2024. 02. 03.
Princess McBride (feb. 3-4.) + The Rest of 2023 vol. 6.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Princess McBride (feb. 3-4.) + The Rest of 2023 vol. 6.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 3.:
A NOT SO PERSONAL HISTORY

0
Ez aZ APÁK fiúk-lányok sorsa :(((

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn a hétvége első vidékre költözése 20:30-kor melyben francia tanár-házaspár töltené nyugdíjas éveit Spanyolországban és ökotudatosan. A felvilágosult városiak máshogy állnak a természethez mint a belőle élő őslakosok, így a hozzájuk tervezett szélerőműhöz is, és ez óhatatlanul kenyértöréshez vezet. A konfliktus a mellettük élő testvérpárral eszkalálódik akik a verbális erőszaktól fokozatosan jutnak el a tettlegesig. A Szörnyetegek jelző rájuk és a velük hallgatólagosan szimpatizáló helyiekre vonatkozik akiknek egyre megy ki hány éve települt a faluba (=mindig jöttment lesz), ugyanakkor Rodrigo Sorogoyen az ő szempontjukat is megérteti a nézővel. Hosszú (140 perc) és feszült, csak azoknak akik bírják az ilyesmit. 21:00-kor Szabó István ismétlésgyanús történelmi tablója a Magyar Mozi TV-n. Alfred Redl ezredes (Klaus Maria Brandauer) gyerekkorától a Monarchia bűvöletében élt, felnőve azt szolgálta és lett végül annak árulója, egyben nagyhatalmi játszmák vesztese. Szabó alkotása John Osborne drámájának adaptációja ami egy lazán kapcsolódó trilógia második része (a Mephisto korábban voltmár nálunk). Az HBO-n 2022-es komolykodás háromnegyed tíztől és Florian Zeller is kvázi trilógiát készített a mentális betegségekkel foglalkozva. Tette ezt előbb színdarabbal (The Mother) majd két filmmel melyek közül az első (The Father) szintén voltmár. Az abban nagyapát alakító Sir Anthony Hopkins a The Sonban is feltűnik és ahogy sejthető, itt már a gyereké (Zen McGrath) a terep. A fiú sorsa sem rózsás: depressziótól szenved, ebben a lelkiállapotban költözik be apjához (Hugh Jackman) és megy az ő, valamint új felesége (Vanessa Kirby) agyára pedig nélkülük is van elég gondjuk. Nehéz témákat (pld. szuicid hajlam) érint ugyanolyan nehezen, csak értőknek.

Nem érdemes:
...csak ha büntetnénk magunkat a túltolt polkorrektség újabb állatorvosi lovával, ez esetben kilenckor irány a Filmbox Family ahol Dickens klasszikusát herélik ki teljesen. David Copperfield rendkívüli élete köztudottan az íróén alapult, már emiatt is problémás hozzányúlni tehát Armando Iannucci eleve nagy fába vágta a fejszéjét 2019-ben. A másik ok hogy a közönség a(z időközben szintén kanonizált) korábbi verziókhoz mérheti és azokkal szemben is elhasal (főleg az 1999-es tévés szériához képest). A szürreális színkavalkáddal nem lenne baj, azzal már igen hogy a főszerepet Dev Patelre osztja és általában szabadon kezeli az originált, kb. ahogy a Once Upon a Time az Arthur-mondakört vagy a Bridgerton a nemességet. Lehet átírni a múltat csakhogy ezzel pont az azóta eltelt fejlődést (rasszizmus és előítéletek háttérbe szorulása) nullázzák le márpedig Dickens Londonja nem az a multikulti csoda amit itt csináltak belőle. Ami azt illeti jóval veszélyesebb volt ahogy az a regényből ki is derül de természetesen az ottani komolyabb részeket is kukázták. Iannucci számtalanszor bizonyított rendezőként ahogy Patel is színészként, Tilda Swintonnak, Peter Capaldinak és Hugh Laurie-nak meg már nem kell bizonyítania semmit de ez most mindannyiuk összes pozitívumával együtt egy szép nagy kontraproduktív nulla, így viszont jöhet a

Remake rovat:
The Best of 2023 vol. 1.:
Bár könyveiben használt ma már rasszistának tűnő leírásokat, mégis áldását adná egy fekete főhősre – véli Agatha Christie dédunokája – Merne csak máshogy „vélekedni”... – „A BBC megfilmesíti a krimikirálynő Gyilkolni könnyű című regényét, melynek főszereplőjét ezúttal nem egy fehér bőrű színész fogja megformálni.” – Közben másutt már rájöttek hogy túltolták a dolgot:
Mégis, minek a nevében kezdjük cenzúrázni százéves könyvek kényelmetlenné vált részeit?: „Az angolszász világban terjedő könyvátdolgozási hullám Agatha Christie és Ian Fleming művei mellett Roald Dahl Magyarországon is népszerű regényeit is elérte. Miért nem jó, ha a gyerekolvasókat burokban tartjuk? – erről, valamint az átszerkesztések következményeiről, a választás szabadságáról beszéltünk (...) szakértőkkel.” – Nem kellenek „szakértők”, a profik már tudják az okokat ha nem a Fahrenheit 451-ből akkor Kurt Vonnegut novellájából.
buddy endre - A női Columbóval visszatért a könnyed tévénézés divatja – ..aztán ha elfogy a promócikkek által generált hype, jön a falnak csapódás:
Törölték az egyik népszerű sorozatot, a főszereplő kifakadt: „Ezzel pedig eltűnik a televízióból az egyetlen olyan produkció, amelynek a főszereplője afroamerikai színész.” – Nincs mese, le kell cserélni a közönséget...meg a színészeket is:
Richard Dreyfussnak hánynia kell Hollywood új sztenderdjeitől: „Az Oscar-díjas színésznek nem tetszenek Hollywood új érzékenyítő normái.”MAJD VISSZAMENŐLEGESEN ELVESZIK AZ OSZKÁRJÁT Dude, you just had a job, tessék szépen haladni a korral:
A Wednesday 2. évada már nem a szerelemről, hanem a horrorról szól majd: „Ezt maga a főhőst alakító színész, és egyben most már producer Jenna Ortega mondta el.” ...akit időközben a másik nagy gót kultkedvenc újrázásába is beválogattak:
Jenna Ortegát menyasszonyi ruhában fotózták le a Beetlejuice 2. forgatásán – Vonják össze a sátánista Sabrinával és a sekszésnyújorkkal:
A valóságban is megcsinálják a Szex és New Yorkot: ötvenes nők társkereső műsora lesz: „Ötvenes éveikben járó nők költözhetnek be egy luxuslakásba, hogy ott kedvükre válogassanak a legvonzóbb férfiak között.”CHECK YOUR SQUID GAME PRIVILEGE Á, a haladó London már megelőzte őket realitisó nélkül is:
Lakópark csak 50 év feletti nőknek – így küzd a magány ellen egy londoni közösség: „A lakóparkba természetesen férfiak is jöhetnek – de csak látogatóba. A Deutsche Welle riportja.”SARIATANÁCS LIKES THIS Szinte látom magam előtt a tolongó férfitömegeket :DDD

 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 4.:
HOW TO INFLUENCE PEOPLE...
0
...and alienate your friends.

Talán érdemes:
A TV2-őn negyed tízkor Olga Kurylenko tér vissza a Centurion és a Boudica által kitaposott ösvényre, bár csak mellékeskedve mert Joey King lesz a Hercegnő akit toronyszobába zárnak miután nem hajlandó behódolni bunkó kérőjének (Dominic Cooper). Amaz nem nyugszik míg meg nem nyeri a trónok harcát és foglyul ejti makrancos menyasszonya családját hogy az arát jobb belátásra bírja. Őt nem ejtették a feje lágyára és a szabadító INTERNET white knight bevárása helyett MacGyverként kezd igazságosztásba. A Princess olyan mint a Game of Thrones olcsósított, Bulgáriában gyártott kiadása, nos ott is forgatták, sokat nem vállal de azt teljesíti. Közben a Cinemax 2-őn egymás után kapjuk a sznobriadókat, előbb fél kilenckor egy rövidke marokkói sci-fi-vel (Animalia). Terhes nő üzletelgető férje távollétében átértékeli addigi helyét a társadalomban, erre a magány mellett az országát meglátogató alienek is sarkallják. Ugyanitt újabb Ulrich Seidl-opus tíztől, bepalizva Frank Miller rajongóit merthogy a Sparta max. címében hajaz a 300-ra, ez valójában a Rimini folytatása. Az abban megismert Richie Bravo testvérét, Ewaldot követjük aki Romániában kezd házfelújításba és közösségszervezésbe az ottaniak gyanakvása közepette. Ez nem ok nélküli merthogy Ewald barátai gyanúsan fiatalok :SSS Seidl az öröklött traumákról akart mondani valamit, kezdve Ewald háborút túlélő apjától Pán Péter szindrómás fián át az ő egyik védencéig akit rajta kívül még családja is kihasznál. Kihagyom, nem csak nekem sok, egyedül sequel mivolta és a mazochisták kedvéért válogattam be, továbbra is itt maradva 23:40-kor már valódi animália a Happy Tree Friends grafikai stílusában. Két elárvult medvebocs indul az elvarázsolt erdő felszabadítására amit vérszomjas unikornisok tartanak megszállva, a legenda szerint aki az ő vérükből iszik annak jutalma örök ifjúság. Alberto Vázquez művében nem nehéz felfedezni a Szentföldre induló vagy Afrikában harcoló gyerekkatonákra tett utalást és a Háború az egyszarvúak ellen külalak és gore-faktor tekintetében sem marad le elődjétől, vagyis semmiképp sem gyerekprogram, már csak Lily James (hangbeli) jelenléte miatt sem. A legkorábbi-legkésőbbi műsor az HBO-ra érkezik éjjel negyed kettőkor. A Hogyan lettem befolyásos fiatal csajban Caitlin Moran, azaz alteregója, Johanna Morrigan (Beanie Feldstein) meséli el nekünk befutását. Moran/Morrigan a kilencvenes évek pezsgésében, újságíróként találja fel (vagy ki) magát, gúnyos kritikáival megnyerve-magára haragítva olvasókat-zenészeket de a sikerrel egyenes arányban romlik meg viszonya szüleivel és zenész-szerelmével (Alfie Allen). Állandó támaszai-beszélgetőtársai a példaképeit ábrázoló fotók, így Elizabeth Taylor (Lily Allen, igen, az énekes, Alfie meg a tesója), Sigmund Freud (Michael Sheen) vagy Karl Marx (Alexei Sayle). Lesz pár nosztalgikus pillanat a How to Build a Girl-ben az akkori britpopot követőknek, mi meg evezzünk veszélyesebb vizekre:

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2023 Mexikó Edition:
El Chapo, a drogbáró már sosem látja meg a napfényt: „Mike Vigil, a DEA volt vezetője úgy véli, már semmilyen befolyása nincs.” – MUHAHA, hát persze, beköszöntött a béke:
Kokain, káosz és gyilkosságok – Ecuador az új Kolumbia – Miért, eddig mi volt? LOL!!
580 éve rituálisan meggyilkolták, most sikerült rekonstruálni a 13-15 éves perui Juanita múmia arcát: „Peruban rekonstruálták az ország leghíresebb múmiája, egy több mint fél évezreddel ezelőtt rituálisan feláldozott tinédzser inka lány, Juanita arcát.” – Ki tudja, ezer év múlva talán a mostani áldozatok kiléte is kiderül, jelenleg csak a hírességek ÉLETE halála számít:
Machetével végezték ki a Netflix 23 éves színészét: „Valószínűleg egy fegyveres rablás áldozatává vált.” – ...vagy egy tévedésé:
A helyi maffia véletlenül rabolta el Luis Díaz szüleit, de a gerillák már kedvesek voltak az apjával: „A Liverpool-játékos anyját órákon belül elengedték, de az apját 12 napig túráztatták a hegyekben.” – Legalább mozgott valamit aznap :DD
Hihetetlenül ritka, 8-12 000 éves flamingótojás-kövületet találtak Mexikóban: „Ősi flamingótojás-kövületet fedeztek fel egy mexikóvárosi repülőtér építésekor – közölte az INAH mexikói örökségvédelmi intézet.” – Ha már állatságok:
Véres húsfagyit kapnak az 50 fokos hőségben a Rio de Janeiró-i állatkert ragadozói: „Csirkéből, darált húsból és szarvasmarhavérből készült a jeges finomság, amit Szimba, a 14 éves oroszlán és Poty, a 3 éves fekete jaguár is megkóstolt.” – Nem ez az igazi állatkert hanem ez:
Visszafoglaltak a venezuelai hatóságok egy bűnözőbanda által működtetett börtönt, még medence és állatkert is volt benne: „A Tocorón börtön évek óta Venezuela egyik legerősebb bandájának, a Tren de Aragua-nak a központja volt.” – ...és közben a másik égető probléma is megoldódott:
Kiegyeztek a drogkartellekkel, új csúcson a kokaintermelés Kolumbiában: „A drogszabályozás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.” – Bezzeg a teljes legalizálás!!!

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés