2023. 12. 02.
Brave Dame Boudica (dec. 2-3.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Brave Dame Boudica (dec. 2-3.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 2.:
MO' MONEY MUSIC!
0
JAZZIN’ Funkin’ for BLUE Billie Jean.

Ajánlott:
Idejét sem tudom mikor válogattam ebbe a rovatba Music Televisionös műsort de ma tízkor valóban érdemes lesz odakapcsolni. Ahogy a szebb napokat látott csatornáról, úgy ma már Michael Jacksonról sem a zene ugrik be a többségnek pedig valamikor együtt írtak történelmet. Jacko az Off The Wall-lal mutatta meg hogy több van benne mint amennyit a Jacksons (vagy Jackson 5) imázsa sejtetett, a következő lemezével azonban végleg belépett a halhatatlanok közé. A Quincy Jones-Michael Jackson tandem ekkor működött a legjobban, a jó dalok mellé a körítést is eltalálták, a címadó számhoz készített mozis igényű klip pedig stílust-nívót teremtett. Sok-sok STÁR csinálta meg ihletésére a saját mini movie-ját, még David Bowie is a Jazzin’ for Blue Jeannel. A hatalmas siker óriási áttörést jelentett a fekete előadóknak, mai ésszel nehéz is felfogni az MTV akkori no black music policy-jét (amit amúgy Bowie is élesen kritizált). Van hát mire emlékezni a Thriller 40. évfordulója alkalmából melyen zenészek-színészek mesélik el mit jelentett nekik az album, és persze megszólalnak a felvételben résztvevők is. Gondoljunk bárhogyan M. J.-re, a Thriller mérföldkő ami számtalan műfajnak nyitott ajtót világszinten.

Talán érdemes:
TV4, 20:00 – Dél-Afrikának is megvan a maga Miss Marple-je / Jessica Fletchere Tannie Maria személyében aki Skóciát cserélte a déli kontinensre ott megörökölt birtoka kedvéért. Szakmáját tekintve újságíró és eredetileg konyhai tanácsokat osztogatott az édeni kisvárosnak (Eden) majd fokozatosan áttért a lelkizős vonalra. A nyomozósdi az egyik lakos megölésével jött a képbe, így lett teljes a Receptek szerelemhez, gyilkossághoz felállása. Sally Andrew könyvszériája sem kerülhette el a megfilmesítést, ahogy az alapmű, úgy a miniszéria is több közönséget szólít meg (romantikusok, krimirajongók, wannabe szakácsok), Maria Doyle Kennedy (Black Velvet Band, Commitments) jó választás volt lead-nek. Ugyanabban az időben coming of age dramedy az HBO-n melyben egyszeri srác, Mo (Griffin Gluck) lép át A nagybetűs kamaszkorba nála hat évvel öregebb haverja segítségével. Zeke (Pete Davidson) tipikus laza csávó, Mo nővérét is ezzel fogja meg de idejekorán szakítanak mikor a csaj jobban kiismeri. Az öcs ébredése tovább tart, elsőre lenyűgözik az élet iskolájának tanórái (piálás, csajozás) amik hosszú távon azért elég lélekrombolók. Jason Orley a Big Time Adolescence-szel korrektül ábrázolja a toxikus figurák káros hatását, még Machine Gun Kelly is elviselhető benne. 22:40-kor Olga Kurylenko majdnem-újrázza a Centurion-beli alakítását az AMC-n: míg abban „csak” tökös harcoscsaj volt addig itt már Boudica lesz, a háború királynője (Queen of War). Ellenfelei ugyanazok és létező eseményekről lévén szó nem mehetünk el a tévesztések-átírások mellett. A rómaiak páncélzata-sisakjai nem stimmelnek ahogy Boudica hajszíne sem akit egy ponton Gyalog galopp-szintű GYÍKKÁ boszorkánnyá változtatnak SPOILER és még a halála körülményeit is megvariálják SPOILER VÉGE.

J. K. Rowling / Harry Potter rovat:
Öt fontért akarták adni a legendás Tolkien-kötetet, végül tízezerért kelt el: Egy adományboltban bukkant fel egy példány A hobbit első kiadásából.”Tilcsákbe a lukszy Potterrel együtt:
Milliókért kelhet el két Harry Potter-kötet, amit anno aprópénzért vett egy anyuka – Nyerészkedne rajtuk ahelyett hogy elégetné őket? Ez nem valami progresszív...
Anya lett a Harry Potter-filmek színésznője, meg is mutatta a kisbabáját: A kicsi különleges nevet kapott.” – A vezetékneve meg lehetne trónokharcás.
JK Rowling attól rettegett, hogy a férje elégeti az első Harry Potter könyv kéziratát: Oldalanként kellett kicsempésznie és lemásolnia a kéziratot, nehogy bántalmazó férje észrevegye, hogy hiányzik pár lap a "túszul ejtett" könyvből.” – Milyen szerencse hogy most ugyanezt elvégzik az SJW-k:
Egy fiatal művész eltünteti J. K. Rowling nevét a Harry Potter köteteiről, mert transzfóbnak tartja – De legalább hivatalosan nem veszik át ezt az agymenést...oh wait:
Kitörölték JK Rowlingot a Harry Potter-kiállításról: Egy seattle-i múzeum azzal indokolta az író kiiktatását, hogy Rowling hideg és szívtelen a transzneműekről hangoztatott nézetei miatt.” – Szerintem ne álljanak meg itt, kövezzék meg a Haladás és Elfogadás jegyében!!4! Ha már cancel culture:
Biztonsági okokból törölték a Roxfort Expressz gőzmozdonyának járatait a skót felföldön: „Ugyanezekkel a szerelvényekkel forgatták a Harry Potter-filmek vonatos jeleneteit, nem csoda, hogy sokan akarnak utazni rajta a mai napig.” – Az a baj hogy nem csak utaznak rajta:
A Roxfort Expresszen fogadott egymásnak örök hűséget a Harry Potter-rajongó szerelmesekVEGYETEK MÁR FEL EGY KORREKTORT Nem is saját magukat vették el? Uncsiiiiii & retrográd...

 

VASÁRNAP, DECEMBER 3.:
OUT WITH THE OLD KNIVES!
0
Talking of Pelham from One to Three.

Talán érdemes:
Mára csak három program jut, egy időben (nyolckor). A Filmcafén ismétlésgyanús de örökzöld akciózás impozáns szereposztással és ma már kicsit nem-PC felállással. A terrorista AHMED Hasszán (David Suchet) és cimborái tömött utasszállítót foglalnak el, az utasokért cserébe elítélt eszmetársuk (LOL!) szabadon bocsátását követelik különben piszkos bombájukkal meg sem állnak Washingtonig. Hasszánék terveit többen, többféleképp hiúsítanák meg melyek közül a Tűzparancs kiadása a legkézenfekvőbb ám Austin Travis (Steven Seagal) és feláldozható csapata vállalja hogy észrevétlenül (LOL!!) bejut a fenevad gyomrába és ártalmatlanítja a pokolgépet. Az Executive Decision kb. húsz perccel hosszabb a kelleténél de a felsoroltakon kívül feltűnik még benne Halle Berry, John Leguizamo és Kurt Russell is. Ugyanabban az időben tavalyi kémkedés az HBO-n, ugyancsak régi gépeltérítéses üggyel. Ennek lezárásával bízzák meg Henry Pelham ügynököt (Chris Pine) mikor főnöke, Vick (Laurence Fishburne) új bizonyítékokat talál egy belsős informátorra. Pelham neki is áll meginterjúvolni a lehetséges tanúkat-gyanúsítottakat, köztük egykori felettesét (Jonathan Pryce) is de a nagy falat szintén volt CIA-s exe (Thandiwe Newton) lesz. A Múlt pengéi Janus Metz (Borg/McEnroe) alkotása amit nem Ian Fleming hanem John Le Carré meg a klasszikus krimik rajongói fognak értékelni, utóbbiak főleg a flashbackek miatt. Továbbra is 20:00-nál maradva a Film4-re jön a kötelező Hallmark-darab melyben hivatalosan elvált párocska tagjairól derül ki hogy Mégis házasok. Naná hogy esküvőjük árnyékában tudódik ki az, ami, naná hogy ifjúkori fellángolás áll a háttérben és még nanább hogy a szülők egyike felejtette el befejezni a frigy érvénytelenítését. Sebaj, lesz ürügyük átértékelni a múltat és esetleg felmelegíteni azt a bizonyos húslevest...

A seksz, a szipu rovat:
The Korkülönbség Edition:
Ezért kell mindig fiatalabb nő a férfiaknak – ...és őket gyűlölni kell, bezzeg fordított helyzetben:
PÁR PERC EGÉSZSÉG – 5 ok, amiért a nők a jóval idősebb férfiakat választják – Váljék EGÉSSÉG!ükre:
A 19 év korkülönbség és a kétkedő hangok sem tudtak a szerelmesek útjába állni – Jöhetnek az esküvői harangok:
Hulk Hogan harmadjára is megnősült, elvette 24 évvel fiatalabb kedvesétLeonardo DiCaprio likes this!
Ronaldo feleségül vette kedvesét, egy nála 14 évvel fiatalabb modellt – De még így is csak a dobogó alsó foka jutott neki:
Úgy tűnik, ezzel a nála 44 évvel fiatalabb modellel jár Flavio Briatore: A volt Forma-1-es csapatfőnök csak pár hónapja szakított a szintén nem túl koros feleségével.” – ...aki még így is túlkoros volt neki. DiCaprio likes this too!
A nagyapjának nézik, pedig a szerelme, mégis büszkék a köztük lévő 42 év korkülönbségre – ...de az lenne igazán menő ha tényleg a nagyapjával dolgozna az OnlyFans-en...vagy ha elválnának:
Három hónappal a gyerekük születése után Al Pacino különvált a nála 50 évvel fiatalabb párjától: „A háromhónapos gyerek édesanyja már be is nyújtotta a felügyeleti jog iránti kérelmet is.” – Asszem ez is egy csúnya válás lesz,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés