2024. 02. 12.
Nulladik hónapban (feb. 12-15.) + The Rest of 2023 vol. 9.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Nulladik hónapban (feb. 12-15.) + The Rest of 2023 vol. 9.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 12.:
STICKS & STONES
0
Kenterbe vert vér-mesék.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:15-kor) kétéves, de már második nevénél tartó sport movie. Valahol Queensben egyszerű olasz családapa (Ray Romano) éli dolgos hétköznapjait és tesz meg mindent fia, Sticks (Jacob Ward) sportoló-álmainak (és rajta keresztül a sajátjainak) valóra váltásáért. Mondaná is hogy Kosárra fel! de közbeszól a szerelem egy pincérlánnyal (Sadie Stanley), kár hogy Leo szinte már előre ivott a medve bőrére amikor tulajdon apjának (Tony Lo Bianco) dicsekedett fia esedékes karrierjével. A rendezőként debütáló Romano a Szeretünk Raymond hangulatát ültette át egész estés formátumba, akinek amaz bejött, ez is be fog. A szomszédos Cinemax 2-őn az Élet-trilógia második része 22:20-tól. Pasolini most Geoffrey Chaucer klasszikusán hagyta rajta a kézjegyét (plusz el is játssza a szerzőt), ezúttal is utazók szórakoztatják egymást sztorijaikkal. Az apropót a meggyilkolt Thomas Becket érsek előtt tisztelgő zarándoklat adja, ha azt hinnénk, szent fazekakban nemesebb ételek főnek hát nem, az ő fantáziájuk még betegebb mint a lenézett póroké vagy anyagias nemeseké. A Canterbury mesék középpontjában (tiltott) gyönyörök és meggazdagodás állnak, az idő előrehaladtával pedig egyre vérmesebbek és (s)explicitebbek lesznek. Az altesti humor is jókora (far)hangot kap SPOILER különösen a vége felé SPOILER VÉGE, hogy akkor mitől jobb az általam lesajnált Game of Thrones-nál és a hasonló poénokat sütögető vígjátékoknál? Nyilván a megvalósításban merthogy a mainstream közönség gyomrát ma is megfeküdné ez a több mint ötvenéves opus SPOILER melynek ominózus befejezését Bosch festménye inspirálta SPOILER VÉGE. Ezalatt a Magyar Mozi TV-n hazai kuriózum kilenckor Bacsó Pétertől. Hallgatócsaj (Görbe Nóra) Finnországban turnézik iskolája kórusával, további terveinek nem várt terhesség tesz keresztbe. Hazatérve mintha szándékosan égetné fel maga mögött a hidakat: nem elég hogy abbahagyja a tanulást de testvérével (Andorai Péter) is összevész. Innentől egyik csapás a másik után éri: babája halva születik, neki magának meg semelyik munkahelyén nincs tartósan maradása. Az országban sem, de szökését természetesen megakadályozzák, az eszkalálódó helyzetet a bátyját ért Áramütés hatására látja csak más fényben. A Görbe Nórát Lindával azonosítóknak talán majdnem akkora sokk lesz ez is, a többiek Gálffi László, Psota Irén vagy Temessy Hédi kedvéért üljenek le elé.

Irina Shayk? #LESZAROM.
The Best of 2023:
Irina Shayk egy nap alatt 11 millió követőt vesztett az InstagramonMUHAHA, AZT REMÉLEM IS Érthető:
Bradley Cooper attól fél, örökre elveszíti volt párját: „Irina Shayk orosz szupermodell Tom Bradyvel alkothat egy párt.”LESZAROM, magánügy.
Irina Shayk monoklis szemmel lépett a londoni divathét kifutójára, nagy visszhangja lett a dolognak: „(...) a (...) manöken nem sérült meg, mindössze a bemutató koncepciójának részeként kapott mű-monoklit (...). A merész lépés nem aratott nagy sikert, az interneten legalábbis abszolút negatív visszhangot váltott ki a végeredmény. Többen is támadták (...) a tervezőt, Mowalola Ogunlesit, amiért így próbálja romantizálni a családon belüli erőszakot, valamint provokálja a valódi áldozatokat.” – Majd Shayk is ír egy könyvet a csúnya kommentelőkről.
Irina Shayk ritkán látható lányával járta New York utcáitMAGYARUL: körbehordozta mint a véres kardot.
Bradley Cooper és Irina Shayk az eddigi legegyértelműbb jelét adták annak, hogy újra egymásra találhattak – Ennél már csak az egyértelműbb hogy LESZAROM:
Félmeztelenül pózolt a sziklák között Irina Shayk, mialatt az exével nyaralt: „A szupermodell az exével, Bradley Cooperrel nyaral Olaszországban.” – Ezt is LESZAROM, ez is magánügy...

 

KEDD, FEBRUÁR 13.:
PROMISES, PROMISES...
0
Unikális fiatal nő.

Talán érdemes:
Az HBO-n szerb sorozat (A gonosz gyermekei) kezdő epizódja nyolckor Miodrag Majic könyvéből. Politikus meggyilkolása adja a kezdő lökést, a tettes védjegye egy aranyérme, az ügyön dolgozó jogász pedig jó mélyre ássa magát a korrupció és szervezett bűnözés magas szintjeire vezető nyomokba. Ugyanabban az időben (20:00) kevésbé brutális politikai játszmák a Cinemaxon Frankhonból. Párizsi külváros polgármester-asszonya (Isabelle Huppert) nagy dilemma előtt áll merthogy a megválasztásakor tett Ígéretek egyike az volt hogy két ciklus után lemond. Most mégis mardossa a kétség, egyrészt mert még nem vitte végig a környék felvirágoztatását célzó programját, másrészt mert nem fűlik a foga az unalmas nyugdíjas évekhez. Más. Az egy órával később, kilenckor kezdett egyszarvúság a nemrég adott animáció tökéletes antipólusa lesz a Story4-en: nemcsak gyerekprogram hanem ünnepi is. Az itteni kislány azért kér Unikornist karácsonyra hogy így mentse meg Scrooge-szerű gazdájától. A szülők mellett az idősebb korosztály is megtalálhatja vele a számítását Charlene Tiltonnal (Dallas). Szintén 21:00-kor súlyos téma (időskori demencia) a Magyar Mozi TV-n. A Gyémánt út pora az ebben szenvedő nő (Vári Éva) és az őt ápoló orvos (Orosz Ákos) szemszögéből, harminc percben járja körbe a dolgot. Ugyanitt maradva más okból komoly darab fél tízkor. A Tercett – ami Móricz Zsigmond szerelmeivel foglalkozik – 2016-ban voltmár nálunk nyolcvanas évekbeli színházi felvételként de most viszonylag friss (tavalyi) változatát kapjuk. Az író (Nagy Zsolt) két nő közt vacillál, az egyik tőle elhidegülő felesége, Holics Janka (Balázsovits Edit) a másik a színésznő Simonyi Mária (Petrik Andrea). Továbbra is itt maradva este tizenegytől jön Mészáros Márta 1979-es dobása melyben hazatántorgó disszidens (Jan Nowicki) szeretné hogy minden legyen Olyan mint otthon volt anno. Mivel nem lehet ilyen hirtelen újraépíteni a régi kapcsolatokat ezért különc kiscsaj (Czinkóczi Zsuzsa) gondviselőjeként találná fel magát.

Sportrovat:
The Best of 2023 vol. 2.:
Birkózással erősítik a nők szerepét az indiai lányok: „Egy indiai faluban több mint tíz éve működik egy bentlakásos birkózóiskola, amely két tucat lány felkészítését végzi. Az Altius azt szeretné bebizonyítani, hogy ha a lányok világszintű birkózók lesznek, az a társadalom nőkhöz való konzervatív hozzáállásán is változtathat.” – Nem mellékesen az önvédelemre is nagyobb esélyük lesz, arra nagyobb szükség van náluk. Bezzeg nekünk csak first world problémák jutnak:
Tudom, hogy nő vagyok” – Caster Semenya nem fog szégyenkezni amiatt, hogy más: „A kétszeres olimpiai bajnok nem adja fel, hogy harcoljon az igazáért, de a 2024-es párizsi olimpia már nincs a céljai között.” – Hiába, ő már megteheti hogy visszavonuljon és átadja a helyét a fiataloknak:
Ez a 71 éves hölgy a világ legerősebb nagymamája, aki egy kiselefánt súlyát is simán kinyomja – Szupernagyi level over 9000.
A világ legszexibb sportolónője elárulta: keblei igaziak-eLESZAROM, MAGÁNÜGY Wait, a challenger appears:
Szexszimbólummá lett svájci labdarúgónő ült Federer trónjára – Még jó hogy van aki az eszével érvényesül:
Leányok matekolimpiája 2022-ben? Ez valami vicc?: „A versenyt idén mi rendezzük, az ötlet jószándékú volt, de Svédország már évek óta nem küld csapatot.” – Miért is küldenének? Ők már túl vannak ilyeneken hogy férfi meg nő, Amerika még nem tart itt:
Miniszoknyás lányok pompommal ugrálnak a pálya szélén? A cheerleaderkedés sokkal több ennél: „(...) a Cheer című dokumentumsorozat második évada (...) hatalmas lelkesedést váltott ki (...). A 6 Emmy díjra jelölt sorozat páratlan mélységben mutatja be, hogy a cheerleaderkedés nehéz és veszélyes sport.” – 2024-ben még olimpiai sportág is lehet:
Szurkolásként indult, olimpiai sport lehet belőle: „A cheerleading már jó ideje önálló sportág, és immáron magyar nyelvű szakirodalma is van.” – Á, már ez a menő:
eha – Szexi csajok versenyszerűen paskolják egymás fenekét egy újonnan kitalált sportágban – Legyen a vizes pólós iszapbirkózás is olimpiai sportág a Zeggyenlőség nevében!!!

 

SZERDA, FEBRUÁR 14.:
FIAIM LÁNYAIM, CSAK ÉNEKELJETEK...
0
...így, ahogy mutatom.

Talán érdemes:
20:00-kor háborús dráma a Cinemaxon Jake Paltrow-tól. A Június nulladika nem is állhatna távolabb a híres nővér (Gwyneth) dolgaitól: az Eichmann-pert követhetjük egész a kivégzésig. Paltrow és a forgatókönyvet jegyző Tom Shoval merészet húz mikor úgy mond ítéletet a gonosz felett hogy nem hajlandó fizikailag megmutatni (hanem pld. csak árnyékként, lásd a nyitóképet) és a háttérembereket (áldozatok, bírák, őrök) helyezi előtérbe. Gabay Ádámmal magyar vonatkozás is jut bele, ugyanabban az időben kontrasztnak egy kis Hallmark-romantikázás a Film4-en Rachael Leigh Cook-kal. Kitaláltad, folytatás: nyár után most jön az Ősz a szőlőskertben, fesztiválszervezés helyett pedig borászati verseny megnyerése a tét. Pontban kilenckor újra történelem de már a Mozi Klubon és nem a II. V. H-ban hanem a 2010-es afganisztáni béketeremtésben vagyunk. A hátországban maradt Katonafeleségek (hogy ne az aggódás töltse ki gondolataikat) jobb híján dalárdába tömörülnek. Ami hobbinak indul abból végül országos ismertség lesz és ha gyanús a zenébe való menekülés akkor jó helyen kapirgálunk. Peter Cattaneo a Full Monty után ismét e felé tereli hőseit bár itt szerencsére nem vetkőznek rá hanem tevékenyen részt vesznek benne, Kristin Scott Thomas kedvéért talán belekukkantok.

Barkácsrovat:
The Best of 2023:
Egy új-zélandi nő 24 ezer dollárból csinált magának házilag elektromos autót: „Elege lett az olajiparból, egy 29 éves roncsot napelemekkel átalakítva akarta megmutatni, hogy nem nehéz elektromos autót gyártani. A kocsi 3 éve jól működik.”Wait, a challenger appears:
Minek bajlódni a legjobb okosóra felkutatásával, mikor magának is építhet egyet az ember? – Jó-jó, de az nem kémkedik utánad és beépített ujgur-felismerő sincs benne.
FREEDEE Személyre szabott ruhák, 3D nyomtatással – A szövőasszonyok lájkolták ezt. Ja nem.
gasztro Ez a tökéletes házi hamburger titka – Tömegkaja házilag? NORMÁLIS?!
WINELOVERS TÁMOGATOTT Boriskola/Legyél borász: Hogyan készítsd el a saját borodat?: „Bemutatjuk a háztáji borkészítés alapjait.”ÉDES FASZOM, ha valaki alkesz akkor legalább ne akarjon magának kotyvasztani:
winelovers – Készíts otthon saját cidert!: „Ennél jobb már nem történhet az almával: 10 hozzávaló, 13 lépés, és kész!” – Elment az eszetek?! Két sör lesz, mint mindig...
Sóbors – 8 mennyei likőr házilag: gasztroajándék, de vendégváró is lehet – Lásd fentebb.
spúrman – Ne költs szappantartóra!: „Fillérekből készíthetsz magadnak.” – Sőt, ne is mosakodj, az most a legmenőbb.
Raktár – Építsen szalmából házat!: „Nem, nem fogja elfújni a farkas, cserébe viszont több száz év tartósságú otthona lehet.” – ...egész az első fűtési szezonig :SSS

 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 15.:
TWO LEGENDS...

0
...in the House of the Pen-Dragons.

Talán érdemes:
Az HBO-n szokás szerint Hallmarkossággal (Mindörökké szerelem) kezdenek nyolckor, ebben özvegy nő indítja újra a férjétől rámaradt éttermet. Amit kötelességtudatból vállalt el abba hamarosan szívét-lelkét beleadja, főleg asszisztense kedvéért. Ugyanitt 21:25-kor a múlt heti Árulkodó mozdulatok után Tények és áltények lesznek terítéken. Az ürügyet Jussie Smollett szolgáltatja aki fullba nyomta a szerepjátszást amikor behazudta az ellene irányuló hate crime-ot. A média előbb a pártját fogta de az igazság kiderülése után rögtön más miatt lett belőle vezető hír... A Magyar Mozi TV-n ismétlésgyanús Szerb Antal-adaptáció 21:10-kor ami főleg a közreműködők (Latinovits Zoltán, Halász Judit, Schütz Ila, Moór Marianna, Tábori Nóra, Tordai Teri, Bujtor István, Darvas Iván, Kállai Ferenc és Major Tamás) valamint Ránki György zenéje miatt érdemes. Bátky János (Latinovits) a Pendragon legenda rejtélyének fonalán jut el a ködös Albionba, említett család kísértetjárta (?) kastélyába. Az akkori Magyarországon és a korabeli trükktechnika korlátai között nehéz feladat lehetett, pláne hogy Révész György a nyomozósdi helyett inkább a látomásfilmre szavazott. Ezt tette az Utazás a koponyám körül esetében is (és Latinovits abban is ott van), az eredmény hangulattól függően áll össze (vagy nem), a teljes képhez javasolt elolvasni az alapművet.

Szelfibűnözés rovat:
The Best of 2023 TikTok Edition:
Betiltanák a TikTokot az amerikai republikánusok: „Az amerikai Kongresszus két republikánus tagja a TikTok közösségi oldal betiltását kezdeményezi az Egyesült Államokban a nemzetbiztonság védelmére hivatkozva.” – Helyes a bőgés, oroszlán, nehogy már mások is kémkedjenek az ő polgáraik után:
A TikTok kínai dolgozói is hozzáférhetnek az európai felhasználók adataihoz: „Elaine Fox, a TikTok európai adatvédelmi vezetője szerint az európai felhasználók adatai biztonságban vannak, de azokat néhány kínai munkavállalónak is látnia kell, hogy el tudják végezni a munkájukat.” – Úgy izgulok, vajon mi lehet az a munka?!!44!!!
„A kenyerünket veszitek el”: perre mennek a TikTok betiltása miatt a tiktokerek Montanában: „Montana államban megszületett a döntés: a jövő évtől elérhetetlenné tennék a Google és az Apple alkalmazásboltjaiban a TikTokot. Ezt azonban nem hagyhatták annyiban azok, akik a TikTokra szánt kis videók gyártásából élnek.” – Kénytelenek lesznek valódi melót végezni:
tiktok – TikTok Top 10 Több száz millió követő, de van olyan akiről mi sem tudjuk mit csinál igazán – Jajj de le vagytok maradva, ez egy új szakma:
reaktor – Mesterségem címere: Tiktok sztár: „Néhány évvel ezelőtt, ha megkérdeztek egy fiatalt mivel foglalkozik, nem szerepelt a lehetőségek között a Tiktok szó.” – ...ami mostanra már szitokszó. Van egy ötletem: TAKARODJ KAPÁLNI!!!, élőzés nélkül.
Egy TikToker kipróbálta, mennyi ideig él meg New Yorkban alig 40 ezer forintból – Ez is valami? Még én is jobban teljesítek nála feleannyi pénzből.
Betlehemi jászolból rabolták el a Kisjézust, TikTokon követeltek érte váltságdíjat: „Ünnepi készülődés Spanyolországban.” – Nem: szelfibűnözés level over 9000.
Egyre többen ragasztják le a szájukat az alváshoz a TikTokon, de miért?: „Az új életmódtrendet Gwyneth Paltrow is támogatja, és bár van benne logika, a szakértők óvatosságra intenek.” – Ha valaminél felmerül Paltrow neve az már magában figyelmeztető jel.
Martin Scorsese a filmipar után meghódította a TikTokot is: „A 80 éves rendező lányával táncolt együtt a videómegosztón, már több millióan látták a posztot.” Engem nem zavar amíg A NÉGY FAL KÖZÖTT CSINÁLJA nem az OnlyFans-en vetkőzik :SSSS

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés