2023. 08. 28.
Őrszemek a hídon (aug. 28-29-30-31.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Őrszemek a hídon (aug. 28-29-30-31.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 28.:
CÉLSZEMÉLY-VONAT
0
A legzártkörűbb klub.

Talán érdemes:
A hét nagy durranása a mostanában háttéremberként tevékenykedő Geszti Péter új műsora lesz amit fősávban, nyolckor kezdenek a Viasat3-on. Ahogy a zenéinél, itt is kérdés hogy megkomolyodik-e és a saját korosztályának (is) gyártja (=felszáll a Friderikusz-féle vonatra) vagy továbbra is a mai fiatalok ritmusát venné fel vele. A fellow kids-mém szintjén újmagyarkodó elnevezése (Adom a napom), a promószöveg („spéci talk show”, „rendhagyó cross-platform műsor” „filter nélkül”) és a vendégek alapján én utóbbit nézem ki belőle, de ne ítéljünk előre, minimum egy adásnyi esélyt adjunk neki, én fogok. Ugyanabban az időben (20:00) a Cinemaxon (vagy holnap ugyanitt 11:40-kor) közel-keleti békecsinálásból hazatért katona vedlik át Déli őrszemből bűnözővé, így segítve leszerelt társát. Döntését azzal indokolja hogy amaz közös bevetésük során sérült meg súlyosan de Christian is tudja hogy nem lehet a végtelenségig ópiumkereskedéssel kísérteni a sorsot. Noomi Rapace-nak ma is lesz jelenése sötét múltú rendőrnőként éjfél előtt tíz perccel egy tavalyi akciózásban az HBO-n. A Bérgyilkos klub tartalmát az is kitalálja akinek kimaradtak az egymásnak feszülő hitmanek a Reservoir Dogs-tól a Tournamentig. Morgan (Henry Golding) küldetése abban más hogy nem szállodában, raktárban vagy adott városon belül kell likvidálnia a célszemélyeket hanem globálisan és menet közben döbben rá hogy azok meg őt nyírnák ki, de beérik a barátnőjével (Daniela Melchior) is. A Rapace melletti másik húzónév Sam Neill aki hozza is stabilan a főgonoszt.

Katy Perry? LESZAROM!
Katy Perry fürdőruhában mutatta meg nőies alakját – …meg anélkül is:
Katy Perry félpucér fotót posztoltHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
Katy Perry a Baby Shark után megcsinálta a következő legidegesítőbb gyerekdalt – Az a baj hogy elő is fogja adni:
Coachella – Katy Perry meglepetésfellépett, Orlando Bloom más koncerten volt: „Katy Perry egyszer csak feltűnt a színpadon Zedd koncertjén.” – Ez a halott Zed vagy egy másik? Mindegy, én LESZAROM:
Nincsenek szavak Katy Perry legutóbbi fellépésére – Már hogyne lennének, ott van például a LESZAROM.
Nehéz szavakat találni a gigantikus gyömbérnek öltözött Katy Perry láttán – Lásd fentebb.
Mi történik ezen a felvételen Katy Perry szemhéjával?: „Ez nem egy clickbait. Tényleg fogalmunk sincs, mi történt az énekesnő arcával.” – Pedig egyszerű: LESZAROM lefagyott az agymosó-program :DDDD
Katy Perry így ölelte magához párja exbarátnőjét a vörös szőnyegen – ...én meg így SZAROM LE.
Katy Perry szerint óriási hiba volt, hogy anno visszautasította a közös munkát Billie Eilish-sal – A Sziget-koncert után azt kell mondjam hogy LESZAROM jól döntött.
Ebben a luxusvillában tölti mindennapjait Katy Perry és Orlando Bloom – Azért se az oligarchásban SZAROM LE, főleg hogy épp nálunk vannak:
Katy Perry és Orlando Bloom ebben a budapesti étteremben járt – Ha legközelebb jönnek, meghívom őket egy sörre :DD

 

KEDD, AUGUSZTUS 29.:
A PAPA RAZZIÁJA
0
Fordul A KOCKA az asztal.

Talán ajánlott:
Filmbox Family, 22:30 – Michael Madsen manapság (az addikcióit finanszírozó) B-movie-k miatt hírhedt de nem volt ez mindig így, 2007-ben bevállalt egy önironikus mockumentary-t is, megelőzve JCVD hasonló dobását, megjósolva Alec Baldwin kaszkadőrbalesetét. A keretsztori szerint Madsent statiszta megölésével vádolja egy paparazzo (Jason Alan Smith) és mikor elveszti a pert, saját fegyverét fordítja besározója ellen (Turning the Tables). Kezdetnek kisebb csapatot bérel fel (Davis Mikaels, Kathy Searle és a magyar származású Doug Tompos) akiknek fő feladata a lesifotók készítése és kompromittáló infók előásása lesz, de ez csak a poénok egyik forrása. A másik, jóval ütősebb húzás a kamu riportok bevágása családtagokkal, kollégákkal és direkt ismeretlen hírességekkel. A teljesség igénye nélkül pár nyilatkozó: Daryl Hannah, Virginia Madsen, David Carradine és Harry Dean Stanton. Akinek bejöttek Christopher Guest dolgai (Best in Show, Spinal Tap, Waiting for Guffman) az nyugodtan válassza ezt, még valami: a legnyilvánvalóbb párhuzamra-előképekre direkt nem utaltam, megteszi helyettem a második címe (Being Michael Madsen).

Talán érdemes:
A Viasat3 folytatja a Geszti-féle Adom a napomat este nyolckor de ez úgy is eltörpül a rivális csatorna (Filmcafe) fő programja mellett hogy azt jóval később adják. Azt hinnénk a dél-amerikai kokóbáróról már minden bőrt lehúztak de kimaradt egy tízéves darab amit ma (helyesebben holnap) 00:35-kor pótolhatunk. Ha valaha is kíváncsiak voltunk milyen lehet bűnözők rokonaival kavarni, az Escobar: Elveszett Paradicsom nekünk szól, ebben kanadai szörfoktató (Josh Hutcherson) zúg bele a rettegett Pablo (Benicio Del Toro) unokahúgába (Claudia Traisac). A família meglepően befogadó de a vizsgálatok sűrűsödésével a körön kívül állóknak is jut a hatóság figyelméből – és a Főnök feladataiból. Nagy Nevek mellett azok rokonai (Carlos Bardem) és névrokonai (Ana Girardot) is jutnak bele, remélem a Zeggyenlőség nevében hamarosan Escobar vízilovai is saját filmet kapnak...már ha addig ki nem lövik az utolsót is:

A természetet visszavágják :( rovat:
Emberektől kérnek segítséget a szürke bálnák – Attól tartok az alienek hamarabb segítenének nekik:
Bálnahúst árusító utcai automaták jelentek meg Japánban: „Öt éven belül százat akarnak felállítani.” – Adjanak mellé bónusz Fukushima Shake-et oszt’ jónapot.
Betiltják a bálnavadászatot az idei szezonra Izlandon, mert túl lassan tudják csak megölni az állatokat: „A szigetország lakosságának többsége is ellenzi a környezetvédők által évek óta kritizált szokást.” – Azt hittem direkt élvezik, azért gyilkolnak lassan. De ha nem élvezik, sőt, akkor egyáltalán minek ápolják ezeket a „hagyományokat” ott Északon?
Több mint 500 delfint öltek le a Feröer szigeteknél az elmúlt napokban: „(...) A Feröer szigetek lakossága továbbra is támogatja a delfinvadászatot, és a civil szervezeteket, illetve a médiát azzal vádolják, hogy a helyi kultúrát és tradíciót nem tisztelik, pedig évszázadok óta fontos tápláléka a delfin- és bálnahús a lakosságnak.” – Egyenek ők is rovarokat meg műhúst, a halak nélkülük is döglenek:
Több ezer hal teteme lepte el Irakot: „Több ezer hal tetemét találták meg az Irak délkeleti részén fekvő Mejszán kormányzóságban egy folyó partján.” – Felkészülnek a ragadozók...mármint a kihalásra:
Több száz fóka tetemére bukkantak egy orosz szigeten: „Fülesfókák és tengeri madarak százainak tetemére bukkantak az Oroszországhoz tartozó csendes-óceáni Szahalin szigeténél, egyelőre rejtély, mi okozhatta az állatok halálát (...).” – Van egy nem jó, de nem is tragikus tippem :SSS
Rekordot döntött a veszélyeztetett fajok száma: ezek az állatok a kihalás szélén állnak – ...és ha mégsem, magukat pusztítják ki:
Annyira ráfüggtek a hattyúk a Komárom-közeli mákra, hogy belehalnak: „Az egészet a klímaváltozás okozhatta.” – Megnyugtató, aszittem az ópiát-krízis gyűrűzött át hozzájuk.

 

SZERDA, AUGUSZTUS 30.:
IT'S NOT RIGHT, BUT IT'S OKAY.
0
Amikor északra van a nyugat.

Talán érdemes:
Nyolckor Geszti Péter visszatérésének harmadik része a Viasat3-on és ezzel befejeztem az Adom a napom reklámozását. Ugyanabban az időben újabb énekesnő-életrajz az HBO-n de már világhírességé. Whitney Houston története végződhetett úgy is mint Tina Turneré de a drog-, és kapcsolati függősége erősebb volt (és azóta sajnos a lánya is követte). Ezekről viszonylag kevés szó esik a két és fél óra alatt, inkább a slágereivel meg a vélt-valós leszbikus afférjával vitetik el a balhét. Az I Wanna Dance With Somebody előnye a Clive Davist alakító Stanley Tucci, hátránya a tévés megvalósítás és a casting. Naomi Ackie-ben nincs meg az a kisugárzás mint Ms. Houstonban, mindent összevetve Angela Basset doksija (Whitney) jobb volt Kasi Lemmons eme tisztelgésénél. Rögtön utána fél kilenckor fordított migrációs dráma a Cinemax 2-őn, ebben Fülöp-szigeteki matróz fedez fel majd rejteget európai (román) menekültet Északnak tartó hajójukon.

Konteó rovat:
Hadd nézzem a szemed, mondja az Apple új csodaszemüvege – így azonosítja a Vision Pro a használóját: „Az iPhone óta nem volt ilyen bejelentés – írják az Apple (...) szemüvegéről, és nem véletlenül. Az eszköz tele van innovatív megoldásokkal, és ezek közé tartozik a magasabb szintre emelt (...) Face ID (arcfelismerés), amit most Optic ID-nek neveznek.” – Nevezzük át menőre a káros dolgokat és a buta csürhe még fizet is érte...a többi testrészével:
Tenyérrel már nemcsak fizetni, hanem a nagykorúságot igazolni is lehet az Amazon pénztárgépén: „Mindez persze sok adatbiztonsági aggályt vet fel, de az Amazon állítja, hogy minden adatot szigorúan őriznek.”MUHAHA, hát persze, ahogy Musk agybeültetéseinél meg a többinél is:
Parányi, lenyelhető kódot tennének a whiskey-kbe és gyógyszerekbeWait, a challenger appears:
trükkös – Microchip a sajtban? Az olaszok új trükkje a parmezán-hamisítók ellen – Kemtréles-légypetés nincs? Uncsiiii....
gurmé – Veszélyes étel a világból: a sajt, amelybe a legyek belerakják a petéiket – ...de ma már ez is ínyencség. Jöhet a barnarizses lencseágyon chestburster-ízű sajt, ennél betegebb dolog biztos nem lesz...ja de:
Zacc – Edd meg most a pizzád, fizess azután, hogy meghaltál: „(...) Az új-zélandi Hell Pizza (...) elindította az új rendszerét, aminek lényege, hogy egyél most, fizess azután, hogy meghaltál. Ez pedig szó szerint azt jelenti, ami ide le van írva: az emberek megrendelik a kis pizzájukat vagy salátájukat (...), de mindezért semmit sem kell fizetni (...) amíg az ember él, mert amint meghalt, a családnál csöngetnek majd a számlával, hogy a halál után behajtsák rajtuk azoknak a pizzáknak az árát.” – ...a rokonok pedig ha nem a temetés, akkor a drága elhunyt nagy zabálásának költségeitől kapnak majd szívrohamot. I call this a win-win!!!„A programban egyelőre 666 új-zélandi és 666 ausztrál vehet részt. Az étterem tulajdonosa szerint a pizza az élet egyik apró öröme, és az emberek ezzel anélkül is hozzájuthatnak, hogy a bankszámlájuk megcsappanna.”ÉDES FASZOM, ha tíz éve valaki azt mondja nekem hogy a birkák pizzáért adják majd el a lelküket, esküszöm kiröhögtem volna.

 

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 31.:
EGY HEGY MEGY...
0
...szembe jön egy másik ház.

Talán érdemes:
A Viasat3-on Clint Eastwood adaptációja Robert James Waller könyvéből kilenckor ami csak azoknak lesz csalódás akik a westernekkel azonosítják a színész-rendezőt. Anyjuk (Meryl Streep) halála különös love story-hoz vezeti hazatérő gyermekeit. Az elhunyt naplóbejegyzéseiből, flashbackekben ismerjük meg a National Geographic-os fényképészt (Eastwood) aki Madison megyéiét kereste de a Szív hídjait találta meg. Egyszerű beszélgetésükből a férj és gyerekek távollétében négynapos fellángolás kerekedett ami olyan nagy hatással volt a nőre hogy a párja melletti nyugvás helyett a szétszórást választotta a Roseman-hídnál. Ahogy Eastwood oly’ sok alkotása, ez is tíz-húsz perccel hosszabb a kelleténél, egyéb hibát keresve sem találok benne, egy órával előtte (20:00) másfajta könyvfeldolgozás az HBO-n. A Nyolc hegyben gyerekkori barátok találkoznak újra: Pietro nyaralni ment az Alpok egy kis falujába, itt haverkodott össze Brunóval akit Pietro apja is támogatott, például a tanulásban. Az idő múlásával a rendes gyermek elidegenedett a papától, a másik pedig szinte átvette a helyét hogy aztán a végrendelet hozza össze őket. Ebben szó esik egy elhanyagolt hegyi menedékházról melynek felkutatása-újjáépítése barátságukat is szimbolizálja. Ugyanitt maradva 22:25-től csattanós válasz hivatalosan kor-pozitív, valójában ageista korunkra egy doksival. Az Őszülő teniszezők négyen vannak és a nyolcadik X-en túl is örökifjan gyúrnak a Szenior Világbajnokságra, mi pedig drukkolhatunk nekik. Akár megnyerik, akár nem, már azzal győzni fognak hogy megpróbálták. Aki még ezután is bírja azt ugyanitt éjfél előtt tíz perccel várja a Világ Fénye egyház igaz történetének újabb epizódja.

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
Szobrot emelnek a Breaking Bad főszereplőinek HA VALAKI, ŐK AZTÁN MEGÉRDEMLIK! Wait, a challenger appears:
Huszonhat évvel meggyilkolása után Tupac Shakur csillagot kap a Hírességek sétányán: „A harlemi születésű rappert 25 éves korában lőtték le Las Vegasban.”JANET Ayanna Jackson likes this.
Szobrot kapott Freya, az elaltatott rozmár: „A szobor a Bűneinkért nevet kapta.” – De ez legalább testpozitív és lehet vele szelfizni is ^^
Fehér holló még ma is a nőről elnevezett utca Budapesten – ...és ez olyan fontos probléma hogy folyton főoldalon kell tartani:
Budapesten 224 közterületet neveztek el nőkről, több mint kétezret férfiakról: „Írókról-költőkről nevezték el a legtöbb közterületet.” – Visszamenőlegesen is TILCSÁKBEJJA a férfiirodalmat, a férfi klasszikus zenét és stigmatizálják azokat akinek köze volt hozzá!!4! Oh wait:
Meglepő módon egy nőről nevezték el a legtöbb utcát Európában – De még ebben is megtalálták a sötétben bujkáló patriarchátust: „Ha nyitott szemmel járunk Európa városaiban, könnyen észrevehetünk egy érdekes trendet. A személyekről elnevezett utcák többsége szinte ugyanolyan típusú emberek előtt tiszteleg: fehér férfiak, akik gazdagok vagy befolyásosak voltak, esetleg mindkettő egyszerre. Ez meglehetősen erős lenyomata annak, hogy a társadalmak kiket értékeltek és kiket nem, amikor évtizedekkel, akár évszázadokkal ezelőtt elnevezték a köztereiket.” – ...és hiába nőről nevezték el a legtöbb európai utcát, ha nem a MEGFELELŐ nőről, mert: „így is messze Szűz Máriáé a leggyakoribb európai utcanév.” – ...és ha virágot adnak nőnapra azabaj, ha közterületeket neveznek el nőnapra, akkor meg azabaj:
Teljesen noname közterületeket nevezne el nőkről a második kerületi önkormányzat: „Közeleg a nőnap.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés