2023. 09. 02.
A harag kútja (szept. 2-3.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A harag kútja (szept. 2-3.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 2.:
NARKÓZIS TÁBOR
0
Invocating some friends with benefits.

Talán érdemes:
Haladjunk időrendben! Az HBO3-on friss misztikus sorozat első öt része nyolctól ami elnevezésével és részben tartalmával is Jordan Peele-t idézi. Átlagos család áll meg átlagos kisvárosban ahonnan aztán nem lesz nekik Kiút, fura eseményekből viszont bőven kijut. Mint sejthető, a másik nagy ihletforrás a Twin Peaks volt de a vége felé így is a Lost-hoz fog közelíteni a From összképe. A Cinemax 2-őn a drogos cím (Narkózis) dacára a hegymászó-balesetek fordítottját kapjuk fél kilenckor bár a végeredmény ugyanaz. Itt búvár apát marasztal a mélység, hátrahagyottjai (felesége és két gyerekük) pedig úgy próbálnak gyászmunkálkodni hogy hagyományos temetésre nincs esélyük. Valamivel utána 21:00-kor kétórás valóságalapú múltidézés az M5-ön. A II. V.H. utáni kettéosztott Németországban vagyunk ahol sokan álmodoztak a Falon túlra szökésről, a bátrabbak neki is vágtak de a nagyon ügyesek közül is csak a legszerencsésebbeknek jött össze. Utóbbiak közé tartoztak Strelzykék és Wetzelék akik egy Hőlégballonra tettek fel mindent, mi pedig úgy is le fogjuk rágni a körmünket hogy tudjuk mi lett a történet vége. A feszültségről hőseink rosszul végződő első kísérlete gondoskodik és persze a „legendás” Stasi akik a ballon maradványainak megtalálása után ráállítják az ügyre egyik profijukat. Michael Herbig hiteles korképet fest amin a hozzátoldások (a rendőrnyomozó karaktere) sem rontanak, a mai felhozatalból talán ez a legjobb. A TV2-őn konzervatív szerelmesek lazítanak a gyeplőn 22:25-kor egy igazi party animal párocska kedvéért. Emily (Yvonne Orji) és Marcus (Lil Rel Howery) úgy vannak ezzel mint sokan közülünk: bele-belekóstolnak a hedonizmusba de azért nem űznék napi szinten. Sőt, leginkább sehogyan sem űznék ha új haverjaik nem áztatnák el szállodai szobájukat és nem úgy tennék jóvá hogy befogadják őket a saját szobájukba, egyúttal életükbe is. Mivel amúgy is házasságukat tervezik, kapóra jön nekik az előre hozott legény-leánybúcsú, nem is gondolkodnak másban. Annál nagyobb a meglepetésük mikor kiderül hogy Kyla (Meredith Hagner) és Ron (John Cena) többet látott bennük holmi Egynyári barátságnál, olyannyira hogy az esküvőjükre is beugranak, számtalan félreértést-botrányt generálva, és akkor jöhet is

A seksz, a szipu rovat:
The Party Hard Edition:
A repülő csomagtartójában ébredt egy férfi az átbulizott ibizai legénybúcsúja utánDE LEGALÁBB NEM A SUGÁRHAJTÓMŰBEN Wait, a challenger appears:
Az év bulija: lagzinak indult, részeg tömegverekedés lett belőle: „A vőlegényt is letartóztatták, a menyasszony alkoholmérgezést kapott.” – Pont ezért ez az Év bulija, már csak a Zeggyenlőségre kell odafigyelni a ketrecharc mellett:
ÉSZKOMBÁJN – Volt egyszer egy házibuli, amelyen végre mindenki ugyanolyan magas volt – Ó, azóta már ezen is túllépett a fejlődés a gombamód szaporodó férfimentes bulikkal.
A polgármester is csak csettintett, milyen pöpec rave partit hoztak össze a falu határában: „Ha Fernando Álvarez tudná, ki volt a szervező, a falunapokat is rábízná.” – Hát igen, sok jó ember kis helyen is nagyot bulikázik:
Toitoiból nyílik a legtitkosabb buli a Szigeten: „Kiderült számunkra a secret party nagy titka is: addig lehet igazán élvezni, amíg keresi az ember.” – Utána is, ha elég perverz:
Fertőzött széklet miatt kellett bezárni a Velencei-tavi strandot, így is volt, aki fürdött benne – Asszem megvan az új fesztivál-tematika :DDDD

 

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 3.:
LÁTHATÁSI VALÓSÁG
0
Néha a fiúk is haraggal néznek vissza.

Talán érdemes:
A Cinemaxon háromrészes bűnügyi miniszéria kezdő epizódja nyolckor a kétezres évekbeli sohami gyilkosságokról: Ian Huntley (Scott Reid) a magukat jól álcázó rohadékok elrettentő példája aki gondnoki állását kihasználva került közelebb két kiskorú áldozatához. Barátnője, Maxine Carr (Jemma Carlton) nem egy Rose West vagy Myra Hindley de így is kiérdemelte a megvetést hamis tanúzásával – nem könnyű néznivaló.. A fenti szörnyűségekkel együtt néha nem árt emlékeztetni magunkat milyen jó dolgunk is van Európában, a Cinemax 2-őn meg is tehetjük amikor a Harag gyermeke Nicaragua kegyetlen realitásival szembesít minket fél kilenckor. Lilibeth és lánya, Maria egy helyi szeméttelepből igyekszik kinyerni a betevőt, keresve az egyéb kitörési lehetőségeket. Ez előbb kutyakölykök eladásával csillan fel majd az anya rendes melót is kap ahová azonban lányát nem viheti magával. Az elhagyott Maria egyedüli mentsvárai az álmai, itt még anyjával is találkozhat, igaz vadmacska képében. Laura Baumeister de Montis hazája első női rendezője aki az ottani gyerekeket tanítva szerezte tapasztalatait a Daughter of Rage-hez. Cirka egy órával utána 22:20-kor horrorba hajló dráma a Duna TV-n Xavier Legrandtól egy válás ürügyén. A férj dühkitörései és az arra utaló jelek laikusoknak is egyértelműek, a bírónő mégis megítéli neki a Láthatást mert észreveszi benne a Szenvedő Apát. Az értelmesebbjének már itt leesik Legrand játéka az érzelmeinkkel: nem tudjuk ki mellé álljunk és nyilván a férfi pártját fogjuk, csak hogy aztán jól pofára essünk. Antoine (a Becstelen brigantykból ismerős Denis Ménochet) a toxikus maszkulinitás archetípusa: manipulatív, bántalmazó ám a megfelelő pillanatban felölti a mártírszerepet és valódi énje talán sosem (vagy csak későn) lesz mindenkinek nyilvánvaló. Legrand korábbi, Oscar-díjas rövidfilmjét (Just Before Losing Everything) folytatta, technikailag-színészileg ebbe sem lehet belekötni, a lezárás meg elég kemény lett.

Friss hírek a f@sztiválról:
Coachella : nagyon megéri celebnek lenni: „50 000 dollárt is elkérnek, hogy egy bizonyos cég gatyájában részegedjenek le a fesztiválon.” – Már akkor fapadosak voltak, most meg pláne:
Tízmillió forintos koncertjegyekkel tér vissza az élő fellépésekhez Travis Scott – ...amiben már a deliberate human sacrifice költségei is benne foglaltatnak:
Egymillió dollárra perli az egyik sebesült Travis Scottot és a szervezőket a tragikus kimenetelű Astroworld koncert miatt: „A fiatal férfi ügyvédje szerint megelőzhető lett volna a tömegszerencsétlenség.” – Mármint ha az lett volna a cél hogy bármit megelőzzenek, nem pedig az hogy előidézzenek:
Többeket bedrogozhattak a tömegben a katasztrófába torkolló Travis Scott-koncerten: „A nyolc halálos áldozattal járó rendezvény során az egyik biztonsági őrt újra kellett éleszteni, tűszúrás nyomát találták rajta.” – Meglepődtem...ja nem.
Pumped Gabo szerint a Balaton Soundot Isten és Jézus Krisztus teremtette – ...és még tovább fokozza:
videó – Pumped Gabo a Soundon: Le fog jönni Jézus Krisztus a szettemreSzerénység, Pumped elvtárs! SZERÉNYSÉG!!!
Semmi por, több zöld, tisztább mosdók, de brutális árak az idei Szigeten: „Egy gírosztálért akár 7500 forintot is elkérnek, de a dobozos sör ára is közeledik a 2000 forinthoz. Cserébe sokkal élhetőbbnek tűnik a Hajógyári-sziget, mint tavaly.” – Nagyon jönnek ezek a promócikkek, ilyen árak mellett kellenek is:
Sült krumpli és üres lángos: a Sziget 2500 forintos budget foodja nem nagy élmény, de a célnak pont jó: „Nagyon jó kezdeményezés, hogy végre egy fesztivál gondolt azokra is, akik olcsón ennének: a Sziget brutális árai miatt mondjuk amit 2500 forintért kapunk, az olyan is, de nem világmegváltó ötlet a budget food, inkább csak egy kedves gesztus a földön fekvő magyar vendéglátástól.” – Szinte már el is hittem, de mit láttam rögtön alatta:
Szia, uram! Kilós burger kilencezerért, háromba dobva érdekel?KÖSZ NEM, INKÁBB EGYBEN SZAROM LE INGYEN de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés