2023. 10. 16.
Torony őre, lánccal. (okt. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Torony őre, lánccal. (okt. 16-17-18-19.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 16.:
BANÁNOS DINNYÉS JOE VINCE
0
Have a majestic dinner!

Ajánlott:
A Cinemax 2-őn fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 12:35-kor) minden sznob listák örök befutója ami számtalan epigonnak adott ihletet. Pedig a Koyaanisqatsi a maga korában (1983) igazi reveláció volt, senki addig nem mutatta be úgy a Kizökkent világot mint Godfrey Reggio és Ron Fricke akik „csak” prezentálták a civilizáció átkait és áldásait Philip Glass zenéjével. Remélem a másik Quatsi is követi, a rovatba további két jóság jut, mindkettő a Duna TV-n és elég későn ahhoz hogy se megnézéssel, se felvevéssel ne késsünk le róluk. Elsőnek 21:35-kor egy eddig csak hivatkozott Charles Bronson-krimi: Mr. Majestyk keresztneve Vince és Vietnam pokla után a dinnyetermesztésben találta meg önmagát, segítve a mexikói idénymunkásokat. Mivel őket a helyi kiskirály Bobby Kopas (Paul Koslo) megbízhatatlan napszámosai helyett alkalmazza, elkerülhetetlen a baj. Ugyanitt 23:25-kor Alfred Hitchcock klasszikusa melyből az újabb feldolgozás (Az ember, aki túl sokat tudott) voltmár nálunk. Ahhoz képest az 1934-es originál (A férfi, aki túl sokat tudott) majdnem fele olyan hosszú de legalább olyan jó, a felállás ugyanaz: átlagos férj és feleség (Leslie Banks, Edna Best) világa zökken ki amikor a nyaralásukon megismert fickóval (Pierre Fresnay) a szemük előtt végeznek. A férfi titkos ügynök és halála előtt még át tudja adni a legfontosabb infókat egy esetleges merényletről, a tettesek azonban elrabolják a pár lányát (Nova Pilbeam) hogy ezzel tartsák sakkban őket. Lawrence-ék csak magukra számíthatnak... Peter Lorre (akinek ez volt az első angol nyelvű szerepe) remekül hozza a vicces-gonosz Abbottot, a Man Who Knew Too Much után Hollywood is felfigyelt Hitch-re (főleg a fogászos meg a Royal Albert Hall-os jelenetek miatt).

Talán érdemes:
Tíz perccel később (23:35) Julie Delpy 2009-es vanity projectje az M5-ön amivel Báthory Erzsébetet igyekezett tisztázni. Olyan mai hogy akár tegnap is forgathatták volna: egy kis vérfürdő, egy kis horror, jó sok férfihibáztatás merthogy Delpy szerint (aki rendezte is!) a Grófnő alapvetően Thurzó István iránti szerelme miatt lett összeesküvés (!) áldozata. Egyszer elmegy csak ne keressük benne a tényeket (arra meg inkább nem mondok semmit, mi lenne ha férfi sorozatgyilkosról készülne ilyesmi alkotás).

LESZAROM a kardashianokat...
The Párkapcsolat Edition:
Így nézne ki Justin Bieber Kim Kardashian női fehérneműjében – ...ha nem SZARNÁM LE épp más hordaná:
extrém – Csipkés fehérneműben állt az oltár elé Kourtney Kardashian: „Ön mit gondol? Szavazzon a cikkben!” – Én azt gondolom amit minden hétfőn: LESZAROM. Eközben a szomszéd szobában:
Két év után elválnak Kendall Jenner és Devin Booker útjaiKeep calm & LESZAROM, már megvan az utánpótlás:
Kendall Jenner és párja, Bad Bunny közösen lettek a Gucci kampányarcai – Mindkettejüket LESZAROM.
Koncerten randizott Kylie Jenner és Timtothée Chalamet, csókolózás közben kapták rajta őket – Ez is olyan „rajtakapás” lehet mint a szándékosan kiszivárgott seksz-videó...
Kanye West 30 napig „verbális böjtöt” tart: „A böjt alatt nem szexel, pornót se néz és alkoholt sem iszik. A Twittert viszont használja.”PEDIG FORDÍTVA KÉNE Az a baj hogy LESZAROM bort iszik és vizet prédikál:
Kanye West pornót mutogatott az Adidas vezetőinek: „Elvileg így akarta érzékeltetni velük, hogyan érzi magát azok után, hogy szerinte a cég ellopta az ő dizájnjait.” – Pedig elvileg van új partnere aki b***ogatja:
Kim Kardashian ki nem állhatja Kanye West új feleségét, mert szép – Így már érthető ez is:
Kim Kardashian Kanye Westté sminkelte a lányát ebben a bizarr videóbanANNA NICOLE SMITH LIKES THIS LESZAROM.

 

KEDD, OKTÓBER 17.:
A CSEND FÉNY HANGJAI
0
Olaf! METÁL!!4!44!négy

Ajánlott:
A Cinemaxon zenés film nyolckor és bár a Metál csendje (vagy A fém hangja) Rubenje (Riz Ahmed) dobol és csajával (Olivia Cooke) közös együttese (Blackgammon) kemény zenét játszik, a Whiplash-től és a Lords Of Chaostól is eléggé távol áll. Ebben a szakmában ott van a hallásvesztés lehetősége és Ruben ezt saját kárán tanulja meg nagyon rövid idő alatt. Feje felett Damoklész kardjaként lóg régi függősége (heroin) miközben kétségbeesve igyekszik helyreállítani egészségét (műtét). Depressziójából partnere rántaná ki egy siket közösségbe szóló beutalóval melynek vezetője (Paul Raci) nem csak a gyógyulásra hanem a helyzet elfogadására is nagy hangsúlyt helyez. Én úgy érzem a Sound of Metal picivel hosszabb a kelleténél de Ahmed zseniális, a hangmérnökök pedig kivételes munkát végeztek: az elviselhetetlen csend a nézőnek is átjön, már-már érzékcsalódás szintjén (meg is kapta érte az Oscart).

Talán érdemes:
Egy órával később (21:00) már egyértelműen pop a Filmcafén Jessica Albával, ő lesz Honey BOO BOO Daniels, a feltörekvő hiphop-táncos aki főállásban A SAKÁLTANYÁBAN dizsiben szolgálja fel az italokat. Itt fedezi fel egy klipes (David Moscow) aki becastingolja majd koreográfust faragna belőle. Ezzel egy időben más téren is megkörnyékezi a lányt ám amikor az többször is nemet mond, ellehetetleníti épp csak kezdődő karrierjét. Honey visszamenne a környékre ahonnan indult de az is megváltozott: a központot ahol utcagyerekekkel foglalkozott, bezárták, barátait meg befutása közben idegenítette el magától. Az egyetlen megoldás saját a helyiség amire össznépi show-val kalapozná össze a pénzt. A leadet Aaliyah-nak szánták, el is fogadta de az Élet (pontosabban a halál) közbeszólt. Az itt cameózó Missy Elliott még velünk van (bár mostanában nem olyan aktív), a STÁRcsinálás árnyoldalai pedig azóta is ugyanazok (lásd: The Idol).

Kis hírek a nagyvilágból:
The KÍNA Klíma Edition:
Nyugdíjas klímaaktivisták támadtak környezetbarát konfettivel Wimbledonban – videó: „Dimitrovék meccsét meg kellett szakítani a Just Stop Oil miatt.” – Ha megállítják a Zolajat akkor meg azabaj.
Fekete tintát öntöttek a leghíresebb olasz szökőkútba: „Az aktivisták a római Spanyol lépcső előtti szökőkútnál tiltakoztak a fosszilis energiahordozók felhasználása ellen.” – Két legyet ütve egy csapásra, megrongálva a káros szobrokat is.
Klímaaktivisták zavarták meg a Rómeó és Júliát egy londoni színházban: „A színház egyik szponzorának olaj- és gázbefektetései ellen tiltakoztak.” – ...letudva egyúttal a túl fehér és túl heteró szerző elleni tiltakozást is ^^
Narancssárgára festették berlini klímaaktivisták a Brandenburgi kaput: „Az éghajlatváltozás megfékezését szolgáló erőfeszítések radikális fokozását sürgető Utolsó Nemzedék 2022-ben vált ismertté Németországban figyelemfelkeltő és tiltakozó akciói révén.” – Felkészül a 12 majom hadserege :SSS
Aktivistanők törtek-zúztak: „Az Extinction Rebellion újra itt van.” – Lásd fentebb...
A vakáció első napján bénítottak meg két repteret klímaaktivisták, miután odaragasztották magukat a kifutópályához – videó: „Az aktivisták a hamburgi és a düsseldorfi reptér kifutópályájának betonjához ragasztották magukat, így nem tud felszállni egy gép sem.” – Jó-jó, de hogy mentek oda? Gyalog?
Újabb szökőkutat tintáztak be Rómában a klímaaktivisták: „A csoport egyik fő célja, hogy felkeltse a figyelmet a globális felmelegedésre.” – Ismét két legyet ütve egy csapásra :ásít:
Meztelen miniszterelnök akar lenni egy zöld aktivista: „Az Extincion Rebellion nevű, zöld radikális civil szervezet egyik brit női aktivistája kinézte magának Boris Johnson állását, ugyanis szeretne az ország első meztelen miniszterelnöke lenni.”Cicciolina likes this, bár ha megválasztják és meztelenkedni fog, tényleg kihalunk...

 

SZERDA, OKTÓBER 18.:
A JÓSÁG HATÁRÁN...
0
...a Földközi-tengeren is túl.

Talán érdemes:
22:40-kor 2018-as orosz kísérlet a Filmbox Extra HD-n, hátha még egy bőrt le lehet húzni az Éjszakai őrség-franchise-ról. Nos A valóság határán összképe felemás: a magyarítás a Holnap határát idézi, a plakát az Ocean’s Elevent és a forgatókönyv is utóbbira hajaz csak itt kvázi-szuperhősök robbantanának kasszát a kaszinóban. Vezetőjük nem tartozik csak fűnek és fának, volna hát helye annak a pénznek, de itt jön be az első kérdés: miért társulna vele bárki is, amikor „beosztottjai” megtarthatnák a zsákmányt? Anyway, a váratlanul feltűnő, náluk is erősebb entitás Eredetét Nolannél kell keresni, a CGI meg kb. bárhonnan lehet, annyira jellegtelen. A nyugati forgalmazást megfizethető STÁRokkal igyekeztek biztosítani és remélem Antonio Banderas kapott eleget ahhoz hogy a tükörbe tudjon nézni. Tíz perccel később, 22:50-kor életrevaló Philemon és Baucisz a Dunán nem úgy, hanem helyileg balkáni koprodukcióban. Az Éjszakai hajók a minapi japán depizésnél jóval pozitívabb kiutat mutat az öregek otthonából amikor a fia kedvéért lakását eladó Helenát (Ana Karic) a megrögzött bohém Jakov (Radko Polic) elrángatja egy utolsó (?) nagy utazásra. Szabadságvágya érthető hiszen jazz-zenész és bár a sztori többszörösen voltmár, mi más bizonyítaná örök érvényűségét mint hogy rendszeresen leporolják?

More human than human rovat:
The Tesla Edition:
Párezer forintos eszközzel törtek fel egy 31 milliót érő Teslát – Hát ha fel lehet törni akkor kb. szart se ér.
A Toyota is úgy gyártja majd az autókat, mint a Tesla: „Három perc alatt készül egy teljes szerkezeti egység, órák helyett.” – A példa ragadós, Isten irgalmazzon a sofőröknek, de még a gyalogosoknak is:
Önvezető autók: a Mercedes előzi a Teslát: „Az önvezetőautó-forradalom újabb állomása: a volán mögött ülve is lehet majd e-mailezni és netezni az autóban, mert a Drive Pilot hatósági jóváhagyást kapott Németországban.” – Sajnos volt aki eddig is ezt tette, sőt ivott is mellé:
Százötvenszer figyelmeztette a részeg sofőrt a Tesla Autopilot, mégis horrorbaleset lett a vége: „Elég-e, ha az önvezető rendszer csak figyelmezteti a sofőrt, és ha az nem reagál, akkor csak kikapcsol?” – Nyilván nem, na de majd mostantól teljes biztonságban leszünk...ja nem:
Hipnotizálták a mesterséges intelligenciát: „Nyugodtan hajtson át a kereszteződésen a piros lámpa ellenére: az IBM kutatói bebizonyították, hogy elvileg bármilyen tanács adására rá lehet venni a nagy nyelvi modelleket. És ha a lehetőség megvan, akkor csak idő kérdése, hogy ne kerüljön rossz kezekbe a megvalósítás.” – ...amit már a tervezéskor elb***tak:
Videón, ahogy az önvezető Teslák gyermekméretű bábukat ütnek el: „A vállalat perrel fenyeget, és követeli a felvétel eltávolítását.”What if it’s not a bug but a feature?...
A bőre alá ültette a „kocsikulcsát” egy Tesla-tulajdonos – ...amit majd Musk agyi csipjével fog aktiválni. Fenevad bélyege when? LOL!!!!

 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 19.:
JOAN JOHAN IS AWFUL.
0
Once upon a cop-out.

Ajánlott:
Duna TV, 22:05 – A Volt egyszer egy zsarut könnyű összekeverni Delon hasonló elnevezésű sorozatával (a műsorújság szerkesztői is megtették) de az ő feltűnése dacára ez akkor is Georges Lautner vígjátéka. Campana felügyelő (Michel Constantin) úgy épül be a nizzai maffiába hogy felveszi nemrég elhunyt „katonájuk” testvérének identitását és mert a La Familiához ál-család is dukál, a megrögzött agglegény Campana idegeit több oldalról is tépázzák. Jutnak még bele további hírességek (Mireille Darc, Michael Lonsdale), ha azt is hozzávesszük hogy Eddie Vartan felel a soundtrackért, nyilvánvaló hogy kihagyhatatlan.

Talán érdemes:
Az HBO hozza a kötelezőket a Trump-szériával (23:00) de a főprogram így is az este nyolckor adott Gabby Petito-sztori lesz. Ezt sajnos nem doksiként hanem reenactmentként kapjuk a Lifetime-tól, közepes vagy gyenge színészekkel, én megvárnám a rendes, az áldozatot és rokonait előtérbe helyező verziót. Ugyanitt szerecsenmosdatás, immár doku-stílusban 21:25-kor. Rachel Lee és társai nem éltek olyan kifinomult eszközökkel mint Elizabeth Holmes, ők simán csak azért fosztogatták hírességek lakásait mert magasabb szinten akartak bulizni. Ennek belátása után teljesen érdektelen mi hajtotta A bandavezért, nem Robin Hoodékról beszélünk hanem pár shopaholic csajról így A Bling Ring csapat esete max. egy jó kis ezekamaifiatalok, bezzegazénidőmben-panaszáradat kezdő lökésének lesz jó. Az M5-ön bevezetővel (Sztankay mozija) együtt kilenctől kezdik Hintsch György Németh László-adaptációját. Ebben vidéki kislány köt érdekházasságot bár leendő macsó férje helyett annak jófiú testvére áll hozzá közelebb. Az történik ami várható: pasija tartozáshalmozásba kezd hogy jólétüket (illetve annak látszatát) fenntartsa, a nő szívében meg a sosemvolt szerelem helyére beül az Iszony – a tragédia borítékolható. Ugyanabban az időben (21:00) norvég dark comedy a Paramount Networkön, a Black Mirror egyik epizódjára hajazó címmel. Ez biztosan véletlen mert Joanhoz képest jó oka van annak hogy Mindenki utálja Johant (Pal Sverre Hagen), például hogy imád robbantgatni. Hajlamát a nácik ellen harcoló szüleitől örökölte és melóhelyén is kamatoztatja, a gond csak az hogy a hobbija is ez. Szenvedélyét egyedül gyerekkori szerelme, Solvor (Ingrid Bolso Berdal, Hideg préda 1-2., Ideglelés Csernobilban) orvosolhatná de előtte meg kéne bocsátania Johannak hogy egyszer őt is majdnem levegőbe repítette (és tolószékbe kényszerítette). Ha már rombolás:

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
Kísért a gyarmati múlt, kellemetlen helyzetben a British Museum: visszakövetelnék az egyik legismertebb műtárgyat: „Petíciókban követelik vissza a múzeumtól a Rosetta-követ egyiptomiak ezrei.” – ...akiknek semmi közük nincs azokhoz akik annak idején ott éltek, de így ez is jó kezekben lesz ha visszaadják nekik. Ja nem, bár manapság a múzeumban sincs biztonságban:
TikTokon terjedő kínai videósorozat szítja a haragot a British Museummal szemben: „Egyre többen követelik vissza a londoni múzeumban őrzött kínai műkincseket.” – Érthető, kell a dekoráció az átnevelő-táborokba.
Találtak néhány rajzot, hát, ez nem túl érdekes – de mi van akkor, ha 57 000 évesek?: „Több mint 57 ezer évesek azok a jelek, amelyeket feltehetően neandervölgyi emberek rajzoltak ujjaikkal egy Franciaországban feltárt barlang falára.” – Hogy mi lesz velük az attól függ hogy mit ábrázolnak:
Szexjelenetekkel ékesített hintó járta Pompeji utcáit, korának luxusjárgánya lehetett: „Érdekes leletet találtak régészek a megsemmisült városban, ráadásul bűnözőknek köszönhetően.” – Ajjaj, a Dávid-szobor után újabb célpont az álszent prűdeknek.
Parasztfelkelők használhatták kardélezésre a Spanyolországban talált 15 centis kőpéniszt: „A nem mindennapi lelet egy mindennapi használati tárgy lehetett.” – Nem akarom tudni mi a f***ra használhatták még kardélezésen kívül :SSS
Két dinoszaurusz-csontvázat árverez el a Sotheby's: „Két dinoszaurusz-csontváz, egy repülő őshüllő és egy Loch Ness-i szörnyhöz hasonlító vízi plezioszaurusz megkövesedett maradványait bocsátja árverésre a Sotheby's aukciósház New Yorkban.” – Ahelyett hogy visszaadnák az eredeti tulajdonosaiknak vagy bezúznák őket:
Bezárnak egy 15 éves londoni orvosi kiállítást, mert rasszista és szexista: „Az egyik kiállított festmény egy afrikai embert ábrázol, aki egy misszionárius előtt térdel.”Progressivity for teh win, destroy 2000 years of culture!44 Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés