2023. 12. 25.
Karácsonytól Szilveszterig (dec. 25-31.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Karácsonytól Szilveszterig (dec. 25-31.)

 

 

 

 

 

 

Úgy belelendültem az esti PIÁLÁSBA főzőcskézésbe hogy úgy döntöttem, megkapjátok egyben az egészet (igen, még a pénteket is):

HÉTFŐ, DECEMBER 25.:
EXTRA NEHÉZ KEZDET

Talán érdemes:
Kilenckor tök felesleges sequel a Viasat Filmen. A Karácsonyi vakáció 2. részében Griswoldék helyett az originálban mellékszál Tuttle családot követhetjük trópusi nyaralásra. Erre dupla kárpótlásként fizették be őket miután a papát (Randy Quaid) megharapta az a majom ami miatt elvesztette a munkáját. Eric Idle menti valamelyest bár sokkal jobb lenne ha Peter Jackson forgatott volna belőle ilyen Hullajó-szintű horror comedy-t. Ugyanabban az időben prequel a Mozi+-on. A King's Man elnevezéséből sejthetően A kezdetekben még csak egy legény volt a gáton, azaz az ügynökségben amit felesége megölése után hozott létre egy angol BETEG herceg (Ralph Fiennes), meghiúsítani a jövőbeni merényleteket. Ez nem sikerül, Gavrilo Princippel kirobban az I. V.H. ahova bőven jutnak politikai szerencsevadászok meg sötét alakok akiket az elitet lecserélni szándékozó rejtélyes hatalmasság mozgat a sakktáblán. A nekünk is ismerős Hanussen mellett ott van Mata Hari, Raszputyin de az izgalmas figurák dacára az összkép zavaros. Még az előző két rész hangulatát sem hozza, cserébe lesz egyoldalú törióra meg jó lassú tempó. Egyedül a nemrég szülinapos Fiennes meg a Csajkovszkij zenéjére lezavart akciózás miatt van itt. 22:50-kor a SzkiTon egészestés próbálkozása az RTL-en melyben a lét lesz a tét egy ifjú pár és baráti társaságuk számára. A zavaros verseny sajnos csak ürügy a nagyrészt szinte improvizált párbeszédekre és gyenge csattanókra vagyis a Legénybúcsú Extra nem ér a Hangover és társai nyomába, piros pont max. a Dani főnökét játszó Mogács Dánielért jár, a többi legyen néma csend.

 

KEDD, DECEMBER 26.:
SURVIVAL OF THE SILENT
0

Talán érdemes:
Az ünnepi programok közül talán az M5-ön nyolckor adott Ne félj! a legjobb. Ez Egy barátság története ami a 81-es merénylet után vidékre elvonult II. János Pál pápa és egy ottani lakos, Lino Zani között alakult ki. Bármilyen hülyén hangzik de tény hogy mindketten profitáltak belőle: a pápa testileg-lelkileg felépült, a síoktatóként dolgozó Lani pedig beteljesítette régi álmát és megmászta a Mount Everestet (na meg könyvet írt beszélgetéseikről). Az RTL ismét közelmúltbeli friss hazaival támad 21:40-kor melyben hétköznapi hős tűzoltón uralkodik el a hitchocki tériszony egy rosszul végződött lánykérés után. Sebeire egyszeri tanárnő a gyógyír aki nekem kissé túl cuki így a Nagykarácsonyt is csak Csuja Imre vállalom be. Tízkor George A. Romero 2009-s zombulása a Paramount Networkön melyben a korábbi politikai üzenetet humorra (és néha felesleges seksz-re) cserélte. A Plum sziget két famíliája nem jut dűlőre a walking dead-ek ügyében, Seamus Muldoon (Richard Fitzpatrick) életben tartaná halott rokonait, Patrick O'Flynn kapitány (Kenneth Welsh) a kockázatok lenullázásával kreálna safe space-t a helyből. Ekként is reklámozza, hívására kis csapat érkezik akiket a kiutasított O'Flynn helyett másfajta bizottság fogad, a feladat innentől Túlélni a holtakat. 23:40-kor német depizés a Cinemax 2-őn melyben idős házaspár békés nyugdíjába zavar bele a feleség (Dagmar Manzel) betegsége. Mivel egyre jobban ápolásra szorul, ennek árnyékában a férjnek (Rolf Lassgard) is át kell értékelnie ama terveit hogy az utolsó éveket lazítással töltik. A Csendes szabadság emlékeztető arról hogy a Zélet folyamatos változás és hogy a pofonok onnan jönnek ahonnan a legkevésbé várjuk.

 

SZERDA, DECEMBER 27.:
AZ EXÉÉRT SZERETJÜK

Talán érdemes:
Mára csupa gyenge program jut és azokból se sok. Nyolckor idei szuperistenesdi az HBO-n animált formában amit még a magamfajta sznobok gyomra is képes befogadni. Pókemberből itt már osztódás nélkül is végtelen sok van, emlékszem Jet Li mit kapott a hasonló Egyetlenért, neki is A pókverzumon át kellett volna haladnia mint DAVID Miles Moralesnek. Anyway, Miles a Multiverzumban önmaga tökéletes másolataival kerül szembe akiknek a problémái is hajaznak az övéire, tán még a főgonosz sem tudja őket egyesíteni. Ami jó az a grafika és a számtalan utalás, nem csak a comics-világra. Lássuk a negatívumokat is: a sztori maga nem nagy szám és a monstre hosszúsága miatt ezt is ketté vágták, ma elvileg az első másfél órás adag érkezik belőle. Félórával később 20:35-kor elvált párocskát (Kristy Swanson, Dean Cain) hoz közös tető alá az időjárás a Story4-en. A helyszín az egyetlen tulajdonuk ami fölött még nem rendelkeztek viszont egymást váltva pihennek benne. Az ünnep ideálisnak tűnik a nyaralón való osztozkodásra de a havazás családi összejövetelt csinál a jogi procedúrából, így lesz belőle Karácsony az exszel és annak új partnerével. A kalamajkához lányuk és az anyós is csatlakozik de mi akkor is csak az egyik originál szellemirtó, Ernie Hudson miatt kísérletezzünk vele (vagy még miatta se).

 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 28.:
CSIGAVÉR...

Talán érdemes:
Az HBO-n Covid-dráma nyolckor, reflektálva a tényre hogy a karantén befordultságának sokszor Kifordult életek és válások voltak a gyümölcsei. Az itteni három pár valamennyi tagjának megvan a maga titka, főleg házasságon kívüli kalandozásokkal, de a lockdownnal a szeretőknél tett légyottok helyett be kell érniük egymás marcangolásával. Ugyanitt 21:35-kor ugyancsak viszonyok a Te voltál az első pasimmal, de már máshogy veszedelmesek. Cecilia Aldarondo sulija osztálytalálkozója alkalmából eleveníti fel (zömmel negatív) élményeit (bullying, kiközösítés, viszonzatlan érzelmek). Jellemző hogy a leginkább karácsonyi hangulatú alkotást 23:25-ig dugdossák a Magyar Mozi TV-n: a Csigavár jelentheti az erdélyi Bikfalva nevezetességét és az itt élő két negyvenes örökifjú, Terézke és Dezsőke gyermeki bezárkózását (társas társtalanság) is. Olyasmi mint a Szerelempatak csak plátói szerelemmel.

 

PÉNTEK, DECEMBER 29.:
...FRIDAY IS COMING!
0

Nem érdemes:
HBO, 20:00 – Azt hittem Guy Ritchie Arthur-átiratánál nincs lejjebb de A tél királya most megcáfol. Bernard Cornwell művét gyakorlatilag kiherélték és a Trónok harcához igazították, a maradék eredetiséget a mai kötelező agendás átírások teszik ki (gy. k: semmi bizonyíték nincs rá hogy Merlin fekete lett volna).

Talán érdemes:
Ugyanitt kilenc előtt tíz perccel véres vígjáték, forgatókönyvével a hely-, és nemcserés darabokat (Freaky Friday, The Hot Chick, Switch), megvalósításában a Saw-t meg a Friday The 13th-t idézve (az originál címe is Freaky Friday The 13th lett volna). Átlagos tinilány (AMBER HEARD Kathryn Newton) azték átoknak köszönhetően a környéken tevékenykedő serial killer, Böllér (Vince Vaughn) testében ébred, amaz meg az övében. Egy napjuk van helyreállítani az egyensúlyt, mi meg élvezhetjük az ebből adódó beteges(en vicces) jeleneteket. A Freaky ellen szól a kötelező meleg szál (ide valóban csak beerőltették) valamint hogy Newtonról nehezen hisszük el a csúnyasága miatti kiközösítését, az egyértelmű pozitívum meg Vaughn hisztis tinilányként (!!).

 

SZOMBAT, DECEMBER 30.:
ÜRÖMAPÁMRA ÜTÖK

Talán érdemes:
Kilenckor Robert De Niro újabb elszabadulása a Filmbox Premiumon amihez Kim Cattrall is hozzáteszi a magáét. Az Ürömapám tartalmát is keverték valami mással a szerkesztők, a valódi az Apádra ütökhöz áll közelebb vagyis házasság előtti összeröffenést kapunk ahol leendő férj (Sebastian Maniscalco) látogatja meg művészcsaja (a plasztikarcú Leslie Bibb) felmenőit (Cattrall és David Rasche). A tipikus old money famíliát státuszukból eredően néha eléggé ledöbbenti a vőlegény fodrászatot üzemeltető papájának (De Niro) viselkedése. 21:35-kor Vicky Krieps végre jobb szerepben a Fantomszálban az HBO-on mint minap Shyamalannál, hiába, Paul Thomas Anderson jobban ki tud tölteni két órát számomra közömbös dolgokkal is. Ez itt a haute couture, ennek doyenje Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis búcsúja) aki amilyen pedáns zseni, olyannyira kiállhatatlan. Rigolyái mindennapjai mellett szakmájára is rávetülnek, például rendre új modell-múzsa kell neki akit (miután ihletforrásként kimerítette) nővérével (Lesley Manville) rúgat ki. Emberünk ezalatt általában feltöltődik valami nyugis helyen, most is így tesz és ekkor figyel fel egy vonzó pincérnőre (Krieps). Almát elsőre lenyűgözi Reynolds öntörvényűsége de saját elveit sem hajlandó feladni, sőt elhatározza hogy szavatossága lejárta után sem hagyja hogy megváljanak tőle. Negyed éjfélkor 2019-es franciázás a TV2-őn és mikor maradjunk fenn későig, ha nem ebben az időszakban. Itt is meghiúsul a békés öregkor bár nem olyan tragikus okokból mint pár nappal korábban: Philippe és Marilou (Thierry Lhermitte, Michele Laroque) saját bőrükön tapasztalják hogy Családból is megárt a sok mikor portugáliai pihenésükről hol gyerekeik, hol meg az unokák matt kell lemondaniuk. Fabrice Bracq néhol kicsit amcsi (gusztustalan) poénokkal operáló komédiáját Laroque és Lhermitte jobbítja.

 

VASÁRNAP, DECEMBER 31.:
CROODÉK A KAPU ELŐTT

0

Talán érdemes:
Fél kilenckor megint családos folytatás de már animáció és az HBO-n. Mikor legutóbb láttuk Croodékat még csak ismerkedtek a civilizáció alapfogalmaival (tűzgyújtás, együttműködés), hét évvel később valóban Egy új korban találjuk őket. Itt már megjelenik a földművelés és vele a tulajdon fogalma a náluk már nevükben is okosabb Jobbagyékkal. Le is nézik a primitív barlanglakókat, mégis az őket vezető Guy-t szemelték ki lányuknak, csakhogy annak a szíve az ifjabbik Crood-é. Ugyanabban az időben meleg téma a Cinemax 2-őn merthogy az Amit tegnap este mondtál vakációzni induló famíliájának egyik tagja transz nő aki identitása mellett írói karrierjével is küszködik. Egy órával utána 22:30-kor sablonos Hallmarkosság a Story4-en a jó öreg megmentős felállással. Ez itt egy TAHÓ Tahoe-tó parti szálloda éves Karácsonyi show-ja, ezzel alapozná meg vegas-i karrierjét a hotelt működtető család lánya ám a main act váratlanul törli a fellépést. Egy opció áll előtte: felkeresni rockSTÁRrá vált exét aki épp hazajött kipihenni a turnézás fáradalmait (LOL). A szitut bonyolítja hogy annak idején menedzselte is a zenekart akik befutásukkal együtt őt is lapátra tették... Hogy miért szilveszterkor adják le? Jó kérdés.

VISZLÁT HAMAROSAN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés