2024. 02. 05.
Merőn dekázva (feb. 5-8.) + The Rest of 2023 vol. 7.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Merőn dekázva (feb. 5-8.) + The Rest of 2023 vol. 7.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 5.:
FLORENCE & THE WHEELCHAIR
0
Különben szerelembe gurulunk!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:35-kor) adott Buborékok NEM az azonos nevű Csiky Gergely-darab hanem finn dramedy. Eveliinát (Stella Leppikorpi) már szülei válása is eléggé megviselte de a mélyütést az viszi be neki mikor rájön, anyja új partnere . A sokk utáni második érzés a dolgok visszacsinálása de erőfeszítése több kárt okoz mint amennyi hasznot hajt és a Kupla abban a vicces-tragikus stílusban tálalja ezt ahogy azt Kaurismaki óta elvárjuk északi rokonainktól. Rögtön mellette a Cinemax 2-őn az olasz mozi-fenegyerek, Pasolini alkotása 22:10-kor és a Dekameron egyben az Élet-trilógia első fejezete. Boccaccio könyvét remélhetőleg nem kell bemutatni (sokaknak eszébe is jutott a Covid alatt): pár tehetősebb firenzei férfi és nő a pestisjárvány elől vidékre menekülve, érzéki történeteket mesélve zárja ki a külvilágot. Tíz ember, egy téma (testi szerelem és velejárói), a rendező darázsfészekbe nyúlt úgy az alapanyaggal mint a (néhol erősen valláskritikus) megvalósítással, pont mint Fellini a Satyriconnal. Provokatív, bizarr, explicit, költői, egyszóval Pasolini, látni kell. Negyed tizenegykor Hallmark-thriller a Film4-en, reflektálva a közelmúltbeli NXIVM-botrányra. Egyetemista csaj repülne ki a mamahotelből tanintézménye elit lányklubja segítségével akik egyre jobban leépítik a személyiségét pszichedelikumokkal. Ez utóbbi miatt a Behálóz a család ugyanígy vonatkozhatna Mansonékra is akik szintén drogokat használtak a tagok agymosásához, keressünk is valami vidámabbat. A Mozi Klubon francia komédia melynek hőse (Franck Dubosc) Belmondót és évei számát megszégyenítve kamuzik-szoknyavadászkodik. A reality check anyja halálával köszönt be, a temetésről lemaradva a házban keresgél hazavihető emléket. Így ül be a mama kerekesszékébe, itt talál rá az egészségügyi asszisztensként melózó szomszédcsaj (Caroline Anglade) aki egyből fogyatékkal élőnek hiszi és meghívja magukhoz. Jocelyn már tervezi az újabb hódítást amikor Julie bemutatja valóban mozgássérült nővérének (Alexandra Lamy) és talán nem nagy SPOILER hogy a kezdeti nehézségek dacára végül bizonyítják életrevalóságukat. A Szerelembe gurulva eddig csak hírként jutott el hozzánk, ideje volt hogy leadják de nem értem miért dugdossák 23:20-ig, főleg hogy Elsa Zylberstein mellett Claude Brasseur is szerepel benne. Éjfél előtt tíz perccel gyengécske sequel az HBO-n. Az Insidious tavalyi bőrlenyúzása az originál nyomába sem ér, ebben már jóval a felejtő hipno-kúra után járunk. Dalton Lambert (Ty Simpkins) egyetemi oktatója javaslatára merül mélyre a félelmeibe, talán az apjával (Patrick Wilson) való veszekedés miatt, talán nem, annyi bizonyos hogy kinyitja azt A vörös ajtót amit nem kéne...csak a franchise rajongóinak (vagy inkább nekik kell messzire kerülni).

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2023 Hotel Edition:
Szállodai takarítók tanácsa: érkezéskor rögtön húzza le a WC-t – ...hátha én laktam előtte a szobában:
németország Különleges szállodák NémetországbanLESZAROM Á, megoldom országhatáron belül:
magas élet Páncélteremmel várja látogatóit Budapest új luxushotele – Tisztára mint Pelikán József új gátőrháza :DDDD Ha már szép kilátások:
Szállodák épülhetnek az érintetlen, paradicsomi szigeteken: „A természetvédők nem örülnek a Widi Rezervátumot érintő aukciónak.”Keep calm, jön már az instant karma, lásd az alatta levő cikket:
A szemünk láttára nyel el egész városokat a tenger: „Úgy tűnik, a vártnál gyorsabb a tengerszint emelkedése.” – Meneküljünk a képzeletbe:
Ilyen érdekes szálláshelyre nem számítottunk, mint amit a Harry Potter-filmek világa ihletettLESZAROM Wait, a challenger appears:
Lessen be Micimackó odújába, amelyet bárki kibérelhet az AirBnB-n – Itt forgatták a horrort is? Köszike, KIHAGYOM LESZAROM.
Élete legrosszabb éjszakáját töltötte egy vietnámi alvóbuszon a tiktokker: „Ennél kellemetlenebb élménye ne legyen.” – De lesz: LESZAROM :)))

 

KEDD, FEBRUÁR 6.:
TOM & JERRY THE DELIRIUM.
0
Szégyen és gyalázat!!4!négy

Talán érdemes:
Kilenckor John Woo 1998-as tévés akciózása a Filmbox Plus-on Dolph Lundgrennel aki a Blackjackben fehér(szín)-fóbiában szenvedő ex-ügynököt alakít. Új feladata egy modell (Kam Heskin) védelme lenne, ám annak wannabe színész pasija tisztában van a TÖBB MINT testőr gyenge pontjával. Sorozat pilotjának szánták ergo ne várjuk a megszokott Woo-minőséget, de kuriózumnak elmegy. Ugyanabban az időben (21:00) ismétlésgyanússág a Mozi Klubon bár a Dilisek vacsorája elvileg csak hivatkozva (vagy remake-ként, lásd: Gyógyegér vacsorára) volt nálunk. Jómódú polgárok szórakozásként rendes heti nagy zabálásukra tipikus lúzereket hívnak meg. Pierre Brochant (Thierry Lhermitte) megtalálja az aduászt egy kétségbeejtően átlagos hivatalnok (Jacques Villeret) képében akinek max. a hobbija (makettek gyártása gyufaszálakból) rendkívüli. A sors fintoraként derékfájással otthon kell maradnia és miután felesége is otthagyta kegyetlen játékai miatt, egyedül meghívottjára számíthat. Francis Veber saját színművét adaptálta, az eredmény többször nézős jóság lett. Az HBO2-őn a sokadik variánst kapjuk háromnegyed tízkor a kísértet(?)házban haluzó, mentálisan eleve instabil figurára. Tom (Topher Grace) ideggyógyintézetből való kiengedése után költözik családja kúriájába holott tisztában van az épület múltjával. Apja itt lett öngyilkos, testvérét pedig innen vitte el a rendőrség két lány meggyilkolásáért. A bátyó hivatalosan még mindig börtönben ül de akár ő is állhat a Tomot kísértő zajok és látomások mögött. A másik lehetőség a felügyelőtiszt (Patricia Clarkson) által adott gyógyszerek kockázata és mellékhatása. Sebaj, így is jut neki csaj (Genesis Rodriguez) akivel talán a régi traumákat is fel tudja dolgozni SPOILER kivéve ha ő is csak egy a filmbeli szimbólumok közül amik a Tom agyában zajló eseményeket jelképezik SPOILER VÉGE. A Delíriumról nem véletlenül ugorhat be a Viharsziget: hasonló a sztorija és DiCaprio is itt van, igaz csak producerként. Ugyanitt 23:20-kor újra játék a kastélyban, de már Franciaországból és valósabb veszélyekre építve. Alice (Julie Gayet) házvezetőnőként van jelen a francia elit DILIS vacsoráján melynek apropóját egy szélsőjobboldali szervezet terrortámadása adja. A valamennyi politikai oldalról érkező vendégek hamarosan Agatha Christie tíz kicsi indiánjának nyomába lépnek és ahogy megtippelhető, bosszú áll a háttérben, azt sem nehéz kitalálni hogy kié és miért. Szintén könnyű dekódolni az egyik karakter mintaadóját (Marine Le Pen) de ha úgy vesszük, a Gyalázat már címével is prédikál, csak a hazánkfia Simon Mátyás menti valamelyest.

Divatrovat:
The Best of 2023:
Tinédzsernek nézik azt a középkorú influenszert, aki úgy döntött, teljesen lecseréli ruhatárát – Várja a SZELFIBŰNÖZÉS divatvilág:
127 centiméteres magassága sem tartja vissza ezt a hölgyet, hogy divatinfluencer legyen – ...de még így is le van maradva:
Levetkőzte zárkózottságát az albínó nő, akit gyerekkorában szellemnek gúnyoltak – Lásd fentebb, mert:
le a kalappal Modellek, akik felvállalták a betegségüket – Levenném a kalapomat én is ha nem csináltak volna belőle elvárást:
Három végtagját is amputálták, álma mégis valóra vált, modell lett – Remek, már csak a sekszualitásával kéne kezdeni valamit:
Rendellenesség teszi karakteressé az Influencer című film queer sztárját, Cassandra Naudot – Én ezt nem értem, nem vagyok hozzá elég képzett ideológiailag.
Nem vicc: piacra dobták az uniszex törülközőszoknyát: „Pont olyan, mintha egy hagyományos törülközőt kötnénk a derekunkra, viszont ez csúcsdivat, és közel 700 fontba kerül.”INGYEN SZAROM LE A hülye járások után a még hülyébb divatok is kaphatnának egy minisztériumot.
lapozgasson! Futurisztikus kollekció döbbentette le a nézőket a London Fashion Weeken – ...ami így sem olyan futurisztikus mint a valóság:
mi? Divatrendőrség Észak-Koreában: Téged elvinnének? – Nem, engem be se engednének az országba :DDDDDDD

 

SZERDA, FEBRUÁR 7.:
HÁROM A RONDA KISLÁNY
0
A béranyák sem hallgatnak.

Talán érdemes:
A Film4-en egyszer használatos romantikázás nyolckor melyben ötven helyett elég Három randi az örökkévalóságig. Ehhez természetesen a technológia is hozzáteszi a magáét a mesterséges intelligenciával ami már párválasztásban is jobb nálunk. Nem mindenki vevő erre, például az appról beszámoló rádióműsor vezetőnője sem akinek viszont maga a feltaláló ajánlja fel a tesztüzemmódot. Nem kell A.I. annak megtippeléséhez hogy ők lesznek azok akik egymásra találnak, egyedül a mikor kérdéses. Egy órával utána (21:00) a Moziverzumon a Bárányok hallgatnak előzménye melyben a Lectert először rács mögé dugó nyomozót (Edward Norton) egy új sorozatgyilkos, a Fogtündér kedvéért csalogatja ki főnöke (Harvey Keitel) az önként vállalt nyugdíjas-létből. A bűnöző legjobb megértéséhez elkerülhetetlen a Lecterrel (Sir Anthony Hopkins) való konzultáció, a tettes (Ralph Fiennes) közben barátnőjének (Emily Watson) önti ki lelkét... A Vörös sárkány érdekessége hogy 1986-ban volt már belőle egy verzió Manhunter néven valamint hogy az említettek mellett a nemrég szülinapos Philip Seymour Hoffman is feltűnik benne. Ugyanitt maradva 23:45-kor 89-es Stephen King-horror melynek meg az újrázása voltmár. A Kedvencek temetője az örökzöld gondolattal játszik el miszerint mi lenne, ha vissza lehetne hozni a halottakat, mondjuk egy indián temető segítségével. Házi kedvencekkel (macska) működik is a dolog de az ember sokkal bonyolultabb szerkezet tehát a reanimálás hibái is jobban kijönnek rajta.

Testmódosítás rovat:
The Best of 2023:
A világ leghíresebb plasztikafüggője, Jessica Alves kijelentette: befejezte, nem plasztikáztat tovább – Még idejében észbe kapott:
Nem zavarja Európa legnagyobb ajkú nőjét, hogy enni vagy inni sem tud már a sok plasztikától – Ha meg majd fogja, elmegy a médiába.
Elképesztő – Egy modell, aki férje miatt közel 58 millió forintot költött lábhosszabbításra – Mások meg csak úgy:
Tinikora óta spórolt orrműtétjére egy fiatal lány, követői szerint a végeredmény tízszer rosszabb lett, mint volt – Felkészülnek a tiniSTÁRok...mármint a megbánásra:
Ariana Grande megbánta a rengeteg botoxot – A távolban valahol felsír egy Selena Gomez.
Csak óvatosan: mindenki szép Barbie-vá válhat, de csúnyák lehetnek a következmények: „Ha mindenáron baba akar lenni, arra is van tippünk.” – Elkéstetek vele:
Itt egy újabb élő Barbie, aki a társadalmi nyomás hatására majdnem pályát váltott – ...de azóta őt is utolérte a zeitgeist:
Olivia Wilde már előre halloweenozik, Barbie helyett azonban Kennek öltözött be – Nem Britney Spears-nek? Uncsiiiiii...

 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 8.:
OLTÁROK VÉGJÁTÉKA
0
Az archív robotlány meséje.

Talán érdemes:
Az M5-ön újabb bevezetővel (Sztankay mozija) ellátott klasszikus kilenctől. 1974-ben egy kisvárosban robbant az IRA, a bűnös keresése boszorkányvadászattá fajul, így kerül börtönbe Gerry Conlon (Daniel Day-Lewis) akit később apja (Pete Postlethwaite) is követ. Az Apám nevében kettejük igazságért folytatott harcáról szól ami csak másfél évtizeddel később (!) hozta meg gyümölcsét. Megrázó dráma hibátlan alakításokkal, nézzétek ha eddig kihagytátok. A Dunán háromnegyed tízkor kezdett Oltári tévedések NEM Hallmarkosság lesz: bár ebben is hűséget esküdnek, csak Olaszországban teszi négy párocska. Bal(?)szerencséjükre a papjukról kiderül hogy nem az, így adott a külön utakon való újrakezdés, már ha megbánták az igen kimondását. Az HBO-n az Idol egyik ihletőjével foglalkoznak 21:25-kor az Árulkodó mozdulatokat kiveséző miniszéria keretein belül. R. Kelly viselkedése szakmai berkekben nem volt olyan nagy titok, lásd protezsáltja, Aaliyah lemezét (Age Ain't Nothing But A Number), az igazán meglepő hogy rajongótábora továbbra is kitart mellette. A szomszédban (HBO2) negyed éjfélkor koprodukciós sci-fi (Teremtőm), jelentős magyar részvétellel. A jövő Japánjában az elhunytak tudatát merevlemezeken (Archive) tárolják hogy szeretteik elbúcsúzhassanak tőlük törlődésük előtt. A mesterséges intelligencia-tudós George Almore (Theo James) azonban többet akar elhunyt felesége számára így kutatásait titokban az ő feltámasztására használja. Három, szellemi-érzelmi fejlettségben nagyon más szinten álló androidja közül a legutolsó (Stacy Martin) áll legközelebb az eredetihez de az eggyel korábbi „kamaszlány” változat féltékeny lesz rá. Nem Gavin Rothery nyúl először ilyesmikhez (Ex Machina, Transcendence) SPOILER amit itt egy máshonnan vett ötlettel csavarnak tovább SPOILER VÉGE de látványa mellett az időzítése is jó, lásd a Neuralink és társai térnyerését:

More human than human rovat:
The Best of 2023 A.I. Edition vol. 1.:
Digitális hasonmását fogná munkára a kilencvenes évek szupermodellje – ...hogy addig pihenhessen egy kicsit:
egészség Infúzióra kötik magukat a hollywoodi sztárok, hogy töltődjenek – Nem is értem miért ugrott be a Congress. Ja de, és hamarosan ők is úgy fognak töltődni mint az elektromos autók:
sztrájk AI-másolatra cserélnék a tüntető a színészeket – ...vagy akár azokat akik „csak” meghaltak:
Frankensteini szörnyeteget emleget Robin Williams lánya, miután a színészt „újrateremtették” mesterséges intelligenciával: „Felháborodását fejezte ki Zelda Williams néhai édesapja hangjának és megjelenésének mesterséges intelligencia általi újrateremtése miatt.” – Erkölcsi gát...mikor volt ilyen Halivúdban?
Van egy kis gond: olyan gyorsan tanul a mesterséges intelligencia, hogy 2026-ra már nem lesz mivel tovább tanítani: „Az előrejelzések szerint már nincs olyan sok adat, amellyel jó minőségű mesterséges intelligenciát lehetne fejleszteni. Ötlet van arra, hogyan lehetne megoldani a helyzetet, de az kérdéses, hogy mikorra sikerülhet.” – Nyugi, már erre is megvan a megoldás:
Mi baj történhet? Mesterséges intelligencia által generált tartalmakkal tanítottak be egy másik mesterséges intelligenciát: „Gyakorlatilag „megőrül” a mesterséges intelligencia, ha olyan adatokon tanítják be, amelyet nem más generált, mint egy másik mesterséges intelligencia.” Sigmund Freud likes this:
Nem vicc, a szakember mondja: pszichológusra van szüksége a ChatGPT-nek – ...és ezt vedd szó szerint, mert:
Hallucinál a mesterséges intelligencia, és ez elég veszélyes: „Oxfordi kutatók szerint a mesterséges intelligencia gyakran hajlamos arra, hogy hamis információkat hitelesként tálaljon. Ez komoly problémát jelenthet a tudomány számára.” – Tehát ha az MI hallucinál az veszélyes, a Zembereknek meg jó lesz a teljes legalizálás. Értem, vagyis dehogy,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés