2023. 09. 25.
It's a clown car. (szept. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
It's a clown car. (szept. 25-26-27-28.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 25.:
SUPER MILKMAN
0
Quiet, please...

Sznobriadó rovat:
21:35-kor az M5 húz váratlant negyvenéves hangversennyel melynek témája Egy kiállítás képei és akkor már a szerzők is megvannak (Muszorgszkij illetve Ravel). Egyetlen hibája az alig félórás időtartama de így az is megnézheti aki nem bírja a klasszikus zenét.

Talán érdemes:
Kilenckor vadiúj poszt-apokaliptikus sorozat kezdőrésze az HBO-n. A Playstation-játékra épülő Twisted Metal a global breakdown után játszódik ahol a városállamok közötti senki földjén „tejesembernek” (Milkmen) becézett küldöncök látják el a postási teendőket miközben a távolban valahol felsír egy Kevin Costner. Ez a feladata az amnéziától szenvedő, nagydumás John Doe-nak (Anthony Mackie) is akinek tíz napon belül kéne elhoznia egy csomagot Chicagóból New San Franciscóba. Ha sikerrel jár, DÍSZpolgárságot kap a birodalom vezetőjétől (Neve Campbell) de útját keresztezi a vele szemben kifejezetten csendes csaj, Quiet (Stephanie Beatriz) akit viszont a bosszú hajt. Ez a harmadik game adaptation az Uncharted és a Last of Us után és nekem eddig ez a legszimpatikusabb, főleg a humora miatt. Ugyanabban az időben tízéves hazai alkotás a Magyar Mozi TV-n a netes ismerkedés veszélyeiről, a Keresés technikájával, képernyőn követve az eseményeket. Egy randiportál és két user akik ahhoz köthetően vesztették el szeretteiket: egyikük a férjét, a másik a lányát. Logikus hogy összefognak a netes zaklatók ellen ám ahogy egyre valóságosabb lesz online színjátékuk, úgy foszlik szét a szépnek tűnő terv is. A LogIn sem mentes a magyar filmek hibáitól de legalább hozzá mer nyúlni aktuális problémákhoz.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
ÚJ LUXUSÓRÁKAT MUTATTAK BE BUDAPESTEN – Valamennyit LESZAROM:
ÍME 3+1 LUXUSKARÓRA, AMELYEKET A VILÁGŰR IHLETETT – ...és egy másik amelyiket LESZAROK a szocializmus tett feleslegessé:
Milliárdokért kelt el Kína utolsó császárának karórája: „A különleges Patek Philippe 6,2 millió dollárért cserélt gazdát.”RYAN Patek Philippe is so last year:
Roger Federer egy új Rolex Sky-Dwellerrel jelent meg Wimbledonban – ...de már rajta is túlléptek, jelenleg a csóró az új lukszy:
Kávékapszulákból készített luxus karórát egy svájci gyártó – ...és hogy hogyan lesz teljes az újrafelhasználás körforgása? Hát így:
Madárürülékből készül a világ egyik legexkluzívabb kávéjaLESZAROM, maradok a sörnél.
Ezek a legdrágább alkoholos italok a világon: „Íme öt alkoholos ital, amelyeket milliókért vesztegetnek!”Borsodi for the win, EGÉSSÉG!44!!
Nem fogja elhinni, mennyibe kerül a világ legdrágább fagyija: „A Byakuyából egy adag több mint 2,2 millió forintba kerül.”ÁRULHATNÁK A KÖVETKEZŐ SZIGETEN IS LESZAROM.
Ez az eddigi legdrágább Samsung telefon, 4 millió forintot kérnek érte: „Bár nem idei modellről van szó, de még mindig igen mélyen kell a pénztárcájába nyúlnia annak, aki egy Galaxy S21 Ultrát vásárolna. Hát még ha egy kicsit feldobják a kinézetét, mint ahogy az az alábbiakban látható.” – Uncsiii, van aminek még a kibontása is többe kerül:
hogy mi? – Közel 14 millió forintot fizetett valaki, hogy kibonthasson egy iPhone-t – ...és amikor kibontotta vette észre hogy már ez is le van szarva :DDD

 

KEDD, SZEPTEMBER 26.:
NŐI FÉRFI SZERVEK
0
BOYZ Robbin’ the hood.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! A Mozi+-on este tizenegykor adott Éjjeli ragadozónak semmi köze az Éjjeli féreghez vagy a Predátorhoz, annál több a Hetedikhez merthogy ebben Henry Cavill igyekszik egy sorozatgyilkos nyomára akadni. Mi a legjobb módszer? Bedobni csalinak egy rendőrnőt (Alexandra Daddario) és várni a kapást, végső esetben meg jöhet az önbíráskodás. Közepes thriller a Nomis SPOILERES, reverz angol elnevezéssel de Sir Ben Kingsley kedvéért esélyt adok neki.
Viasat3, 21:00 – Nem tudom eddig hogy maradhatott ki a Pancser Police holott sokkal jobb a két lead, Will Ferrell és Mark Wahlberg másik közös dobásánál (Megjött Apuci). Will karaktere tipikus rendőrségi adminisztrátor aki imádja amit csinál, főleg a papírmunkáit intézni a rendőrőrs STÁRjai (Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson) után. Terry Hoitz-ot (Wahlberg) büntetésből osztják be mellé, várja is a lehetőséget hogy visszamászhasson a pikszisbe. Ez a last action herók nagyon hülye halálával érkezik el, naná hogy innentől mindenki a helyükre pályázik de a lúzereknek terem majd a legtöbb babér egy látszólag unalmas üggyel. Hogy sima banki csalásnál többről van szó az akkor lesz egyértelmű mikor a gyanúsítottat (Steve Coogan) elrabolja tőlük pár hivatásos keményfiú.

Ajánlott:
Ugyanabban az időben (21:00) újra kuriózum az M5-ön az 1938-as Robin Hood kalandjaival melyben a sherwoodi erdő kapitányát Errol Flynn formálja meg. Ő a kissé forró kinézetű, hataloméhes János herceg (Claude Rains) miatt kényszerül a vadonba annak testvére, Oroszlánszívű Richárd (Ian Hunter) osztrák kényszerpihenője alatt. Megunhatatlan adventure movie idézhető szövegekkel és parodizálható bakikkal (soha ki nem fogyó nyílvesszők, stb.). Olivia de Havilland gyönyörű, Basil Rathbone rutinosan hozza a gonoszt, ha az impozáns stáblista mellett a hazánkfia rendezőt, Kertész Mihályt (Casablanca) is megemlítjük akkor világos hogy ma ez a legjobb program.

HA HA VERY FUNNY! rovat:
Mókás „hajfagyasztó” versenyeket tartanak KanadábanHA HA VERY FUNNY, remélem ebből is lesz TikTok kihívás!
Hurrá, válság van! Hat ok, ami miatt még jó is lehet a recesszióHA HA VERY FUNNY!
EGY AUTÓTOLVAJ TRÉFÁT ŰZÖTT EGY NYOMKÖVETŐ KÜTYÜ TULAJDONOSÁVALHA HA VERY FUNNY Wait, a challenger appears:
Cigarettát kért, majd letolta a nadrágját: „És más cifra dolgokat is művelt a férfi a nagykőrösi Cifrakertben.”HA HA VERY FUNNY, már utalom is nektek a támogatást hogy még cinikusabban számoljatok be minél durvább dolgokról.
Csabi, a Kőgazdag Fiatalok szereplője: „Ha valaki azt mondaná nekem, kétszázezerből kell megélnem havonta, kinevetném”HA HA VERY FUNNY Sajnos igaza van, főleg hogy pont a legcsóróbbak nézik őt meg a többi celebet is :SSS
Blake Lively vicces posztban dicsekedett el hatalmas terhespocakjával – Na csak óvatosan viccelődjön ilyesmikkel:
Szórakozásból vett egy DNS-tesztet, tönkrement a családja: „19 éves titokra derült fény.” – Ha hétfő lenne, leszarnám mi volt az.
A pofon szelleme átjárta a Golden Globe-ot is, és Eddie Murphy idézte meg: „Az életműdíjas Eddie Murphy Will Smith hírhedt pofonján élcelődött.” – ...és ha valaki, ő mondhatja hogy LESZAROM HA HA VERY FUNNY!

 

SZERDA, SZEPTEMBER 27.:
GRUMPIER FORREST CATS MEN
0
Megbántó szögben levés.

Talán érdemes:
Az HBO-n 2022-es dramedy nyolckor Tom Hanksszel, ő lesz Az ember, akit Ottónak hívnak és aki állását-feleségét elvesztve igazi depis mizantróppá válik. Egyetlen öröme a kis utcája lakóközössége feletti önkéntes rendőrködés, attól eltekintve szívesen menne asszonya után. Kísérleteit rendre meghiúsítja az új szomszédnő (Mariana Trevino) és elkerülhetetlen hogy kettejük között kialakuljon némi kölcsönös szimpátia (de csak az merthogy Marisol férjnél van és javában várja az újabb babát). Ha rémlik a sztori az nem véletlen, a főhőst eredetileg Ovénak hívták és svéd volt tehát ez remake de Amerikában is voltak ilyenek, lásd About Schmidt és As Good As It Gets (utóbbiba illett is az a meleg szál ami a Man Called Ottóban erőltetettnek hat). Érdekesség hogy a flashbackekben látható fiatal Ottót Hanks fia, Truman alakítja. 21:00-kor újabb (egykori) legenda (Robert De Niro) blamálja magát a Mozi+-on (John Malkovich-tól meg a múlt heti CUKISÁG cikiség után egyre kevesebbet várok). A drogoktól sújtott amerikai vidéken vagyunk, itt próbál rendet tartani a helyi seriff (De Niro) de a hangsúly így is egy leszokóban levő pár férfitagján (Jack Huston, Boardwalk Empire) van. Őt annyira feldúlja barátnője (Willa Fitzgerald) visszaesése és túladagolása hogy barkácsszerszámmal (szögbelövő) megy a dílerek után. A Megváltó lövés már külföldön is a második címénél tart (Savage Salvation ill. az Al Green-es Wash Me in The River), színvonalát a húzónevek helyett jobban fémjelzi a direktor Randall Emmett aki főleg Bruce Willis mellől és elsősorban producerként ugorhat be, de ha már vérfürdők:

Trónok harca rovat:
Latin-amerikai szappanoperát csinált a Trónok harcából és a Harry Potterből a mesterséges intelligencia: „A műfajok találkozása biztosíték a paródiára.” – Eddig is merő szappanopera-paródia volt mindkettő.
Emilia Clarke majdnem elütötte egy Ladával Samuel L. Jacksont: „Véletlenül a gázpedált nyomta a fék helyett a forgatáson.”HA HA VERY FUNNY, bezzeg ha Alec Baldwin tette volna ugyanezt!
Már javában készül a Sárkányok háza 2. évada, látványos fotók szivárogtak ki a forgatásról – ...aminél így is izgalmasabb a színészek magánélete:
Válik a Trónok harca és a Jonas Brothers sztárja: „Joe Jonas és Sophie Turner hét éve van együtt, a házasságukból két kislány is született.” – Asszem ez is csúnya válás lesz és asszem a média itt is meghozta a Zítéletet:
Életmód – Anyák vagyunk, és bulizni akarunk: „Válik Sophie Turner és Joe Jonas. A válóperes papírokat az énekes adta be, és nem kellett sok időnek eltelnie, hogy szárnyra kapjon a pletyka: a házasságuk azért romlott meg, mert a 27 éves színésznő a két (...) kislányuk megszületése után is eljárt bulizni, miközben többnyire a 34 éves férje maradt otthon a gyerekekkel. – ...de még így is férj a hibás, mert: „A Sophie Turnerre zúduló népharag megint rávilágított a kettős mércére, amivel az apák és anyák teljesítményét értékeljük, miközben arra is lehetőséget ad, hogy cikket szenteljünk az alapvetésnek: senki nem lesz rossz anya csak attól, hogy néha elmegy otthonról, és jól érzi magát. Sőt.” – ...sőt, attól lesz még jobb anya ha a buliban felcsípett pasiját is hazahozza. MODERN ANYASÁG FTW!!! Szerencsére érkezik az utánpótlás:
A Trónok harca két színésze második közös gyermekét várja: „Az apuka Jimmy Fallon műsorában árulta el a nagy hírt.” – Mások még csak a házasságnál tartanak:
A Trónok harca sztárja eljegyezte Elon Musk exfeleségét – Remélem nem vörös násszal :SSS
Durvul Joe Jonas és a Trónok harca sztárjának válása: „A Jonas Brothersből ismert énekes néhány hete Amerikában adta be a válókeresetet, Sophie Turner most Angliában perelte be a leendő exférjét.” – Na, így találjam el a lottóötöst :SSSSSS

 

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 28.:
TAKE ME DOWN...
0
...to Parasite City!

Talán érdemes:
Az HBO hozza a kötelező sorozatokat, előbb tízkor a 30 méteres hullám 4. részével majd 22:50-től a Superpowered második eresztésével. A főműsor így is a háromnegyed éjfélkor kezdett Daltól dalig lesz ugyanitt ami akár Terrence Malick variációja is lehetne a Facérokra. Malick azt teszi benne a zeneiparral amit pár hete az álomgyárral a Kupák Lovagjával vagyis szabad folyású látomásokban kritizálja. Ehhez szerelmi háromszögek szolgáltatják a hátteret, az elsőben leendő énekesnő (Rooney Mara) őrlődik producere (Michael Fassbender) és zenésztársa (Ryan Gosling) között. Ott van még a producer pincérnő felesége (Natalie Portman) na meg a Gosling alakította fickó idősebb szeretője (Cate Blanchett) is de a villanásnyi, Patti Smith-től Red Hot Chili Peppers-ig terjedő cameók lesznek benne a legérdekesebbek. Portmannél maradva kilenckor az ő egyik nagyigényű vállalása jön a Paramount Networkre. Miért mondom ezt? Mert a Szeretetről, sötétségről szóló, Amos Oz kvázi-önéletrajzi könyvéből készült drámában nem csak eljátssza az író anyját hanem forgatókönyvesként és a kamera mögött is bizonyít. Fania Ozon súlyos lelki nyomott hagyott a Holokauszt de az újrakezdés sem ment zökkenőmentesen, legyen szó traumák feldolgozásáról vagy a zsidó telepesek és arabok közti ellentétekről. A Tale of Love and Darkness ezzel együtt sem politizál, inkább az anya-gyermek kapcsolatot emeli ki. Más. A héten adott két brúszvili-akciózás közül a Moziverzumon és 23:10-kor adott Paradise City a minőségibb, bár ehhez kellett a G’n’R-es elkeresztelés meg John Travolta is. A tartalom korántsem tarantinói hanem közhelyes: vérdíj begyűjtésével indítunk de a vadászból hamar üldözött lesz, a bekapott golyóval meg jöhetnek az elszállt múltidézések. Egy fokkal jobb a minapi Redemptionnél de így is Stephen Dorff menti a menthetőt mivel a két húzónév csak a nézőt bepalizni van itt.

Konteó rovat:
The JEFFREY EPSTEIN Ghislaine Maxwell Edition:
Emberkereskedelemmel és fiatalkorú lányok kerítésével vádolták meg a kanadai divatpápát: „Az FBI vádiarata szerint Peter Nygard arra használta befolyását és pénzét, hogy 18 évesnél fiatalabb lányokat vegyen rá arra, hogy a gazdag barátai kihasználhassák őket. Volt, hogy fenyegetett és erőszakot is alkalmazott.” – Közben a másik nagy kerítőt lassan tisztára mossák:
Ghislaine Maxwell: Hamis a kép, amin András herceg és a 17 éves Virginia Giuffre látható: „Jeffrey Epstein volt bűnsegédje követ dobott az ügy állóvizébe.” – Sőt, meglehet hogy ott sem volt.
Soha nem látott részletek láttak napvilágot Jeffrey Epstein haláláról: „Rengeteg belső dokumentum került a sajtó birtokába.” – Akkor megvan a videó is? Ja az nincs:
A börtönszemélyzet túlterheltsége is hozzájárult ahhoz, hogy Jeffrey Epstein öngyilkos lehetett a börtönben: „Lezárult az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálata.” – Hiába no, minden cellára nem lehet odafigyelni, még jó hogy a Ghislaine-t igazoló fotók száma nem csökken hanem nő:
Ghislaine Maxwell családja egy beállított fotóval próbálja hitelteleníteni András herceg áldozatát: „Jeffrey Epstein kerítőnője korábban hamisnak nevezte a fényképet, amelyen András herceg és Virginia Giuffre látható. A bátyja most egy másikkal igyekszik bizonyítani, hogy a szexuális zaklatás nem történt meg.” – Első a család, a tények meg ugyan kit érdekelnek:
András herceget ismét hazugságon kapták: „A királyi sarj sosem szakította meg a kapcsolatot Jeffrey Epsteinnel.” – Hű de meglepődtem...ja nem.
Jeffrey Epstein jobbkezének egy vasa sem maradt: „Ghislaine Maxwell anyagi csődöt jelentett.”REGELJEN AZ ONLYFANSRE BRÜHÜHŰŰ, szervezzünk gyűjtést neki!!!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés