2023. 11. 11.
Super Marionett World (nov. 11-12.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Super Marionett World (nov. 11-12.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 11.:
HENRY HARRIS BŰNEI...
0
...a Pláza ÁSZÁVAL ágyában.

Talán érdemes:
Az HBO-n nyolckor (vagy holnap ugyanitt 10:55-kor) kétéves dramedy. Az apjától anyagi gondokkal küszködő kiadót öröklő Lucy Stanbridge (Aubrey Plaza) előtt felcsillan az egyenesbe jövés délibábja a cég régi húzónevével, Harris Shaw-val (Michael Caine) akit szerződése még egy könyvre kötelez. Kettősük promóciós turnéján az alkesz író rigolyái lassan megérthető különcségekké szelídülnek ahogy új főnökével kölcsönönösen megismerik egymást. Lina Roessler semmi újat nem talált fel (lehet egyáltalán Nicholson esendő mizantrópjai után?) de a bejáratott fordulatokat a lehető legjobban rakta össze. A Best Sellers: Hogyan készítsünk bestsellert hozza mindazt amiért imádunk moziba járni, már csak Caine miatt is kihagyhatatlan aki azóta úgy tett mint itteni karaktere. Soha rosszabb búcsút! Egy órával utána (21:00) Leos Carax 2021-es agymenése a Filmbox Premiumon ami a mai nap második leghosszabb programja (nyugi, az elsőt még később kezdik) és ebbe is jut nárcisztikus figura. Az énekes-komikus Henry-t (Adam Driver) háttérbe szorítja operaénekes felesége (Marion Cotillard, MAGYAR énekhangja: Catherine Trottmann), utóbbi halálával az előbbi gondja is megoldódik ám mostantól neki kell gondját viselnie közös gyermeküknek. A jó hír hogy Baby Annette marionett-bábu, a rossz meg az hogy éjszakánként ő is nekiáll énekelni. Carax őrült vízióját a marginális popzenét játszó Sparks duó (Ron és Russell Mael testvérpárja) teszi teljessé (nem csak a dalokat de a forgatókönyvet is ők írták), a késztermék biztosan felejthetetlen lesz bár nem feltétlenül jó értelemben (lásd a terhes feleségével orális sekszelő és vele közben duettet éneklő Henry-t). Műfaja szerint rockopera ill. musical de nincsenek benne igazi slágerek és néha a közönséget is hagyni kéne levegőhöz jutni (=nem kéne mindenhova éneket erőltetni). Nagy ugrás: este tizenegykor monstre hosszúságú (három órás!!!) román művészfilm a Dunán. A Sieranevada középpontjában is családi találkozó áll, apropója már korántsem karácsonyi: az apa negyven nappal ezelőtti halála adja. A megemlékezésbe bezavarnak egyéni problémák (abuzív vagy széthulló házasságok, drogfüggőség, pályaelhagyás jobban fizető állásért) és tragikus események (nem sokkal a Charlie Hebdo-merénylet után járunk, és ez új táptalajt ad az egyik konteóhívőnek). Cristi Puiu saját gyászmunkája ez a darab de akinek a Lazarescu úr halála sok volt az inkább bele se kezdjen. A fecsegéssel töltött üresjáratok csak addig azok amíg le nem esik hogy pont ez a céltalan beszélgetés és az általa felkavart vita a lényeg.

„Zene” és „film” rovat:
The Will Smith Edition:
Chris Rock lesz az első humorista, aki élő adásban léphet fel a Netflixen: „2023 elejére ígérik a különkiadást.” – Már ha le nem ütik közben:
Chris Rockot egy emberként pofozná fel az internet, miután ízléstelen hasonlattal viccelődött – A pszichológusa lájkolni fogja ezt:
Chris Rocknak szakemberhez kellett járnia, hogy feldolgozza a Will Smithtől kapott pofont: „A történteket a családja is végignézte.” – ...a legdurvább hogy hiába szenvedett, mert:
Will Smith és Jada Pinkett Smith bevallották, hogy már hét éve különváltak: „Már akkor sem voltak együtt, amikor a színész az Oscar színpadán a felesége védelmében felpofozta Chris Rockot.”AKKOR MOST VISSZAMENŐLEGESEN TÖRÖLJENEK MINDENT Különváltak, mégis támogatja:
elismerés – Will Smith: „Itt leszek és életem végéig támogatni fogom a feleségemet”MAGYARUL: blue pill level over 9000.
Chris Rock csak a pénzre megy, beperelheti Will SmithtBRÜHÜHÜÜÜ Ezek után ez a legkevesebb.
Will Smith és Martin Lawrence nagy bejelentést tettek – Verekedés lesz vagy közös coming out? LOL!
Chris Rock visszavágott Will Smithnek a tavalyi Oscar-pofonért: „A komikus valamit mindenképpen szeretett volna tisztázni.” – Csak nem azt hogy LESZAROM ki ütött előbb? :DDD

 

VASÁRNAP, NOVEMBER 12.:
DELPHINE TOVÁBBI ÁTVÁLTOZÁSAI
0
Meet the SPY robot who LOVED owned me.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! Kereken 00:00-kor fura romantikázás az HBO-n. A távoli jövőben vagyunk ahol már illegálisan tartott Robotokkal végeztetik a macerás ügyeket. Charles (Jack Whitehall) tökéletes másolatát küldi maga helyett a munkahelyére de emellett a randizás rituáléit is rá hárítja. Helyét csak akkor veszi át ha már biztos a seksz, aktuális „partnere” (Shailene Woodley) kópiája meg pont ezután lép be a képbe, learatni az anyagiakat. Számításaikba csak azt nem kalkulálták bele hogy hasonmásaik egymásba zúgnak és ehhez már nincs szükségük gardedámra, le is lépnek, ők meg eredhetnek közösen utánuk. Beugorhat a Jonze-féle de a Robots így is Robert Sheckley írására (The Robot Who Looked Like Me) épül. A mai polkorrekt kor eredményeképp ez az adaptáció sem mentes a politizálástól, kezdve a kvázi-rabszolgatartó, direkt unszimpatikus tulajdonosoktól a szerethető-sajnálható gépekig (és persze a mexikói vendégmunkásokat is kihangsúlyozzák). Féléjfélkor egyszer használatos franciázás a Prime-on, ebben a lakhatási nehézségekkel küzdő Yvan (Gilles Lellouche) alkot Válótárs közösséget a tőle frissen elválasztott Delphine-nel (Louise Bourgoin) miután rájön hogy házuk 20%-a jogilag még az övé. Másoknak is feltűnt, én is kiszúrtam hogy Bourgoin játszott már ilyesmiben (Szoba gyerekkel kiadó, ajánlottammár). Más. Legsötétebb óraként voltmár nálunk egy alien invasion movie de a mai, 21:55-ös opus a valós történelem egy részben fiktív pillanatára utal az HBO-on. Gary Oldman teszi benne Winston Churchillként azt amit múlt héten Ben Kingsley Salvador Dalíként, vagyis teljes átlényegülést kapunk. Joe Wright a kultikussá vált miniszterelnök pozícióba kerülésével kezd: 1940-ben a háború kimenetele eldöntöttnek tűnik, innen szép nyerni és a láncdohányos-piás Churchillnek sikerült is. A legordítóbb átírások egyike a metrós rész de ez sem vesz el Oldman alakításának értékeiből, meg is kapta érte az Oscart.
Filmbox Extra HD, 21:00 – A műsorújság szerkesztői nincsenek épp a csúcson ugyanis az Egy zsák liszthez rakták az Annette tartalmát, még jó hogy a magamfajta alkoholisták képben vannak és felvilágosítják a nézőt. Itt katolikus nevelőszüleivel élő, bevándorló hátterű lányt kér el valódi apja egy hétvégére a francia fővárosba, ám kirándulásuk hosszabb lesz a tervezettnél. A papa előbb Marokkóba, vér szerinti rokonaihoz viszi csemetéjét majd faképnél hagyja valamennyiüket, évekkel később az immár idősebb Sarah az éhséglázadások közepén álmodozik európai pótcsaládjáról. Előtte l kilenckor komolykodás a Cinemax 2-őn, olykor nagyon fekete humorral. Alacsony labda volna a Faszén címével viccelni, nem is teszem merthogy a benne ábrázolt rögvalóság csak Európából abszurd, Sao Paulóban a mindennapok része. Ebben élnek az említett anyag kitermelésével foglalkozó família tagjai, kivéve a fekvőbeteg apóst, nyomorukból visszautasíthatatlan ajánlat lesz a kiút. Körözött drogkereskedő-banda fejét kell rejtegetniük a hatóságok elől (a félreértések elkerülése végett a többi, meglévő testrészével együtt), de egyre nehezebb fenntartani a látszatot a szomszédok előtt. Nyolckor újabb fejezet A rossz kislány csínytevéseiből a Story4-en de mi azért csak maradjunk Dél-Amerikában:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Kiadták az Egyesült Államoknak a maffiavezér fiát, elfogása után elszabadult a pokol Mexikóban: „Huszonkilenc ember halt meg az elfogását követő tűzharcban.” – Bezzeg Mexikó addig a béke fellegvára volt...ja nem:
Zombi hordák vették be Mexikóváros főutcáit – Felkészülnek a múmiák:
Gázvezetéken dolgoztak a perui munkások, nyolc múmiára bukkantak: „Az elmúlt majdnem 20 évben több mint 1900 régészeti leletet találtak már Peru fővárosában, Limában. Most újabbakkal gazdagodott a gyűjtemény.” – Pár száz év múlva a kartellek mostani áldozatai is melléjük kerülhetnek :SS
Virtuális túrát szerveztek a világ egyik legkegyetlenebb börtönébe – Pedig az IRL látogatóknak lehetne osztogatni a Darwin-díjakat:
Több börtönben lázadás tört ki Ecuadorban, ötvenhét embert túszul ejtettek: „Az eseményeket két, autóba rejtett pokolgép robbanása előzte meg Quitóban.” – Keep calm, nem ez most a legfontosabb arrafelé:
Brazília benyújtotta rendezési szándékát a 2027-es világbajnokságra: „A dél-amerikai ország a negyedik jelentkező a világesemény rendezésére.” – Miért is ne? Végül is halnak meg náluk annyian évente mint a szaúdiaknál, igaz nem halálra kövezésben.
Kicsiny holttesteket mutatott be egy mexikói "ufológus", azt állítva, hogy földönkívüliek maradványai: „Jaime Maussan biztos benne, hogy nem vagyunk egyedül.” – Egész biztos nem egy építkezésen találta őket? LOL!!
Összeomlott a kokainpiac Kolumbiában: „Hároméves emelkedés után lejtmenetben a kokain ára az Egyesült Államokban, ahol a fentanil mindinkább átveszi a vezető szerepet a kábítószerbizniszben. A maradék kokainpiacon pedig mindinkább a mexikói kartellek az urak - kiszorítva a kolumbiai klánokat.” – Mint a táliboknál: mindjárt úgy megsajnálom szegény őstermelőket! Ja azt nem, van viszont Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés