2023. 10. 09.
The Trench Connection (okt. 9-10-11-12.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
The Trench Connection (okt. 9-10-11-12.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 9.:
22 PERC MÁSFÉL ÓRA...
0
...mielőtt beköszönt a sötétség.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! A Magyar Mozi TV-n húszéves holokauszt-dráma 22:50-kor melyben a vészkorszak szenvedő alanyainak rendszeresen felcsendülő énekszó ad reményt. Tulajdonosa a remeteként élő Rózsa Imre aki zenével tartja a lelket sorstársaiban és csak villája gondnokát, Halász Gézát (Franco Castellano) engedi közel magához, annak fia azonban érdeklődni kezd a hang forrása iránt. A Rózsa énekeiről beugorhat Az élet szép de soha rosszabb viszonyítási pontot. Éles váltás: megint az van hogy a sequel előbb került beválogatásra mint az originál merthogy a Mozi+-on 22:20-kor adott Pitch Black eddig kimaradt. Űrhajó szeli a végtelent, Richard Riddick (Vin Diesel) is egy az utasok közül, azzal a különbséggel hogy neki prison planet lesz a végállomás, azaz lenne ha nem kerülnének meteoresőbe. A kényszerleszállás fura bolygóra veti őket melynek barlangjait még furább lények lakják, nem is teljesen békések. Erre az egyik utas halála ébreszti rá a többit ahogy arra is hogy amíg világosban vannak, nincs mitől félniük. A rájuk ragyogó három nappal ez biztosítva is lenne ha nem köszöntene be 22 évente sötétség és nem pont most jött volna el ennek az ideje is. Kilenckor a Viasat Filmen (vagy holnap ugyanitt 08:55-kor) Richard Linklater love story-jának folytatását adják. A Mielőtt lemegy a Napban Julie Delpy és Ethan Hawke karakterei majd’ egy évtized elteltével találkoznak újra, az apropót Jesse (Hawke) könyvbemutatója adja. A mű ama kilenc évvel ezelőtti éjszakáról szól és Párizs a promóturné utolsó állomása, adja magát Celine (Delpy) feltűnése. Egyikük sem igazán boldog a maga kapcsolatában és érzik a Sors őket terelgető kezét is de ezúttal még kevesebb idejük marad egymásra. Az originál Mielőtt felkel a Nap 2015-ben voltmár nálunk, remélem a trilógia befejezésének leadására már nem kell ilyen sokat várni. Ha már utazás:

Hétfő? #LESZAROM.
The Hotel Edition:
390 millió forintba kerül a világ egyik legjobb lakóautója – videó – Mexikóba-karib tengerre induló sokgyerekes családoknak ideális, én LESZAROM.
Horrorfilmes fordulatot vett egy pár karibi nyaralása, a szállásukról kiderült, hogy drogtanya, végül több hulla is előkerült: „A tönkrevágott nyaralásért 200 font (kb. 90 ezer forint) kártérítést ajánlottak fel a házaspárnak.” – Mások bezzeg LESZARJÁK még fizetnek is az ilyesmiért:
5 legveszélyesebb szálláshely a világon: „Az extrém szállodák garantáltan lélegzetelállító élményt kínálnak az izgalmak és különlegességek kedvelőinek, de nem mindenkinek ajánlott.” – Jajaja, Darwin-díj jelölt újgazdagok előnyben:
A világ legextrémebb szállodája 419 méter mélyen van, 60 perc lejutni a barlangba: „A Deep Sleep hotelt egy volt palabányában építették meg, hogy 419 méteres mélységbe csalogassák le a turistákat.”Lélegzetelállító, lehet hogy Stockton Rush a jövőbe látott és a Titanic-Airbnb a jövő?...
business – 0 forintért adta ki otthonát Airbnb-n Mila Kunis és Ashton Kutcher – Csakazértis ingyen SZAROM LE bár úgy tűnik ők is a jövőbe láttak vele:
603 éjszakát töltött fizetés nélkül egy luxusszállodában: „Az indiai férfi eredetileg egy éjszakára jelentkezett be az 5 csillagos hotelbe.” – De legalább LESZARTA nem még ő kért érte pénzt...oh wait:
Bekövetkezett az airbnb-s házigazdák rémálma: a vendég 541 napja nem fizet, és pénzt is kér a kiköltözésért: „A bírói döntés szerint a házigazdának nincs joga ahhoz, hogy kilakoltassa a vendégét, mondván, hogy a kiadott ingatlan nem felel meg a jogszabályoknak.” – Segítek a tulajnak: LESZAROM.
Skóciában bárki élhet úgy, mint Shrek: „Az Airbnb most egy októbertől foglalható, skót mocsárlakkal reklámozza magát.” – Akkor már inkább LESZAROM a Gyalog galopp Mocsárvára :DDD

 

KEDD, OKTÓBER 10.:
PINGBACKING...
0
...in WOLF Coyote Creek.

Talán érdemes:
Moziverzum, 23:10 – Bár a többségnek Dan Brown ugrik be róla de Inferno néven van azért sok egyéb is. A mai JCVD-akciózásban medmekszes hangulatú kisvárost hívnak így és nomen est omen, a pusztában motorozó Van Damme beleszalad a településért harcoló két klán egyikébe. Nem sokon múlik hogy meghaljon a sivatagi hőségben (Desert Heat), a HULK Hoganek ráadásul ellopják az indián barátjának (Danny Trejo) szánt Indiant. Még jó hogy az öreg haver arra jár és meggyógyítja, ő pedig nekiáll hogy kifosztóit összeugrassa riválisaikkal, a pogány Heathenekkel. A Yojimbós-Maréknyi dolláros párhuzamok dacára sima B-movie (a két csaj leápolása konkrétan a Hiába futsz-ot idézi). A Film Mánián valamivel előtte, 22:50-kor a Wolf Creek 2. részét adják, ebben optimista turisták backpackingje lesz horrorisztikus Haláltúra. Az említett helyen sorozatgyilkos (John Jarratt) lapul és irtja az arra tévedőket, ami durva az az hogy megtörtént esetekből forgatták. Bár Ivan Milatot emlegetik a kapcsán de ő csak a második felét ihlette (az elsőhöz Bradley Murdoch jóval későbbi gyilkossága adta az ötletet) és akkor jöjjön is a

Turisztikai rovat:
Magánrepülők kényelmében utazhatnak mostantól a kutyák, a klímavédők kiakadtak: „A Dubaiból Londonba tartó járat 3,6 millió forintért vehető igénybe.” – Jó-jó, de ugye a nőstény kutyákat elkülönítve szállítják?
A japán légitársaság megtalálta a megoldást az elveszett bőröndökre: ne is vigyünk magunkkal!: „Helyette az utasok az évszaknak és stílusuknak megfelelően előre lefoglalt ruhákat az érkezésükkor a szállodájukban megkapják.” – Már ha egyáltalán beengedik őket a lefoglalt szállásaikra:
Dubrovnik megtiltaná az apartmanépítést, és nekimenne a rövid távú lakáskiadásnak is: „Januárban léphet életbe az a horvát jogszabály, amely alapján a városok saját hatáskörben korlátozhatják a turisztikai és vendéglátó létesítmények számát.”Wait, a challenger appears:
Firenze az Airbnb betiltásával oldaná meg a lakhatási válságot: „2016-ban még alig 6000 firenzei lakás szerepelt az Airbnb-n, ma már több mint 14 ezer, ennek pedig a városvezetés szerint a helyiek látják kárát.” – Oké, akkor csak villámlátogatást teszek...ja azt sem:
Megelégelték a nézelődöket, már a bámészkodásért is fizetni kell ebben a boltbanWait, a challenger appears:
utazás – Aljas módszerekkel védekeznek az éttermek a szűkmarkú turistákkal szemben – ...de a szingliket így sem sújtják különadóval. Oh wait:
MAGASÉLET – Minimum költést vezet be egy étterem: az egyedül étkezők dupla árat fizetnek – Akkor továbbra is maradok a törzskocsmámban, köszike ^^

 

SZERDA, OKTÓBER 11.:
STATHAM A HANGORKÁNBAN
0
A cápa szereti őt is.

Talán érdemes:
...de csak ha bírjuk a lejárt szavatosságú poénokat merthogy az HBO-ra nyolckor befut a Meg 2. része is. Jonas BROTHERS Taylor (Jason Statham) itt már az elárvult Meiying (Sophia Cai) pótpapája de az óceánkutatást sem hagyta abba a lány bácsikájának cégénél. Taylor a Mariana-árok feltérképezése közben két dologra jön rá: 1.:, Meiying is a tengeralattjárón potyautazik és 2.:, a usual suspect nagyhalakon kívül egy illegális bányásztelep is a tengerfenéken dekkol. A harmadik felfedezés a nézőre hárul, éspedig hogy Az árokban Nagyon Sötét van ami azon túl hogy ideális célponttá teszi a rosszfiúk által megrongált hajót még arra is jó hogy spóroljanak az eleve gagyi CGI-n. A bácsikának odafent amúgy van egy szelíd (haha) megalodonja, innentől kitalálható hogy Jonasék menekülésükkel akaratlanul is párt találnak neki. A Meg 2: The Trench élvezetéhez elengedhetetlen az agyműködés takarékra állítása de még így is lesznek fájdalmas pillanatok. A Cinemax 2-őn 20:30-kor adott Orka már nem creature feature hanem Elham Asghari kvázi-életrajza Iránból. Arrafelé sajnos még bőven virágzik a vallási bigottságtól fűtött, rossz értelemben vett „macsóság” és Elhamot is ex-férje verte félholtra válása után. A nő végül világszinten győzte le amikor nem csak sportúszó lett hanem köztük is a legjobbak közé jutott. Kilenckor az HBO3-on az eddig elsősorban vígjátékokból ismert Marlon Wayans egyórás stand-up műsorát (Isten szeret engem) adják. Wayans ebben elsősorban A Pofonra reagál (tudod, Will Smith, Chris Rock, stb.) és bár kicsit túltolja de tény hogy nagyon viccesen teszi. Vízi szörnyekre visszatérve:

A cápa sem játék! rovat:
Nemhogy létezik cápatojás, de még furcsább, mint ahogy elképzelné – Az a baj hogy KIKELNEK a dadusok se túl pacifisták:
Zacc – Videóra vették, ahogy egy dajkacápa beleharap egy fürdőzőbe – Ezek után jó lesz felkészülnünk:
ezt teheted cápatámadás esetén – ...és ezt nem:
Kiderült, miért nem érdemes megpróbálni elúszni a cápák elől – ...vagy mégis, mert:
A legkegyetlenebb cápának tartják, pedig Michael Phelps ötször gyorsabb volt nála: „A megalodon csak a filmiparban hasít, a vízben nem volt született sprinter.” – Ilyen fogakkal nem is kellett sietne.
Cápatemetőt találtak az óceán mélyén: „A híres megaladon rokonától származó leletet is találtak.” – Majd ezt is feltámasztják, előbb moziban aztán élesben-véresben:
Zombicápával érkezik az új Resident Evil-film, amihez véres előzetest kaptunk – Keresztezzék a Sharknadóval, rosszabb már úgyse lehet.
Fagyott cápát sodort partra a víz: „Mindenki azt találgatta, hogyan pusztult el.” – Hogyan, hogyan...hát megfagyott basszus.
Partra vetett cápán segítettek a strandolók Floridában – Jó tett helyébe jót várj...ja nem:
Évtizedek után újra cápa harapott meg embert egy New York-i városi strandon: „A hétfőn kora este történt cápatámadásban egy 50 éves nő szenvedett súlyos sérülést az amerikai nagyváros Queens negyedében, a Rockaway nevű városi strandon úszás közben.” – Hát így segítsen az ember fia :(((

 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 12.:
A TE HANGOD MÉLYEBB,...
0
...te mondd hogy készítsd a koporsót.

Ajánlott:
Az originál Django annak idején voltmár nálunk, ma háromnegyed tízkor pedig a folytatása érkezik a Duna TV-re amiben Corbucci, se Franco Nero. A rendező Ferdinando Baldi a Viva Djangóval megcsinálta a lehetetlent amihez kellett Terence Hill is a magányos bosszúálló szerepében. Az ő proto-szekuritis Djangója értékes szállítmányokat kísérget, ilyen küldetésre kíséri el felesége is és persze hogy ilyenkor éri őket rablótámadás. Kis híján mindketten odavesznek, a túlélő férj hóhérként tevékenykedik (erre is utal az angol Django, Prepare a Coffin!), megmentve az ártatlanul elítélteket. Belőlük verbuválja magánhadseregét amivel megtorolná párja halálát de mint oly sokszor, itt sem a látszólagos elkövető a főbűnös TALÁNPOILER hanem hősünk politikai pályára lépett legjobb haverja (Horst TAPPER Frank) TALÁNSPOILER VÉGE. Már csak azért sem árt ha megnézzük mert 2017 egyik legnagyobb slágerét (Crazy) ennek a zenéjéből LOPTÁK EL okoskodták ki.

Talán érdemes:
Az HBO-n valóságalapú komolyság nyolckor arról, milyen Túlélni egy sorozatgyilkost. A kamasz Kara Robinson (Katie Douglas) szomorú története akkor kezdődött amikor egy ismeretlen fegyverrel kényszerítve hurcolta el és tartotta fogva. Megnyugtatásként közlöm hogy a The Girl Who Escaped a jobb Lifetime-opusok közül való mert NEM a fogságra és szenvedésre koncentrál amiket inkább érzékeltetnek mint mutatnak. Nem, a lényeg a túlélésen, szökésen majd az abductor lebuktatásán van akiről a hatóságok akkor még nem tudták amit mi már igen (lásd a címet). Hogy Kara igazi harcos azt IRL karrierje is mutatja: tanácsadóként dolgozik hogy minél több lánynak legyen esélye a ragadozókkal szemben. Ugyanitt 22:25-kor újabb eresztés Trump példátlanságaiból hogy egy órával utána (23:20) a Közel a szerelemhez 2023-as társa, Az almafa virága kövesse. A vágy titokzatos magyarországi tárgya újra távol-keleti (vietnami) de nem rendőr zúg bele hanem az a férfi akivel a lány Kádár-korban nálunk tanuló nagyanyja után nyomoznak. Túl hosszú és a múltidézős szál sem mindig fullos, de egynek elmegy. Eközben kilenctől a szomszédban (HBO3) újabb két rész a nem szarozó rappercsajok karrierjéből a Rap Sh!ttel, az ugyanabban az időben (21:00) adott Solsidannak meg semmi köze a Midsommarhoz, ez svéd sorozat egészestés kiadása a Paramount Networkön. Nem a lét, hanem Az élet napos oldala a tét: három középkorú férfi, nagyjából egyazon probléma (kihűlt vagy megszűnő viszonyok, gyerekvállalás és annak ellehetetlenülése), északian kimért módon tálalva.

Halál a guglira! rovat:
Megszűnhet a jövőben a Google keresés, mert jöhet egy sokkal jobb módszer helyette: „Az OpenAi egy olyan chatbotot fejlesztett, ami sokkal hatékonyabb, mint a Google keresője. Paul Buchheit, a Gmail alkotója szerint a Google üzleti modelljének napjai meg vannak számlálva.” – MUHAHA, azt remélem is:
Tudott egy gyorsabb útvonalat a Google Térkép, 48 óra múlva mentették ki az erdőből a családot – ...de ez csak egyedi eset, azóta kijavították a hibát...ja nem:
Google-humor: majdnem 100 autó akadt el egy sáros mezőn, mert a Google Maps tudott egy jó kerülőutat a dugóból: „Denverben történt az eset a reptérre vezető úton.”HA HA VERY FUNNY!
Könnyen lehet, hogy önt is folyamatosan lehallgatja a telefonja – így tehet ellene: „A Google jól ismert digitális asszisztense az androidos okostelefonokon is elérhető. Van viszont egy apró kis probléma: jellegéből adódóan ez az asszisztens akár olyan dolgokat is hallhat amelyeket mi nem szeretnénk. Szerencsére egyszerűen megtilthatjuk a hallgatózást.”MAGYARUL: 1984, és tényleg:
Történelemhamisítás élőben, ízelítő a jövőből: egy abszolút kamu fotót hozott ki első helyen a Google kereső a a Tienanmen téri vérengzésről: „Amellett, hogy egyre inkább terjednek a mesterséges intelligencián alapuló képgenerátorokkal készülő fotók, úgy tűnik, már kiemelt helyekre is bekerülhetnek az interneten. Ezt bizonyítja az is, hogy egy ikonikus történelmi pillanat találati oldalán is egy teljesen hamis fotó került kiemelt helyre a Google-ben. Történelemhamisítás a javából.” – De legalább a pornót békén hagyják...ja nem:
Eltünteti a meztelenkedést a Google-keresőMAJD ÁTVÁLTOK A BINGRE VAGY AZ ALTAVISTÁRA Miközben már lassan azt is leszabályozzák hogy mikor szellenthet a felhasználó:
Okosabban kéne élni, annyit mondhatok – az élet legintimebb kérdéseire is választ akar adni a Google: „A Google azon dolgozik, hogy mesterséges intelligenciája amolyan életvezetési tanácsadóként képes legyen a felhasználó személyes, érzékeny kérdéseire is választ adni.” – Csoda-e ha valaki ezek után az eutanáziát választja? Ideje volna leépíteni a guglit, és ezt nem csak én mondom:
Korlátozni kell a Google-t, amíg nem késő – mondja a Google mesterséges intelligenciája: „Igazán nem állítható, hogy a Google elfogultnak fejlesztette volna mesterséges intelligenciáját. Amikor ugyanis „gazdájáról” kérdezték a Bardot (azaz a Google MI-jét), néha meglepően kemény, már-már Google-ellenes válaszokat adott.” – Asszem erre mondják hogy minden pofon jó helyre megy,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés