszórása után megint csak két program jut amik közül a Story4-en kilenckor adott sorozat kezdőrésze lesz a jobbik. Hogy még összetettebb legyen a helyzet, az Elveszett olasz családom ráadásul szérián (Bella Germania) belüli széria (vagy spinoff?), designer főhősnője természetesen a família meglepetésszerűen előkerülő itáliai ágait igyekszik kibogozni. Kutatásai egész Szicíliáig vezetik ahol meg rá nincsenek felkészülve sosem látott rokonai, nem is fogadják túl szívesen. Előtte 20:00-kor royalista (LOL) limonádé a Film4-en. Talpraesett amcsi csajba (Fiona Gubelmann) Kis ország nagy hercege (Torrance Coombs) zúg bele önérzetes családja háborgása közepette. Ők elvileg Európa egy eldugott birodalmát vezetik, gyakorlatilag mindenkinek be fog ugrani a valódi helyszín (Írország). A Royally Ever After a Harlekin-füzetek legjobb (?) pillanatait idézi, Gubelmann játéka Arany Málnát ér...ne, ha a mainstreamben művelné, bár így is still better love story than TWILIGHT the original:

When Harry met SALLY Meghan rovat:
A Spotify egyik vezetője keményen nekiment Harry hercegéknek: „Azt is elmondta, milyen néven kellett volna podcastot indítania a hercegi párnak.”LESZAROM Tökmindegy milyen név alatt NEM tesznek semmit:
Megszűnik Harry herceg és felesége Spotify-szerződése: „A pár csak egy podcastsorozatot készített Archetypes címmel.” – ...mivel rájöttek hogy jobban áll nekik a kemény fizikai munka. Ja nem:
Meghan Markle sorozata III. Károly király születésnapi ünnepsége idején tér vissza a Netflixre: „Nyilván lehet találgatni, hogy szándékosan vagy véletlenül.” – Nyilván LESZAROM ja nem ma, lapozzunk.
„Majdnem katasztrofális” autós üldözésbe keveredett Harry herceg és Meghan Markle: „A szóvivőjük tájékoztatta erről a nyilvánosságot. A New York-i rendőrség egyelőre nem erősítette meg az incidenst.” – ...amiről azóta kiderült hogy csak a Worldwide Privacy Tour sokadik állomása volt:
Harry és Meghan megint átvert mindenkit, és közben Diana emlékét is sikerült meggyalázni: „Az „autós üldözésről” szóló közlemény drámai hangvételéből következett, hogy a média nemcsak fel fogja idézni Diana tragikus halálát, hanem párhuzamba is állítja annak körülményeit Harry herceg és Meghan Markle „majdnem fatális” New York-i éjszakájával. Minél több részlet derült azonban ki az incidensről, annál inkább tűnt szenzációhajhászásnak a hercegi pár verziója a történtekről.” – De így is megint ők lehetnek az áldozatok:
„Gusztustalan és valós” fenyegetéseket kapott Meghan Markle az Egyesült Királyságban: „A Metropolitan Police leköszönő helyettes rendőrfőnöke megérti, hogy a sussexi hercegné állandóan fenyegetve érezte magát.” – Nem is értem miért...
Külföld – Harry herceg nem fizethet magának hivatásos rendőrt – ...és a fentiek után a rendes rendőrök se nagyon fogják összetörni magukat hogy megvédhessék.
Nyilvánosságra hozták Harry herceg vallomását: „Az 50 oldalas dokumentumban ott van minden dühe, amit a sajtó ellen érez.” – ...mi meg olvashatjuk mindezt a HVG kezdőlapján :DDD

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 29.:
MARQUIS DE FACTO
0
Mikor a spirál inspirál.

Talán érdemes:
21:00-kor ritkán adott különlegesség a Magyar Mozi TV-n melyben sorozatos eltűnések (gyilkosságok?) után nyomozó rendőr (Kern András) megy elébe a tettesnek. Ő közben már a negyedik nőre vár és bár mai szemmel a ’77-es Defekt inkább thriller mint horror azért így sem fogunk utána túl nyugodtan aludni SPOILER főleg mert Márkus László kiváló mint Norman Bates hazai kiadása SPOILER VÉGE. Ugyanabban az időben újabb epizód a Story4-en az Elveszett olasz családomból, közben az HBO-n francia férfi (José Garcia) kerül Spirálba este nyolckor. A kezdő lökést az adja hogy megpillant pár intim (=megcsalás közbeni) fotót feleségéről akit a véletlenek összejátszásának „hála” meg is öl. Mivel sejti hogy ő lenne a legfőbb gyanúsított, igyekszik megtenni amit tud és tagadni amit lehet, egyedül lánya (Capucine Valmary) előtt őszinte, már ha nem ez is valami nagyobb szabású terv része. Ugyanitt 22:25-kor már azt fejtegetik hogy Mennyi élet fér egy évbe?, kicsit a Sráckorhoz hasonló eszközökkel. Jay Rosenblatt lánya 2. szülinapjától a 18.-ig tette fel nagyjából ugyanazokat a kérdéseket amikre Ella válaszai évei számának növekedésével együtt változtak. Továbbra is az HBO-nál maradva 22:55-kor újabb bőrlehúzás Lady Gucciról és Patrizia Reggiani története ezúttal saját szavaival elevenedik meg. Témája mi is lehetne más mint a Maurizióval lezavart héjanász ami amilyen szépen kezdődött, olyan csúnyán ért véget (bérgyilkossággal), és hogy mi szükség van az ilyen doksikra? Hát hogy lássuk mennyit fejlődött azóta a fashion business:

Divatrovat:
SÖRÖS Szőrös kiadás:
INSTAHÍRADÓ – Selena Gomez pattanásos fotója tarolt az Instagramon – Ha nincs szőrszál a gennyes pattanásaiban akkor retrográd és uncsiiiiiiii:
Szőrös hónaljjal pózol Rachel McAdams egy magazin címlapján: „A színésznő teljesen felvállalja a testét, és nem fél megmutatni sem.” – ...de csak a hónalját? Le van maradva.
Eva Mendes felvállalta, hogy minden másnap borotválnia kell az arcát – Ma már az volna a menő ha NEM borotválná.
„A szakállam megcsillan a fényben” – Kelly Clarkson és Meghan Trainor az arcszőrzetükről beszéltek: „Trainor rendszeresen szőrteleníti az arcát, Clarkson viszont túl lusta hozzá.” – ...és ő csinálta jól mert azóta utolérte a zeitgeist :DDDD
Nézze meg ahogy Eminem behódolt a szakálldivatnak: „Az igazi Slim Shady komoly stílusváltást eszközölt.” – Nem elég progresszív, majd akkor szóljatok ha hétköznapi nőként teszi:
Megunta a borotválkozást, elfogadta szakállát ez a 26 éves nő –Várja a divatszakma.
Szakállas nőként buzdít másokat az önelfogadásra a kétgyermekes anya – Lásd fentebb...vagy nem, mert:
Szétszedik a netezők az összenőtt szemöldökű modellt, aki bozontos ábrázatával milliókat keres – A távolban valahol felsír egy BUNUEL Frida Kahlo.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés