2023. 07. 01.
The Power of Irish Goodbye (júl. 1-2.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
The Power of Irish Goodbye (júl. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 1.:
ÖNTÖRVÉNYTŐL SÚJTVA
0
Sose fuss rendőrmotor UTÁN felé...

Talán érdemes:
Az AMC-n a hatvanas évek monstre háborús klasszikusainak egyike nyolctól ami gyakorlatilag a normandiai partraszállást feldolgozó Leghosszabb nap Warner Brothers-féle párja ugyanattól a direktortól (Ken Annakin SKYWALKER). A főbb húzónevek (Charles Bronson, Telly Savalas) a Kelly hőseiből és a Piszkos tizenkettőből jöttek, de a Halál 50 órája még Henry Fondával sem éri utol azok színvonalát. Ez leginkább a bakiknak köszönhető: aki kicsit is tisztában van a nácik ellentámadásának körülményeivel az a haját fogja tépni. Az üzemanyag-hiányt épp csak megemlítik, a szövetségesek közül egyedül Fonda karaktere „okos”, de ő legalább mindent tud. Nem véletlen hogy a legérdekesebb figura Robert Shaw német parancsnoka (a Panzerliedes jelenetet meg azóta is emlegetik). Ha van rá százhetven percünk, leülhetünk elé csak ne várjunk történelmi hűséget. Bevált régiségeknél maradva a Dunán ismétlésgyanússág 23:10-kor bár úgy rémlik a Dirty Harry-szériából A Magnum ereje még nem volt nálunk. Mintha Eastwood is meghallotta volna a Harry önbíráskodása miatt fanyalgókat mivel Callahan mester itt lelkes tanítványaival kerül szembe. Ők a bíróság által szabadon engedett bűnözőkre specializálták magukat, eszköztáruk is hasonló mint bálványuké ám nem tudják hol a határ. Legutóbbi bosszújuk eredményeképp kollégájukat ölik meg, Harry ekkor határozza el hogy leszámol velük és mert a szkriptért Michael Cimino és John Milius felel, sejthető hogy a megtorlás véres lesz és kemény. Fél kilenckor tabutéma a Cinemax 2-őn kezelhetetlen, szabad szellemű diákjával (Sergiu Smerea) viszonyt kezdő hitoktatónővel (Malina Manovici) aki innentől nem tud zavartalanul prédikálni a Felsőbb törvénynek való engedelmességről. Minél jobban igyekszik leplezni a dolgot, az annál nyilvánvalóbb lesz férje (egyben a város papja) majd fiuk előtt és talán nem nagy SPOILER hogy a közösség sem az „az vesse rá az első követ” szerint reagál a botrányra. A Balaur a vallás által elnyomott vágyak filmje ami nem csak bárhol megeshet hanem tényleg a valóság ihlette. Kereken 21:00-kor antipatriarcha drámázás a Filmbox Plus-on Clovis Cornillac-kal mint csalfa melóssal. Az 1930-as évek Belgiumában járunk, Gilles asszonya (Emmanuelle Devos) az akkori nők elnyomott létét „élvezi”. Ez házimunkából, gyereknevelésből valamint pasija sekszuális leápolásából áll és Frédéric Fonteyne főleg utóbbival nyomatékosítja Elise kiszolgáltatott helyzetét (bár mi mást is várhatnánk a Pornográf viszony elkövetőjétől). Az amúgy sem idilli kapcsolatot tovább rontja mikor Gilles a feleség húgához (Laura Smet) járogat asszonya terhessége alatt de amaz így is a csendes mazochista szenvedést választja illetve terveket sző a házasságtörő megtartására-visszahódítására. 2004-es darab, azóta többszörösen átestek a ló túloldalára, nem csak harmincas évekhez képest és nem csak Nyugat-Európában:

A seksz, a szipu rovat:
I’m Too Sexy Edition:
Megelégelte a drága szépségszalonokat, és barátját fogta be műkörmösnek a fiatal lány: „(...) úgy döntött, hogy az erre költött pénz jobb helyen is landolhatna, de nem szeretet volna lemondani szenvedélyéről. Kis gondolkodás után kitalálta a tökéletes megoldást, ami egyszerre lenne költséghatékony és még az igényeiből sem kell lejjebb adjon. (...) Kedvese munkáit azóta TikTokon osztja meg a leleményes nő, és be kell vallani, váladóban van érzéke Blake-nek a műköröm építéshez.” – Nektek viszont továbbra sincs érzéketek a helyesíráshoz („szeretet”, „váladóban”), a kölyökre meg mit mondjak, tipikus soon to be cuckold...
?! – A világ legszebb női nem is kellenek a férfiaknak – Jajj hát pont attól szépek hogy függetlenek:
Ez az 54 éves anyuka a válása után dögösebb lett, mint előtte bármikor – Utazza körbe a világot:
Ingyen repül ez a fiatal nő, akinek azért nem kell fizetnie a jegyekért, mert annyira szép ÉBERSÉG!!! ELVTÁRSAK, MI EZ A PATRIARCHA, SEKSZISTA KIVÉTELEZÉS?! De gondolom ő sem tiszteli azokat akik az ingyenjegyeket adják neki.
Tökéletes teste miatt érte body shaming Disneylandben az influenszert – állítják a kommentelői: „A San Franciscóban élő nő szerint testgyalázás érte Disneylandben, amikor az alkalmazottak a dress code-ra hivatkozva kifogásolták a az általa viselt szettet.” – Kitalálom: évakosztüm?... Amúgy vicces hogy a legnagyobb magamutogatók a legsértődékenyebbek:
Ez a tiktoker túl szépnek tartja magát a munkához – Nyugodjon meg, NEM AZ, most pedig TAKARODJON DOLGOZNI!!44!!!négy!!! Van azért ellenpélda is:
Ő lett a világ legszebb rendőrnője: „Diana Ramirez hírességeket megszégyenítő népszerűségnek örvend az interneten.”Wait, a challenger appears:
Mindenkit levesz a lábáról az asztalosból lett modell, aki szépségkirálynői címre hajt, de a fűrészt azt követően se tenné le – Jár neki a TISZTELET!

 

VASÁRNAP, JÚLIUS 2.:
NEM CSAK A ZENE VAN...
0
...de abból is van bőven!

Ajánlottan kötelező:
A TV2 meglepőt húz 23:20-kor egy 2021-es doksi leadásával és a Lélek nyara nem ok nélkül hajaz a szerelem nyarára. Bár a soul akkori nagyágyúi felléptek rock-fesztiválokon, sőt a Sly and the Family Stone gyakorlatilag meghódította Woodstock-ot de az azzal azonos évben tartott, méltatlanul feledésbe merült harlemi bulisorozat újító volt abból a szempontból hogy a műfaj (egyik) bölcsőjében szervezték és hat hétig (!) tartott. A fellépők névsora több mint impozáns: a már említett Sly mellett itt van még Mahalia Jackson, Nina Simone, B.B. King és Stevie Wonder is aki rögtön az elején levág egy dobszólót (!!!). Sima zenei eseménynél jóval több volt, legalább annyira szólt a feketék polgárjogi küzdelméről is (a biztosítást a Fekete Párducok vállalták de nem estek olyan túlzásokba mint a Pokol Angyalai Altamontban). A nagyrészt sosem látott, ötven évig pincében heverő felvételeket a Roots dobosa-mindenese, Ahmir „Questlove” (vagy ?uestlove) Thompson vágta kétórássá, ha valamire, erre biztosan illik a „kötelező” jelző.

Talán érdemes:
A Cinemaxon tékozló fiú (Paul Mescal) hazatérése nyolckor Ausztráliából egy kis ír településre. Mamája (Emily Watson) tárt karokkal fogadja és nem kérdezősködik pedig lehet jobban tenné: Brian az eltelt hét év alatt gyakorlatilag eltűnt és váratlanul toppan be hogy átvegye nagyapja KÉK osztriga bizniszét. Visszaáll a normalitás mígnem a srácot le nem tartóztatják gyerekkori lánybarátja állítólagos megerőszakolásáért. Anyja hazudik az érdekében és az Isten teremtményei a család és a közösség vádra adott reakciót prezentálja, sajnos nem agenda-mentesen (patriarchy again), de a szépen megkomponált képek és zene miatt így is érdemes lehet próbálkozni vele. Helyileg mindkét értelemben ugyanitt maradva lesz még egy félórás etűd is 21:40-kor melyben egymástól elidegenedett testvérpárt hoz össze anyjuk temetése. A bátyó (Seamus O'Hara, Trónok harca) eladná a farmot ahol Down-szindrómás öccse (James Martin) is él de közben előkerül az elhunyt végrendelete és fiai által beteljesítendő bakancslistája... A Viszlát ír módra fanyar humora és humanizmusa Oscart ért, azt kell mondjam jogosan. A szomszédos Cinemax 2-őn újfent házastársas depizés fél kilenckor de már Kínából ahol elnéptelenedő falu két legszerencsétlenebb lakóját házasítják össze. A meddő nő és a nincstelen férfi között lassan kialakuló érzelmeket a környezet meg a hivatali bürokrácia is felerősíti, címe (Porrá leszünk) egyszerre utal sorsukra, településükre valamint a házukra is mellyel rendre úgy járnak mint Kőműves Kelemen vagy Mocsárvár királya a Gyalog galoppban. Nem túl optimista alkotás, törölték is gyorsan az ottani mozik műsoráról, remélem a rendező nem fog úgy járni. 21:00-kor sport movie a Filmbox Extra HD-n kicsit félrevezető névvel merthogy a Bulwar Balboa hőse, Marquise (Ek Harris) nem bokszol hanem kosárlabdázik. Ezt főleg egyedül teszi, magányába vele egy sportcipőben járó hajléktalan mentora (Adam T. Perkins) hoz némi fényt, egyesített erővel pedig már az utcai, fogadásra menő játékokba is be mernek szállni. Az elnevezés megfejtése az angyalok városában található NAPOLEON Balboa Blvd ahol ugyanezt a sportot űzik lelkes amatőrök.

Zene” és „film” rovat:
The Ariel Edition:
25 tény A kis hableányról, nem gyerekeknek: „A kutyaszarevő transzvesztitától a rejtett péniszen keresztül Carey és Kardashian csöcséig: egy rajzfilm és 25 évnyi utóélete” – ...és a 4. pontban igazolják amit eddig csak a konteósok pedzegettek: „Arielnek a filmben nincsen anyja. Bizarr véletlen (ha véletlen egyáltalán), hogy a következő Disney-hősnők is anyátlanok: Belle is, Jázmin hercegnő is az édesapjával él. Édesanyák egyáltalán nem szerepelnek ezekben a filmekben.” – ...és akkor még szót sem ejtettetek arról amikor kinyírják a szülőket (pld. Bambi).
Fekete színésznővel készül új A kis hableány-film, a rasszisták kiborultak – itt az előzetes – Nem csak a rasszisták és nem csak a bőrszínén:
Átírták A kis hableány slágereit: beleegyezéssel csattan el a csók, és nem csak a csöndes lányok tetszenek a fiúknak – ...és ennyi progresszivitás mellett ugyan kinek van ideje rendes szövegeket írni:
A világ legrosszabb Disney-dala lehet az, ami A kis hableány idei változatában hangzik el: „Be kell fogni a fülünket, ha a filmet nézzük?” – Sőt, a szemünket is, mert:
Gyalázatos lett az új A kis hableány-film: „A Disney-nek ez most nagyon nem jött össze.” – Még jó hogy a híroldalak „újságírói” megírhatják, a pórnép száját bezzeg befogják:
Annyian húzták le A kis hableány élőszereplős változatát IMDb-n, hogy az kénytelen volt változtatni a pontozó rendszerén: „Valószínűleg bottámadás érte az oldalt, mert nagyon rövid idő alatt nagyon sok rossz értékelés született.” – ...ahogy a Hatalom Gyűrűinél meg a Szellemirtók-rebootnál is. Nincs mese elvtársak, le kell cserélni a közönséget, előre a duma bojkottjáért!!4!4!
Mémekkel keltek a fekete kis hableány védelmére az interneten – ...és ezeket biztos nem botokkal generálják, és tuti nem a stúdió áll mögötte. Persze a kritikusok lefizetésére most se jutott pénz:
Kult – Bájos, de abszolút felejthető lett A kis hableány élőszereplős változataMAGYARUL: jó szar lett ez is, de legalább a producerek tanultak belőle. Ja nem:
Ariel után, Hamupipőke is afroamerikai lesz a Disney új filmjében – ...és itt is a közönség a hibás ha nem vesz rá jegyet, és csak a botok szavazzák le. Szólásszabaccság FTW!4!44!44négy

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés