2023. 09. 30.
Smothering Milk (szept. 30., okt. 1.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Smothering Milk (szept. 30., okt. 1.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 30.:
MUM’S MAID’S NIGHT OUT
0
BROS Sheep before hoes!

Talán érdemes:
Az HBO-n 20:00-kor adott Anyák napja nem vígjáték hanem kőkemény indie-dráma lesz a két világháború közötti Anglia képmutatásairól. Jómódú család szobalánya (Odessa Young) marad egyedül a fent említett nagy napon amit arra használ fel hogy leszervezzen egy búcsú-együttlétet a hamarosan (és mással) házasodó szeretőjével (Josh O'Connor). Még pikánsabb a dolog hogy munkaadói (Olivia Coleman, Colin Firth) fiuk menyegzője miatt vannak távol aki szintén nem jövendőbelije iránt táplál érzelmeket. A Mothering Sunday Graham Swift művéből készült és nyilván a témája miatt meztelenkednek benne olyan sokat de a legtöbben így is nehezen fogják követni az idősíkok váltakozását (melyek közül az egyikben az idén elhunyt Glenda Jackson játssza Jane-t). Ugyanabban az időben ugyanez az ünnep is szóba kerül a Film4-en egy harmatgyenge love story-val melyben nagyvárosi (L. A.) anyukát vár Új élet régi vidéken, hála elhunyt nagynénjének. Az örökségként kapott házhoz nem fűlne a foga de így legalább gyerekeivel karöltve szállhat ki a mókuskerékből (na meg összefuthat egykori exével). Két kikötés azért van: meghatározott ideig ott kell lakniuk és a néni kutyájáról is gondoskodniuk kell. A Sweet Home Carolina tűrhető lehetne ha nem Heather McCombra osztották volna a leadet aki a legszimplább figurát is túltolja, még a problémás lánya is visszafogottabb (ezáltal érdekesebb) nála. Egy órával később (21:00) egynekjó sport-romantikázás (és Uma Thurman első hétvégi jelenése) a Filmcafén. A Kispályás szerelem tényleg csak azoknál rúghat labdába akik vevők a sokadszor elsütött közhelyekre: lecsúszott fociSTÁR (Gerard Butler) nyerné el volt felesége (Jessica Biel) és közös fiuk (Noah Lomax) bizalmát de gyengesége (a szebbik nem iránti vonzalma) meghiúsítani látszik törekvéseit. 23:25-kor újra tejesemberek de már a háborús Balkánon és a Dunán. Kusturicára szabott terep és tényleg ő szamaragol Kosta szerepében a valódi meg szerelmi aknamezőn. Utóbbira Nevesta (Monica Bellucci) kedvéért merészkedik akit katona vásárolt magának feleségnek de rajta kívül is van egy nő az életében: MALENA Milena (Sloboda Micalovic) aki viszont Kostát szemelte ki férjnek. A főhős igazi, érdek nélküli barátai kivétel nélkül állatok akik meghálálják hogy eteti-itatja őket és ők jelentik a kulcsot a Tejben, vajban, szerelemben megértéséhez SPOILER mivel Kosta szerencséje akkor ér véget amikor egy ártatlan bárányt küld az aknamezőre SPOILER VÉGE. Barátunk már szerzetesként, narrálva idézi fel ezeket, a cinikusok szerint az On the Milky Road csak azért született meg hogy Emirünk nyelves puszit adhasson Belluccinak de a legjobb nő mégis Micalovic.

Teljes legalizáció rovat:
Azt akarod, hogy jó legyen a napod? Reggelizz LSD-t!: „Nem én mondom, hanem a nagybetűs tudomány!”It’s so last year, azóta ezen a téren is bámulatos, hol tartanak már:
ma is tanultam valamit – Hallucinogén gombáktól válhatott értelmes lénnyé az ember: „Annyira rákaphattak őseink, hogy a mai napig velünk vannak a varázsgombák.” – …és minél több drogot fogyasztunk, annál okosabbak leszünk, a média is megaszonta!!44
SPORT – Mindenki füvezik az NBA-ben, állítja az egyik legjobb kosaras: „Kevin Durant a liga vezetőjével is tárgyalt arról, hogy ne legyen tiltólistán a kannabisz, de akkor is szaglott a fűtől.” – ...és mivel letenni nem tudják, marad a másik opció:
Rábólintott a német kormány a kannabisz legalizálására: „Minden felnőtt legfeljebb 25 grammot tarthat majd magánál, de előbb még a parlamentnek is szavaznia kell róla.” – ...és csak orvosi célokra, és csak a rászorulóknak, blablabla. Amúgy le vannak maradva, ma már a közvetlen agyi programozás a divat:
Beültetik az emberbe a chipet, ami segíthet a depresszió gyógyításában: „Az Inner Cosmos nevű vállalat februárban már a második emberbe ültetheti be a saját fejlesztésű chipjét, ami naponta 15 percen át stimulálja az agyat.”ELON MUSK LIKES THIS Köszönöm, maradok inkább depis alkesz :SSS
Varázsgombát evett Kínában az amerikai pénzügyminiszter: „Janet Yellen számára csak utóbb derült ki, hogy tudatmódosító gombából készült az egyik fogás a vacsorán.” – Asszem érik a Manchurian Candidate IRL remake-je :DDDD

 

VASÁRNAP, OKTÓBER 1.:
A SPANISH LULLABY..
0
...de ki alszik el előbb?

Talán érdemes:
Az HBO-n a hét második pálfordulása nyolckor, immár valóságalappal, Kusturica varázslatai nélkül. A George Foreman bukása és tündöklése a legendás ökölvívó (Khris Davis) megtérését majd visszatérését dokumentálja aki bár errefelé sosem volt benne a köztudatban de ő is a szegénységből verekedte föl magát a csúcsra. Ali K.O.-ja több értelemben is a padlóra küldte de nem maradt ott sokáig mert hamarosan ugyanolyan vehemenciával szentelte magát a papi hivatásnak. Ez a szakma nem arról híres hogy jól fizet, így Foreman végül (második felesége áldásával) engedett a ring csábításának – és lett a világ legidősebb bajnoka! Ha másért nem, Forest Whitaker mellékeskedéséért mindenképp érdemes. Más. Altatódalként voltmár nálunk ez-az de fél kilenckor spanyol nyomasztás jön ilyen címmel a Cinemax 2-re. Amaia (Laia Costa) nemrég vált anyává de máris egyedül maradt férje melója miatt és mert az ő szüleire nem számíthat, a sajátjaihoz tér haza. Itt sem lesz nyugta mivel édesanyja (Susi Sánchez) állapota egyre rosszabb, így Amaiának is egyre többet kell vállalnia a teendőkből. A folyamat végén szinte teljesen átveszi a helyét de nem kell semmi beteges dologra gondolni, a Cinco lobitos csak a gyerekek-szülők közti párhuzamokra hívja fel a figyelmet. Újabb éles váltás: közhely hogy Lars von Trier régóta nem normális de az egyszerű ember ebből max. annyit tapasztal hogy egymás után jönnek a monstre hosszúságú, ultradepresszív alkotások. 2018-ban ez A ház, amit Jack épített volt, a Nimfomániáshoz hasonlóan ebben is bűnös lélek (Matt Dillon) gyónja meg vétkeit amik többek szimpla (vagy bonyolult) paráznaságnál mivel Jack sorozatgyilkos. A néző melletti másik hallgatója Bruno Ganz, az ő karaktere (Verge, mint Vergilius) olyan utalás ami fapados mozikban is átjön és a megvalósítást vizsgálva ez szándékos lehet. A majdnem szimpatikus serial killert jobban megoldotta Dexter, a gyilkosságot meg Hannibal Lecter emelte művészetté csak hát ezek nem art movie-k így nem veszik őket olyan komolyan mint Triert. Őt mindenki „értené” de egyre kevésbé van mit, persze lesznek akik kimagyarázzák a hülyeségeit (pld. hogy a nők ideális áldozatok). Egy jó van benne, éspedig az hogy a Paramount Network a 160 percnyi hosszúság mellé a 23:10-es kezdéssel is bünteti aki ezt választaná (Uma Thurmanért pedig kár).

J. K. Rowling / Harry Potter rovat:
Előkerült egy felvétel, amelyen a Harry Potter sztárjai elmondják, mit vesznek az első fizetésükbőlAzonnal és visszamenőlegesen elkobozni tőlük a Zeggyenlőség nevében:
A Harry Potter-filmek színésznőjét frusztrálta, ahogy a karakterét kezelték a filmekben: „Bonnie Wright szerint Ginny Weasley szerepe nem volt annyira kibontva a filmekben, mint a regényekben, és keveset is szerepelt.” – Harcoljon ki magának egy spinoffot vagy írja meg az emlékeit.
Draco Malfoy a West Enden lép fel: „Tom Felton örökre egybeforrt a szőke, undok képű, gonoszkodó varázslótanonc Draco Malfoy karakterével, de ezt egyáltalán nem bánja.” – ...vagy mégis, mert:
A varázslóvilág beskatulyázta Tom Feltont – jön magyarul a Harry Potter-szereplő memoárja: „Függőségéről, a Harry Potter-filmek forgatásairól, kulisszatitkokról és a varázslóvilágon kívüli valóságról ír önéletrajzi könyvében a Draco Malfoyt alakító színész.” – BRÜHÜHÜÜ, szakított is a franchise-zal...ja nem, sőt:
Tom Felton nyitott lenne egy különálló, Draco Malfoyról szóló filmre – Keresztezzék a Drakulával:
FILM ÉS SOROZAT – Így nézne ki a szexi Hermione, ha a Harry Potter egy horror anime lenne – Hát még lehet ha összevonják az új Micimackóval :DDD
Daniel Radcliffe elmondta, visszatér-e az új Harry Potter-sorozatban: „Minden kötetből sorozat készül, amit teljesen új szereplőgárdával képzelnek el az alkotók. De vajon van esély egy cameóra?” – Miért ne lehetne ha A SARIATANÁCS az SJW-k is engedélyezik:
ŐK BÚJHATNAK HARRY, RON ÉS HERMIONE BŐRÉBE AZ ÚJ HARRY POTTER-SOROZATBAN – Na és Gabourey Sidibe?...
Rupert Grint már tudja, mit mondana, ha felkérnék egy új Harry Potter-filmhez – Én is tudom: LESZAROM de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés