2023. 11. 25.
Don’t sleep on it! (nov. 25-26.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Don’t sleep on it! (nov. 25-26.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 25.:
MACKENYU ARANYA

0
HOME Kulacs on the range.

Talán érdemes:
Nyolckor 2023-as anime-adaptáció az HBO-n és ha valamit már a bemutatása évében lead a tévé az elég beszédes. Ketrecharcból élő srác (Mackenyu) véletlenül fedezi fel extra képességeit és kelne immár Szent Seiyaként egy reinkarnálódott istennő (Madison Iseman) védelmére (na meg keresné tovább a saját húgát). A Zodiákus lovagjai mangaként kezdte, sorozatként folytatta de a nagy amerikanizálás közepette (martial arts movie-k + szuperistenesdis klisék) elveszett belőle a lényeg (így lett Saoriból Sienna MILLER). Ha mást nem, az eklektikus castingot mindenképp a javára írhatjuk mert ugyan hol láthatnánk együtt Famke Janssent, Sean „ebben is meghalok” Beant és Mark Dacascost (ráadásul David Torokkel magyar szál is jut bele). Félórával később (20:30) megtévesztő elnevezésű drámázás a Cinemax 2-őn ugyanis A gesztenyeerdők meséit a II. V.H. sújtotta Balkánon mondja el egymásnak két férfi. Egyikük megette a kenyere javát, a másik előtt ott van a Zélet, ami közös bennük az az aggódás melynek fő forrásai a már lezajlott és még előttük álló történelmi viharok. A hétvége első űrhajósa 21:15-kor landol az HBO2-őn, dramedyként. Asztronauta-álmait ezúttal francia nyelvterületen valósítaná meg fusiban egy lelkes műkedvelő (Nicolas Giraud, aki egyben rendezte is) míg végül társával (Mathieu Kassovitz) arra jut hogy közösségi erőfeszítéssel hamarabb célba érnek. Logikát felesleges keresni benne, látványos és hat az érzelmekre bár a többség ma már mástól repül:

Teljes legalizáció rovat:
Fokozatosan betiltja a dohányvásárlást a brit kormány: „A brit állami egészségügy évente 17 milliárd fontot költ azokra a páciensekre, akinek betegségét a dohányzás okozta.” – Még jó hogy a sokkal rákkeltőbb füves cigit már a doki is felírhatja:
Gyógyszertárban is árulnak marihuánát ezentúl Georgiában: „Ezzel Georgia lesz az első amerikai állam, ahol a gyógyszertárakban orvosi kannabiszt árulnak.” – ...és aki nem jut el a patikába az maga is megtermelheti a „gyógyszerét”:
"Mindenkit kendert akar termeszteni, mióta legalizálták a marihuánát": „Mind több helyen válik törvényessé a kannabisz termesztése rekreációs célra, a piac valósággal felrobban az Egyesült Államokban.” – Mint a fegyvertartásnál: ugyan mi baj lehet belőle? Igen, pontosan az amire gondolsz:
Orvosi ellátásra szorult egy kaliforniai gyerek, miután marihuánás cukorkát evett egy Halloween buliban: „Egy népszerű gyümölcsös cukorkával keverhették össze a THC tartalmú édességet.” – ...de legalább az oviban biztonságban lett volna...
A hipnózis egy emberibb ellátás felé vihetné az egészségügyet: „A szavaknak felbecsülhetetlen erejük van, ezért is fordulhat elő, hogy a hipnózist a klinikai gyakorlatban, például a fájdalomcsillapításban is sikerrel alkalmazzák. (...)” – Hé, most akkor mégsem az MDMA vagy a varázsgomba a megoldás? Mitől ez a hirtelen irányváltás? Ja megvan:
Varázsgombázott, 40 órája nem aludt, és egy álomban hitte magát: „Most azonnal meg kéne kötöznötök, különben nagy baj lesz” – jelentette ki Joseph Emerson (...) az Alaska Airlines magasban repülő járatán néhány nappal ezelőtt. Az első hírek alapján senki nem értette, hogyan történhetett, hogy egy pilótafülkében utazó, szolgálaton kívüli pilóta megpróbálta leállítani a repülőgép hajtóműveit. (…) Szerencsére a pilóták elég szemfülesek voltak – az egyikőjük megfogta a csuklóját, mielőtt a férfi teljesen meghúzta volna a kart, a másikuk pedig lebirkózta. (…) Emerson akkor állítólag azt mondta, hogy "már jól van”, de addigra a pilóták úgy döntöttek, mindenképp kizárják a pilótafülkéből. A szemtanúk szerint a férfi békésen a gép hátsó részébe sétált, ahol aztán figyelmeztette a légiutas-kísérőket, hogy kötözzék le, különben baj lesz. A bírósági dokumentumok szerint Emerson még itt is veszélybe sodorhatta volna a gépet, ugyanis egy ponton a vészkijárat karjai felé kapott. (...) Emersonnak nem áll jól a szénája a bíróságon. Szövetségi szinten a repülőgép személyzetének megzavarása miatt emeltek vádat ellene, Oregon államban pedig emellett 83 rendbeli gyilkossági kísérlet, és 83 rendbeli gondatlan veszélyeztetés és egy repülőgép veszélyeztetése miatt is megvádolták. Emerson kedden az összes állami vádpontban ártatlannak vallotta magát.” – Lehet még most is azt hiszi hogy álmodik. Sebaj, majd a böriben felébred ^^
Szedd magad-akciót hirdetett egy coloradói kenderfarm: „Bár nagyon hasonlítanak egymásra, a kender nem összekeverendő a kannabisszal.” – Nem hinném hogy a „rászorulókat” nagyon érdekelné, vagy hogy egyáltalán tudnák mi a különbség:
Betörtek a birkák egy görög üvegházba, 272 kg marihuánát legeltek le: „A maradék termése veszett oda annak a gazdának, aki engedéllyel termszet ovosi marihuánát Görögországban. Az üvegházban elhelyezett növényekre egy birkanyáj talált rá.”VEGYETEK MÁR FEL EGY KORREKTORT Nem értem mi a gond, így is, úgy is a birkáké lett volna :DDDD

 

VASÁRNAP, NOVEMBER 26.:
CAR-MEN & X-MEN

0
Live long and prosper, merry maid!

Talán ajánlott:
A Dunán Godard kései klasszikusa 22:45-kor és a Keresztneve Carmen (vagy Keresztneve: Carmen, a lényeg ugyanaz) a Kifulladásig új hullámát idézi, megtartva a direktor politikai kiruccanásainak hangulatát. A szenilitást tettető, visszavonult filmes Jean nagybácsit (kitaláltad, maga Godard) unokahúga (Maruschka Detmers) venné rá egy comeback-re. A mogorva öreg képzelete megelevenedik, Bizet operájának mai, radikális kiadásába válogatja be a lányt. Ennek fő ismérve a hősnő Malcolm X-es neve (Carmen X) és tettei: forgatásra gyűjtve rabol bankot bandájával. A biztonsági őr Joseph-re (Jacques Bonnaffé) oly nagy hatást tesz hogy vele tart a tengerpartra, Jean bácsi házába. Amaz új mozijával álcázná Carmenék tervezett emberrablását de az egyre BOLONDABBAN megszállottabban viselkedő PIERROT Joseph nem tudja megváltoztatni szerelmét aki meg egyre jobban ráun imádójára. A posztmodern meta-érzés ott lesz teljes amikor a nézőnek leesnek az utalások, például az ahogy a biztonsági őr előbb belezúg Carmenbe majd kiszeret belőle, pont mint Jean-Luc a múzsájából, Anna Karinából. Az ötletért Prosper Mérimée felel, van benne némi Tom Waits-muzsika és pár megbotránkoztató jelenet (kimaxolva a direktor, mint voyeur-vonalat). Nem csak sznoboknak, de nekik kötelező.

Talán érdemes:
A Cinemaxon az eutanázia melletti másik nagy vitatéma nyolckor, minisorozatként, egyből két epizóddal. Az abortuszt Észak-Írországban is szigorúan szabályozták, kvázi tiltották, itt Három családon keresztül mutatják meg hogy néha – a magzat halvaszületésekor vagy ha egy kamaszlánynak csúszik be nem kívánt terhesség – sajnos nincs más megoldás. A Three Families-t az ugyancsak nem könnyű Three Girls alkotóinak köszönhetjük, ugyanabban az időben (20:00) kétéves sci-fi akciózás az HBO-n. A Holnap háborúja a Covid egyik nagy vesztese volt bár nem valószínű hogy kasszát robbantott volna, ahhoz jobb szkript kellene mert maga az alaphelyzet ezerszer voltmár. vőből jövő lövők kérnek segítséget az alienek ellen, a kormány küldi is át a portálon számolatlanul...a civileket akik annak rendje és módja szerint mennek is a levesbe. Megkönnyebbülésünkre jön Chris Pratt aki pár társával együtt a jelenben keresné a megoldást. Profi CGI, gyenge párbeszédek, ugyanitt (HBO) maradva 22:20-kor majdnem ugyanez a műfaj de már idénről és hátrafele ugrással. Szigorúan véve nincs szó időutazásról, a lánya megmentéséért kulimunkát vállaló földönkívüli space jockey, Mills (Adam Driver) egyszerűen 65 millió évvel az időszámítás előtt zuhan le a Földre. A human cargóból csak egy kislány (Ariana Greenblatt) éli túl a leszállást, az ő feladata innentől az lesz hogy a MAJMOK BOLYGÓJÁN Jurassic Parkban legyőzze a Mills küldetését fenyegető veszélyeket. Igen, ahogy mostanában sokszor, itt is strong female to the rescue lesz napirenden, de legalább nem Pitch Black-sötétben.

„Zene” és „film” rovat:
The Taylor Swift Edition:
hű – Becsatlakozott egy rajongó Taylor Swifték randijába – Hiába próbálkozik, mert:
Taylor Swift a hasonmásával barátkozik: „Az énekesnő újabban a klónjával haverkodik. Így telnek a napjai hasonmása társaságában.”More Taylor than Swift!!!
Taylor Swift könyörgött egy szerepért az Alkonyat-sorozatban, mégis elutasította a rendező – Örüljön neki, így is feljutott a gyöngyvászonra:
Magyarországon hetekkel később lehet csak megnézni Taylor Swift Eras filmjét, mint a világ nagy részén: „A világ szerencsésebb részein élő Swift-rajongóknak már csak tizenhét napot kell várniuk, a magyar rajongóknak még több mint kétszer ennyit.” – Vagy a szinkronnal tökölnek, vagy valami mással tennék érdekesebbé a dalokat:
Alig emlékszem valamire a koncertből – amnéziában szenvednek Taylor Swift rajongói: „A „koncert utáni amnéziára” van tudományos magyarázat.” – Igen, az hogy szar volt...
Taylor Swift egyik rajongója törölközővel a fején adott interjút, nehogy lebukjon a munkahelyén – ...de azért nem annyira hogy ilyen szinten kelljen szégyellni :DDD
Taylor Swiftről rendeznek háromnapos, tudományos konferenciát: „Az ausztrál Swiftposiumon az énekes hatását zeneipari, kulturális és közgazdasági szempontból is meg fogják vitatni.” – ...brit tudósok? LOL!!!
Így pózolt együtt Taylor Swift és Beyoncé – ...és a többi énekesnő sem akar lemaradni a dörgölődzésben:
Grimes szorgalmazza, hogy Taylor Swift induljon az amerikai elnökválasztáson – A drog rossz, értem?
Mindenki Taylor Swiftből akar meggazdagodni – Én nem, mert LESZAROM de továbbra sem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés