2023. 11. 20.
What's up, Doc Hollywood? (nov. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
What's up, Doc Hollywood? (nov. 20-21-22-23.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 20.:
DR. RUBBER BUBBER JOHNNY
0
Texasi stílus.

Ajánlott:
A Cinemax 2-őn újabb elfeledett Marlon Brando-darab fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 11:30-kor). Barátunkat ezúttal rendhagyó módon Az üldözők között és seriffként találjuk, célpontja a texasi kisváros állóvizét felkavaró börtönszökevény wild one, Charlie „Bubber” Reeves (Robert Redford). Az ő hazatérésével újra napvilágra kerülnek a nem nagyon reklámozott dolgok, például hogy a rendfenntartókat a helyi olajmágnás kiskirály (E.G. Marshall) tartja a markában, annak fiát (James Fox) pedig az elítélt feleségével (Jane Fonda) folytatott viszonya miatt mardossa – na nem a bűntudat hanem a szimpla, gyáva félelem. JUSTIN Bubbernek is megvan a maga baja: őt gyanúsítják a vele együtt „szabaduló” társa által elkövetett gyilkossággal. Arthur Penn thrillere tíz perccel túllépi a kétórás tűréshatárt és bár vannak hibái de nem érdemelte meg a kritikusok haragját, pláne hogy a felsoroltakon kívül olyanok vannak benne mint Angie Dickinson vagy Robert Duvall.

Talán érdemes:
Az anyacsatorna Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:05-kor) adott Bristol stílusnak semmi köze a kilencvenes évek trip-hop előadóihoz, ebben nagyonmás (transz) nő száll vízre az általa felújított hajóban. A szerelésbe az eredeti tulaj is besegít aki megtippelhetően közelebb kerül vevőjéhez – homofóbok kerüljék, Síró játék-rajongók tegyenek próbát vele.
RTL, 21:15 – Az utóbbi évek egyik hazai meglepetése a mulatós zene Királya, Zámbó Jimmy sorozatformában feldolgozott életrajza volt. Kovács Dániel Richárd korrekten idézte meg az akkori időket és nem egyszerű fan service-t forgatott hanem a benézett a legenda mögé. A végeredmény azoknak is bejöhet akik (az itt rendőrt alakító) Péterfy Boriért jobban lelkesednek mint Jimmyért, Rainer-Micsinyei Nóráért meg jár a dicséret.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
Tudtad? – Ebben a napszakban a legjobb vécézni a szakértők szerint – Eddig is tudtam hogy a hétfő este a nyerő:
Jobb, ha így tesznek a férfiak vizelés után – De még jobb az ha LESZAROM.
Az én kutyám Mitől lehetnek olyan harciasak a kisebb termetű kutyák? – Így kompenzálják hogy LESZAROM őket :DDD
déjá vu Önnek volt már Déja vu-érzése? Rájöttek, mi okozhatja – Az, hogy LESZAROM ezredszer hozzátok le ugyanazt a hírt:
Észkombájn – Mi a fenének üldögélnek egyes férfiak olyan sokáig a WC-n? – Hogy biztosan leszarják, bár egyesek szerint nem kéne:
Ezért ne üljön 10 percnél tovább az árnyékszéken – Közben a „megoldás” is megvan:
Emésztési problémái vannak? Egy fűszer segíthet: „A kurkuma jótékony hatását egy új tanulmány igazolta.” – ...de állítólag csak tévé előtt hat:
juhé – Ezzel a mozgással a tévé előtt ülve is fokozod az anyagcserédetDo not MULTIPASS multitask: vagy a tévére figyelj, vagy a bélmozgásra!!!
Felfedeztek egy eddig teljesen ismeretlen új alapízt, és nem, nem azt, amelyikre gondol: „Miközben legtöbben még az édes-sós-savanyú-keserű négyes melletti ötödik alapízt sem igazán ismerik, amerikai kutatók most találtak egy hatodikat. És már azt is tudni vélik, hogy miért érzékeny rá az emberi ízérzékelés.” – Majd erre is kifejlesztenek valami virtuális érzékelőt:
Aki felveszi ezt az arcmaszkot, az már az illatokat is érezheti a virtuális valóságban: „Egyre élethűbbé válik a virtuális valóság. Egy újabb adalék ehhez egy különleges arcra rögzíthető eszköz, amellyel már azt szagolhatunk meg ebben a valóságban, amit csak akarunk.” – Meta-LESZAROM :DDDD

 

KEDD, NOVEMBER 21.:
WONDERING STARS...
0
...in the RING Valley of DEATH Fire.

Talán érdemes:
A Story4-en nyúlfarknyi romantikázás kilenckor, ebben munkáját-pasiját egyazon napon elvesztő csajt rángat el wellnesszezni öribarinője. Mivel az elvonulós rendezvény a Csak mondj igent! név alatt fut, gyaníthatóan előbb-utóbb az oltár előtt is ki fogják mondani – vagy nem, mert a programnak része a female empowerment is. Háromnegyed tízkor Bruce Willis Detective Knight-ja után újabb flúgos nyomozó az HBO2-őn. Arthur Bretniket (Aaron Eckhart) lánya végzetes autóbalesete lökte a konteóhívők közé, meggyőződése hogy a kocsit nem Zoénak hanem neki szánták. Tév(?)képzeteit újabb gyilkosság igazolja, a nyomok Wander városába vezetnek ahol szupertitkos katonai program keretein belül mossák át a feláldozható állampolgárok agyát. Az ehhez lelkesen asszisztáló lakosok természetesen nem segítenek ha nem muszáj, de a fő gátló tényező így is Bretnik elmeállapota. April Mullen a Panos Cosmatos által lefektetett ösvényen halad, a Valley of Fire projektet határozottan az MK Ultráról mintázta, egyértelmű befejezést ne itt keressünk SPOILER bár egymás után többet is kapunk SPOILER VÉGE. Heather Graham és Tommy Lee Jones kedvéért talán idekapcsolok, ugyanitt a 2018-as Keresés idei sequel-je vagy remake-je 23:20-kor. Az eltelt idő alatt a technika is fejlődött, a kibertérben egyszerre könnyű elveszni és másokat nyomon követni. A másodikra kényszerül a félárva June Grace (TARA Storm Reid) amikor leesik neki hogy az őt addig széltől is óvó anyja (Nia Long) Eltűnt az új párjával (Ken Leung) vakációzva. June egyetlen esélye mamája online tevékenységének böngészése és jelszavainak feltörése, már ha sikerül.

A dolgok internete rovat:
Óriási, 381 centis képernyővé változtatja a lakás falát a Samsung új készüléke: „Új ultrarövid vetítési távolságú projektort mutatott be a Las Vegas-i CES 2023 technológiai kiállításon a Samsung. A The Premiere 8K nevű készülék kis távolságból képet tud a falra tud vetíteni.” – És kikapcsolhatatlan lesz mint az 1984-ben vagy lehet hozzá beszélni mint a Fahrenheit 451-en? Kitaláltad, az előbbi:
Kiderült minden részlet a tévéről, amit teljesen ingyen fog osztogatni a gyártója: „Pénzben semennyit, figyelemmel és idővel viszont annál inkább fizetni kell majd a Telly nevű készülékért, melynek értékesítése egy új üzleti modell mentén zajlik majd. Most kiderültek a legfontosabb paraméterek a készülékről, melyről képeket is tett közzé gyártója.” – Mint minden ingyenes cuccnál, itt is a vásárló a termék.
Működő, egy tábla csokinak kinéző Xboxot és ehető kontrollert villantott a Microsoft: „Az édesszájú játékosokra gondol legújabb promóciójában a Microsoft: a Wonka-film apropóján létrejött együttműködés keretein belül számos csokis ihletésű eszközt lehet nyerni, például egy ehető Xbox-kontrollert is.”Mikroműanyag-szennyezés likes this!
Egy amerikai nő beejtette az okosóráját a pottyantós WC-be, majd lemászott, hogy visszaszerezze: „A rendőröknek kellett kimenteniük.” – Így már a következő hír is érthetőbb:
kütyü – Gusztustalan következménye lehet annak, ha okosórát viselsz – Inkább csak simán rossz, mert:
Riadót fújtak az okosórák miatt: „Az új idők kiberfegyvere feltérképezi a helyi hálót, helyzeti adatokat küld, adatokat lop.”Keep calm, jöhet a lekapcsolódás:
A valódi élethez segítenek visszatalálni ezek az "okosan buta" telefonok – A hipszterek lájkolták ezt:
Antik mobilokon pörögnek a fiatalok: „A zoomerek imádják a flip-telefonokat.” – De a legmenőbb így is én vagyok a tárcsás, piros készülékemmel ^^

 

SZERDA, NOVEMBER 22.:
KÉK BOGART...
0
...egy CSÁRDÁBAN kaszinóban.

Talán érdemes:
Háromnegyed éjfélkor Eddie Murphy Hudson Hawk-ja a Viasat3-on, ugyanolyan hülye névvel. Pluto Nash a Hold legmenőbb lokálját üzemelteti de mikor a Földön betiltják a szerencsejátékot, rögtön kaszinóvá építtetné át valami sötét nagymenő. Kap is egy visszautasíthatatlan ajánlatot, naná hogy nemet mond, naná hogy az üzenetet átadó Mogan (Joe Pantoliano) levegőbe repíti a kócerájt, Nash pedig Bogartként indul kideríteni megbízója személyét. Vele tart a feltörekvő, addig csak pincérkedni hagyott énekesnő (Rosario Dawson) meg egy kanos robot (Randy Quaid) is. A Hold volt, hol nem volt... a sok cameo (Pam Grier, Peter Boyle, John Cleese) dacára jó nagy bukta volt de még így is jobb mint az HBO-n nyolckor adott 2023-as Kék Bogár. Ez a két képregényes céh gyengébbikjéhez (DC) köthető és nem azért adják le már most mert kitermelte amit lehetett. Nem, a korai tévés bemutató egyetlen oka hogy mentik ami menthető. A felállás a szokásos: hétköznapi mexikói srácból (Xolo Mariduena) kiválasztott lesz a címbeli skarabeusznak hála amit Nagyon Rossz Dolgokra használna a hangsúlyosan fehér csúnyanéni (Susan Sarandon). Ami a legdurvább hogy a superhero csak úgy van de nem csinál semmit, nem ő viszi előre a sztorit. Cserébe a nagyanyja igazi cool TÖMEGGYILKOS gerilla, van sok politizálás (bevándorlók kontra amerikaiak, gazdagok kontra szegények) – lehet rugdosni Batmant (itt meg is teszik) de a Tim Burton-féle adaptációknak a nyomába se ér a Blue Beetle (sőt, még a Zöld Lámpásnak se). Ugyanabban az időben a Cinemaxon biográfia Letizia Battagliáról aki valóban Fény a sötétben. Egyrészt megörökítette a Maffia által uralt Olaszország mindennapjait (magára is haragította a bűnözőket), másrészt pedig nőként, bántalmazó családból kiszakadva és testőr nélkül tette ezt. A Cinemax 2-őn nem eddimörfis hanem Rózsaszín hold vár minket 22:00-kor, itt a nálunk is nagy vitát kavaró eutanázia-kérdést járják körbe. Kihagyom.

Kis hírek a nagyvilágból:
Évi 4793 milliárd forintnyi láthatatlan munkát végeznek a nők: „Nők milliói végeznek napi többórányi láthatatlan munkát bármiféle gazdasági és társadalmi megbecsültség nélkül. Ma van a láthatatlan munka világnapja.” – Ha nem fizetik meg azabaj, ha megfizetik akkor meg azabaj:
Ez a nő csak háziasszony akart lenni, el is érte, hogy férje hetente 35 ezret fizessen neki a házimunkáért cserébe – Én ezt már nem értem, nem vagyok hozzá ideológiailag elég képzett.
Amíg a nők sztrájkolnak, a férfiak dolgoznak – Izlandon: „Maga a miniszterelnök szólította fel sztrájkra a nőket abban az országban, amely a legközelebb jár a nemek közötti egyenlőséghez.” – De még így is mi melóztunk a sztrájkolók helyett:
A mostaninál jóval több fizetett szabadnap járna az apáknak: „A Magyar Szakszervezeti Szövetség azt írja, a 2019-es EU-s irányelv bevezetésének határideje most járt le. Amíg Ausztriában 30 napot adnak az apáknak, Magyarország az 5 szabadnappal a sor végén áll.” – A feministák már szervezik a szimpátiatüntetést...ja nem.
HÁROMSZOR ANNYI NŐ NEM DOLGOZIK, MINT FÉRFI – És ez jó, mert:
A férfiak pénzköltése jobban szennyezi a környezetetet: „Egyedülálló emberek fogyasztási szokásait vizsgálták egy svéd kutatásban.” – De jó is ezt férfi cikkírótól olvasni, már utalom is a támogatást...ja nem, azt is piára költöm, úgyse vesztek fel korrektort (környezetetet). Az üveget ofkorsz visszaváltom, de ugye én vagyok a környezetszennyező.
Taylor Swift olyan környezetszennyező, mint 1200 átlagember: „Az énekesnő stábja magyarázkodik.” – Mondja azt hogy LESZAROM 1200 férfi többet szennyezne és minden oké.

 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 23.:
FUTÁS, LOGAN...
0
...mert megjött Brando.

Ajánlott:
A Magyar Mozi TV-n háromnegyed órás tisztelgés fél kilenckor: a Magyar mozi mesterei sorozatban Udvaros Dorottya és impozáns karrierje van soron. Az M5-ön bevezetővel (Sztankay mozija) együtt 21:00-kor kezdett Missouri fejvadász az e heti második Marlon Brando-jelenés és ezt is Arthur Penn-nek köszönhetjük. Az agresszív nagybirtokos TONI David Braxton (John McLiam) a környéken garázdálkodó bandát leckéztetné meg egyikük elfogásával és felakasztásával. A válasz nem késik soká, Tom Logan (Jack Nicholson) ugyanezt teszi Braxton emberével aki innentől profira bízná az ügyet, főleg hogy Logan már letelepedett a szomszédjában és kikezdett a lányával (Kathleen Lloyd) is. Az ellene felbérelt Robert E. Lee Clayton (Brando) bár a törvényt képviseli de az első perctől belengi valami betegesség. Marlon bácsi a Keresztapa után, az Apokalipszis, most előtt van és a karaktere is épp ilyen. Mintha Tapsi Hapsi és David Lynch fantáziájának perverz keresztezését látnánk: Clayton répát rágcsál, szerelmes dalokat énekel a lovának és alkalmasint a női ruhától sem ódzkodik. Ezt sem kímélték a firkászok és ebbe is jutnak további ismerős arcok (Harry Dean Stanton, Randy Quaid). Anti-western antihősökkel, kötelező.

Talán érdemes:
Az HBO-ra este nyolckor érkezik a menetrend szerinti christmas movie, újfent Dickenstől vett alapszituval. A Karácsonyi koldus és királyfi krimiként indul, a szerepcserére ügynöknő (Brittany Underwood) vesz rá egy herceget (Jonathan Stoddard) amikor az őrá megszólalásig hasonlító informátornak nyoma vész. A kitalálható fordulatokba (egymásba habarodás, menekülés, nyomozás) Joany Kane forgatókönyve visz némi egyediséget, ugyanitt maradva fél tízkor rövidke doku. Elisabeth Epps és szervezete Denver bebörtönzött, Óvadék nélkül maradt szegényeinek ad pénzt tárgyalásaik előtt, a nőt saját, rács mögött szerzett tapasztalatai vezették erre az útra, most pedig a politikába is belevágna. Drukkolok neki!

Trónok harca rovat:
George R. R. Martin szerint az HBO Max átalakulása kihat a Trónok harca-univerzum sorsára is – MUHAHA, azt remélem is, bőven elég az IRL szappanopera:
A válási papírok kellettek ahhoz, hogy kiderüljön Sophie Turner és Joe Jonas kisebbik lányának különleges neve – Az a baj hogy a hülyeség ragadós:
Egy Trónok harca-rajongó nagyi javasolta, hogy nevezzék el unokáját egy sorozatbéli karakterről – Majd eltörlik...
Sophie Turner bosszút áll a válásért, Joe Jonas exével vigasztalódik: „Taylor Swifttel biztosan van közös témájuk.” – Meg is van a következő évad sztorija!!4! Ja nem:
trónok harcaVan egy téma, amiből tuti nem lesz soha Trónok harca spin off sorozat – Jajj, mi lehet még Martinnak is sok?... – Robert Baratheon és Ned Stark lázadásának mozgóképes verzióját maga George R.R. Martin torpedózta meg, mert az szerinte „olyan lenne, mint egy kétszer elmesélt mese”.” – Máskor bezzeg nem zavarja az önismétlés:
FILM ÉS SOROZAT George R. R. Martin egy újabb könyvét is megfilmesítik – Sőt:
Újra elmerülhetünk a Trónok harca írója által megálmodott világbanBrace yourselves but don't hold your breath:
STREAM Végre! Kiderült, mikor jön a Last of Us és a Sárkányok háza új évada – Boronálják egybe őket, sokkal rosszabb már egyik sem lehet.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés