2023. 12. 11.
Hintagirl a hantalovon (dec. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hintagirl a hantalovon (dec. 11-12-13-14.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 11.:
IMPUDENT DAYS...
0
...in the spiderweb.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
...mert A bárányok hallgatnak mintha eddig csak hivatkozva lett volna, holott kötelező. Sorozatgyilkos garázdálkodik, az FBI-ügynök (Jodie Foster) a legnagyobb szakértőhöz fordul: Hannibal Lecter (Sir Anthony Hopkins) szuperintelligens, szintén ZENÉSZ serial killer és a tetejébe még kannibál is. Kettejük eszmecseréjében úgy tűnik mintha a nyomozó volna lépéselőnyben de Lecter echte manipulátor aki bármilyen infót-gyengeséget elraktároz az agyában hogy előnyére fordíthassa. Jonathan Demme iskolát teremtett Thomas Harris művének adaptálásával, Lecter meg olyan lett Hopkins-nak mint Johnny Depp-nek H. S. Thompson vagy Jack Sparrow: máig vele maradtak a figura egyes manírjai. Kezdés fél kilenckor a Cinemax 2-őn (vagy holnap ugyanitt 16:40-kor – bezzeg a kilencvenes években nem merték volna matiné-időpontban leadni!44!!négy).

Talán érdemes:
21:00-kor műfajtárs a Viasat3-on bár a Pók hálójában igazából a Gyűjtő prequel-je. A kollégája halála után visszavonult profilozó, Alex Cross (Morgan Freeman) magától az elkövetőtől kap tippet egy emberrablásról. Gary Soneji (Michael Wincott) elsődleges célja a hírnév és hogy Cross leendő könyvének tárgya lehessen, a szenátor lánya csupán eszköz mindehhez, ezért hagy maga után nyomokat is. Ha nem a Silence-szel egy napon adnák akkor én se emelném ki hogy Lee Tamahori nem olyan ügyes mint Demme: feltűnően sok az elvarratlan szál SPOILER és az se korrekt húzás hogy a néző számára addig ismeretlen infók adják a megoldást SPOILER VÉGE.

Nem érdemes:
...csak ha katasztrófa-turistáskodnánk, mert titokban (talán nem csak én) reméltem hogy Bruce Willis állapotát tiszteletben tartva eltekintenek a Detective Knight-trilógia befejezésétől. Nos nincs szerencsénk, ráadásul Knight nyomozó 3. bevetése a Függetlenség napjához kötődik. Míg a város ünnepel, a széftörők nem pihennek, a banki meló nem sül el túl jól, a tetteseket ellátó mentősök egyike Knight elidegenedett lánya (Willow Shields). Őt aztán apjának kell tisztáznia mikor összeesküvéselmélet-hívő partnere (Jack Kilmer – az öreg Val fia) megzakkan és igazságosztásba kezd. Bár Willis a húzónév de a reflektorfény itt már nem rá irányul, a kevés szöveget is láthatóan segítséggel mondja fel (de leggyakrabban ezt is mások teszik helyette). A bátrakat-mazochistákat 23:05-kor várja a Filmbox Premium, a többiek keressenek bármi mást a STÁRtól, akár a rémes Hudson Hawk-ot mert ennél még az is jobb.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
Életmód – Hallod a pénzt, de nem ordít – mi az a csendes luxus? – Hát a silent but deadly:
Filmbe illő módon tetteti szegénynek magát egy gazdag vállalkozó, hogy családja végre leszálljon rólaLESZAROM, én is ugyanezt csinálom csak nem tettetésből :SSS
Post Malone vett magának egy 200 millió forintot érő kisujjgyűrűt: „A színpadi jelenlétéhez biztos elengedhetetlen.” – Ezt mondjuk egyszerűbb lesz ellopni mintha a homlokába ültette volna be :DDD
fotó – Drake 350 millió forintért vette meg Tupac legendás gyűrűjét LESZAROM ameddig másban nem követi.
Negyedmillió dollárért belebújhat John Travolta ikonikus öltönyébeINGYEN SZAROM LE Wait, a challenger appears:
2,2 millió dollárért árverezték el Michael Jordan cipőjét: „Soha nem adtak el még használt cipőt ilyen drágán.” – Jó-jó de az árban a FÜRDŐVIZE lábszaga is benne foglaltatik ^^
Több mint 3,5 millió forintos táskát kért karácsonyra a 11 éves ausztrál kislány: „Roxy Jacenko dúsgazdag üzletasszony, Pixie mégis megengedő volt, közepesen olcsó variációkat is felajánlott édesanyjának.”Wait, a challenger appears:
Kényelmesen elfér az ujjhegyen a mikroszkopikus „kézitáska”, amit 60 ezer dollárért adtak el: „Az apróságot átszámítva több mint húszmillió forintért sikerült eladni.” – Hiába, az oligarchagyereknek már a mama hasában is divatosnak kell lenniük!

 

KEDD, DECEMBER 12.:
JERSEY SHORE? O RLY?
0
Scanners wander darkly.

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben! Az HBO2-őn 23:35-kor adott Wander Darkly-nak címe dacára sincs köze a nemrég adott Wanderhez, ebben Sienna Miller lesz balesete után deperszonalizálódott anyuka. Neki és férjének (Diego Luna) múltbeli Bolyongással kell rendbe tenniük a jelent és vele a jövőt...vagy lezárni, feltéve ha meghaltak az autóban és az egészet csak hallucinálják (lásd a bevágást az Élőhalottak éjszakájából). Tara Miele a vele történteket dolgozta fel vagyis ő biztosan túlélte de száz perc kicsit sok belőle. Kilenckor a szokásos a Story4-en a Karácsony a tavonnal. A minden évben találomra kiválasztott helyeken nyaraló belsőépítész Reilly Shore (Genelle Williams) idén eladásra szánt hajón száll meg amit antipatikus befektető alakítana át üzleti célokra. Naná hogy a bárka is megújul-megmenekül meg a vendéglátó tulaj is összejön a felújítást levezénylővel. Egy órával előtte (20:00) a Hantaboy Hallmark-Lifetime-féle verziója a Film4-en, nemcserés felállással. Nővérét és annak lányát rendszeresen cserben hagyó üzletasszony, Holly (Alicia Witt) kap Igazmondó karácsonyt a nyakába mert unokahúga (Mia Bagley) ezt kérte ajándékba és Holly-nak innentől ami a szívén, az a száján. Nem lehet éppenséggel eredetiséggel vádolni de Witt még az ilyen limonádékban is jó, külön vicces ahogy direkt fahangon vernyákol miközben valójában a színészet mellett énekesnőként is befutott. Mások bezzeg máshogy sokoldalúak:

Gwyneth Paltrowat:
Musicalt csináltak Gwyneth Paltrow síbalesetes ügyéből: „Karácsonyi queer-musicalt kerekítettek Gwyneth Paltrow elhíresült bírósági tárgyalásából Londonban.” – Még így is jobb Paltrow mai tevékenységénél:
Gwyneth Paltrow visszatérhet a Marvel-filmekbe?: „A Pepper Pottsot játszó színésznőt egy rajongója kérdezte meg erről, és igyekezett komolyan válaszolni.” – Csak nem ő is leszarta?...
Gwyneth Paltrow kézen fogva sétált az exe szerelmével, bikiniben a korábbi finn miniszterelnök – Ebben mi a hír? Majd ha Paltrow lesz a finn miniszterelnök, akkor szóljatok.
Gwyneth Paltrow lányával és édesanyjával érkezett egy eseményre, közös fotón a három generáció – ...avagy miből lesz a cserebogár.
Akartuk tudni? Gwyneth Paltrow elmondta, hogy Brad Pitt és Ben Affleck milyen az ágybanEGYÜTT VAGY KÜLÖN TESZTELTE ŐKET? LOL„A színésznő valamiért fontosnak érezte, hogy egy podcastben megossza ezeket az információkat a nyilvánossággal.” – Az a baj hogy mások is valamiért fontosnak érzik megosztani ezeket az információkat a nyilvánossággal:
18+ Naomi Watts nyíltan vallott a hálószobatitkairól – Engem nem zavar amíg nem adja ki ő is a vallomásait:
Barbra Streisandot „kényszerítették”, hogy az exeiről írjon új könyvében: „Bökd ki, húgom! – így vették rá.”Streisand effekt reloaded :DDD

 

SZERDA, DECEMBER 13.:
DO ANDROIDS DREAM...
0
...of electronic premises?

Talán érdemes:
Az HBO a közelmúlt egyik Év filmjét vetíti nyolckor mellyel Emerald Fennell update-elte a rape and revenge movie-k sémáit. Átlagosnál is átlagosabb, mamahotelező csajszi (Carey Mulligan) éli a harmincas szinglik életét: gályázás egy kávézóban, este bulika ahol mindig akad aki hazaviszi egy numera reményében. A fordulat a döntő pillanatban jön el: Cassie csak tettette hogy részeg, az egész színjáték a helyzetével visszaélő pasik megleckéztetéséről szól. Az egykor Ígéretes fiatal nőt természetesen trauma vezette erre az útra melynek végén az ősbűnt is megtorolja. Ehhez az kell hogy egykori iskolatársa (Bo Burnham) is beugorjon a munkahelyére és vele együtt a régi erőszakoló is képbe kerüljön SPOILER akinek Cassie legjobb barátnője volt az áldozata SPOILER VÉGE. A Promising Young Woman (sajnos) örök témát (lásd: Chanel Miller) polarizált klasszikus módszerekkel így kb. másodlagos a minősége. Nem véletlenül nem merte lehúzni senki, még a férfi kritikusok is elájultak tőle („Minden pasas egy rohadék, még akkor is, ha éppen rendesek, tudjuk meg ebből a rendkívül mutatós, végig izgalmas és fordulatos, ráadásul Oscar-díjas meséből.”) pedig valahol ugyanolyan szélsőséges mint a Visszafordíthatatlan. Részben ugyanemiatt kapta meg a díjakat SPOILER plusz a befejezése is hasonlóan kitol a közönséggel SPOILER VÉGE, a másik ok a szörnyűségek és az azokat túlélő karakter posztmodern ábrázolása. Nem csak Christopher Mintz-Plasse jelenléte miatt ugorhat be a Kick/Ass hanem maga Cassandra is olyan néha mint bármelyik maszkos bosszúálló. Olykor a mostani Barbie is eszünkbe juthat és vele Dennis Harvey esete amikor merte írni hogy Mulligan helyett esetleg Margot Robbie-ra kellett volna bízni a főszerepet (jött is a felháborodás majd a publicisztikát lehozó Variety bocsánatkérése). Valahol ott van benne egy önerőből Oscar-díjas darab kezdeménye ami végül elvész a túlzásokban, hiába Adam Brody, Clancy Brown, Jennifer Coolidge vagy Alfred Molina. Röviddel utána fél kilenckor a Hallmarkos elnevezés (Nyugtalanító álmok) ellenére felnövésdráma vár minket a Cinemax 2-őn, itt lázadó kamaszcsaj (Daniela Marín Navarro) hagyná maga mögött az anyja és húga (na meg macskájuk) által jelentett biztonságot s keresné meg tőlük (jó okkal) eltávolodott apját. Valentina Maurel részben saját gyerekkorából merített az I Have Electric Dreams-hez és érdekes hogy a fenti két műsor megelőzi a mai kötelező christmas movie-t amit 21:00-kor kezdenek a Story4-en. Az Összevarrt szívek karácsonyra elnevezéséből ítélve lehetne horror is, az angol Creating Christmas már egyértelműbb: sértett és alkotói válságban szenvedő gyerekkönyv-írónak kell csodát tennie a határidők előtt. Mivel kap maga mellé egy optimista rajzolót, a végkifejlet borítékolható, ahogy arra a második magyarítás (Ha megszáll az ihlet) is utal.

Konteó rovat:
A belga hírszerzés szerint kémkedhet a kínai Alibaba: Az Alibaba tagad.” – Én azért megvárom a SARIATANÁCS negyven rabló véleményét is, addig meg söprögessünk a magunk háza előtt:
Ujjlenyomattal lehet majd fizetni a tankolásért a Mercedesekben:Régi vágya teljesül azoknak, akik be se akarnak menni a shopba tankolás után.” – Akinek régi vágya volt ez a falanszteresdi az jól jár, a többiek meg így jártak:
Van már olyan európai repülőtér, amelyen végig lehet menni beszállókártya nélkül: A frankfurti lett Európa első olyan repülőtere, amely az összes légitársaság minden utasa számára megnyitotta a biometrikus azonosítás lehetőségét. A német Fraport reptér-üzemeltető a svájci SITA technológiai szolgáltató megoldását használja a japán NEC eszközeivel.” – Lásd fentebb, de ennél tovább tuti megy a „fejlődés”. Oh wait:
Megállapodtak az uniós e-személyiről, akár fizetni is lehet majd vele:Többek között orvosi receptek tárolására és facebookos bejelentkezésre is alkalmas lesz, de nem teszik kötelezővé.”MUHAHA, hát persze, és a keresési előzményekkel sem kötik majd össze:
Arcszkenneléssel is ellenőrizhetik a pornónézésnél az életkort 2025-től a briteknél – ...és így jön el újra a másolt seksz-VHS-ek aranykora ^^

 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 14.:
APOLLO FIA LÁNYA
0
Sokol azért rádiózni is?

Talán érdemes:
Nyolckor újra Patrick Duffy a Film4-en immár nagypapaként pátyolgatva vőlegényét vesztett unokáját (DANNY Torrey DeVitto). Bár azóta eltelt egy év de a nő annyira nem tudja elengedni párját hogy eladná közös házukat-boltjukat. Ehhez előbb fel kell újítani mindkettőt, erre fogadja fel a helyi ezermestert (Dylan Bruce), adná is magát kettejük barátsága, netán annak elmélyülése. Nicole mégis az elhunyt telójára küld SMS-t, annál nagyobb a meglepetés mikor erre válasz is érkezik. A Karácsonyi ígéret le sem tagadhatná a Szerelem hálójában hatását, ugyanabban az időben (20:00) ugyancsak keserédes ünnepi program az HBO-n ugyanazzal a fő tanulsággal miszerint még a friss özvegyeknek is Kell egy kis karácsony. Erre új szomszédja (Lynn Whitfield) vezeti rá az egyedülálló anyát (Erica Durance) miután utóbbi fia inkább az előbbinek nyílik meg lelkileg, érthető féltékenységet generálva. Ugyanitt kétórás doksi 21:25-kor Apolonia Sokolról aki a kortárs feminista művészet világpolgára: Párizsban született dán és francia színészcsaládba, iskoláit is ott végezte hogy végül Amerikában (New York, L.A.) találja meg a hangját. Festészete úgy önéletrajzi hogy közben reflektál a modern kor kérdéseire is (elvárások a nők felé, testkép). Lea Glob még 2009-ben figyelt rá fel és az évek folyamán rendszeresen találkoztak, az Apolonia, Apolonia ezekre a beszélgetésekre épít melyekből mindkét nő karrierjéről sokat tudhatunk meg.

Kis hírek a nagyvilágból:
Megállt útközben a hullámvasút, fél órán át lógtak fejjel lefelé a levegőbenIt's not a bug but a feature:
A hullámvasút, amely nem titkolja a célját: végezni az utasaival – Így már a múltkori vidámparkos hírek is érthetőbbek :DDD – „Az Euthanasia Coastert egy litván művész találta ki 2010-ben, és bár a valóságban sosem építették meg, elméleti szinten egészen újszerű megoldást kínál az asszisztált öngyilkosság végrehajtásához.” – Tíz évvel később ez is a mindennapok része:
Embert ölt a biztonsági rács a brüsszeli metróban: „Negyedszer szorulnak be rejtélyes okból utasok a rácsba a belga főváros különböző metróállomásain.”Véletlen? ALIGHA!44!44négy
Hullámvasúton ültek, a telefon azt hitte, autóbalesetük volt: „Az iPhone 14 egyik új funkciója miatt több amerikai vidámparkból is érkeztek segélyhívások, hogy a tulajdonossal baleset történt.” – És ha a telefon tudja jobban? Na ugye.
251 km/h-val repeszt, 193 méter magasra is felmegy az új szaúdi hullámvasút – videó: „A tervek szerint jövőre már fel lehet felszállni a Falcon Flight hullámvasútra, amit Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban építenek meg.” – Nem is abban az új egyenes, vonalas városban? Uncsi, lapozzunk.
Megszületett Paris Hilton második gyereke: London: „Az Instagramon, egy fotóval tudatta a világgal.” – London, Párizs, ez se normális, de legalább mostantól nem fog pornót szivárogtatni meg vetkőzni...oh wait:
Paris Hilton átlátszó szexi csipkeruhában pózolt a kamerák előtt – Hát igen, ilyen egy modern anya.
Transtelex – Több mázsás gigatököket termeszt egy gyergyói gazda, az idei rekordkísérlete már a 300 kilót közelíti meg – ...de vajon hány fecske fogja elbírni?...

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés