2024. 01. 20.
Bagman Returns (jan. 20-21.) + The Rest of 2023 vol. 2.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Bagman Returns (jan. 20-21.) + The Rest of 2023 vol. 2.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 20.:
LUKE BERT, I AM YOUR FATHER!
0
Csúcsfegyverre nem lövünk!

Talán érdemes:
Az HBO-n felemás vígjáték nyolckor a kvázi önmagát adó Bert Kreischerrel. Az ő stand-up komikus karaktere „The Machine”, a részeges, felnövésre képtelen KARATEMESTER party animal aki húsz évvel ezelőtti kalandjaival henceg, főleg az orosz maffia magára haragításával egy vonatrablás során. Ők köztudottan nehezen felejtenek és még nehezebben bocsátanak meg, túszul is ejtik barátunkat a tőle ezer éve elidegenedett apjával (Mark Hamill) együtt. A tét innentől a family reunion élve megúszása és a Bert, a csúcsfegyver célközönsége Kreischer rajongótábora...lenne, de a majd' két óra talán még LeeAnn cameójával is sok lesz nekik. Nyolcvan percben jobban működne, egy órával utána 21:00-kor korrekt thriller a Filmbox Premiumon a kivégzésre váró Ted Bundy (Luke Kirby) és az őt faggató profilozó, Bill Hagmaier (Elijah Wood) beszélgetéseiből. Ezerszer próbálták már kivesézni az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Bundy motivációit de a legegyszerűbb megfejtés áll legközelebb a valósághoz: narcisztikus pszichopata volt aki kígyóként bűvölte meg áldozatait vagy akár a bíróságot, mindig azt mondva amit hallani akartak tőle (lásd az utolsó, pornót hibáztató vallomását). A No Man Of God legerősebb láncszeme Kirby aki az utolsó részletig hozza a sorozatgyilkos gesztusait: Zac Efron nagyot alakított de nem ekkorát.

Ajánlott:
A Dunán háromnegyed tízkor Julian Schnabel 2018-as art movie-ja egy félreértett művészről aki amellett hogy új hangot-színt hozott, az őrült zseni közhelyét is megteremtette. 1888-ban már Vincent Van Gogh az örökkévalóság kapujában és sárga házak bűvkörében állt: az arles-i a stabilitást és az ihletet jelentette neki, az államiakban meg ezek hiányát heverte ki. Bátyja (Rupert Friend) mellett egyedül az ugyancsak öntörvényű Paul Gauguinre (Oscar Isaac) számíthat, Arles-ba is az ő tanácsára vonult el de még az itt megismert Madame Ginoux (Emmanuelle Seigner) is csak ideig-óráig tudta késleltetni a tragédiát. A szintén ZENÉSZ festő Schnabel mintegy igazságot szolgáltat az életében mellőzött Van Gogh-nak, ennek megfelelően az At Eternity’s Gate nem könnyen emészthető darab. Vállaltan szubjektív, néha mintha konkrétan alanya szemén át láttatná a világot (ide-oda ugráló kamera) de már csak a főhőst alakító Willem Dafoe és a vele papként diskuráló Mads Mikkelsen miatt is kötelező, és akkor jöhet a

MűvéSEKSZ rovat:
The Best of 2023:
Erotika és feminizmus egy amerikai fotográfus nő tálalásában: „Margaret Watkins 120 fényképe látható a Fotóhónap fő kiállításán.” – Á, azóta már rajta is túllépett a fejlődés:
Még a feministák is elborzadtak, amikor megnyílt a világ első női múzeuma: „Az alapító célja egy elfogulatlan intézmény létrehozása volt.” – Nincs is szebb annál mint mikor a forradalom felfalja a gyermekeit, akár így, akár emígy:
27 milliót fizetett neki a múzeum egy képért, elküldött egy üres keretet, a pénzt elrakta, és megüzente: ez maga a művészet: „Az üres keretekre az volt írva: „Fogd a pénzt és fuss!” Most úgy tűnik, a dán művésznek vissza kell fizetnie a múzeumtól kapott összeg egy részét.” – A távolban valahol FELSÍR felröhög egy Marcel Duchamp:
Nem csillapodik a vita a világ leghíresebb piszoárja körülLESZAROM Ja nem ma, lapozzunk:
Állati ürülékekből nyílik kiállítás Londonban: „Húsz év gyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők. A látogatókat megnyugtatják, hogy minden szagtalan.” – De legalább ott senkinek sem eshet baja:
A Gangeszba merült egy szabadulóművész, hogy megmutassa, milyen gyorsan tud feljönni, azóta sem látták: „A 40 éves indiai „mágus” teljesen leláncolva, üvegkabinba zárva merült el a vízben. „Ha sikerül kiszabadulnom, csoda lesz. Ha nem sikerül, tragédia” – mondta.”Nem jó, nem tragikus, lehet hogy csak jól érzi magát a víz alatt. Van aki tutira megy:
David Blaine – Gumicukor – Azt hittem meghaltam - mondta a bűvész, miután egy trükk kedvéért szájba lőtte magát – Legközelebb picit feljebb célozzon.
16 óra alatt elzongorázta a 20 órás darabot Igor Levit: „A német-orosz zongoraművész az utolsó billentyű leütése után összeesett, majd felállt és visszavonult.”MEG SEM HALT KÖZBEN? Bele se szart a zongorába? Uncsiiii...
Időhurokba” került, teljesen megborult az érzékelése az embernek, aki 8 napig bezárva nézett egyetlen festményt: „Performance-nak indult, de a tudományt is szolgálta egy francia művész mazochista próbatétele. Az önkéntes emberkísérlet az éjszakai utazások kínjait és a hallucinációk természetét is érthetőbbé teszi.” – Akkor már inkább a SÖTÉTZÁRKA foci:
Régi bankjegyre festették Messi arcképét, az 20 forint helyett rögtön 120 ezret ért: „Egy 24 éves argentin fiú régi bankjegyekre fest. Művészete most értékelődött fel, hogy az egyik bankjegyet Lionel Messi arcképével tarkította.” – Megvan az argentin hiperinfláció ellenszere! Ha már focisták:
Véres labdát szorongató Mancini, Ronaldo és Neymar tűnt fel a San Siro környékén: „A képeket festő művész-aktivista szerint Szaúd-Arábiának az a célja, hogy a foci segítségével befurakodjon az életünkbe.” – Na mi van gyerekek, mégsem olyan elkerülhetetlen az a futballforradalom? :DD

 

VASÁRNAP, JANUÁR 21.:
IZÉK CSÁBÍTÁSÁBAN...

0
...elvész a jelenség.

Talán érdemes:
A Film4-en NYERETLEN hétéves romantikázás nyolckor melyben kajaszakértő nőt boronál egybe a BALsors a férfival aki korábban bepanaszolta a Csábító ízekkel járó zaj miatt. Ha már így alakult, tesz neki egy szívességet, elkíséri amazt a testvére esküvőjére hogy húgai se köthessenek bele amiért egyedül érkezik. Félórával később (20:30) a Cinemax 2-őn francia drámát takar a Shemrooni mese, ebben teheráni srác rántja magával apját és tesóját lefelé vivő spirálba. Szinte törvényszerű hogy Iman anyja elvesztése utáni befolyásolhatóságát kihasználják a gyors meggazdagodással kecsegtető helyi kismenők, ahogy az is hogy túl későn essen le neki, ebben a játszmában ő csak veszíthet. Este nyolcra visszaugorva az HBO-n 2019-es ismétlésgyanússág bár lehet hogy a Jelentésnek csak a története voltmár. Jóval szeptember 11. után járunk, Daniel J. Jones (Adam Driver) nyomozást folytat Dianne Feinstein szenátor (Annette Bening) kérésére a CIA által alkalmazott technikákról és azok hatékonyságáról. A felfedezés sokkoló: vallatás helyett kínzásról beszélhetünk, a használható eredmények minimálisak, a cég pedig mindent megtesz a fiaskó leplezésére. A jobb 9/11-es filmek közül való, Bening mellett Ted Levine-re is érdemes figyelni. Ugyanitt vadiúj (=tavalyi) krimi tízkor, mintegy továbbvíve a szombati művészkedős témát. Küszködő art dealer (Uma Thurman) pénz híján festménnyel fizeti ki drogdílerét, annak főnöke, Gordon (Samuel L. Jackson) pedig ajánlatot tesz neki. Ez mi más lehetne mint pénzmosás, a galéria új, rejtőzködő felfedezettje („Bagman”) pedig Gordon bérgyilkosa (Joe Manganiello) lesz. Ő eredetileg csak alibiből vesz ecsetet a kezébe de vevői számának növekedésével az inkognitó megőrzése is egyre nehezebb. A humor elsődleges forrása a sznob műértők és STÁRjaik (Bagman = Banksy) de a Gyilkos a galériában utóízei közül úgy sztorilag, mint színészileg Tarantinoé lesz a legerősebb. Ezek után logikus hogy az angol elnevezés megidézi a Kill Bill-t (The Kill Room), főleg hogy Nicol Paone gyakorlatilag elsütötte amit a Be Cool rendezője csak ő nem Travoltával hozta újra össze Thurmant hanem Jacksonnal (meg a lányával, Maya Hawke-kal is bár az nem lehetett túl nagy meló). Feltűnik még Debbie Mazar aki főleg a rosszemlékű Batman Foreverből ugorhat be.

Demi Lovato rovat:
The Best of 2023:
MILEY CYRUS INTIM VIDEÓVAL PROMÓZZA ÚJ KISLEMEZÉTLESZAROM Wait, a challenger appears:
Demi Lovato albumborítóját betiltották blaszfémia miatt: „(...) A plakáton az énekesnő rabszolgatartó ruhát viselve egy kereszt alakú ágyon fekszik. Az énekesnő új albumának címe egyértelműen egy káromkodásra utal, és a képpel együtt a szexualitást egy szent szimbólumhoz köti – állapította meg a reklámfelügyelet.” – Kedves „újságírók”, tanuljatok meg magyarul, a bondage ugyanis nem „rabszolgatartó ruha”, max. sekszuális értelemben.
FÜGGŐSÉG Demi Lovato a függőségéről vallott: soha többé nem vezethet autót – Inkább a „zenéléstől” kéne eltiltani:
A Disney-színésznő maga mellé vette Slasht és a torzítós gitárt – És? Attól jobb lett? Nem, már Keshának se jött be az ilyesmi, ahogy a nemváltósdi sem:
Kesha nem hajlandó sem meleg, sem hetero lenniOh, SO BRAVE, SO EDGY so last year:
Szórakozás – Demi Lovato belefáradt, hogy folyamatosan magyarázkodnia kell az identitása miatt – Tehet róla, tehetne ellene, pld. ne váltogassa naponta:
Eljegyezték Demi Lovatót: „Egy körte alakú gyémántgyűrűvel kérte meg a kezét Jordan „Jutes” Lutes.” – Bizony nagy utat tett meg a szellemnek énekléstől, de végre újra hivatalosan is heteró-sekszuális!!44! négy Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés