2023. 08. 21.
Cápa félhomárban (aug. 21-22-23-24.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Cápa félhomárban (aug. 21-22-23-24.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 21.:
SMALL FOOT ON THE LOOSE

0
I can has CHEEZBURGER hoomanz?

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:25-kor) francia dráma örökzöld témával ami ráadásul folyton újratermelődik Párizs külvárosaiban. Ide rándul ki egy naiv filmes belekóstolni a nagybetűs Valóságba, rögtön ki is válogatja a helyi fiatalok közül A legrosszabbakat abban a reményben hogy majd jól megnyerik neki a legközelebbi fesztivált azzal hogy magukat adják. A castingról csalódottan távozók semmivel sem érzik magukat ROSSZABBNAK jobbnak és ezt tettekkel is bizonyítják. Bár alteregójuk megszívta de Lise Akoka és Romane Gueret számítása bejött, a Worst Ones elhozott egy trófeát Cannes-ból, azért nem többet mert az ilyesmit már úgy harminc éve kimaxolták a Gyűlölettel (és azt is inkább csak a burzsoá bűntudattól vezérelve díjazták). Alig egy órával utána 20:52-kor újabb betekintés az HBO-n a Telemarketingesek sötét üzelmeibe akiket kereken kilenckor 2018-as gyerekprogram vált a Viasat3-on mely az akkoriban futó jetis trendet lovagolta meg és hozta össze a musicallel. A felálláson is variáltak: itt a Nagylábúak nem hisznek az Aprólábúakban, azaz bennünk és követelnek bizonyítékot a létezésünkre. Így jár Migo (Channing Tatum hangja) is aki belefut a tévés celeb Percy-be (James Corden hangja), magával is rángatja megcáfolni a vének tanácsát, elindítva egy felemás folyamatot. A Smallfoot az egész kicsiknek nem ajánlható maradéktalanul, idősebbek jobban megértik majd hogy a jetik jogosan kerülik az embereket.

#LESZAROM a celebgyerekeket is!
Híres szüleik kiköpött másai ezek a sztárgyerekek! – Elég baj az nekünk:
PAPARAZZI – Cindy Crawford mindkét gyermeke elismert modell Wait, a challenger appears:
modell – Ő Van Damm ritkán látott színésznő lánya: „Bianca van Damm nagyon odafigyel a külsőjére, ugyanis a művészet mellett a másik nagy szenvedélye a sport.” – A cikkíró viszont továbbra sem figyel a helyesírásra („Van Damm”).
Courtney Cox 18 éves lányával vörös szőnyegezett, imádták a kamerák a párost – ...és én se szarom le őket ha nem pucérkodnak:
Napi vetkőzés – Igencsak kivetkőzött önmagából Uma Thurman és Ethan Hawke közös lánya, Maya HawkeHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
Kaley Cuoco elárulta, terveznek-e még gyermeket a párjávalLESZAROM, magánügy.
Hatalmasat nőttek Kim Kardashian és Kanye West gyermekei, amióta utoljára láttuk őketLÁSD FENTEBB Wait, a challenger appears:
Jennifer Lawrence egyéves kisfia úgy nő, mint a gomba – Gomba? Majd LESZAROM beválogatják a Last of Us-ba.
RUHA NÉLKÜL HÍVJA FEL A FIGYELMET BRUCE WILLIS LÁNYA Caps lock nélkül is sikerült neki: LESZAROM.

 

KEDD, AUGUSZTUS 22.:
NIKITA NYITNI KÉK PIROS
0
PALACKBA Cellába zárt szerelem.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
Haladjunk visszafelé! Addig-addig emlegettem (legutóbb idén augusztus 5-én) hogy 22:50-kor végre az originál, Luc Besson-féle Nikita is sorra kerül a Film Mánián. A címszereplő (Anne Parillaud) drogos karrierjét gyógyszertár rosszul végződő lerohanása pecsételi meg: hiába nem ölt meg senkit, a tettesekkel érkezett és fegyvert találnak nála. Egy kissé szadista kiképzőtiszt (Tchéky Karyo) megpillantja benne az ígéretes gyilkológépet, a hivatalos kivégzés után szárnyai alá is veszi. Az agresszív lányt erővel és rábeszéléssel törik be, a Céghez anno hasonló körülmények között került GOGOLÁK ELVTÁRSNŐ Amande (Jeanne Moreau) még a nőiességre is megtanítja. Mikor teljes az átnevelés, jöhet a szabadulás ami valójában nem az, mert egyre keményebb megbízatások járnak vele. Nikita tudja hogy nincs más lehetősége de bármit megadna a normális életért. Ezerszer remake-elték, sajnos maga Besson is akinek ez volt az egyik utolsó fellángolása, de Halivúdban sem tudtak ellenállni a még nászútján is célba lövő fémfatálnak akinek méltó párja lehetne a veszedelmes elme Chuck Barris és az ő kitalált (?) CIA-s múltja.

Talán érdemes:
Kilenckor egyszer használatos romantikázás a Story4-en, az itteni Levél a palackban női szerzője nem lakatlan sziget magányát hanem házassága unalmát osztaná meg, ugyanabban az időben (21:00) a Filmcafe a maga korában lesajnált, ma már hivatkozássá lett akciózást ad. Elszánt terrorista (Powers Boothe) ejti túszul egy jégkorong-döntő teljes közönségét, köztük az amerikai alelnököt, balszerencséjére az egykori tűzoltó Darren McCord (Jean-Claude Van Damme) gyerekei is a nézők között vannak. A biztonsági szakértőként dolgozó papa a tettek jégmezejére lép és Peter Hyams a Hirtelen halállal nem tagadja meg sem az előképeket (Die Hard, Under Siege) sem pedig a JCVD-vel közös korábbi dobását (Timecop). Feszült 110 percben lesz részünk a mai polkorrekt agymenések nélkül, de ha már sport:

Sportrovat:
Sport – Kitiltotta a transz nőket a brit kerékpáros szövetség a női versenyekről: „Az ország legismertebb transznemű kerékpárosa, Emily Bridges szerint ez egy hanyatló szervezet erőszakos cselekedete.”Keep calm, az afrikai transz paralimpián így is győzhet:
Napokon belül dönthetnek a kenyai sakkozóról, aki burka alatt, magát nőnek kiadva indult el egy női sakkversenyen: „Gyanús lett a férfias cipője és az a tény, hogy nem beszél.” – Á, arrafelé ez szinte mindennapos:
A közröhej tárgyává vált szomáliai futó nem is sportoló, a minisztérium mindenkit beperel, akinek köze volt az ügyhöz: „Ali a győztes után 10 másodperccel kocogott be a 100 méteres távon.” Akkor még jeltolmácsolni is maradt volna ideje!44!44négy
Kitiltották a transznemű nőket a női sakkversenyekről: „Mivel a sakkban igen nehéz lenne veleszületett fizikai különbségekről beszélni, a döntés kritikusai szerint minden nő számára sértő ez a lépés.” – Érdekes ezt a felette levő hírrel együtt olvasni:
Könnyen elképzelhető, hogy egy nő lesz az angol férfi fociválogatott következő szövetségi kapitánya – Most akkor nemenként külön csapat kell vagy mégis a szakértelem számít?
Az egész csapat ráugrott a történelmi, tökéletes gólt szerző játékosra a női focimeccsen – Nem is értem miért írták át azóta a címét, hát örülni kéne hogy nem csak gólörömben de agresszivitásban utolérik a férfiakat:
Bocsánatot kért a női focivébé angol sztárja, aki megtaposta földön fekvő ellenfelét: „A durva szabálytalanság miatt több mérkőzésre is eltilthatják.” – Remélem lesz ketrecharc is a Playboy-fotózás után:
Váratlan fordulat: Ezúttal épp a ketrecharcos-királynő meztelen fotói kerültek ki a netre: „Ronda Rousey két éve egy magazinnak vetkőzött le. Most ebből a sorozatból szivárgott ki néhány meztelen fotó.” – Szóval kiszivárgott amit már egyszer leközöltek. Értem, vagyis dehogy.
Fehérneműre vetkőztek a világ legjobb női focistái – fotók – Most akkor mégis a nőt kell bennük látni?

 

SZERDA, AUGUSZTUS 23.:
AZ UTOLSÓ: KEGYELT.
0
Bárgyilkos az asztali szomszédom.

Talán érdemes:
Fél kilenckor fekete komédia Finnországból a Cinemax 2-őn: a Favágó története arról szól ahogy egy kétkezi melós megszokott élete előbb felborul majd (nagyjából) egyensúlyba kerül. Mindezt Kaurismaki melankóliájával és szürreális megoldásokkal (beszélő hal, lebegő gömb, stb.), tarrbélás ritmusban (=lassan) adagolják, csak sznoboknak. Az anyacsatornán (Cinemax) tavalyi bőrlenyúzás a hallgató bárányokról éjfél után öt perccel. Susanne (Signe Egholm Olsen) Utolsó kezeltje emberi játszmákban profi gyilkos (Anton Hjejle) aki hamar megtalálja a nő gyenge pontjait és kizsarolja hogy „meggyógyítsa”. A végére tartogatott váratlan csavarnak tudok örülni, a véres-beteges jeleneteknek már nem igazán, közben a Mozi+-on lesz azért brúszvili is kereken 23:00-kor. A közhelyesebbnél is közhelyesebb elnevezésű Bérgyilkos előnye a Dean R. Koontz-tól adaptált sztori amit imádni fognak a konteósok: egy új fejlesztés eredményeképp a tökéletes katonák immár úgy veszik át az irányítást bárki fölött mint a Ghost In The Shell Bábjátékosa. Ezeket a fickókat küldik egy kevésbé (?) veszélyes fegyver visszaszerzésére, Willis barátunk vezetésével (aki itt a változatosság kedvéért majd’ félórát tartózkodik a kamera előtt).

Kis hírek a nagyvilágból:
The Kína Edition:
Mélyponton a házasodási kedv Kínában: „Egyre kevesebb pár mondja ki a boldogító igent, mert mind nehezebb önálló lakáshoz vagy házhoz jutni Kínában, amely immár nem a világ legnépesebb országa, mert India letaszította az első helyről.” – Küldjék a renitenseket a Yorgos Lanthimos által a Homárban megálmodott párkereső táborba.
Vigyázni kell Elon Muskkal: „Így vélekedik az Európai Űrügynökség vezetője.” – Sőt, a kínaié is:
Alaposan kihúzta a gyufát Elon Musk Kínában a Starlinkkel: „A kínai állami média szerint a Starlink-programhoz fellőtt műholdak veszélyeztetik a kínai űrállomást (...).” – Vigyék táborozni...ja azt már nem kell:
Még a szószátyár Elon Musk is elnémul újabban, ha Kínában tárgyal: „Ne szólj szám, nem fáj fejem – az utóbbi időben mintha ezt a bölcsességet követnék a Kínába látogató nagy amerikai cégek vezetői (...). A háttérben a jeges amerikai-kínai viszony állhat.” – Vagy egyszerűen csak tanultak Jack Ma esetéből:
Vagyonának több mint felét veszítette el Jack Ma, mióta nyilvánosan kritizálta a kínai pénzügyi felügyeletet: „2020-as beszéde után hirtelen mégsem engedték tőzsdére lépni egyik vállalatát, aztán megsokasodtak a cégei ellen indított eljárások is.” – ...avagy néha a milliárdosokat is balra húzzák az élet Tinderén:
Jack Ma kapitulált, a hatalom elégedett: hat részre szakadt az Alibaba: „Újra tőzsdére mehet az immár szétszabdalt webkereskedő óriás.” – Nézze a jó oldalát: nem őt vágták hatfelé :DDD Felkészül a többi ottani self made MAN woman:
A nő, aki egy nap alatt bukott 172 milliárd forintot, az elmúlt két évben pedig további 10 ezer milliárdot: „Senki nem bukott akkorát a Covid óta, mint Kína egyik leggazdagabb asszonya – és azóta sincs jó formában.” – Ilyenkor tudok örülni hogy csóró vagyok mint a templom egere.

 

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 24.:
BŐLCSŐBEHÚZÁS
0
What we do in the SHADOWS mirror.

Ajánlott:
Sorra törlesztik nekünk a lemaradásokat, ma épp az M5-ön aholis Martin Scorsese bő negyvenéves remekművét adják 21:10-kor. Jake La Motta (Robert De Niro) jogosan érdemelte ki az 1940-es években a Dühöngő bika becenevet, még annyira se bánt kesztyűs kézzel ringbeli ellenfeleivel mint utódja, Mike Tyson. A nép egyszerű fia nem csak a győzelmet, a vereséget se tudta helyén kezelni: alkoholizmus, bűnözés, börtönlét, majd az egykori hírnév aprópénzre váltása (könyv, bárbeli „munka”). A minta azelőtt is megvolt, azóta is ugyanaz de senki sem prezentálta így (nem is fogja). A Raging Bull iskolát teremtett a fekete-fehér nyersanyagtól a benne ábrázolt nyers erőig és mivel már 1980-ban kritikusan beszélt a (rossz értelemben vett) „férfias” értékekről (gyengeségek leplezése, kemény külső, „te üss elsőnek”), máig fogyasztható.

Talán érdemes:
Mozitörténelemnél és ugyanitt (M5) maradva 22:40-kor jön a Csapó, Britannia!, immár a Negyedik fejezettel. Ez A kilencvenes évektől 2010-ig terjedő intervallumot vesézi ki és azt lehet mondani hogy ekkor ért körbe a swinging sixties-zel kezdődő éra: Guy Ritchie és társai újra menővé tették a Thatcher-korszak depressziójába süllyedt szakmát. Kilenckor szintén életrajz a Film Mánián melynek alanya nem is állhatna távolabb a bronxi ökölvívótól. Alan Turing (Benedict Cumberbatch) zseniális matematikus volt aki kutatásaival lefektette a mai informatika alapjait, de ennél is fontosabb volt a II. V.H. alatt titokban végzett tevékenysége. Az Enigma kódjainak megfejtésével gyakorlatilag megfordította a háború menetét de mássága miatt így is pária maradt (alig tíz éve rehabilitálták). A Kódjátszma nem mentes a kisebb-nagyobb átírásoktól de így is kötelező, ugyanabban az időben (21:00) szintén (bár nem Scorsese-szinten) klasszikus a Filmcafén 1992-ből. A Kéz, amely a bölcsőt ringatja szitujával megelőlegezte a mítú-érát mivel zaklatással vádolt nőgyógyász férfi menekül benne öngyilkosságba. Felesége (Rebecca De Mornay) vetélése után ördögi bosszút forral a (szerinte) felelős páciens (Annabella Sciorra) számára akit egyaránt irigyel-gyűlöl gyermeke és jó házassága miatt. Belülről lehet a legjobban bomlasztani és Peyton dadusi állást vállal hogy így kerüljön minél közelebb leendő áldozataihoz. Curtis Hanson (L. A. Confidential) eme alkotása egyaránt bejöhet megrögzött macsóknak és szinglicsajoknak. Utóbbiaknak a Hallmark-krimik eredete is leeshet vele és ha már szóba kerültek, erre is kapunk példát 01:00-kor a Paramount Networkön. A Veszély, amely a bölcsőt ringatja nyilván nem véletlenül kerül pont most leadásra bár keveseket fog bepalizni. Ennek oka nem csak a megvalósításban keresendő, hanem abban hogy tök más felállással operál, ebben teherbe esett kamasz csaj döbben rá hogy az őt is befogadó árvaházban a fenntartók kereskednek az ott született babákkal. Az HBO-n folytatják a Világ Fénye egyház igaz történetét háromnegyed éjfélkor de ha mindenáron doksi miatt akarunk idekapcsolni akkor 22:20-kor tegyük. A Harapás után „hősei” nem hétköznapi vámpírok hanem még náluk is hétköznapibb cápák akik a megnövekedett fóka-kolóniák és az éghajlati változások miatt vették Cape Cod felé az irányt. Ez nem meglepő, a közösség reakciója annál inkább: a normálisabbja ilyenkor távol marad a víztől vagy óvatosabb, ám a helyiek nem így cselekszenek. Ofkorsz vannak tragédiák de ezek fő oka hogy nemcsak a biológiaóra de mintha Spielberg Jaws-a is kimaradt volna nekik. Utóbbit szinte önkéntelenül játsszák újra jelenetről jelenetre: válságstáb, optimista újranyitás, tényleg mintha az Idiocracy-t látnánk, de ha már tengeri ragadozók, akkor

A cápa sem játék! rovat:
Medúzák árasztották el a Dunát a szokatlan melegben: „A hőség miatt szokatlanul felmelegedett a víz hőmérséklete idén.” – Az a baj hogy tovább mennek, és az a hogy nem cápák:
Videó – Cápát észleltek az Adria partjánál: „Alig pár méterre körözött a parttól. A sós vízi ragadozóról felvétel is készült.” – De legalább nem bántanak senkit. Oh wait:
Újabb cápatámadás a Vörös-tengernél, Hurghadánál lezárták a strandot – Bezzeg Amerikában továbbra is simán IRL remake-elik Spielberg örökbecsűjét:
videó – Hatalmas cápa úszott a fürdőzők közé, de ez nem mindenkit zavart: „Voltak, akik a vízben maradtak az állat mellett.” – Ó igen, a magát halhatatlannak képzelő XYZ-generáció, remélem szelfiztek is vele:
Felhívom a cápákat, és feljönnek. Ezt kevesen mondhatják el magukrólMUHAHA, hát persze, és ha megvágod az ujjad, még gyorsabban jönnek. Amúgy lassan minden napra jut ilyen állatszelídítés:
Ezek a cápák kezes bárányként viselkednek egy kitartó búvár közelébenKezes bárány, mert fejre megy:
Leharapta az útját keresztező búvár fejét a fehér cápa – Pedig már épp szót értett volna vele.
Több millió Baby Shark játékfigurát hívtak vissza, mert felnyársalhatják magukat velük a gyerekek: „A minden idők legnagyobb nézettséggel rendelkező Youtube videója alapján készült játékoknak túl kemény és túl éles a hátuszonyuk.” – Hé, de hát nem a realizmus a lényeg? LOL!44

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés