2023. 09. 09.
Hegységben az erdőd (szept. 9-10.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hegységben az erdőd (szept. 9-10.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 9.:
AZ ELIZÉLT CIRKÁLÓ
0
Revenge is a dish best served cold.

Talán érdemes:
Nyolckor ismétlésgyanús Seagal-klasszikus a Cinemaxon. A baltaarcú talán sose volt jobb mint Casey Rybackként az Úszó erődben még akkor is ha a többségnek (nekem is) Erika Eleniak toplessze vésődött be. A címbeli bizonyos egy atomfegyverekkel ellátott amerikai hadihajó, itt dolgozik szakácsként Seagal barátunk és ezt térítené el a korrupt titkos ügynök William Strannix (Tommy Lee Jones). Gary Busey hozza a másik rosszfiút Casey tahó feletteseként és Strannix bűntársaként aki be is zárja a szakácsot a fagyasztóba. Innen szép nyerni de Ryback katonás múltjával megvannak hozzávalók a bosszúhoz, csak ki kell főzni. Az Under Siege tulajdonképpen a Die Hard hajós kiadása: karikatúraszerűen elnagyolt gonoszok, emlékezetes beszólások és a happy end amihez Eleniak nyafogó stripperből Erős Nővé átvedlő karaktere is mellbedobással teszi hozzá a magáét. A testvércsatorna Cinemax 2-őn történelmi dráma félórával később (20:30). A SZU megroppanása után a balti tagállamok is megindultak a függetlenedés felé, Lettországban erre katonai puccskísérlet volt a reakció. A polgárok válasza sem késett sokáig egy békés tüntetéssel és a Január hőseinek is kockáztatniuk kell személyes jövőjüket a hazájuk felszabadulásáért. Pontban 21:00-kor annak a last action herónak az 1996-os dobása jön a Viasat3-ra aki Seagallal szemben szintet tudott lépni. Ehhez kellett némi önirónia, főleg a filmes utalásokkal, kezdve a Svarci által itt alakított tanúvédelmis, John Kruger nikitás becenevétől (Takarító) a korábbi alkotásai megidézésig. Kruger lába alatt akkor lesz forró a talaj amikor legutóbbi ügyfelét (Vanessa Williams) a legfelsőbb körök szeretnék vele együtt Végképp eltörölni hogy ne állhassanak a fegyverlobbi útjában. Hogy elhessegessék a károgókat, a készítők megnyerték az ügynek a két Jamest, Caan-t és Coburn-t így a popcorn movie-k rajongói mellett a sznobok is jóllakhatnak vele. Valamivel utána fél tízkor a Szabadság, egyenlőség, ínyencség fordított, modern kiadása a Duna TV-n. Vidéki konyhafőnök (Catherine Frot) visszautasíthatatlan meghívást kap amikor ételei heves nosztalgiát ébresztenek a köztársasági elnökben (Jean d'Ormesson) a régi családi kajálások iránt. Hortense Laborie érzi hogy nem odavaló, jelzi is de hiába így aztán első kézből tapasztalhatja hogy az Ízek palotájaként demokratizált Élysée falai között ugyanaz az irigység és rosszindulat lappang ami anno a királyi udvarban. A Les saveurs du Palais (vagy Haute Cuisine) Daniele Delpeuch könyvére épül amit a Francois Mitterrand mellett töltött időkről írt. Bezzeg manapság:

A seksz, a szipu rovat:
The Sörös Edition:
Emmanuel Macron 17 másodperc alatt küldött le egy üveg sört: „Nemcsak szomjas volt, ünnepelt is a toulouse-i rögbisek öltözőjében, miután a csapat megnyerte a bajnokságot.” – 17 másodperc? Lehetne ebből is sportág, egyből megnyerné.
A bor egyszerű. Az élet egyszerű. Szégyen, ahogy az ember megbonyolítja”: „A bor önmagát készíti: a sok új technológiával ízletes, ám lélektelen borok készülnek - vallja Isabelle Legeron, a világ egyik legismertebb natúrborásza. Részlet a Natúr borok című könyvből.” – Elment az eszetek?! Két sör lesz:
Hiába a feleségek rémálma, jót tehet az egészségünknek a sörfogyasztás: „A mértékletességet azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni.” – Meg azt sem hogy LESZAROM nem akármilyen sört kell ám inni:
Ennek a sörnek uborkás szendvics illata van, nem is rossz! – Kipróbáltuk a legmeredekebb nyári söröket: „Savanyúsörök fagyis ízesítéssel, sörfőzdék, amelyek azon versengenek, kinek savasabb a gyümölcsös söre, és uborka minden mennyiségben. Igen, még mindig sörről beszélünk. Tele vannak a boltok frissítőnek szánt, különleges kézműves sörökkel. Megkóstoltuk őket.” – Uborka + sör?! NORMÁLIS?!
Betilthatják az alkoholt a brit parlamentben: „Megvonás fenyegeti a honanyákat és a honatyákat Londonban?”SARIATANÁCS LIKES THIS A távolban valahol felsír egy Winston Churchill, az egyenlők persze itt is egyenlőbbek:
Sörrel a kezében bulizott Vilmos herceg, videó is készült róla – Én is ezt teszem majd’ minden este, mégse verem nagydobra.
Körülbelül 100 ember sörjógázott egyszerre egy koppenhágai kikötőben: „A gyakorlatokat sörivással és sörösdobozzal való egyensúlyozással nehezítették.”MI EBBEN IS MEGELŐZTÜK ŐKET Olimpia when? LOL!!4!

 

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 10:
YUNITED WE STAND

0
Vádlottak? Hagyján...

Talán érdemes:
Mára csak két dolog jut, lássuk is őket időrendben. Fél kilenckor lánysors Indonéziából a Cinemax 2-őn melynek kamasza értelmiségiként tervezi a jövőjét de ahogy „idősödik”, úgy kapja a házassági ajánlatokat akár vadidegenektől is. Ezek először jóindulatúak aztán egyre rámenősebbek míg végül utolsó érvként előkerül a helyi babona miszerint aki három komoly kérőnek ajtót mutat az magányosan fog meghalni. Yunit ez se zavarná de a közösség nyomását nem tudja figyelmen kívül hagyni. Jó hogy Kamila Andini emlékeztet minket hogy míg Nyugaton túltolják a szingliséget addig máshol továbbra is a legrosszabb patriarcha dogmák érvényesülnek. 21:45-kor az HBO3 ad egy idei, sematikusan elnevezett courthouse drama szériát ami ráadásul brit társának remake-je. Ebben minden epizódban egy-egy Vádlottat követünk és az elején még nem világos hogy okkal vagy anélkül kerültek bíróság elé. Ez működött is az angol verzióban ami egyes ottani törvények túlhaladottságáról szólt és az „igazságszolgáltatás” visszásságait leplezte le, itt viszont ma divatos hívószavakhoz igazították a tartalmat. A másik gyenge pont a casting ugyanis valamennyi színész ismert, DE nem olyan szinten mint az originál szereplőit alakítók.

Zene” és „film” rovat:
The Barbie Edition:
Bár még be sem mutatták a Barbie-t, a rendező már a folytatását terveziCSAK NEM ÖSSZEVONJA A NARNIÁVAL? LOL Van ahol be se fogják mutatni:
Egy országban már betiltották a Barbie-filmet – ...azóta már egy másikban is:
Betiltották az új Barbie-filmet Vietnámban egy térkép miatt: „Nemrég Tom Holland egyik filmjével is így tettek, hasonló okokból.” – Majd nézhetik helyette a nagy rivális Oppenheimert...ja nem:
Az Oppenheimer szexjelenete nagyobbat robbant Indiában, mint az atombomba: „Ez közvetlen támadás milliárdnyi toleráns hindu vallási meggyőződése ellen” – írták a rendezőnek.”KÖVEZZÉK HALÁLRA A TOLERANCIA NEVÉBEN Wait, a challenger appears:
Kifogásolható tartalom” miatt eltolták a Barbie premierjét Pakisztánban: „Ázsiában nem volt zökkenőmentes a „Barbenheimer" nyitóhétvége.” – Sőt, a legtávolabbi Távol-Keleten sem:
Kiborultak a japánok a Barbenheimer-mémeken: „Az egyetlen olyan ország, amely átélte az atomfegyveres támadásokat, ízléstelennek tartja a poénkodásokat.” – Legyenek megértőbbek, hát a 731-es egységet kicsit nehezebb volna mémesíteni. Ha már morbid viccek:
Rózsaszín Barbie-koporsók, csak rajongóknak!: „Az El Salvador-i temetkezési cég fehér bélésű, rózsaszín fémkoporsókat árul az ügyfeleinek.” – Ó, a békés, négy gyerekkel is halálbiztos Dél-Amerika...tuti siker lesz.
A Barbie-film egy hanyatló iparágat is kihúzott a gödörből: „Azóta ők is rózsaszínben látják a világot.” – ...mert megint eláraszthatják a világot műanyagbabákkal.
Tovább gyűrűzik a rózsaszín őrület, egyre több gyerek kapja a Barbie és a Ken nevet: „A szülők sem menekülhetnek a Barbie-mánia elől.” – ...mert nyilván a még meg sem született, de már Barbie-rajongó gyerekeik követelik hogy így nevezzék el őket.
Barbie bevonult a történelembe, de vajon mit csinált addig Ken?: „Röviden? Kedves és jóképű volt, és persze soha sem akart több lenni Barbie plusz egy főjénél. Ken világa ezért és ennek ellenére is tele van izgalmas kérdésekkel.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés