2023. 10. 23.
Déli Szakkör (okt. 23-24-25-26.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Déli Szakkör (okt. 23-24-25-26.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 23.:
EGY ÜGYFÉLNEK...
0
...mennyi a fele?

Ünnepi rovat:
A mai nap természetesen a megemlékezésé, az ismétlések kiválogatása után csak egy 1997-es Bereményi-darab (Szabadság tér 56) marad nekünk. Ezt nyolckor adja az M5 és az amerikai nagykövetségen dolgozók forradalom közbeni, hazájukkal folytatott üzenetváltásaiból készült. A száraz szöveganyagot a rendező Nagy Andrással közösen gyúrta át szélesebb tömegek által fogyaszthatóvá és Másik János szerezte hozzá a zenét.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn 20:30-kor (vagy holnap ugyanitt 11:10-kor) harmincéves John Grisham-adaptáció Joel Schumachertől aki nem is nyúlt mellé Az ügyféllel. Öngyilkos lesz a maffia ügyvédje, de előtte az arra járó kis szemtanúval (Brad Renfro) közli a főnökei által kinyírt szenátor végső nyughelyét. A srác vallomására a szövetségiek és a maffia egyaránt kíváncsiak, igaz más okból de az eszközeik nem sokban különböznek. Előbbiek Roy Foltriggel (Tommy Lee Jones) csikarnák ki az infót, utóbbiak viszont családja életével tartják sakkban a gyereket aki egyedül a talpraesett ügyvédnőben (Susan Sarandon) bízhat. Anthony LaPaglia jól hozza a gonoszt és Renfro is nagy jövő előtt állt de a függősége (heroin) végül erősebb volt :((( Anno dacumál Elisabeth Moss sem volt az a világSTÁR szolgálólány ahogy azt kilenckor be is bizonyítják nekünk a Filmbox Plus-on egy 2001-es misztikussággal. Ebben elanyátlanodott fiatal lányt alakít, özvegy apja (Greg Evigan) újrakezdene, elsőként elköltöznek de új lakhelyükön sem hagyja nyugodni őket A ház szelleme. Kelly arra tippel hogy a kísértet valami lezáratlan ügy miatt „lakik” velük amit neki is lát kideríteni egy barátjával (Austin O'Brien). A Spiritből tartósan annyi fog megmaradni hogy Moss-nak a hajaismilyen, de hát mindenki kezdte valahol.

Hétfő? #LESZAROM™.
The Oldschool Edition:
Kihirdette a 2023-as év színét a Pantone: „Szokatlan árnyalat szokatlan időkben.” – ...ami továbbra is barna:
A jövőbe nem látunk, de tizenegy dolgot már biztosan tudunk 2023-ról: „Osztottunk, szoroztunk.” – ...én pedig LESZAROM:
Itt a kalkulátor: szembesülhet személyes inflációjával, ha van hozzá bátorsága – Kösz nem, LESZAROM elég volt az ökológiai lábnyomomat kiszámolni:
Mikor tűnhet el az ember a Földről?: „Atomháború vagy a globális felmelegedés végez velünk?”LESZAROM, nem mindegy? Az eredmény ugyanaz...
Marslakó szállt le Chicagóban, és futócipőt viselt: „Emberfeletti, amit az új rekorder művel, de meddig bírja a heti 300 kilométereket?” – Addig amíg NEM HAGYJA KI AZ ŰRPIKNIKEKET LE nem SZAROM.
Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy van, ami kiakaszthatja Dennis RodmantLESZAROM hogy mi lehet az. Ha már alvás:
3+1 könnyű gyakorlat, ami segít jobban aludni – Le kell szarni... De nem az ágyat!!!
egészség – Íme 5 tuti tipp stressz ellen – Lásd fentebb.

 

KEDD, OKTÓBER 24.:
HÓBAN AZ IGAZSÁG...
0
...egy a házi kedvenc.

Talán érdemes:
Nyolckor újabb átlagosan elnevezett, 2017-es brazil dráma a Cinemaxon melyben ifjú titán (Selton Mello) kap ösztöndíjat hazája kormányától a következő projektjére. Ennek keretén belül látogat el az Antarktiszra ahol az ottani kutatókkal együtt élve gyűjti az ihletet fényképeket-muzsikát ötvöző installációjához. Adja magát a Soundtrack „megfejtése” a valóság háttérzenéjével amire a környezet is rányomja a bélyegét, az összkép nyilván nem olyan nagy ívű mint a Quatsi-k de nem is akar az lenni. Más. Míg Elisabeth Moss felfelé bukott addig Mena Suvari fordított utat járt be az Amerikai szépségtől a Más élete áránig. Ebben nem ő cheerleaderkedik hanem a lánya (Tommi Rose) akiből az edzőként tevékenykedő mama csinál csapatkapitányt. A nepotizmus nem szép dolog de az sem hogy valakik kompromittáló felvételeket tesznek közzé Beth-ről, már ha egyáltalán ő van a videókon. A Deadly Cheer Mom (vagy Cheerleader Conspiracy) aktuális problémákat (karaktergyilkosság, deepfake, cyberbullying) fejteget Lifetime-stílusban SPOILER meglepően negatív lezárással SPOILER VÉGE, akit érdekel 00:15-kor megtalálja a Film4-en.

XYZ-generáció rovat:
Könyves – Egy rossz trip a kilencvenes évek legmélyére: „20 éve jelent meg a X Generáció Ulyssesse, az Infinite Jest.” – Azóta már ez is so last YEAR decade:
Végre egy film a valódi Z generációrólÉv filmje, kihagyom, pláne hogy ezen is túlléptek már:
„Csóró hipszteresen képzeltem el őket, aztán amikor találkoztam velük, kiderült, hogy mindenféle emberek”: „Kik azok a fifék? Felnőni nem akaró művészlelkek? Hivatáshalmozó útkeresők?” – Nem tudom, én csak a FIFÁt ismerem :DDDD
reaktor – Miért nem járnak templomba fiatalok?: „A Z generációt elijesztették a vallástól, azonban érdemes visszatérnie a templomokba.” – ...vagy nem, mert:
k – Mit vár az Y generáció Istentől?: „Sok huszonéves arra az egyházra nem kíváncsi, melyet ő korábban megismert belőle.”Thank you, Captain Obvious.
A Z generációnak fontosabb egy házi kedvenc, mint a párjuk boldogsága: „Előbb költenek az állatokra, mint egy utazásra.” – Most akkor jó vagy rossz hogy nem turistáskodnak? El kéne dönteni...
Az X generáció elnevezése óriási félreértésen alapul – ...mert már nem is úgy hívják őket:
10 dolog, amit kivégezhet az Y-generáció: „Veszélyben a sör, a gabonapehely és még a szappan is.” – A sört nem hagyom, a gabonapehely nem érint, a szappan és a mosakodás meg úgyis kiment a divatból.

 

SZERDA, OKTÓBER 25.:
HOMÁLYOS NAPFÉNYES ZÓNA
0
Switch it on, sister!

Talán érdemes:
...bár a Cinemax 2 a mostani közel-keleti háború fényében kicsit rosszat húz fél kilenckor a Napfény leadásával. Ez NEM Danny Boyle azonos elnevezésű sci-fi-je, itt három bevándorló hátterű, hidzsábban éneklő lány videója megy nagyot a neten. Mindegyikük másként reagál a STÁRrá válásra, főleg az otthonról hozott neveltetést illetően: van aki szabadabban kezelné a vallásosságát, más meg pont ennek hatására fedezi fel újra (csak aztán nehogy radikalizálódjon). 21:50-kor rövidke Hallmark-thriller a Film4-en immár természetfeletti behatás nélkül, ebben egyszeri házaspárhoz tér vissza hat évvel ezelőtt elrabolt gyerekük. Ez nem olyan nagy idő hogy valaki teljesen megváltozzon de hőseinknek végül ki kell mondaniuk hogy ez Nem a mi lányunk, hanem valakire elcserélték (Sinister Switch). Újabb váltás: bármilyen hihetetlen, az originál Aki bújt, aki nem eddig kimaradt a szórásból (a 2. rész és a 2022-es „újjászületés” nem), kereken tizenegykor bepótolhatjuk a Filmcafén. Victor Salva kulthorrorja úgy kezdődik mint Spielberg Párbaja: lepukkant teherautó terrorizál sulijukból hazafele kocsikázó testvérpárt (Gina Philips, Justin Long). A dolgok akkor vesznek Texasi láncfűrészes-fordulatot mikor a járművet kiszúrják egy omladozó templom mellett és a hamar megöregedést (=kíváncsiság) választják a továbbhajtás helyett. Az épület emberi testekkel kidekorált pincéje az alieneknek is becsületére válna de az igazi meglepetés a tettes kiléte SPOILER aki nem egyszerű serial killer hanem mások testrészeivel önmagát megújító szörny SPOILER VÉGE. Salva a Jeepers Creepers-ben ügyesen ötvözi a Twilight Zone-t a filléres képregények és creature feaure-ök hangulatával, értékelendő hogy számítógépes grafikában is a minimumra szorítkozik. Ha már autók:

Sportrovat:
The Forma 1 Edition:
"Itt valaki meg fog halni" – nagyon meleg van a US Openen, egy játékos kiakadt: „Danyiil Medvegyev nem arról híres, hogy magában tartja amit gondol, New Yorkban pedig napok óta 30 fok feletti hőmérsékletet mérnek.” – Nyergeljen át autóversenyzésre:
Volt, aki belehányt a sisakjába, más közel járt az ájuláshoz – Katar próbára tette az F1-es pilótákat: „A legfittebb versenyzők is kikészültek a hétvégi nagydíjon.” – Minek mentek oda level over 9000.
Bekeményítettek: csak engedéllyel nyilatkozhatnak politikai és vallási témákban a F1-es versenyzők: „A Nemzetközi Automobil Szövetség szerint az ilyen megnyilvánulások sértik a szervezet semlegességét.” – Lásd fentebb...
Kitiltották a nézők autóit a Forma-1 Holland Nagydíjának városából: „Ha autómentes nem is lesz a Forma-1, egy lépéssel közelebb került a klímatudatossághoz.” – Újabb előrelépés a seksz-, és drogmentes Amszterdam után, már csak a pilótákat kéne kitiltani:
Ráfaraghat Max Verstappen, akit egy hiperautóban videóztak, miközben gyorshajtott: „Egy brutális Aston Martin Valkyrie-t vezetett, de lehet, nem kellett volna büszkélkedni is vele.”Lewis Hamilton likes this!
Mostantól F1-technikás közúti hiperautója is van Valtteri Bottasnak: „Megérte várni” – írta a finn versenyző az új szerzeményről.” – Vagy nem, mert:
Porrá égett az egyik egymilliárd forintos Mercedes-AMG One közúti Forma-1-es autó ...and nothing of value was lost that day.„A modell kifejlesztésében a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is aktívan részt vett.” – ...de a tervezés oroszlánrészét így is Elon Musk végezhette.
Öt éven belül valószínűleg nem lesz női pilóta a Forma–1-ben – Tényleg? Még Katarban vagy Szaúd-Arábiában sem? Hű de meglepődtem :DDD

 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 26.:
THE CLASS OF 57 1793
0
You're tearing me apart, LISA Charlotte!

Ajánlott:
Háromnegyed tízkor ritkán adott Belmondo-kosztümösség a Duna TV-n Jean-Paul Rappeneau-tól, Claude Renoir operatőrködésével és Michel Legrand zenéjével. Bébelre mintha rászabták volna a szoknyavadász fickó szerepét aki felesége (Marlene Jobert) szeretője megölése miatt menekül az (1793-ban még szó szerinti) Újvilágba (Amerika, ofkorsz). Újraházasodna egy gazdag nővel (Laura Antonelli) ám ehhez előbb fel bontania régi frigyét, és ekkor jönnek Egy válás meglepetései: nem elég a forradalom utáni kavarodás, asszonyára szemet vetett egy jómódú nemes.

Talán érdemes:
Közben az HBO már az ünnepekre hangol nyolckor azzal a másfél órás krimivel melyben Karácsonyi gyémántrablás ártatlan (?) gyanúsítottját ponyvaíró segít tisztázni. Az ION eme dobását odatehetjük a Hallmark stabil(an átlagos) színvonalat hozó alkotásai mellé, a legismertebb arc William Baldwin lesz. Ugyanitt maradva megkésett tribute fél tízkor egy mára jóformán elfeledett híresség előtt. Donyale Luna voltmár emlegetve nálunk hol Fellini, hol meg Josephine Baker kapcsán. Előbbihez a Satyricon, utóbbihoz a fekete szépségideál fogalma köti és a revütáncos-énekesnő Baker mellett Luna volt A szupermodell aki a hatvanas években történelmet írt címlapjaival (Harper’s Bazaar, Vogue). Nailah Jefferson jó munkát végzett de hiányérzet így is marad: míg Luna multiracial származása nincs rendesen kibontva addig az igen súlyos drogfüggőségét csak érintik pedig vele is a heroin végzett alig 33 évesen. Továbbra is az HBO-n vadiúj sorozat (Navahó rendőrség: 57-es osztály) kezdőrésze 23:00-kor az indián közösség rendfenntartóiról. Modellekre visszatérve:

Divatrovat:
neszeszer – wow! – A plus size modell felrobbantotta a netet!: „Lepipálta a világ legjobban fizetett modelljeit is.”Wait, a challenger appears:
EXTRÉM – Hiába gúnyolták, Olivia fogyás helyett plus size modell lett, és kiteszi, amije van: „Olivia Jaide havonta több mint 4 ezer dollárt (1,2 millió forintot) költ ételre, és azért akar tovább hízni, hogy rajongói kedvére tegyen.” – Én ezt már nem értem, nem vagyok hozzá ideológiailag elég képzett.
Ericka Hart látni engedte masztektómia utáni hegeit és melleit: „A szexuális felvilágosító és aktivista a New Yorki-i divathéten a sebhelyei megmutatásával hívta fel a figyelmet arra, hogy a mellrák nem szégyen.” – De nem is privilégium ami milliókat fizet a kifutón :SSS
Julia Fox felszarvazva, óvszerekkel díszített táskával csavarta el mindenki fejétMAGYARUL: sátánista érzékenyítés.
Julia Fox elfelejtett nadrágot húzni – Sátánizmus, vetkőzés, hajléktalan-imázs, bármit a hírnévért:
Julia Fox úgy nézett ki egy New York-i divateseményen, mint akit alufóliába csomagoltak – Lehet hogy ez lesz a next level:
1790 dollárért dobtak piacra egy szemetes zsáknak kinéző táskát: „A divatcég szerint is ez a világ legdrágább szemetes zsákja.” – Á, azóta már van ennél is minimálabb:
galéria – Ragasztószalaggal fedték az intim testtájakat egy divatbemutatón: „A Black Tape Project lényege, hogy különböző szigszalagokkal díszítik a modelleket.” – ...és ez nem sekszizmus, nem is tárgyiasítás ^^
Kukászacskóban vonult végig egy hívatlan modell a New York-i divathét kifutóján – Ez most klímaaktivizmus vagy divatbemutató? LOL!!44!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés