2023. 08. 26.
Árva lány haja is milyen! (aug. 26-27.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Árva lány haja is milyen! (aug. 26-27.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 26.:
LOST IN PARIS CALCUTTA
0
Az oroszlán UGRANI árnyékra vetődni készül.

Talán érdemes:
Nyolc előtt tíz perccel sematikus romantikázás a Story4-en melyben profit (=lányregény-írónőt) kérnek fel hogy szingli herceg nevében folytasson Szerelmi hadjáratot. A megbízót sürgeti a közelgő esküvő de mi már úgyis sejtjük hogy a matchmaker lesz az ideális Match for the Prince... Kereken 20:00-kor Dev Patel a Gettómilliomos után alig nyolc évvel ismét valóságalapú drámában az HBO-n. Indiai kissrác véletlenül elalszik a vonaton ami egyenesen Kalkuttába viszi ahol egy lesz a számtalan ottani utcagyerek közül. Kétszer is szerencséje van: először az árvaházzal, másodszor új nevelőanyjával (Nicole Kidman) akivel azonban még messzebb kerül szülőföldjétől. A már felnőtt Saroonak (Patel, ofkorsz) látszólag mindene megvan Ausztráliában, még barátnője is (Rooney Mara) de tudni szeretné mi lehet anyjával és testvérével, így lehetetlennek tűnő keresésre indul. Az Oroszlán az aggyal együtt a könnyzacskókat is megcélozza és bár Garth Davis néha mintha pontosan kiszámolva adagolná az összetevőket, érdemes leülni elé. Ugyanitt két órával később (22:00) újfent egzotikum de India helyett Kínával és az Árnyékkal, bizonyítva hogy már a Három Királyságban is lelkesen ügyködtek a tökéletes katonákon. Pei parancsnokának doppelgangere nem csak a birodalomból frissen kivált Jingzhou-t leckéztetné meg hanem lassan gazdája helyét is átveszi. Yimou Zhang korábbi dobása (Hős) ezer éve voltmár, a Ying amennyivel látványosabb, annyival kevésbé érthetőbb nála (mármint nekünk, ottani történelemben járatlanoknak). Végezetül 22:40-kor egyórás tisztelgés a Magyar Mozi TV-n a fiatalon elhunyt magyar énekesnő, Fábián Juli előtt. Őt még anno 2014-ben a Zoohackerrel válogattam be és a Like a Child-ban a vele készült interjúk, családtagok visszaemlékezései mellett a zenekartagok-kollégák is szóhoz jutnak.

Zene” és „film” rovat:
The Cardi B Edition:
Cardi B-t karjában kellett elvinnie a testőrének a kocsijáig: „A 30 éves rapper ezúttal (...) nem túlságosan a pohár aljára nézett, hanem cipőbalesetet szenvedett. A tömeg amíg kiszúrta az énekesnőt a parkoló járgányhoz vezető úton, addig ő gyorsan eldobta a lábbelijét, és testőre felkapta, hogy biztonságban kivigye a helyszínről (...). A zenész mosolyogva tudatta rajongóival, hogy nem esett komolyabb baja, és minden rendben van.” – ...aminek hamarosan fizikai tanújelét is adta:
Cardi B hozzávágta mikrofonját egy rajongójához – videó: „A rapper kiakadt és elvesztette a fejét.” – Ha már elvesztette, vágja azt is hozzá, sokat úgyse használja:
Cardi B egy mesefigura szobrán twerkelt, a kommentelők azonnal rávetették magukat: „A videó után soha többé nem fogunk ugyanúgy tekinteni a Fecsegő tipegők Nagypapájára.” – Kuss, ő máshogyan jó anya:
Cardi B annyit költ a gyerekeire, amennyit évek alatt keres meg egy átlag magyar: „Az előadó a csillagokat is lehozza az égről, ha a gyerekeiről van szó.” – Van egy rossz hírem: az „átlag magyar” is megtenné ugyanezt, ha megtehetné :SSSS
Licitre bocsátották Cardi B elhajított mikrofonját, milliós végösszeggel zárult az árverés – Ezt már biztos a bedrogozott-kifosztott férfi áldozatai kapják!
Cardi B színkavalkádban úszó testruhában lépett az utcára – Ennyi erővel testfestésben is mehetne:
Cardi B vörösre váltott – ...és ha hétfő lenne, barnára váltana.

 

VASÁRNAP, AUGUSZTUS 27.:
SZOMSZÉDOM, TOTORO TATARAK
0
Kell ott FENT bent egy ország.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn újabb délszláv múltfeldolgozás fél kilenckor. A Belső ország főhősét is adoptálták mint tegnap az Oroszlánét de neki gyakorlatilag a földi pokolból kellett menekülnie ahova csak tíz év múlva, unokatestvére hívására tér vissza. Az okot a rokonaikat is rejtő tömegsír feltárása adja és ez felidézi benne a gyermekkor végét amit a népirtás hozott el. Remo igyekezne behozni az Unával kimaradt dolgokat de mindkettejüknek megvannak a maga tüskéi: utóbbi nem örül hogy Koszovóban kellett maradnia, a fiú meg a lány apját hibáztatja amiért Svájcba adta örökbefogadásra. Megbékélés helyett elmérgesedő viszonyukat a valóság bonyolítja tovább amikor kiderül hogy az egyik holttest hiányzik... 21:40-kor Andrzej Wajda 2009-es, Márai meglátásaival gazdagított többrétegű gyászmunkája az M5-ön. A Tatarak – A kálmos illata első értelmezése Jaroslaw Iwaszkiewicz írása egy házaspár tragédiájáról: az orvos a melóba temetkezik gyermekeik halála után, a feleség (Krystyna Janda) a fiúk egyikét véli felismerni vadidegen szerelmespár férfi tagjában. Megszállottságát gyógyíthatatlan betegsége is táplálja és itt jön be a következő szint: Janda férjének és Wajda állandó társának, Edward Klosinskinak hasonlóan végzetes lefolyású kórja (rák). Ezt idézi fel Janda, lebontva a harmadik falat, új mélységet adva az általa játszott karakternek SPOILER akinek imádata vágya titokzatos tárgya után nem zárulhat csak tragédiával SPOILER VÉGE. Éles váltás: az originál Árva 2011-ben voltmár nálunk, ma pedig Az első gyilkosságot mesélik el prequelben 22:25-kor az HBO-n. Bele lehet-e lépni majd’ másfél évtized után ugyanabba a folyóba? Jó kérdés, főleg hogy közben a kis Esthert alakító Isabelle Fuhrman is nőtt-idősödött amit CGI-vel, hátulról mutatott gyerekdublőrökkel és egyéb trükkökkel igyekeztek leplezni. A sztori maga tűrhető lenne: a betegsége miatt gyereknek kinéző Leena Klammer (Fuhrmann) megszökik Észtország egyik sárga házából és meg sem áll Amerikáig. Itt felveszi az eltűnt Esther Albright személyiségét, megtévesztve mindenkit, elsőre még az anyát (Julia Stiles) is. Az Orphan: First Kill már elnevezésével is téveszt ugyanis Leena/Esther öltmár egyszer és persze nem ússzuk meg az erősnős jeleneteket sem, a végére tartogatott csavar menti valamelyest.

A seksz, a szipu rovat:
The More Human Than Human Edition:
18+ Már Budapesten is android babák kényeztetik a kuncsaftokat – ...és a rövidzárlat általi áramütéssel a BDSM-közösség igényeit is lefedték.
Itt a szilikonszáj, amivel a neten keresztül lehet műcsókolózni: „Eredetileg egy távkapcsolat inspirálta a kütyüt, de bárki bárkivel csókolózhat.”Fleshlight 2.0 feat. Chatroulette, poliamór kiadás.
Nincs több kínos csend a randin: egy új szemüveg a mesterséges intelligenciával figyeli a beszélgetést, és javasol válaszokat: „Egészen különös felhasználási módját találták meg a mesterséges intelligenciának a Stanford Egyetem diákjai – elkészítettek egy szemüveget, ami egy chatbotot hív segítségül arra az esetre, ha elakadnánk egy beszélgetésben.” – Végső esetben meg seksz-robotot hív aki lerendezi helyettünk a partnert. Oh wait:
Szexrobotok: vajon emberi jogokat kaphatnak a jövőben? – De ha ugyanolyan jogaik lesznek akkor csak lelkizni lehet majd velük? És igen, tényleg:
A nap képe – A legújabb japán robotot arra teremtették, hogy legyen kit szeretni – Mondanám hogy megártott nekik a sugárzás de a világ többi része se normálisabb, lásd alatta:
bizarr – Ez a nő a halott barátja hamvait egy szexjátékba töltötteHÁT HOL ITT A KÖLCSÖNÖS BELEEGYEZÉS?! De legalább a személyisége nélkül:
Mesterséges intelligenciával klónozta barátnőjét egy szoftvermérnök, az eredmény félelmetes – videó: „Enias Calliau arra volt kíváncsi, mennyire lehet egy személyiséget lemásolni a mesterséges intelligencia segítségével. A barátnőjén próbálta ki. Az eredmény egyszerre gyönyörű és félelmetes.” – Á, nem ez a félelmetes hanem ez:
frigy – Egy bronxi nő feleségül ment egy MI által létrehozott férfihoz, akitől terhes lett – Majd kihordja floppyn és ha felnő, eldönti a nemét is. FEJLŐDÉS FOR TEH WIN,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés