2023. 07. 08.
Krimóleum (júl. 8-9.)
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Krimóleum (júl. 8-9.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 8.:
HAGYATÉKA: MESÉK.
0
No MILK fácán today!

Talán érdemes:
Nyolckor tavalyi variáns a hagyatékvadász Gátlástalan örökösökre az HBO-n a mai modern időkhöz igazított lebutított, trágár szövegekkel. Apjuk kávéházát üzemeltető testvérpár (Toni Collette, Anna Faris) haldokló nagynénjük (Kathleen Turner) hagyatékától várja anyagi gondjaik megoldását de arra közben a többi rokon is bejelentkezett. Dean Craig sütött már el hasonlót a Halálos temetés forgatókönyvével de úgy tűnik az nem megy neki hogy rendezzen is. Talán ezúttal is jobb lett volna másra bízni, akkor az aljas marakodás nem átmenet nélkül váltana át érzelmeskedésbe és az addig gyökér figuráknak sem túl hirtelen nőne ki a lelke. Még David Duchovny és Ron Livingston rajongóinak is csak egyszer, szódával, egy órával utána 21:00-kor Sára Sándor lassan ötvenéves alkotása a Magyar Mozi TV-n. A Legyek ura felnőtt, kevésbé véres de annál cinikusabb kiadásának szigete a Dunán található, lakatlanságát egyre többen fedezik fel, így lesz a három főből túlnépesedés. Elkerülhetetlen hogy legyen vezető is, ezt az első telepesek egyike (Szirtes Ádám) vállalja magára a népe orra előtti mézesmadzag-húzogatással együtt. Hitegetésében (Holnap lesz fácán) meg az egész szatírában nem nehéz észrevenni az akkori langyos vizű rendszer elég erős kritikáját. Szirtes mellett többek között Csongrádi Kata, Hernádi Judit, Huszárik Zoltán valamint az idén elhunyt Szegedi Erika is szerepel benne, utána háromnegyed tizenegykor retróhullám-lovaglás jön a Filmbox Extra HD-re. A kilencvenes években járunk, a nerd Sarah-t (Isabelle Allen) apja a legrosszabb pillanatban tiltja el a konzoltól – vagy mégsem, mert az épp csak felfedezett easter egg valóra váltja a lány kívánságát (bárcsak örökké játszhatna). Így kerül kedvenc super herója (Scott Adkins) mellé a 16 bites környezetben és ezzel veszi kezdetét Max Cloud ko(z)mikus odüsszeája mely az őket a való világból segítő haverral (Franz Drameh) na meg a legyőzendő level boss-szal (John Hannah) lesz teljes. Martin Owen vállaltan B-movie-t csinált amit a hardcore gamerek értékelni fognak de mivel a Tron, a Jumanji és a Ready Player One eme 2020-as keveréke másfélórás tűréshatáron belül marad, másoknak is bejöhet.

Teljes legalizáció rovat:
Mágnessel programozták át depressziósok agyát, sikerült meggyógyítani őket: „Az amerikai Stanford Egyetem kutatóinak most először sikerült kimutatniuk, miért érzik magukat jobban a depressziósok, ha mágneses impulzussal kezelik az agyukat.”JAJAJA, AZ ELEKTROSOKK MÁR SO LAST YEAR Pedig tudhatnák hogy szóma ha mondom, segít a gondon:
Ausztrália engedélyezte az ecstasy és hallucinogén gombák gyógyászati célú felhasználását: „A társadalombiztosítással szerződésben álló pszichiáterek szombattól felírhatják ezeket a szereket poszttraumatikus stresszben és bizonyos fajta depresszióban szenvedő betegeiknek.” – ...és egyszeriben megugrik a depisek száma ahogy legutóbb az „„„orvosi””” marihónajjánál:
Varázsgombás-füves nyaralással vádolják a rendőrt, aki kidolgozta a Met drogellenes stratégiáját: „A parancsnok azt állította, a kannabiszt csak egészségügyi okokból használta.” – Megmondtam hogy e mögé fog bújni az összes drogos, nincs mese, tovább kell haladni a LENINI morgenfrímeni úton:
Minnesotában legalizálhatják a marihuána rekreációs használatát: „Augusztus elsejétől léphet életbe a marihuána legalizálásáról szóló törvény.” – De miért csak a marihuánáét? El vannak maradva:
A skót kormány legalizálná a drogokat: „Mindet.” – Sőt, lehessen akár bedrogozva vezetni is! FEJLŐDÉS FTW!!!4!!4NÉGY
Nemzetközi kábítószerjelentés: Európát elárasztotta a drog: „Egyre ütősebb szerek jelennek meg az illegális piacon, melyek egyre veszélyesebbek. Baljós következményei lehetnek, hogy a tálibok betiltották Afganisztánban a máktermesztést.” – Brühühűű, hozzák vissza a legális tálib heroint BRÜHÜHŰŰŰŰ:
Egyre durvább drogok terjednek Európában: „A felhasználók sokszor nincsenek is tudatában annak, hogy pontosan mit vesznek be.” – Hé, hát nem épp a tudatvesztés a lényeg? Amúgy meg:
0

VASÁRNAP, JÚLIUS 9.:
OLASZ MARASZTALÓ
0
Citromfej vagy oroszlánfej?

Ajánlott:
A Duna TV végre normális időben, 20:10-kor adja le a Szép molnárné kapcsán emlegetett kajás (vagy Marasciallo) trilógia harmadik, 1955-ös részét. A Kenyér, szerelem és... rendőrét, Marasciallo Carotenutót (Vittorio de Sica) legutóbbi kinevezése fiatalkora városába, Sorrentóba szólítja. Első célja kilakoltatni a szülőházába beköltözött víg özvegy Donna Sophiát (Sophia Loren) ám szóváltásaik lassan másfelé fordulnak. A bőség zavarát fokozza hogy Carotenutóba közben szállásadónője (Lea Padovani) is belezúg… A korábbiakhoz képest változás hogy ezt már színesben forgatták és hogy a másik nagy olasz fémfatál, Lollobrigida helyét Loren vette át, minden más SPOILER így a befejezés is SPOILER VÉGE az első részt idézi. Kötelező.

Talán érdemes:
A Cinemaxon az egyik örök hálás téma nyolckor férfi életközépi válsággal. Áldozata levitézlett tévés, Cameron Edwin (Jim Gaffigan) aki ilyen Delta-szerű ismeret-erjesztést vezet. Ezt még feleségével kezdte de amaz válni készül, a műsort meg azzal az új bemondóval vennék át szélesebb terjesztésre aki a régi kiköpött mása és a vele szemközti házba költözött. Van egy fia is aki barátunk lányának udvarol, ezek után érthető ha a fickó égi jelet lát a kertjébe hullott rakéta-darabban. Neki is áll újjáépíteni ám ahogy halad előre, úgy távolodik el még jobban feleségétől és lányától hogy helyüket képzelete töltse ki. A Linóleumról bármi beugorhat a Donnie Darkótól David Lynch doppelgängereiig de ne keressük a párhuzamokat, inkább örüljünk hogy Colin West elsőre összehozott valami jót. Félórával később (20:30) a szomszédban (Cinemax 2) kínai srác kezd Az utca törvénye szerint élni. Nemes célok szentesítik eme eszközt, beteg apja kórházi számlája és egy kezdődő szerelem de mert bepiszkolja a kezét, elkerülhetetlen hogy mindkettőt elveszítse. Háromnegyed éjfélkor hazai művészkedés szűk egy órában a Magyar Mozi TV-n a jó öreg anyai intelemre építve. Gyerekként sokszor hallottunk hogy ne vágjunk pofákat mert úgy maradunk de ezt itt sem folyton szó szerint kell érteni, nem csak külsőleg lehet valaki örökké savanyú Citromfej hanem felfogásban is.

J. K. Rowling / Harry Potter rovat:
Harry Potter és a kütyühalmokon kinőtt romantika életben tarthatja a könyvolvasást – Meg a gamerek...vagy nem:
J. K. Rowling miatt bukhat nagyot az új Harry Potter-játék: „Bojkottot indítottak ellene a rajongók.” – Akkor pont nem „rajongók”, szerencsére erre közben az „újságírók” is rájöttek:
Most spoilerekkel próbálják bojkottálni a Harry Potter-videójátékot a dühös ellenzők – Pedig Év FILMJE játéka, meg lett mondva:
Még a legvadabb álmainkat is túlszárnyalja az új Harry Potter-játék: „Egyszerűen varázslatos lett.”MAGYARUL: varázslatosan szar:
GAMER – A Hogwarts Legacy-ban debütál a Potter-univerzum első transzgender szereplője – …de így is Rowling miatt fog bukni ez meg a többi is :DDD
Jön az újabb Harry Potter-játék, hamarosan tesztelni is lehet: „Az új fejlesztés a kviddicsre összpontosít, már évek óta dolgoznak rajta.” – …meg azon is hogy az írónőt kitöröljék a saját univerzumából:
Sorozat készülhet minden egyes Harry Potter-regényből: „A hét kötetet a filmeknél jóval részletesebben feldolgozó sorozat munkálataiban közreműködik majd J. K. Rowling is, de nem ő lesz a fő alkotó.” – Meglepődtem volna ha hagyják neki.
harry potter – “Hagrid nélkül nincs Roxfort” – így emlékszik a Harry Potter színésze Robbie Coltrane-re – Majd ha az író meghal, talán rájönnek hogy nélküle eleve Potter se lehetett volna.
Valójában ilyen a kapcsolat Harry Potter és Draco Malfoy között: „Különleges kötelék szövődött.” – Felkészül a többi karakter:
Bimba professzort így még sosem láthattuk: meztelenül pózolt a Vogue-nak – Akkor át is írhatják MellBimba professzorrá: „A Harry Potter-sorozatban is játszó 82 éves Miriam Margolyes melleit többnyire csak sütemények takarták.” – Többnyire LESZAROM de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés