2023. 07. 17.
Great against the little. (júl. 17-18-19-20.)
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Great against the little. (júl. 17-18-19-20.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 17.:
NE BUSHULJ, JERRY!
0
Arccal a VASÚT szerelem felé.

Talán érdemes:
A Viasat3-on ’96-os, ismétlésgyanús alkotás kilenckor. A menő sportmenedzser, Jerry Maguire (Tom Cruise) meglátja a karrierje mögötti ürességet és belevág A nagy hátraarcba. Kezdésnek megfogalmazza tervezett reformját, lényege a kevesebb ügyfél, nagyobb odafigyelés meg általában az anyagiasság háttérbe szorítása. Kollégái rövid ünneplés után elfordulnak tőle amikor kirúgják, így tesz menyasszonya is, ő pedig az ismeretlen focista Rod Tidwell (Cuba Gooding Jr.) és az egyedülálló, gyerekes anyuka Dorothy Boyd (Renée Zellweger) segítségével igyekszik megcáfolni F. Scott Fitzgerald mondását („there are no second acts in American lives”). Cameron Crowe megint biztosra ment, be is jött a számítása bár az Oscarból juthatott volna Gooding mellett Cruise-nak is (Jonathan Lipnickit meg ok nélkül kritizálták). A Cinemaxon 22:00-kor Andreas Dresen drámája Egy anya George W. Bushsal szembeni győzelméről és az addig vezető útról. Tétje jogtalanul fogva tartott fia élete: Murat rosszkor (a 9/11 utáni felfordulásban) volt rossz helyen (Pakisztán), így kötött ki Guantanamón. A hangsúly mégsem rajta hanem mamája (Meltem Kaptan) és ügyvédje (Alexander Scheer) küzdelmén ill. barátságán van, utána 23:35-kor kuriózum az M5-ön. A Lotte és a Bauhaust Alma Siedhoff-Buscher valós sztorija inspirálta és a weimari köztársaság viszonylagos nyugalmában játszódik. Ama bizonyos iskola hatása máig érezhető hiszen valóban vérfrissítést hoztak úgy a „sima”, mint az alkalmazott művészetekbe (főleg az építészetbe). Ezt és a készülődő nácikat persze nem lehetne eladni a plebs-nek némi cukormáz nélkül így ebbe is jut love story, viszont ha már házak, akkor:

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cribs Edition:
Eladó az év budapesti lakása, amelyet 45 millióért, amerikai konyhás WC-vel árulnak – Jól áll majd neki az echte ungarische leszarás:
galéria – Elképesztő luxusban él Kylie Jenner, nézzen szét a milliárdos rezidenciájában – galéria – Tehettem volna a kardashianosba, de LESZAROM.
Furcsa kikötéssel vette meg Adele Sylvester Stallone villáját – Azzal hogy előtte LESZAROM. Ha már popzene:
Ed Sheeran privát sírkamrát és csillagászati megfigyelőt építtetett: „Az énekes legújabb hobbijának, a csillagászatnak is hódolhat most már otthonában.” – Hát inkább annak hódoljon mint a modern akvarisztikának:
Cápa is tartható ebben a luxusotthonban – Escobar vízilovai majd leszarják helyettem is.
5,5 milliárd forintért eladó egy luxusszigetGLOBÁLIS FELMELEGEDÉS LIKES THIS LESZAROM.
Lil Wayne floridai álomotthona 10 milliárd forintért vásárolható megLESZAROM Wait, a challenger appears:
Felhőkarcolókat gyűjt a bokszringek királya: íme Floyd Mayweather legékesebb épülete – De legalább nem azért hogy ledózerolja őket:
Sport – LeBron James vásárolt egy 37 millió dolláros kastélyt, de lebontatja, mert nem tetszik neki: „1934-ben épült, sztárok is laktak benne, de a kosarasnak más az ízlése.”LESZAROM a hülye ízlését, hát ha nem tetszik neki, minek vette meg?! 37 millából már felhúztak volna neki egy vadonatújat...

 

KEDD, JÚLIUS 18.:
GODOTRA LITÓRA VÁRVA
0
This is not a LOVE live song!

Talán érdemes:
A Cinemaxon öreg párocska találkozása nyolckor. Faye (Dale Dickey) és Lito (Wes Studi) nem épp Halhatatlan szeretők, ami azt illeti már jócskán a Szerelmes dal B oldala forog nekik, a kötelező tragédiákon is túl vannak (özvegység). Lenne hát mit átbeszélni, a férfi érkezéséig a nő táplálja a tábortüzet és áll néha szóba az arra járó idegenekkel. Az A Love Song felállása hajaz Straight Storyéra, egyszerű és emberi ez is. A Viasat Filmen a hét első állatsága kilenckor a Stuart Little kisegérrel (ami egyben Jonathan Lipnicki második jelenése is). A rágcsálót árvaházból fogadja örökbe a Little család és valamennyiük szívébe belopja magát, kivéve a macskájukéba aki elraboltatná-likvidáltatná riválisát... Nem ez Rob Minkoff legjobb dobása (az továbbra is az Oroszlánkirály) de legalább alig nyújtotta nyolcvan percnél tovább. Az M5-ön sznobriadó 22:45-kor: Chick Corea voltmár nálunk az egyik koncertjével de ma a Művészetek Palotájának születésnapjára komponált posztumusz hangverseny-bemutatóját (Concerto for Trio) vetítik.

Greta Thunberg rovat:
Greta Thunberg szerint nevetséges, hogy az Egyesült Arab Emírségek olajfőnöke fogja vezetni a klímatárgyalásokat: „Davosban arról beszélt: abszurd, hogy nem azokra az emberekre hallgatnak, akik az éghajlati válság frontvonalában állnak.” – Nem, nem ez az abszurd hanem hogy Szaúd-Arábia is volt az emberi jogok biztosa, a többi már csak járulékos bónusz:
Hatalmas beruházásba kezdett Szaúd-Arábia, több mint száz Boeing 787-est vesznek: „Ez a Boeing történetének ötödik legnagyobb értékű kereskedelmi géprendelése.” – Pedig a klímavédők is biztos sok megbízást hoznak nekik:
Négyszáz magánrepülőgéppel érkeztek a résztvevők a klímacsúcsra – Meg is van az eredménye:
Kétszer olyan szennyezőre sikerült a glasgow-i klímacsúcs, mint az előző: „Pedig a brit kormány azt ígérte, klímasemleges lesz a 26. ENSZ klímacsúcs.” – Na majd a következő... :SSS
Greta Thunberg befejezte a középiskolát, többé nem fog klímasztrájkolni péntekenként: „Az aktivista 15 évesen kezdett el tüntetni, mára az egész világ ismeri a nevét.” – Ja, már nem csak péntekenként hanem főállásban tolja:
Kétszer is elvitték a rendőrök a norvég minisztériumok előtt tüntető Greta Thunberget: „Többedmagával szélerőművek lebontását követelik.”Kétszer tartóztatták le? Dublőre van vagy doppelgangere? o_O
A legkedvesebb nyusziölelő, aki Putyint, Trumpot és Boris Johnsont is felidegesítette – 20 éves Greta Thunberg: „Ami egy kamasz pillanatnyi fellángolásának tűnt, az most már öt éve tart, és életcéllá, küldetéssé szilárdult. Greta Thunberg 15 éves kora óta elkötelezett klímaaktivista, és 20 évesen már azt is elmondhatja magáról, hogy a világ legmeghatározóbb autoriter vezetői, nőgyűlölő politikusai és macsó influenszerei ki nem állhatják őt. Ez persze, nem érdem, de a társadalomról, amelyben élünk, azért elmond valamit.” – ...ahogy az erőfeszítései eredménytelensége is:
Greta Thunberg szerint erről szólt az ENSZ klímacsúcs: bla-bla-bla-bla, minden maradjon a régiben!: „A világhírű klímaaktivista szerint az ENSZ klímacsúcs elbukott, a világ vezetői egy buborékban élnek, és nem értik, hogy azonnali és drasztikus lépésekre lenne szükség.” – Szerintem meg ő nem érti hogy megvonták tőle a rászabott 15 percnyi hírnevet:
Vádat emeltek Greta Thunberg ellen: „Akár fél évre is rács mögé kerülhet a fiatal környezetvédő aktivista.” – A mór megtette kötelességét, a mór mehet...a börtönbe :SSS

 

SZERDA, JÚLIUS 19.:
NYÚJORKI MENEDÉK
0
GYÍK Krokodilemberek everywhere!

Talán érdemes:
Kilenckor összekeverhető című, tízéves romantikázás a Filmbox Premiumon Lasse Hallströmtől melyben titokzatos nő (Julianne Hough) lel Menedékre Amerika egyik kisvárosában. Hogy mi elől azt ekkor még csak a néző tudja, a lényeg hogy se a neve, sem a haja színe nem eredeti. Kezdeti tartózkodását lassan felolvasztja talpraesett szomszédasszonya (Cobie Smulders) de főleg a helyi könyvesbolt tulajdonosa (Josh Duhamel). Legkésőbb Van Damme óta tudjuk hogy Nowhere to Run és hősnőnk rendőr férje (David Lyons) fel is tűnik ahogy kell... A Safe Havent kevés választja el a Hallmark-összestől de Hallström így is tesz azért hogy ne egyszerű chick flick legyen az originál szerző Nicholas Sparks dacára sem. Egy órával előtte (20:00) tavalyi zenés animáció az HBO-n kicsit bárgyú magyarítással. A Krokodili is adaptáció de már gyerekkönyvé: az említett hüllőt Lyle-nak hívják, énekelni tud, rendesen beszélni nem. Bűvész gazdája (Javier Bardem) akkor hagyja magára mikor leesik neki hogy képességeit nem tudja kiaknázni színpadi produkciójához. A házába költöző család egyetlen gyereke (Winslow Fegley) így talál rá a már felnőtt de még továbbra is lámpalázas hüllőre és haverkodik vele össze. Lassan mindenki megkedveli a krokodilt, kivéve a házsártos szomszédasszonyt és macskáját (már megint!) akik szívük szerint állatkertbe zárnák. A Lyle, Lyle, Crocodile nem csak kicsiknek hanem örök gyerekeknek is bejöhet még akkor is ha tudjuk, a valóság nem ilyen szép:

A természet visszavág rovat:
Nehéz szavakat találni a videóra, amelyen kézből etet és megsimogat egy aligátort egy fürdőző férfi – Dehogy nehéz, ott van például A LESZAROM az asking for it, de naná hogy az szívja meg aki nem hívja ki maga ellen a sorsot:
Békésen sétált egy férfi Floridában, amikor megharapta egy aligátor: „A sérültet kórházba szállították.” – Bezzeg nálunk...oh wait:
Elszabadult emu kószál Nagykőrösön – ...de Pakisztán így is jobban teljesít:
Háziállatként tartott leopárd randalírozott a pakisztáni fővárosban: „Az otthonából megszökött állat összesen négy embert sebesített meg.”Leopards ate my face level over 9000.
Strandolókat terrorizált egy kisfóka – videó: „A dél-afrikai fókák egyre furcsábban viselkednek mostanában.” – Hát pedig pont ez az érthető, nem pedig a jópofáskodás:
Sammy, a szörfölő bébifóka hetek óta szörfösök deszkáin szeli a hullámokat: „Egészséges, és nincs veszélyben, csak szórakozik.”FREYA, A ROZMÁR LÁJKOLTA EZT Wait, a challenger appears:
Videón az agresszív vidra, aki rettegésben tartja a kaliforniai szörfözőket: „Az állat már legalább négyszer zavarta meg a sportolókat.” – Kevés!!!
Mindenki azonnal elbűvölt az angol kikötőben patra szálló rozmár, de igazi népi hős akkor lett, amikor önfeledten maszturbálni kezdett – Majd az SJW-k eltörlik sekszizmusért és közszeméremsértésért. – „Az év elejének legjobb sztorija az anglial Scarborough kikötőjében megpihenő Thor, aki miatt elmaradt az éjféli tűzijáték, hogy ne zavarják a szunyókálásban.” – Thor? Hamarosan mehet Freya mellé a Valhallába...

 

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 20.:
KÉT JEGYET, DE HOVA IS?...
0
A legrosszabb évvége.

Talán érdemes:
A mai nap a zűröké lesz, előbb nyolckor és az HBO-n találkozik két egymástól elszeparálódott öribarinő. Az alapból introvertált Blandine (Olivia Cote) depresszióba zuhant amióta férje fiatalabbra cserélte, nem is mozdulna ki ha fia nem lépne helyette is kapcsolatba Magalie-vel (Laure Calamy). Innentől már csak egy lépés az a Két jegy Görögországba ami legalább egyiküket megváltoztatja és mivel Magalie kb. harminc éve nyomja a szingli hedonisták stílusában így Blandine-nak kell felfedeznie lazábbik énjét. Csajos film, még Kristin Scott Thomasszal együtt is. A szomszédban (HBO2) szintén reunion lesz a téma 21:45-kor de már ausztrál tesóké akiket újra feltűnő apjuk hoz össze. A hírt a legkisebb (de így is nagykorú) fiú közli nővéreivel akik közül a legidősebbnek enélkül is megvan a maga baja a válásával. A korban középen álló lány leszbikus buli-huligán de abban ő is egyetért a többiekkel hogy kétszer is meg kell gondolni, visszafogadják-e az alkoholista, bántalmazó férfit. Ez lesz számukra A leghosszabb hétvége, a lelkizések miatt biztosan, amúgy ebben is ott van Josh Duhamel de már vágóként (!). Mindeközben a Story4 nem kerülgeti a forró kását, kilenckor bedobnak egy Hallmark-marhaságot amiben megrögzött agglegényt hozna össze az Igazival női társkereső de aztán mégis ők lesznek ama Összeillő szívek. Csak egyszer, szódával és a nagy meleg kedvéért.

Kis hírek a nagyvilágból:
Megalomán építkezésekre szórják a milliárdokat, miközben "sötétség és horror" jöhet EgyiptombanWait, a challenger appears:
Új felhőkarcolót épít Szaúd-Arábia, egy négyszáz méteres kockát: „Az épület belsejét virtuális valósággal tennék még egyedibbé a tervezők.” – ...és ha az egyenes városban építik, nem kocka lesz hanem Nagy Fal a sivatag közepén, de legalább környezetkímélő módon...ja nem:
Messze áll a fenntarthatóságtól Neom, a szaúdi sivatagba álmodott gigantikus okosváros: „(...) több mint 1000 milliárd dollárból épül az Izrael összterületénél is nagyobb megapolisz, de a projekt nem halad zökkenőmentesen. A kiszemelt helyen élő törzseket elüldözik, a futurisztikus tervek megvalósíthatatlannak tűnnek, a panaszkodókat pedig elhallgattatják.” – Asszem megvan a következő focivébé helyszíne :DDDD
Lélegzetelállító könyvtárat terveznek építeni Kínában – Biztos meglesz benne az 1984 vagy a Szép új világ, persze a Párt szája íze szerinti befejezéssel ^^
freedee – 3D nyomtató- és robotgyárat építenek Abu Dhabiban – Remélem ez is kocka vagy egyenes vonal alakú lesz.
szocio – Épül egy toronyház, amelyben csak egyedülálló nők lakhatnak majdDE MI LESZ VELÜK HA ÖSSZEJÖNNEK VALAKIVEL? Felkészül a Nők városa, de nem ám Fellini-módra:
Egészen máshogy nézne ki egy város, ha nőkre tervezik: „A nők szempontjait is figyelembe vevő várostervezésé a jövő, de hogy jutunk el odáig, ha itthon például az építészszakma fontos pozícióiban még mindig a férfiak dominálnak, a megbízásokat középületek tervezésére is inkább ők kapják? (...) Két építésznővel (...) beszélgettünk.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés