2023. 12. 18.
Late-a-Tate (dec. 18-19-20-21.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Late-a-Tate (dec. 18-19-20-21.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 18.:
SIKKES ROUGH LAW
0
Nézd meg a lányát, vedd el aZ ANYJÁT 44.-et!

Talán érdemes:
A hétvégén Robin Wright debütálását láthattuk, ma pedig a Cinemax 2-őn fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 12:35-kor) Jodie Fosterét amire a múlt heti Bárányok hallgatnak sikere után kapott carte blanche-ot a stúdióktól. A kis Fred Tate (Litte Man Tate, Adam Hann-Byrd) valóban Más, mint a többiek, csodagyerekként amennyire otthon van matematikában, zenében vagy festészetben, annyira gyengén teljesít interperszonális kapcsolatok terén. Anyja (Foster) profi pszichológus (Dianne Wiest) segítségét kéri de ugyanakkor a szárnyai alól is nehéz kiengednie. 22:25-kor török dramedy az M5-ön ami cukros elnevezése (Második esély) dacára egyaránt távol áll a Szulejmántól és a Hallmark-összestől. Mondjuk ebben is csajozás lesz terítéken, elvált nő lánya zúgna bele magának való srácba akit dikapriósan örökifjú apja tanítana az élet élvezetére. Fia (leendő) párján keresztül az anyja is képbe kerül, neki is állna a MILF behálózásának csakhogy annak megvannak a tapasztalatai erről a férfitípusról – igen, pont ilyentől vált el. Tizenegy előtt öt perccel Dickens-update érkezik a Mozi Klubra. Martin Owen a lejárt szavatosságú parkourkodást, a Trónok harcát, a Kingsmant és Guy Ritchie legjobb pillanatait hozza közös nevezőre az irodalmi klasszikussal. Twist (Rafferty Law, Jude Law fia) házról házra ugrálva fosztogatja a gazdagokat, céltalanságának sorstársnője (Rita Ora) ad új irányt amikor bemutatja Faginnek (Michael Caine) és utcakölykökből válogatott hadseregének. Twist csatlakozásának másik oka Nancy (Sophie Simnett) aki meg a szálakat mozgató Lady LANNISTER Sikes (Lena Headey) barátnője (korszellem kimaxolva). Csak egyszer, szódával és csak Caine kedvéért.

Hétfő? #LESZAROM.
Neked könnyű – Kardióval vagy erősítéssel kezdj?CARDI B-VEL Leszarással:
Kimi és Robin Räikkönen: a rövid válaszok nagymesterei – ...de így is én nyerek a LESZAROMmal.
KÉT FELES UTÁN GREALISH ANYJÁNAK A TÁSKÁJÁBA HÁNYT A MANCHESTER CITY VÉDŐJELESZAROM Lehetne belőle olimpiai sportág.
Sikerült egy szót kiolvasni abból a 2000 éves papirusztekercsből, ami a Vezúv kitörésekor semmisült meg: „A Kentucky Egyetem kutatói a mesterséges intelligenciát hívták segítségül, hogy elolvassák az írást azon az ősi tekercsen, amit a Vezúv kitörése pusztított el.” – Megfejtem a többit: LESZAROM.
Nincsen fenségesebb látvány a havas tájban vágtató lovaknál – Hogyne lenne, ott van például a LESZAROM.
intim titok – Jack Harlow elárulta, mit szeret az ágyban – Jean Harlow érdekelt volna, Jacket LESZAROM.
Hailey Bieber végre elárulta, miért öltöznek úgy Justin Bieberrel, mintha két külön bolygón élnének – Azért mert LESZAROM a drog rossz, értem?
Dühös nyilatkozatot tett egy híres játékfejlesztő a mesterséges intelligenciáról – Csak nem ő is leszarja?...

 

KEDD, DECEMBER 19.:
MAJD MANHATTANBEN!...
0
Welcome the the jingle bells!

Talán érdemes:
A keddi pangásban a Story4 megint hozza a kötelezőt kilenckor. Az Üdv Karácsonyban tanmese a Lényeges Dolgokról, a címbeli kisvárosba síparadicsomot tervező nő maradni kénytelen amikor kocsijával beleszalad a település határát jelző táblába, így viszont az özvegy seriff társaságában lesz ideje átértékelni, mit tart fontosnak. Ugyanabban az időben a Filmcafén húszéves romantikázás (Álmomban már láttalak) melyben egyszeri szobalányról (Jennifer Lopez) hiszi azt az egyik vendég (Ralph Fiennes) hogy gazdag örökösnő. Naná hogy a csaj nem siet bevallani az igazat... A Filmbox Extra HD-n szerencsejáték-függő fickó (Marc Singer) lép a halálukat megrendező rapperek és influencerek nyomába 22:35-kor. Ötletében bántalmazott felesége (Michele Greene) assisztál, talán neki is köszönhető az élethű eredmény ami után ötmillió dolcsival gazdagodna. A biztosítótársaság nyomozóinak és a feleség nővérének gyanús lesz a dolog de mint kiderül, utóbbinak is lett volna oka eltenni láb alól a pasit. A Halálos elszántság korrekt iparosmunka bár jobban működne másfél órában és kevesebb csavarral, influencerekre visszatérve:

Szelfibűnözés rovat:
The Influencer Edition:
Akárhogy is hívják ezt a mellet takaró kendőt, idén nyáron ebben feszítenek a híresek: „A mellkason keresztben átkötött, majd nyakban csomózott izé egyre több influenszeren tűnik fel, valószínűleg nem véletlenül. Mit szól hozzá?”LESZAROM Ja nem ma, lapozzunk:
Mi lesz az influenszerekkel jövőre? – Az ami idén:
Karácsonyi üdvözlet A legszorgosabb influenszerek karácsonykor is tolják a szekszi kontentet – Ha még csak azt tolnák:
Homlokára tetováltatta párja nevét egy influenszer, rajta nevet a fél internet – A másik fele meg követi :SSSS
100 dollárért rendelt smoothie-t, majd jó dolgában egy korty után kidobta azt a tiktokker: „Mister Lewis missziója, hogy a bemutassa követőinek, milyen a luxus élet.”Wait, a challenger appears:
Egymillió dollárt szórt ki a rajongóinak egy helikopterről egy influenszer Csehországban – Csak egymillát? Ennyiért még nő se jut neki:
Egy influenszer kijelentette: csak akkor hajlandó gyereket szülni, ha a férje 100 milliót fizet neki érte – Influenszer? Egész biztos nem sugar baby? LOLXD!44!!4 négy És a végére még egy hír hogy ne irigyeljük túlságosan szegény szupergazdagokat:
Akár 20 évet is kaphat a Beverly Hillsben luxusórákkal kereskedő influenszer, akiről kiderült, hogy közönséges csaló: „Anthony Farrer a hatóságok szerint mintegy 3 millió dollárt csalt ki az ügyfeleitől.”Elizabeth Holmes likes this!

 

SZERDA, DECEMBER 20.:
LIKANTROFÍLING

0
Első az áldozat!

Talán érdemes:
Story4, 21:00 – Ami múlt héten az Igazmondó karácsony az most A menyasszony síelni ment. A nyitány és az elnevezés (Runaway Christmas Bride) egy az egyben a Runaway Bride-ból van csak itt nem bizonytalanság hanem a vőlegény anyagiassága miatt esik kútba a(z érdek) házasság. A folytatás már saját kútfő de nem sokkal eredetibb, a nő egymaga megy nászútra ahol hamar befigyel az új férjjelölt, családostul. Ezalatt a Cinemax 2-őn Algéria után Nyomozás Tuniszban következik fél kilenckor és az Ashkal a mágikus realizmust keveri a rögvalósággal. Építkezésen talált holttestnél előbb gondatlanságra majd a második, hasonló eset után sorozatgyilkosságra tippelnek a hivatalos szervek. A kulcs Mohamed Bouazizi protest-öngyilkossága (á la Jan Palách), ugyanitt háromnegyed éjfélkor tavalyi horror Luxemburgból problémás gyereket nevelő anyáról. Elaine akkor dönt az elidegenedett apai rokonság felkeresése mellett mikor Martin dühkitörésein túl harapásokkal is bünteti környezetét. Nagyapóék vidéken élnek és szemlátomást van valami sötét titkuk aminek köze lehet a fater eltávolodásához is. A műfajnak nincs sok belga képviselője és az Első áldozás sem lesz emlékezetes: félúton megreked a szimpla farkasemberes riogatás és a coming of age story között így végül egyik sem lesz belőle (ahogy a címre sem kapunk konkrét magyarázatot). Még a művészieskedés a legerősebb benne, könnyebb is dekódolni (seksz-jelenet, stb.). A Film4-en a szokásos christmas movie nyolckor, szokásosan voltmár-történettel: szingli klímaaktivista (Megan Park) kitalálja az ultimate kívánságot, vagyis hogy összes addigi szülinapi kérése teljesüljön. Környezetvédőtől kicsit önző az ilyesmi, a Sors mégis kegyeibe fogadja mert valamennyi egymás után válik valóra, már csak az Igazit kéne megtalálnia (vagy észrevennie hogy ott van az orra előtt). A Családot kérjük karácsonyra sematikus darab sematikus politikai utalásokkal, és hogy miért van mégis itt? A nem szokványos magyar szál miatt merthogy a főhősnőt Lindsay Corwinnak hívják.

Kis hírek a nagyvilágból:
The KÍNA Klíma Edition:
Kiderült, hogy Ferenc pápa odavan az Apáca show-ért: „A katolikus egyházfő Whoopi Goldberggel találkozott.” – Közben érkezik az IRL sequel:
Egy apáca sárba döngölt egy klímaaktivistát Franciaországban: „Videóra is felvették, ahogy egy franciaországi, kis létszámú vallási csoport egyik apácája nekiesik egy klímaaktivistának, aki a megépítendő zarándokközpont ellen tiltakozik.”Keep calm, a máglyahalált akkor is megúszta.
Milliárdokért árverezhetik el Klimt egyik leghíresebb festményét: „A bécsi szecesszió vezéralakjának ez volt az utolsó befejezett portréja.” – A befejezetlen műveit meg ha nem a ChatGPT akkor a környezetvédők fejezik be helyette:
Környezetvédelmi aktivisták festékkel öntöttek le egy Monet-képet Stockholmban: „Az akciót később az Aterstall Vatmarker (Állítsd vissza a Nedves Övezeteket) nevű szervezet vállalta magára.” – Nedves övezetek? Jay & Silent Bob likes this!
A Capitolium lépcsőjén vették őrizetbe a friss Golden Globe-díjas Joaquin Phoenixet: „Jane Fondával tüntetett a klímakatasztrófa miatt. Phoenix mellett Martin Sheent is letartóztatták.” – Kimaradt a lényeg: legalább Jokerként minekmentoda?
A magyarok 87 százaléka klímaszorongó – ...pedig nélküle is élen járunk a depresszióban, vele együtt meg pláne:
Interjú Michael Shellenberger: Depresszióhoz vezet a klímaaktivizmus: „Az Apokalipszis soha című könyv szerzőjével beszélgettünk.” – De ha nem foglalkozunk vele akkor meg derült égből villámcsapásként fog érni ha beüt a krach:
Pár évtizede lehet a csokimikulásnak: „A klímaváltozás miatt az évszázad közepére valószínűleg búcsút vehetünk a csokoládétól. Milyen édességek jöhetnek helyette?” – Rovarok meg algák, nyilván :SSS

 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 21.:
DEPENDING ON MY LIFE
0
Tranzitban a garnizóna.

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – Az év eme szakaszában rendre előkerül Mariah Carey és az All I Want For Christmas Is You-t könyvkiadása után immár animációs formában is élvezhetjük (?). Mi mással lehetne fullba nyomni a feelinget mint kiskutyával, ezt szeretne a fa alá az ifjú Mariah (Breanna Yde hangja) de előtte ki kell állnia a próbatételt. Nem a kedvenc színéről kell vallania hogy átmehessen a Halál Hídján, bár lehet az is egyszerűbb volna mint bébiszitterkedni az apja által hazahozott négylábú mellett. Ez elvileg a bácsikájáé de a rutinos mozibubus már tudja hogy menhelyről származik és a papa vele tántorítaná el lányát az állattartástól. A happy end ugyanígy kitalálható: Mariah rájön hogy a neveletlen vadóc közelebb áll hozzá mint a korábban kiszemelt pedigrés kutya és felcsendülhet a dal is. Ugyanitt maradva fél tízkor Rob Reineré a terep aki ezúttal nem Spinal Tap - Best In Show-féle mockumentary-t forgatott hanem életinterjút egy kollégájával, Albert Brooks-szal. Az anno Albert Einsteinként (!) anyakönyvezett komikus tevékenysége a Taxi Drivertől a Finding Nemo-n át a Concussionig terjed, a Tranzitom a mindenhatóhoz mégsem doksi hanem beszélgetős elmélkedés. Az ünnepelten kívül szóhoz jutnak a rajongók is akik között ott van Judd Apatow, Steven Spielberg, Ben Stiller vagy éppen Chris Rock tehát a Defending My Life-fal garantált az elfogultság ahogy a jó szórakozás is. Közben a Story4-en is lesznek vonzások és állatságok 21:00-kor, Carey-nél valamivel alacsonyabb színvonalon. A Kutyaszitter karácsonyában ígéretes fiatal nő vállalja el egy ingatlanspekuláns ebének sétáltatását amit jól meg is bán amikor annak beosztottjától (egyben új barátjától) megtudja hogy a nagyfőnök épp a helyi futtató beszántására készül. Kihagyom.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Royal Edition:
Zacc - Egyedüliként repült egy utasszállító gépen a brit Paul és a levegőben Paul király lett belőle – Köszönöm, maradnék a beházasodásnál, persze csak nagykorúakkal:
Európai trónörökösök Ez a tinédzserlány lesz Hollandia következő királynője: Európa trónörököseit bemutató sorozatunk aktuális részében Hollandia ifjú hercegnőjét ismerheti meg.” – ...akit hamarosan eltörölnek:
DANUBE INSTITUTE – Meddig maradhat meg a brit monarchia? – Ameddig a sariatanács, az SJW-k és főleg az alattvalók hagyják:
Felelőtlenül könnyítenek magukon a túrázók a brit királyi család skóciai rezidenciájánál – Én echte punk vagyok, mégis azt vallom hogy azért nem kéne mindent leszarni.
Miért állnak mérlegre a royal family tagjai karácsonykor? – A body shaming miatt:
UTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Így ártunk a testünknek az ünnepek alatt: „Kalóriadús ünnepi ételek, kevés mozgás, sok alkohol és hajnalig tartó bulik?” – Á, ez nálam szinte mindennapos...
Barbra Streisand memoárjában tárja fel eltitkolt kapcsolatát III. Károly Királlyal – De csak mert kényszerítették rá, tudjuk-tudjuk.
Diana hercegné szellemként jelenik meg az A korona új évadában: „A készítőknek elgurulhatott a gyógyszerük” – Á dehogy, akkor gurult volna el ha Gabourey Sidibe játszotta volna a szellemet, bár lehet az sincs messze:
royal sztorik Volt-e színes bőrű királynője Angliának?: „Egyes elméletek szerint Sarolta királynénak voltak színes bőrű felmenői. Portréinak egy része ezt támasztja alá.” – Jajaja, egyes elméletek”, „a portrék egy része”, de ti azért cikket írtok belőle anélkül hogy alapfogalmaknak utánanéznétek (gy. k: queen consort =/= queen), amúgy meg:

Finomliszt Ferenc 2020.06.20. 12:08:02
Mindegyik az volt, mert nincs színtelen bőr.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés