2024. 01. 29.
Falaknak beszólva (jan. 29.-feb. 1.) + The Rest of 2023 vol. 5.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Falaknak beszólva (jan. 29.-feb. 1.) + The Rest of 2023 vol. 5.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 29.:
NINCSEN NEKEM EGYETLENEM

0
Keeping up with the JONESES Ricardos.

Talán érdemes:
A Cinemaxon sekszmunkálkodás nyolckor (vagy holnap ugyanitt 14:25-kor) ergo az Egyetlen vágyam nem csak elsőre hajaz Mundruczó művére (amit meg a 2. Műsor örökbecsűje ihletett). Ebben is testükből élőket követünk bár a címbeli night club valamelyest minőségibb, ide csöppen Manon LESCAUT akit nála tapasztaltabb kolléganője vezet be a szakma fortélyaiba. Meglátjuk megugorja-e az Egoyan Exoticája által felállított mércét, utána a Mozi Klubon 2021-es martial arts movie 21:00-kor a Chocolate és a Most már elég! nyomdokain. Az egyszeri tanárnő, Zohra zsarnok férje (Ramzy Bedia) elnyomásában él, szenvedéséből a suli biztonsági őre, Chang Sue (Tien Shue) edzői tevékenysége húzza ki. Hősnőnkből Kung Fu Zohra lesz és felveszi a kesztyűt, Mabrouk El Mechri akciózása pedig a műfaj ismérveinek felmondása mellett a bántalmazó viszonyokról is szól, egyszerre komolyan és önironikusan. Ugyanabban az időben hatvanas évekbeli magyar dráma a Magyar Mozi TV-n Latinovits Zoltánnal. Ezúttal is hozzá illő, Falakba ütköző outsidert játszik akit kirúgnak munkahelyéről miután tervezőként leleplezte egy termék hibáit. Franciaországban találkozik főnökével (Gábor Miklós) aki végül úgy dönt, kiáll volt alkalmazottja mellett. Kovács András alkotása mai szemmel több okból is elavultnak tűnhet pedig nem olyan didaktikus mint a Selejt bosszúja, sőt ami azt illeti jelenleg nagyobb szükség volna Ambrus Zoltánokra mint a jó lesz az úgy-hozzáállásra. Tíz előtt öt perccel újabb Drew Barrymore-darab a Viasat3-on és a Fiúk az életemből Beverly D'Onofrio biográfiája aki hosszú utat tett meg míg valóra váltotta írói álmait. A befutás nem volt borítékolva: a nagy elhatározást váratlan terhesség szakította félbe ami főleg a konzervatív papánál (James Woods) verte ki a biztosítékot és lett belőle házasság átlagosnál is átlagosabb pasival (Steve Zahn). Penny Marshall az események narrálását Bev immár felnőtt fiára bízza mintha maga se bízna a mamában, Lorraine Bracco (Nagymenők) és Brittany Murphy (R.I.P.) kedvéért talán esélyt kap tőlem. Az HBO-n 22:00-kor (vagy holnap ugyanitt 14:20-kor) elnyújtott tisztelgés az I Love Lucy STÁRjai, Lucille Ball (Nicole Kidman) és Desi Arnaz (Javier Bardem) előtt. A széria a maga idejében (nekünk) felfoghatatlanul népszerű volt miközben toleranciára is nevelt Lucy és Ricky Ricardo vegyespárosával. Az Élet Ricardóéknál akkor vett sötétebb fordulatot mikor Ball-t kommunizmussal vádolták meg. Bár Kidman nem jó választás (túl sok botox és korban sem passzol) de Alia Shawkat és J.K. Simmons miatt belekukkantok, nálunk meg Ricardóék után jöjjön egy másik család:

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat.
The Best of 2023:
Kendall Jenner leheletvékony topja szinte semmit sem bíz a fantáziára – Nem is kell hozzá sok fantázia hogy leszarjam:
Lessen be Kim Kardashian ijesztően minimalista kaliforniai lakásába! – Tehettem volna az oligarcha cribs-be is de simán csak LESZAROM.
Kanye West feleségének semmi sem szent, most egy művészeti vásáron brozolta a kedélyeket illetlen öltözetével
– Azért Kanye exének ruházkodásába is bele lehetne kötni:
Kim Kardashian szuperhősjelmezben és légyszemüvegben ment futballmeccsre – Ez már két ok hogy leszarjam. Mondjuk a rokonai is ezt teszik:
Saját születésnapi buliján csinált viccet Kim Kardashianból húga, KhloéMUHAHA, AZT REMÉLEM IS akarom mondani HA HA VERY FUNNY LESZAROM.
Kourtney Kardashian teljesen átalakult – Csak nem ő is nemet váltott? LOL!!!
Ilyen most Kris és Caitlyn Jenner kapcsolataLESZAROM, magánügy:
Travis Barker és Kourtney Kardashian titokban összeházasodtak? – Ja, annyira titokban hogy mindenütt főhelyen hozzák ezt is meg a többi hozzá kapcsolódó hírt is:
Kourtney Kardashian eltörte a Travis Bakertől kapott eljegyzési gyűrűjét – ...és most még én is LESZAROM, ahogy a már úton levő gyereküket is:
Kiderült, mi lesz a neve Kourtney Kardashian és Travis Baker kisfiának, féltestvére már be is szólt miatta – Csak nem azt mondta hogy LESZAROM?...

 

KEDD, JANUÁR 30.:
UTÓLAGOS ELSŐBBSÉGI SZABÁLY...

0
...gyarapítva a kivételek táBorát.

Talán érdemes:
A Story4-en ismét biztosra mennek kilenckor: a Felcserélt karácsonyban egyrészt egymás helyére ugrik be egy testvérpár, másrészt a szeretet ünnepén teszik mindezt, harmadiknak meg ott van az itt csak forgatókönyv-felelős Rhonda Baraka akinek neve garancia a mozibubusok bevonzására. A kondomos vicc már másfajta humor és abból is kapunk egy órával később (22:00) az HBO-n Sacha Baron Cohen leghíresebb karakterének újraélesztésével. Borat utólagos mozifilmje a lehető legjobbkor vagy legrosszabbkor jött: szükség volt már valakire aki tükröt tart a világnak ami ugyanakkor olyan szinten kifordult magából hogy igazából felesleges parodizálni. A kazah riportert újra usánkába szólítja a kötelesség helyreállítani hazája renoméját a nemzetközi politika porondján. Ezt a Mike Pence-nek ajándékba hozott majommal érné el, azonban miután az a lánya (Maria Bakalova) gyomrában végezte, nem marad más mint őt felajánlani, „csak” előtte nőt kell faragni belőle. A folytatás nyilván nem lehet olyan nagy siker mint az originál de így is lesznek benne röhögtető(en kínos) pillanatok, az legyen a legnagyobb bajunk hogy Cohen (és vele Borat is) „megkomolyodott”. Keep calm, így is palira vesz pár politikust (pld. Rudy Giuliani-t).

Turisztikai rovat:
The Best of 2023 vol. 1.:
„Szex, drog, Amszterdam?” – így akarja megváltoztatni imázsát a holland főváros: „Füvet szívni tilos!” – egyre több a tiltó tábla Amszterdam De Wallen nevű piros lámpás negyedében. Akit szabályszegésen kapnak, akár 100 euróra (38 ezer forintra) is büntetheti az önkormányzat. A helyiek azonban maguk is „megfékeznék az őrületet”, amelyet az Amszterdam belvárosában tomboló buliturizmus okoz. A legtöbb látogató ugyanis kizárólag a prostitúció, az alkohol és a füvezés miatt megy oda. A Deutsche Welle riportja.” Az a baj hogy tovább fognak menni:
Sáskajárás az Antarktiszon – a szelfiző tömegektől a pingvinek is hülyét kapnak – Küldjék őket Amerikába:
„Nagyon forró” – egy turista belenyúlt a 78 fokos forrásvízbe a Yellowstone-parkban: „Nem tudni, mire számított, amikor a figyelmeztetés ellenére ezt tette.” – Szerintem ugorjon vulkánba és közben élőzze is:
Kerékpárral és helikopterrel mennek vulkánnézőbe: „Drón segítségével felvételeket is készítettek az izlandi tűzhányóról.” – Felkészül Hawaii:
Jason Momoa figyelmeztette a turistákat, hogy ne menjenek a tűzvész sújtotta Mauira: „A hawaii származású színész szerint annál jobb, minél kevesebb látogató tartózkodik a szigeten.” – Szerintem meg aki hülye azt úgyse lehet visszatartani:
Késsel és bombával fenyegetőzött egy férfi Floridában, mert a parti őrség nem engedte, hogy egy mókuskerékben szelje át az Atlanti-óceánt: „Reza Baluchi már negyedjére indult volna el világot látni.”KB. ANNYI ESZE VAN MINT A NÉVROKONÁNAK Pedig elég lett volna egyetlen merülés a Titannal. Ha már tengerhajózás:
Három macskájával együtt járja a világot egy házaspár, imádja őket az internet – De ők legalább összekötötték a szelfibűnözéssel, mások nem ilyen élelmesek:
Mindenüket eladták, hogy egy óceánjárón éljenek hátralevő életükben, mert az olcsóbb, mint a szárazföldön – Hamarosan átmehetnek abszolút spórolósba:
Mindenüket eladták, hogy elinduljanak életük utazására – amit indulás előtt két héttel töröltek: „Különleges életet terveztek maguknak az előttük álló három évre, most nem maradt semmijük.” – Akkor tulajdonképpen meglett az a különleges élet, és nem csak három évre.

 

SZERDA, JANUÁR 31.:
SHORTY PYTHON
0
Always look on the legélesebb kés.

Talán érdemes:
A Film4-en montipitonos elnevezésű romantikázás nyolckor ahol apja péksége lesz Az élet édesebb oldala a város nyüzsgésébe (és válásába) belefáradt középkorú nőnek. New Jersey-t valahogy jobban ábrázolta Kevin Smith, egy óra múlva 21:00-kor (nem túl) éles váltás. Azt hinnénk a szerkesztők kifogytak Bruce Willis kései remekműveiből de nem, megint jön belőlük a Mozi+-ra. A Mutánsok börtöne egyszerre prison movie és szuperistenesdi: extra képességekkel megáldott lényekre vadászó fickót (Dan Payne, Watchmen) a célpontjait tároló intézménybe küldenek hűsölni. A legveszélyesebb (LOL) ikszment Willis alakítja, ő gondolatokat olvas és távolból irányít, pluszpont Michael Rooker (Walking Dead) és Tom Cavanagh beválogatásáért. Minőségnél maradva a Moziverzumon tavalyi B-movie tizenegykor amit a szelfibűnöző Rachel Cookkal igyekeznek eladni. A Levadászva sztorija harmatgyenge, repülőgéppel lezuhant pénz után kajtatnak a tálibok felségterületén de igazából ez mellékes, a hangsúly Cook idomain van amiket minél kevesebb, annál testhezállóbb rucikban mutogatnak. 21:55-kor ismétlésgyanússág a Viasat3-on bár úgy rémlik a Szóljatok a köpcösnek! eddig csak hivatkozva volt, ha nem a 2. része (Csak lazán!) akkor a belőle készült sorozat ürügyén. Chili Palmer (John Travolta) tartozást behajtani érkezik L.A.-be de ehelyett fergeteges forgatásba keveredik az adós direktorral (Gene Hackman). A csapatot tőrőlmetszett scream queen (Rene Russo) és mélynövésű exe (Danny DeVito) teszi teljessé, feltűnik még Dennis Farina és James Gandolfini is, John Lurie zenéje meg tényleg csak hab a tortán. Tegyük hozzá hogy a felsoroltak mit sem érnének Elmore Leonard okos könyv-alapanyaga nélkül amibe beleöntötte a stúdiókkal-STÁRokkal tárgyalva begyűjtött összes frusztrációját. A Get Shorty a kilencvenes évek egyik kultfilmje volt ami Travolta reneszánszához is hozzájárult (bár a meló java részét Tarantino végezte a Pulp Fictionnel). Halivúdnál maradva:

Star Wars rovat:
The Best of 2023:
Ilyen lenne a Star Wars, ha a Földön játszódna az 1800-as években – Még játszódhat, legfeljebb átírják a Star Wars-univerzum törvényeit:
STAR WARS – 46 évig senki nem szegte meg George Lucas egyetlen Star Wars-szabályát, aztán jött az Ahsoka – Az indiai uralkodó vagy egy másik? LOL!
Bajban van a Disney? Csúsznak a következő Marvel-, Star Wars- és Avatar-filmek is: „Az okokat nem részletezték, de a halasztásoknak valószínűleg köze van a hollywoodi írósztrájkhoz.” – Nem mintha az íróik eddig nagyon megerőltették volna magukat:
A film, amit Harrison Ford mindennél jobban szégyell: „Ráadásul az egyik Star Wars az.” – ...de a Holiday Special még így is jobb mint a TWILIGHT legutóbbi indianadzsónsz vagy a mostani sztárvárszok:
Senki nem tud úgy beszólni George Lucasnak, mint Mark HamillStephen Dorff likes this!„És ön mit választana abból a szobából, amelyben a Star Wars összes kelléke és díszlete van?” – Én Bunkóman és Gyökér lézerkardját vagy egy űrhajót, persze ingyen:
Egymilliárdot fizettek az első Star Wars-filmben látható x-szárnyú vadászgép modelljéért: „Csillagászati összeg.” – Ennyiért akár valódi űrhajót is vehettek volna...vagy akár egy TENGERALATTJÁRÓT lukszy autót.
Nem jött be a Star Wash autómosó a Lucasfilmnek, beperelte: „A filmes birodalom visszavág.” – Á, nem az autómosót kellett volna sztárvárszosítani:
Gigantikus R2-D2 droiddá alakította egy professzor a csillagvizsgálót – Árukapcsolás kimaxolva, csak nehogy meglássa egy csillagromboló.
CINEMATRIX – Örömkönnyek között néztük a legújabb Star Wars-sorozatotMUHAHA, HÁT PERSZE MAGYARUL: fan service:
STAR WARS – Régi, kedves Star Wars-karakterek tértek vissza az Ahsoka-sorozatbanJar-Jar when? LOL!!

 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 1.:
DARING THE DAENERYSES
0
PARTY HARD level over 9000!!!!

Talán érdemes:
A Film4-en Rachael Leigh Cook egy egyszer használatos (de legalább rövid) romantikázásban nyolckor. A Nyár a szőlőskertben elvileg egy trilógia záró fejezete ahol a kötelező párkapcsolati próbatételek (elhidegülés, együtt dolgozás) mellett fesztiválszervezés lesz a fő kihívás. Egy órával utána (21:00) az M5-ön francia thriller bevezetővel (Sztankay mozija). Álomszerűen tökéletes házaspár (Diane Kruger, Vincent Lindon) nyugalmát feje tetejére állítja mikor az asszonyt megvádolják főnöke megölésével. Bár Bűntelen de a bizonyítékok ellene vallanak, a letartóztatásból három évnyi börtön lesz, ezalatt férje gondoskodik gyerekükről (Lancelot Roch) és minden követ megmozgat hogy kihozza. Végső kétségbeesésében szökött fogollyal (Olivier Marchal) is konzultál és tervezi a külföldre távozást (hamis útlevél és papírok). A cselekvés ideje akkor jön el mikor megtudja hogy feleségét másik börtönbe szállítják A következő három napban (ezen a néven remake-elték az amcsik, 2016-ban voltmár nálunk). Ha másért nem, Moussa Maaskri mellékeskedésért érdemes, a fennmaradó programok zöme az HBO-n lesz. Nyolckor elvált anyukát (Cook és Leigh Cook után egy másik Rachel, Boston) tanítanak meg újra ismerkedni, oktatója a tanítvánnyal egy cipőben járó apuka (Paul Campbell) akivel annak rendje s módja szerint összemelegednek. A Randi Delaney módra picit gyengébb mint Leigh Cook szőlőskertje, cserébe ez sincs kilencven perc. Ugyanitt DJ Palotai (R.I.P.) lengyel társnője 21:25-től aki nyolcvanpluszosan is lemezlovaskodik és szépészeti beavatkozások nélkül maradt örökifjú. Ennyi idősen sajna nem lehet nem gondolni az elmúlásra és a Vika! erről is szól, na meg arról hogy ennek tudatában is meg kell élni mindent. Ismerkedésre visszatérve:

Tinderkert rovat:
The Best of 2023:
Lifeadvisor - 4 igazán katasztrofális probléma a modern randikkal: „Ezért olyanok a mai világban a párkapcsolatok, amilyenek.” – Nem feltétlenül olyanok, csak ti az olyanokra koncentráltok:
Lifeadvisor - A mai randevúk frusztrálóak és fárasztóak: „Ezek a tippek segíthetnek, ha már kiégtél a sok randizástól.”First world probléma, ha hétfő lenne leszarnám, lapozzunk:
Kiderült, hogy 50-en vannak: nem mer randizni a lány, mert fél, hogy egy testvérével hozná őt össze a sors: „Spermadonortól született, de kiderült: sokan mások is ugyan attól a férfitól fogantak.” – Ahelyett hogy örülne a kiterjedt családja megtalálásának.
femina - 8 éve voltak barátnők, amikor kiderült, hogy valójában testvérek: „Néha két ember úgy talál egymásra, hogy sejtelmük sincs arról, a másik azért olyan szimpatikus, mert vérrokon…” – Lásd fentebb, amúgy ez ma már szinte progresszív elvárás.
Merész változás a Tinderen: 24 órán át barátok és családtagok is beléphetnek a profilunkba, hogy javaslatokat tegyenek: „Érdekes, de egy szakértő szerint adatvédelmi szempontból aggályos lehet a Tinder új funkciója, a Matchmaker. Ezzel barátoknak, családtagoknak lehet – némileg korlátozott – hozzáférést adni a Tinder-profilunkhoz 24 órára.” – Nem az a durva hogy ezzel jogsértést legalizálnak hanem hogy még pénzt is kérnek érte:
Elindult a Tinder prémium csomagja, potom 170 ezer forintba kerül havontaINGYEN, MINIMÁLBÉRBŐL SZAROM LE Annyiért már sekszmunkáshoz is járhatnának a felhasználó hölgyek-urak...

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés