2023. 11. 13.
Csip csip Chowka. (nov. 13-14-15-16.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Csip csip Chowka. (nov. 13-14-15-16.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 13.:
KONYECETES FIRMA
0
Egy jó férfi mindent megbocsát!

Ajánlott:
Ide ma két program is jut, elsőként Marlon Brando a Cinemax 2-őn fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 13:35-kor). Ahogy Mike Tyson, úgy Terry Malloy is galamblelkű bokszoló de A rakparton dolgozva nem tudja kivonni magát az ott zajló háborúból. A dokkmunkásokat szakszervezeti vezetők terrorizálják akik gyilkosságtól sem riadnak vissza, egyik áldozatukat épp Terry segítségével csalják csapdába. Az elhunyt húga (Eva Marie Saint) őhozzá fordul segítségért, barátságukból szerelem lesz (a többi melós nagy felháborodására) de vallomástételét újabb haláleset hozza csak el. Elia Kazan opus magnuma mai szemmel lassúnak tűnhet, a maga korában díjesővel jutalmazták. Az M5-ön sokszorosan Fellini-közei alkotás 22:35-kor. Az Elsa és Fred névadásával a Ginger és Fredet idézi, sztorijának fő eleme idős főhősnője rajongása az Édes élet iránt. Elsa (China Zorrilla) argentin de Madridban él, itt botlik bele szomszédjába, Fredbe (Manuel Alexandre). Ő megözvegyülése óta nem vár semmit de szomszédnője sármja alól nem tudja kivonni magát, még notórius füllentéseit is megbocsátja. Elsa végül addig dumál hogy Fred (legyűrve hipochondriáját) vele tart Rómába, élőben eljátszani a La Dolce Vita híres Trevi-kutas jelenetét. Marcos Carnevale túlzások nélkül mutatja meg hogy a hetedik-nyolcadik X után is van remény és erre is érvényes ami a minapi Caine-Plaza darabra: kötelező (ha mást nem, akkor felvenni).

Talán érdemes:
A Magyar Mozi TV-n majdnem ugyanez háromnegyed tizenegykor. Még az is lehet hogy a 2007-es Konyecet a két évvel korábbi Elsa és Fredből okoskodták ki bár az itteni nyugdíjas pár együtt öregedett meg és utazgatni sincs pénzük. Ami azt illeti a számlákra sincs, ezek egyike lesz Az utolsó csekk a pohárban ami Emilt (Keres Emil) postarablásra kényszeríti. A többi akcióba már Hédi (Földi Teri) is beszáll az újságírók legnagyobb örömére akiknek úgy kellett a Csajkával furikázó Vérdíjas Nyugdíjas Bonnie és Clyde duója mint egy falat kenyér. A törvény emberei persze nem osztják a lelkesedést, a néző azonban a kihagyott ziccerekkel együtt jól fog szórakozni – vagy nem, mert a biztos öregkor illúziója azóta még távolabb került tőlünk. Közben 21:35-kor lesz még némi klasszikus zene is az M5-ön Mozart Requiemjének (K.626.) egyórás, negyvenéves előadásával, vezényel: Ferencsik János. A Cinemaxon tavalyi horror zárja a napot 23:40-kor ami a Covid-pánikot keresztezi az eltörléstől való félelemmel. A Halál hírnöke a jó öreg pestismaszkot hordja és az izoláltan-karanténban élők rémálmaiban kísért, de átruccan azokhoz is akik ki akarják rángatni őket a letargiából, így jár Monique (Gabby Beans) is. Kis pénz, jó alapszitu, megnézem mit hoznak ki belőle.

Hétfő? #LESZAROM.
The Lamborghini Edition:
Tahó parkolás Lamborghini-kiadás: valaki nagyon siethetett az ELTE-re – Vagy a tudásvágy tombolt benne vagy keresett pár palimadarat hogy segítsenek neki:
Egy csapat gyerek segített tolni egy Lamborghini Aventadort Szegeden – videó: „A Csillag térnél adta meg magát az olasz paripa.” – Nem ez az első eset:
Nem bírta a késő nyári kánikulát egy Lamborghini Aventador – kigyulladt a forgalomban: „Ráadásul a kocsi bérelt volt a hírek szerint.” – Pedig már majdnem vettem egyet!!4!! Ja azt nem, viszont LESZAROM.
Erősen polgárpukkasztó lett a legújabb Lamborghini SUV: „A 900 lóerős teljesítményű egyedi Urus kevesebb mint 3 másodperc alatt lő ki 0-ról 100-ra.” – Már ha egyáltalán beindul, ha meg igen, akkor LESZAROM a megállással lesznek gondok:
India egyik leggazdagabb embere egy Lamborghiniben ülve okozhatott halálos balesetet Olaszországban: „Az eset nagy visszhangot váltott ki Olaszországban, mert egy olyan rendezvényen történt, ahol a szupersportkocsikkal autóznak milliomosok.”LESZAROM őket!!!
Eladó DiCaprio rommá tört Lamborghinije a Wall Street farkasából – Tehettem volna a dikapriósba de inkább csak LESZAROM.

 

KEDD, NOVEMBER 14.:
MY LEOPARD LEATHERFACE...
0
...ate my pokerface.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! Az originál két hete voltmár, 23:25-kor pedig a 2013-as folytatást (Az örökség) kapjuk A texasi láncfűrészesből az AMC-n. TOM Sawyerék háza itt már por és hamu, a romok között talált kislány Alexandra Daddarióvá és hentessé cseperedett amikor értesítést kap a sosem látott nagyanyjától örökölt birtokról. Társaival útra is kelnek, a helyiek zárkózottságánál csak az lesz nagyobb arculcsapás amikor Bőrpofáról is kiderül hogy még él. Ha figyelmen kívül hagyjuk a logikát és más ilyeneket (Heathernek idősebbnek kéne lennie, Leatherface-nek meg pláne) akkor egynek elmegy. A mai főműsor a plebs nagy részének egy alig félórás doksi lesz nyolckor a FEM3-on az egyszerre utált és imádott royal family régi-új fejével. Az Én királyom, Károly az immár hivatalosan is király Charles-t veszi górcső alá, szigorúan nem érintve a nagyon kínos kérdéseket:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Royal Edition:
Így kapták el a ragadozót: film készült a „generáció legfontosabb sztorijáról”: „A The New York Times tényfeltáró újságírói hónapokig dolgoztak azon, hogy lebuktassák az évtizedek óta érinthetetlen szexuális ragadozót, Harvey Weinsteint. Már látható az erről készült film előzetese.” – Nézzétek birkák, addig se a nála is veszélyesebb ragadozók elit kapcsolatain pörögtök:
na ne! A királyi család sötét oldala: érinthetetlen volt III. Károly pedofil keresztapja – De hát mostaniak is azok, büszkék is rá:
András herceg nem bánta meg barátságát a pedofil Epsteinnel: film készül az ügyről – Sőt, zenés színmű is:
Egy András hercegről szóló musicallel és túlméretezett péniszekkel ünnepli a 40. születésnapját egy brit tévécsatorna: „Felmerül a gyanú, hogy a Channel 4-t a korral együtt az életközepi válság is utolérte.” – ...vagy csak így szeretnék kifejezni, pontosan minek is tartják.
Soha, de soha ne érintsd meg a brit király testőrét, mert leüvölti a fejed és a TikTokon landolsz – Ezek után valahogy nem tudom sajnálni az őröket:
Akkora a hőség Londonban, hogy elájultak a díszőrség tagjai: „Videóra vették, ahogy az egyik őr még ájulás után is folytatta a trombitálást.” – Tiszta Gyalog galopp, mint a vésés közben elhalálozott fickó. Télen vajon mi lesz vele?
Kirúgná az angol királyt egy egykori brit gyarmat karibi szigetország: „Köztársasággá válna Saint Kitts és Nevis, emellett bocsánatkérést vár Nagy-Britanniából.” – ...aztán ha a felmelegedés miatt náluk is emelkedik a vízszint jöhet az újabb per az angliai lakásokért.
Harry herceg már jó előre megkeseríti az apja 75. születésnapját: „Beindult a hírfolyam arról, hogy Harryék mennek vagy nem mennek Károly király születésnapjára.” – ...ezzel meg is van az új könyve anyaga.

 

SZERDA, NOVEMBER 15.:
WE BOYS & SPLICE GIRLS...
0
...are lucky in the sky.

Talán érdemes:
Az HBO-n Kevin Costner 2020-as neowesternje nyolckor, Thomas Bezucha rendezésében melyben fiúgyermeküket felnőttként elvesztő házaspár (Costner ill. Diane Lane) indul unokájuk keresésére. Őt lányuk erőszakos férje, Donnie Weboy (Will Brittain) és annak családja vágta el tőlük és mert Costner karaktere korábban seriff volt, borítékolható hogy ha szép szóval nem megy, marad az erő. Sokat elmond a mai állapotokról hogy Costner és Lane párosának összhangjára egy szuperistenesdiben figyeltek fel, de legalább felfigyeltek, kellett már egy olyan film mint A vér földje. Ugyanabban az időben (20:00) olasz dark comedy a Cinemaxon melyben a fogolyként született AKASZTÓFA Börtönvirág, Giacinto döbben rá hogy ott túl a rácson sem problémamentesek a mindennapok. Új lakhelyén a nevelőotthonban is futnia kell a bully-k elől, néha egyenesen anyjához aki továbbra is bent hűsöl. Egyetlen támasza a zord, de jóindulatú börtönőr, Jack, de a többi rab nem nézi jó szemmel sem barátságukat, sem pedig Giacinto nevezését a maratonra. Félórával később (20:30) a testvércsatornán (Cinemax 2) nem túl Lucky girl tévés karrierje válik semmissé súlyos rákbetegség miatt. Nina a kötelező lelki stációk után belevág a kísérleti kezelésbe… Az AMC-n másfajta szörnyűség 22:55-kor, itt stag party-t tartó fiatalokat csalogatnak el egy Eyes Wide Shut-szerű bulira mélyen az erdőben. A legkülönlegesebb attrakciót üveg mögött őrzik és Szirénhangon énekel, naná hogy kiszabadítanák ahogy az is hogy ennek eredménye nemkicsit Véres legénybúcsú lesz. A Siren a 2012-es, nagy botrányokat kavaró V/H/S egyik szegmenséből (Amateur Night) nőtte ki magát egész estéssé, akinek bejött a From Dusk Till Dawn vagy a Splice annak ez is be fog.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Kína Edition:
arckini – Ezért strandolnak „símaszkban” a kínai nők – Biztos így demonstrálnak a bezárt ujgurok mellett. Ja nem, cserébe hamarosan mehetnek melléjük:
Betiltanák a nemzetre és a néplélekre nézve sértő öltözködést Kínában: „Egy törvénytervezet szerint büntetésre számíthatnak azok a kínaiak, akik a nemzetre nézve bántó módon öltözködnek.” – Jajaja, ÉBERSÉG!! mindenek felett:
Kommunista pártjelvényt kell hordaniuk az Ernst & Young kínai dolgozóinak: „A párttagoknak a munkahelyükön is ki kell mutatniuk, mennyire hűségesek.” – Ideje volna az egész országot átnevelőtáborrá nyilvánítani majd összefogni a tálibokkal...oh wait:
Kínával együtt készül feltárni egy olajmezőt Afganisztán tálib vezetése – Asszem a következő focivébét is közösen tartják :DDDD
Áttörést ért el a lézerfegyver hűtésében Kína, állítja: most már végtelen ideig lehet lőni vele: „A kínai Nemzeti Védelmi Egyetem mérnökei szerint olyan megoldást sikerült találni a lézerfegyverek hűtésére, ami által sokkal hatékonyabban működtethetők az eszközök.” – De csak az alienek ellen fogják bevetni, mert:
Kína elindul a Holdra: „Kína 2030-ig űrhajóst tervez eljuttatni a Holdra – közölte a kínai űrhivatal (...).” – Logikus hogy ilyenekkel foglalkoznak miután a járványt sikeresen kezelték:
Elengedhették azt a kínai újságírót, aki az elsők között tudósított a vuhani lezárásokról: „Fang Binnek továbbra is szigorú hatósági felügyelet alatt kell maradnia.” – De legalább a neten elmondhatja a véleményét. Ja nem:
Nagytakarítást tartottak Kínában, letöröltek 1,4 millió közösségi médiás bejegyzést és 67 ezer felhasználót: „A Kínában népszerű közösségi platformokat, így a WeChatet, a Douyint és a Weibót egyaránt érintette egy kéthónapos vizsgálat, melynek eredményeképp rengeteg profilt és bejegyzést töröltek a kínai hatóságok.” – Felkészülnek a felhasználók...mármint az eltörlésre :DD

 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 16.:
KACSKA DŐRESÉGEK
0
RAINBOW Rembow Warriors.

Talán érdemes:
Az HBO is hangol az ünnepekre nyolckor, felkeltve a movie loverek figyelmét egyrészt a direktrisszel (Rhonda Baraka), másrészt meg Jane Seymour és Joe Lando CALRISSIAN újbóli közös nevezőre hozásával. Ők tudtommal a Quinn doktornő-sorozatban játszottak először együtt de a Karácsonyi szikra már a hétfői Elsa és Fredhez áll közelebb. Itt is kortalan szerelemről van szó és itt is özvegy az egyik fél: a kiégéssel-lelki válsággal küzdő tanárnő lelkét megrögzött agglegény lobbantja lángra, a happy end garantált, ugyanitt fél tízkor doksi Mr. Chow-ról akit könnyű összekeverni névrokonával (Chow Yun-Fat). Vele szemben Michael Chow a színészet mellett festményeiről, műgyűjteményéről és vendéglőiről ismeretes na meg arról hogy utóbbiakban mintegy hidat épített a távoli Kelet és Nyugat között. Első komolyabb vállalkozásában olasz pincérek szolgálták fel a kínai kaját, nagyot is szólt a swinging sixties Londonjában. A most nyolcvanpluszos Chow karrierje azóta is töretlen, ideje volt hát a visszatekintésnek. A Dunán szintén becsali elnevezésű komédia 22:10-kor melyben apa nélküli, de Plymouth Brethren-féle klerikális neveltetést kapott srác (Bill Milner) csatlakozik más okból számkivetett iskolatársához. A szülei által elhanyagolt Lee (Will Poulter) fő menekülő útvonala a mozi és a zene, vad világa elég nagy sokk Will addigi tévémentességéhez képest, nem csoda ha a First Blood megtekintése után egyből kaszkadőrnek menne vagy megcsinálná a maga folytatását. Ebben Carter is partner, a Rémbo fia forgatása egyben kettejük felnövéstörténete is az ezzel járó próbatételekkel, például a magának részt követelő idegesítő francia cserediákkal együtt.

Sportrovat:
The Christiano Ronaldo Edition:
Messi több pénzért igazolhat Szaúd-Arábiába, mint amennyibe a Puskás Aréna került: „Az argentin sztárról régóta rebesgetik, hogy a PSG után az Arab-félszigetre igazolhat.”Ronaldo likes this:
C. Ronaldo szerint a szaúdi bajnokságból éveken belül az egyik legerősebb liga lesz: „Már most elég kompetitívnek látja a bajnokságot.” – Merné csak nem annak látni, rögtön ugrana a lukszy lakás:
Eszelős luxus! Kiszivárogtak az első képek C. Ronaldo szaúdi rezidenciájáról – Ha hétfő lenne, leszarnám.
Ronaldo barátnője fokozatosan vetkőzött neki a Velencei Filmfesztiválnak – Biztos összekeverte a Cannes-i pornófesztivállal, bár ez náluk lassan családi hagyomány:
Megvan, C. Ronaldo mit kotort elő a gatyájából, és vett szájába meccs közben – Inkább az van meg hogy mit nem:
:O – Ronaldo a saját pöcsét vagdosta: „Illetve egy tortát, amivel azt ünnepelték, hogy már 1 éve lehet kapni a saját alsógatya-márkáját.” – Pedig jobban járnánk ha a magáét vagdosná:
Cristiano Ronaldo végre hivatalosan is bejelentette: terhes a barátnője: „Ez lesz a focista negyedik gyermeke, ám az első olyan, akit nem béranya hoz világra.” – Ennyi erővel tarthatna akár háremet is, megtehetné.
Jót tett Cristiano Ronaldo pénztárcájának a szaúdi kaland: újra a világ legjobban fizetett sportolója lett: „A Forbes becslése szerint a portugál futballista 136 millió dollárt keresett az elmúlt évben.” – ...azóta már változott a széljárás:
Botrányai után menekül szaúd-arábiai klubjából Christiano Ronaldo – Mindjárt megsajnálom. Ja nem,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés