2023. 10. 28.
Sim's Aladdin (okt. 28-29.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Sim's Aladdin (okt. 28-29.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 28.:
PRINCE KING OF PERSIA PARIS
0
Válaszd aZ ÉLETET színpadot!

Talán érdemes:
Az HBO-n a demenciával foglalkoznak nyolckor, itt látszólag a romló állapotú apjáról (Javier Bardem) gondoskodó lánya, Molly (Elle Fanning) a főszereplő ám a hangsúly így is papa vízióin van. Óhatatlan hogy az idősebbek a mi lett volna, ha örök kérdésén agyaljanak és Leo fejében is pörögnek a kihagyott ziccerek. Nem véletlen hogy két párhuzamos életet él a valódi jelen mellett: az egyikben régi szerelmével (Salma Hayek) készülnek a mexikói mindenszenteki karneválra-temetőlátogatásra, a másikban pedig magányos íróként kelti fel az érdeklődését egy fiatal lány (Milena Tscharntke). Sally Potter (Orlando) ugyanezen betegséggel küzdő testvére, Nic ápolása alatt szerzett élményeiből építkezett ergo fontos volt neki a The Roads Not Taken (még a zeneszerzést is magára vállalta). 21:05-kor ’94-es dráma az M5-ön melynek szomorú aktualitását az énekesnőként is ismert Varga Veronika idei, tragikusan korai halála adja. Ő játssza a  megszállott rajongó Lisa Lanskát aki bekönyörgi magát a Párizs királyaként tisztelt Victor Dervalhoz (Philippe Noiret). Előbb személyes titkár majd színész-tanítvány, végül pedig szerető lesz, Derval fiának (Manuel Blanc) legnagyobb bánatára. A költő Paul apja árnyékában él, féltékenysége akkor vált irányt amikor ő is belezúg Lisába. A képet rizsporos irodalmi intrikák teszik teljessé, főleg az író Romain Coste (Jacques Roman) részéről aki gyűlöli a színműveibe belenyúló idősebb Dervalt. A Le roi de Paris Noiret biográfusának tisztelgése a legenda előtt és ahogy Potter, Dominique Maillet is sokat akart (írta és rendezte is) de soha rosszabb vanity projecteket. Frankhonban maradva a Dunán 2018-as francia bőrlenyúzás 21:35-kor az örökzöld meséről, sztoriban picit a csütörtöki Belmondo-komédiára hajazva. Aladdin legeslegújabb kalandjait repülésiszonyban szenvedő férfi (Kev Adams) meséli a mellette ülő kölyöknek hogy addig se kelljen az utazásra gondolnia. Ezt kizárólag exe (Vanessa Guide) kedvéért vállalta be akit visszahódítana leendő vőlegényétől (Jamel Debbouze). Nem kell rutinos mozilátogatónak lenni hozzá hogy megtippeljük a valóság és a fantázia várható keveredését ahol Sam megfelelője a főhős lesz, volt csaja LEILA Shallia hercegnő, a gonosz sah pedig az új kérő. Az Alad'2 szójátékából nem egyértelmű hogy volt-e első része vagy nem, a megvalósítás gyengécske de legalább Gérard Depardieu és Ramzy Bedia is feltűnik benne.

A seksz, a munka rovat:
NEM SEMMI – Ezek a sztárok erotikus munkával indították be a karrierjüket – ...ezek az átlagemberek pedig a karriert cserélték seksz-munkára:
Vagyonokat keres a nővér, aki szinte teljesen pőrén takarít – Jó-jó, de ő még dolgozik, más meg már csak vetkőzik:
Felrobbantotta az internetet képeivel az időjósból lett modell – ...és ha pucéran mondaná be a rossz időt, nagyobbat szólna mint Kelly Bundy :DDD
Édesanyja nyomdokaiba lépett a floridai sztriptíztáncosnő: „Gyermekkori álmát váltotta valóra.” – Hogy is van az Tori Amos-dal? „Starfucker, just like my daddy (...), selling his baby (...) it runs in the family”.
Pokolra kívánták a lelkészt, aki rúdtáncshow-t engedett be egy strasbourgi templomba: „Ennek ellenére nem veszik le a műsorról a botrányt okozó előadást.” – ...hanem turnéra indulnak vele a többi vallás kegyhelyeire, előbb persze jogvédenek:
Szakszervezetet alakítanak egy amerikai sztriptízbár táncosai: „A Los Angeles-i klub táncosai egészségbiztosítást, magasabb fizetést és jobb, illetve biztonságosabb munkakörülményeket követelnek.”ÉDES FASZOM, örök élet meg ingyen sör nem kéne?!
A munkaidőcsökkentés ellen tiltakoznak Amszterdamban az örömlányok: „A tegnap életbe lépett szabályok szerint Amszterdamban az eddigi reggel 6 óra helyett éjszaka 3-kor be kell zárniuk a szexuális szolgáltatást nyújtó üzleteknek.” – Megjönnek az örömlányok, tombol bennük a munkakedv:
Szexmunkások tüntettek Amszterdamban, hogy ne költöztessék őket a város szélére: „Tiltakoznak a szexmunkások Amszterdamban, mert ki akarják őket költöztetni a belvárosból.” – Akkor ennyit a seksz-, és drogmentes turistaparadicsomról ^^
37-szer fürdött a szexmunkásként dolgozó nő 2022-ben: „Az amerikai nő állítása szerint nem büdös.” – A kliensei meg nem tudnak nyilatkozni de csak úgy döglenek utána.
ÖNNEK VOLT MÁR AKTUSA MUNKA KÖZBEN? A BRITEK KÖZEL FELÉNEK IGEN – Ha a melóhelyi b***ogatás annak számít akkor igen de NEM élveztem :SSS

 

VASÁRNAP, OKTÓBER 29.:
ARE WE STILL...
0
...playing with knives?

Talán érdemes:
20:00-kor ismétlésgyanússág a Filmcafén. Az X-akták tévés sikerszériája után A film is zöld utat kapott, ennek örömére a nemrég szülinapos Chris Carter nem változtatott a nyertes felálláson. Az ötödik évad után, az akták lezárása után vagyunk de a nyugi nem tart sokáig: egy texasi bombarobbantás új tápanyagot ad Mulder konteóinak. Ezekre csak ráerősít a zakkant doki (Martin Landau) aki szerint a kormány ezzel igyekszik eltüntetni az alienes programja nyomait. Lesz még megmentendő Scully, gyilkos méhek na meg földönkívüli eredetű vírus is. Félórával utána (20:30) megint mellényúltak a műsorújság szerkesztői a Cinemax 2-vel mivel a Még mindig itt vagyunknak semmi köze az azonos című, ausztrál őslakosok traumáiról szóló darabhoz. Nem, ez egy héten belül a második ghost story de jobb mint a Moss-féle Ház szelleme. Ebben is elátkozott család (Barbara Crampton, Andrew Sensenig) vackol be elátkozott épületbe de itt a szülők vesztették el gyermeküket, új otthonuk pedig a Jeepers Creepers szörnyéhez hasonlóan meghatározott időnként (30 év) friss húsra szorul. Ted Geoghegan fő inspirációja a We Are Still Here-hez a Fulci-, és Lovecraft-összes volt, megspékelve a lakhelyük farkastörvényeiről mit sem sejtő SPOILER egykori halottasházba költöző SPOILER VÉGE városiakkal. Kereken kilenckor 2015-ös felmelegítés Spielberg klasszikusából a Mozi+-on melynek elvileg csak a folytatása voltmár nálunk. Steven bátyó ezúttal producerkedett, a dirigálást Colin Trevorrow-ra bízta aki ki is hozta Michael Crichton művéből a maximumot. Az őslénypark újdonságvarázsa elmúlt, kéne valami látogatócsalogató, ha máshogy nem akkor a meglevő szörnyek kombinálásával. Mi baj lehet ha összekotyvasztanak egy addig nem létező csúcsragadozót? Pont az amit vársz és a Jurassic World korrekt blockbuster bár az originálhoz képest néha olyan mint annak Asylum-koppintásai, különösen a magassarkúban (!!!) rohangáló Bryce Dallas Howard miatt. Ugyanabban az időben ugyanennek távol-keleti, 2022-es kiadása a Film Mánián, kicsit sablonosan. A szörny ezúttal ellopott tojásait keresve ugrik el a civilizált világba (Thaiföld), a vele spirituális kapcsolatban levő BRIT tudósok meg keresnék a békés megoldást. Lee Thongkham túltolta az alapszitut holott elég lett volna felmondania a Jurassic Park / World, a Godzilla és a Lake Placid fordulatait. Az elsőt többször is megidézik (pld. az ablakon bekukucskálós résszel), a harmadikra meg már az angol elnevezése (The Lake) is erősen utal, mi meg nézzünk IRL szörnyeket:

Zene” és „film” rovat:
The Barbie Edition:
Egy Godzilla méretű Barbie-n ámul a fél világ: „Lehet, hogy a Barbie-láz teljesen végigsöpört a világon, de úgy tűnik, még mindig sikerül meglepetéseket okoznia a jelenségnek az online térben. Újabban egy óriási méretű, dobozából előbújó Barbie ütötte fel a fejét, amely a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa mellett kapott helyet. Mint kiderült, a hatalmas CGI-baba a dubaji székhelyű Eye Studio kreatív médiaügynökség munkája. Elmondásuk szerint azért jelenítették meg az óriás Barbie-t közvetlen az elképesztő magas felhőkarcoló társaságában, hogy így ünnepeljék a népszerű női figura időtlenségét. Egy biztos, rendkívül figyelemfelhívóra sikerült az akciójuk.” – Squid Game doll when? LOLXD!44!!
A Barbie-film talpig rózsaszínben harcol a feminizmusért, de a modern férfiakért is: „Megérkezett az év legjobban várt filmje, ami jóval többről szól a játékeladások növelésénél. A Barbie minden akart lenni, és ez nem is sikerülhetett neki, de így is tömve van zseniális ötletekkel, és imádnivaló a szemtelensége. Egyszerre szatíra és szerelmeslevél, provokáció és biztonsági játék.” – Hogy is mondták a Pret-a-Porterben? A Semmi, a Minden!!!4!!
Százmilliós terepjárókkal a patriarchátus ellen: „Az új Barbie tömegfilmként talán működik, minden más szinten viszont felszínes és még önparódiaként is nehezen értelmezhető.” – Pont ezért ez az Év filmje, meg a merchandise miatt:
Megjöttek a Barbie-mobilok, van androidos és iPhone is, 3,5 millió forintba kerül a legdrágább: „A csúcskategóriás mobilok luxustelefonná alakításában jártas orosz Caviar ezúttal két iPhone-ból, a Samsung Galaxy Z Flip5-ből és az Apple okosórájából készítette el saját elképzeléseit. Mindegyiket a Barbie-őrület ihlette.” – ...szigorúan a patriarcha kapitalizmus kritikája jegyében ^^
Lefuttatták a cenzúraprogramot, és ártalmatlannak ítélték a Barbie-t az Egyesült Arab Emirátusokban: „Így aztán a film, egy hónap csúszás után, végre ott is mozikba kerülhet.” – ...de a rajongókkal még így is lesz melója a sariatanácsnak:
Gyerekkorában csúfolták a babái miatt, de ő semmi kivetnivalót nem talál a hobbijában – Ja, azóta hozzá butult a világ:
Hegyekben állnak a Barbie-k a lelkes gyűjtő lakásában, akinek férje kezd besokallni szenvedélyétől – Majd kirúgja...mármint a gyűjtő csaj a férjét, mert:
Megnéztem a Barbie-t, és szakítottam a pasimmal: „Barbie bulit tartottak a Budapest Parkban, mi pedig rózsaszínbe öltözött rajongókkal beszélgettünk feminizmusról, patriarchátusról, és arról, hogy milyen hatást gyakorolt az életükre az év legfelkapottabb filmje. Videó.”Férfimentes buli when? LOL!4!4! Nap kommentje:
0

NE FELEDJÉTEK AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁST,
VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés