2024. 01. 27.
Ryding again (jan. 27-28.) + The Rest of 2023 vol. 4.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Ryding again (jan. 27-28.) + The Rest of 2023 vol. 4.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 27.:
TOO COOL FOR SCHOOL WORDS.
0
Sisu bolondság, Sisu mennyország.

Talán érdemes:
Nyolckor rom. kom. a Film4-en melyben felnőtt író találja magát Újra a gimiben ülve, pontosabban a pulpituson állva merthogy Henry McCarthy-t (Mark Polish) beszéd megtartására kérik fel. Az érettségizők motiválása mellé ott lesz az anno bálványozott iskolatársnő (Winona Ryder) feltűnése aki nemrég vált el pasijától (Marc Blucas). Ő szintén a suliban melózik csak tesitanárként és nem nézi jó szemmel a régi imádót akibe a biztonság kedvéért egy hozzá túl fiatal hallgatócsaj (Hilary Duff) is belezúg. Ez is egy lehetett volna-film amire Ryder mellett Chevy Chase mellékeskedése utal, az összkép erős közepes: az angol cím (Stay Cool) a Be Cool!-ra hajaz, a Duff-os mellékszál pedig az Amerikai szépségre. Ugyanabban az időben (20:00) a Becstelen brigantyk 2022-es, finn kistesója az HBO-n ami azért a Kelly hőseiből, a Bad Assből és a John Wickből is merít. Az öregecskedő ex-katona Aatami Korpi (Jorma Tommila) aranyásással (nem olyannal) alapozná meg nyugdíjas éveit de vesztére összefut pár visszavonuló nácival. Ők persze tojnak a frissiben megkötött békére és elvennék az épp csak megszerzett vagyont a látszólag könnyű prédától. Amit nem tudnak az az hogy barátunkban túlteng a mojo, ottani nevén Sisu ami kb. családja szovjetek általi kiirtása óta buzog benne. Korpi olyan mint Machete: ő maga a halhatatlan, néma bosszú aki megfizet azoknak akik keresztbe tesznek neki. Jalmari Helander sem tagadja meg előképeit (Rodriguez, Tarantino), de velük szemben nem akar többet ütős akciózásnál. Hogy Korpi lesz-e akkora kultkedvenc mint ihletői az a jövő CSONTzenéje, egy biztos: pörgős másfél órát kap aki ezt választja. 21:00-kor újra war movie de már drámaként elnyújtva és a Filmbox Premiumon, valós történetből. A Devotion két repülős, a fekete Jesse Brown (Jonathan Majors) és Tom Hudner (Glen Powell) bajtársiasságáról szól a koreai háborúban. Ahogy sejthető, a légi csatákat háttérbe szorítják az emberi kapcsolatokon és rasszizmuson való agyalások, talán Powell miatt mérik sokan a Top Gunhoz pedig a maga jogán is megállja a helyét.

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2023 OnlyFans Edition:
Felnőtt tartalmakon kívül is van élet az OnlyFansen – ...ahogy pornómentes net is létezhetne, csak minek.
Felfüggesztettek két középiskolai tanárt, mert fiókjuk volt az OnlyFansen – Olcsón megúszták, a Közel-Keleten máshogy függesztették volna fel őket:
gaming - Törökország betiltotta az OnlyFanst, majd letartóztattak egy török modellt, aki nem állt le képeivel – Táborba küldték vagy halálra kövezték?
Az OnlyFansen készül mutogatni magát a tenisz fenegyereke: „Azt mondta, hülye lett volna visszautasítani egy ilyen ajánlatot.”MAGYARUL: a sportból kiöregedett, dolgozni meg nem óhajt.
Botoxra és OnlyFansre költötte a kicsalt kampánypénzeket a republikánus képviselő: „Az ellene indult eljárás fényében George Santos bejelentette, hogy nem indul a jövő évi választásokon.” – Kitalálom: visszatér az OnlyFans-re de már saját accounttal.
Hatalmasat szakított az OnlyFans a pandémia alatt – ...és van akinek viccen kívül ez maradt az utolsó esély:
Az OnlyFans mentette meg ennek a fiatal nőnek az életét: „(...) A 34 éves Rachel (...) azután regisztrált (...) hogy egy ritka autoimmunbetegséget állapítottak meg nála (...). A betegség miatt csontsoványra fogyott, az orvosok pedig 10 évig azt hitték, hogy anorexiás. Rachel a végén már dolgozni sem volt képes, így végül az OnlyFans mellett döntött, ahol a fotóiért cserébe egyre több pénzt tudott összegyűjteni. Hála az összegyűjtött pénznek, ki tudta kifizetni a kezelést is, így végre teljes életet élhet, arról pedig nem is beszélve, hogy havi 4000 fontot keres a fotóival.” – Nem sűrű szoktam ilyenkor mondani, de jár neki a TISZTELET!

 

VASÁRNAP, JANUÁR 28.:
YOU WON ONE INTERNET REALITY!
0
Keeping up with the KARDASHIANS Joneses.

Talán érdemes:
Nyolckor aktuális dramedy a Film4-en ahol egyszeri házaspár tagjai (Mischa Barton, Sean Faris) ébrednek rá a technológiától való függőségükre mikor áramszünet jóvoltából a kerület sötétbe borul. Nemhogy nem esnek pánikba hanem addigi legjobb éjszakájukat töltik el kütyük nélkül, ezen aztán úgy felbuzdulnak hogy úgy döntenek, innentől Offline módban nyomják tovább. Dicséretes üzenet, a megvalósítás egyetlen árnyoldala hogy Jones-ék átesnek a ló túlsó oldalára és a sima telefont is hanyagolják (emiatt többek között házvásárlásról is lecsúsznak). A Joneses Unplugged (vagy Love Unplugged) ezzel együtt tanulságos, bár gondolom pont azok fogják kihagyni akikre ráférne. Egy órával utána (21:00) a TV2 szinte a Sisu amcsi párjával támad, ebben tökéletes katona (Michael B. Jordan) kezdi Bűntudat nélkül ritkítani az oroszokat miután amazok famíliája kivégzésével „jutalmazzák meg” korábbi bevetéséért. Tom Clancy Without Remorse-át bizony nagyon átírták, a legszembetűnőbb a főhős és főgonosz bőrszíncseréje (bár a női SEAL kapitány se semmi). Beletörődnék ha nem a szerző nevével próbálnák ezt is eladni, a szerzőével aki kézzel-lábbal tiltakozott az adaptálás ellen (már amíg életben volt). Tíz perccel előtte 20:50-kor majdnem ugyanez a Cinemaxon a hadügynek dolgozó fordító, Reality Winner (Sydney Sweeney) letartóztatásával akit a 2016-os elnökválasztás befolyásolását bizonyító iratok kiszivárogtatása miatt tartóztat le az FBI. Érdekesség hogy színdarabból készült, az meg a nyomozókkal rögzített párbeszédből. Mindezalatt fél kilenckor a szomszédban (Cinemax 2) a francia Szülésznők világába nyerhetünk betekintést két, a szakmában elhelyezkedő nővért követve. Léa Fehner valódi párok valódi szüléseit is bevágta, természetesen azok beleegyezésével, a realista hangvétel garantált. Végezetül az M5-ön korrekt cseh bohóság 23:40-kor melyben nyugdíjas tanárnő lép a grantorinós Clint Eastwood nyomába. Marie (Iva Janzurová) belefáradt a környéket uraló bandavezér hülyeségeibe és Terrorista módszerekkel válaszolna rájuk csakhogy aki jogkövetésben élt annak nem megy könnyen a rossz útra térés, jobb az igazságszolgáltatást profikra hagyni:

„Zene” és „film” rovat:
The Best of 2023 James Bond Edition:
Elárverezik James Bond híres Aston MartinjátTEHETTEM VOLNA AZ AUTÓS OLIGARCHÁSBA IS Wait, a challenger appears:
Negyven évig porosodott egy garázsban egy Aston Martin, amelynek egy kém volt a gazdája: „De nem James Bond, hanem egy igazi ügynök.” – MUHAHA, én is ezt mondanám, kontrasztnak alatta:
Szinte új Trabi került elő egy garázsból: „Ennek a remek állapotú kétütemű NDK „csodának” alig 230 kilométer az eddigi átlagos éves futásteljesítménye.” – Majd ez lesz a csodafegyver az új Bondban.
Rá sem lehet ismerni Daniel Craigre, új frizurával hódít – Hát igen, későn érő típus:
Daniel Craig még a rendező szerint sem volt „elég szexi” James Bond szerepére: „Sean Conneryhez, Roger Moore-hoz és Pierce Brosnanhez képest nem volt egy tipikus szívtipró alkat – legalábbis először ezt gondolták róla.” – Ehhez képest most:
A nézői szavazatok alapján ez minden idők legjobb James Bond-filmje: „Nem, nem Sean Connery játszik benne, és még csak nem is Roger Moore.” – Mernének csak ők lenni az elsők: „A listát a Daniel Craig főszereplésével készült (...) Skyfall vezeti (...), a harmadik helyen szintén Craig Bondja áll, mégpedig a Nincs idő meghalni (...). A legrosszabb Bond-film (...) egy Connery-féle, az 1983-as Soha ne mondd, hogy soha (...), ám igazság szerint ez a film nem tartozik bele a hivatalos Bond-kánonba.” – ...de még így is jobb a Craig-összesnél, bár nála még George Lazenby is bondabb volt. De sebaj, van még lejjebb:
Rendhagyó lehet a következő James Bond-film – Sőt, még annál is „rendhagyóbb”:
A James Bond-rajongók egy jó és egy elég rossz hírt is kaptakMAGYARUL: ez is KÉT rossz hír: „Barbara Broccoli, a kémfilmek producere elárulta, hogy jelen pillanatban még az előkészítő fázistól is távol áll a következő James Bond-film. (...) Broccoli elmondta, a filmes franchise örökségét cipelő csapat tisztában van azzal, hogy a következő Bondnak tükröznie kell, hogyan változott a világ az elmúlt 20 évben (...). Hozzátette, a karaktert „újra fel lehet találni”, ahogyan azt a múltban is számos alkalommal megtették már (...). „A következő filmnek tükröznie kell a kort, amelyben élünk, ez pedig nagy kihívás.” – nyilatkozta a producer.” – ...aki hamarosan nem Broccoli lesz hanem Kathleen Kennedy...oh wait:
Daniel Craig lánya úgy pózol lehengerlő nyaralós fotóján, mint az első Bond-lány, elképesztő a hasonlóság – ...és ezzel meg is van az új Bond, már csak rendező kéne:
Mégsem Christopher Nolan rendezi az új Bondot?: „Pedig óriási lett volna.” – Ennél óriásibb csak akkor lehetne ha Jordan Peele rendezné :DDDD

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés