2024. 02. 19.
Fussunk nekik! (feb. 19-22.) + The Rest of 2023 vol. 11.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Fussunk nekik! (feb. 19-22.) + The Rest of 2023 vol. 11.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 19.:
TEAM DREAMS
0
The MAN woman who would be king.

Talán érdemes:
Kilenckor Jeles András szatírája a Magyar Mozi TV-n. A szocialista élmunkást (Láng Tibor) értelmiségi álmok fűtik, ha nem környezete viselkedésének dokumentálása akkor Alekszandr Gelman színművének (Prémium) előadatása melósokkal. Az Álombrigád a szellemi kitörés nehézségeiről (sőt, lehetetlenségéről) szól, ma is fogyasztható. 22:25-kor újabb Pasolini-opus a Cinemax 2-őn. Az Ezeregyéjszaka virágai méltó befejezése az Élet-trilógiának, alapját természetesen a könyv adja. Itt egy bizonyos Nuradim (Franco Merli) hallgat meg három pajzán mesét az őt anno beavató szerelmét keresve. Zumurrud (Ines Pellegrini) közben megszökött gazdájától és férfiruhában bujkál, így lesz belőle uralkodó akarata ellenére. A többi sztori sem szemérmeskedik, a földi vágyakat kergető kergető emberekkel démonok tréfálkoznak ebben az egyszerre régies, légies és neorealista világban. A király ugyanakkor többeknek meztelennek tűnhet és nem csak a seksz-jelenetek miatt: több mint két óra kicsit sok belőle még Morricone zenéjével is. A még későbbig fennmaradókat éjjel háromnegyed egykor az egyik leghíresebb katasztrófafilm dél-korai kvázi-remake-je várja a Film Mánián. Az Ázsiai pokoli torony az, ami: nem túl biztonságos felhőkarcolót leamortizál a belerepülő helikopter, a politikusok meg csak a legfontosabbak (=önmaguk) kimenekítésével törődnek. Akkor már inkább a Paramount Networkön kereken 01:00-kor kezdett Bazi nagy patkány para, az valamennyiünknek közelibb félelem. Mérgező anyagoktól mutálódott CÁPA rágcsáló tartja rettegésben az épp csak megnyitott STRANDOT gyerektábort, a helyi vadőr, CHIEF Brody a bogaras kártevőirtóval együtt száll szembe vele. Ez is az, ami: önironikus horrorkomédia á la Sharknado és társai. Luxuskecókra visszatérve:

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2023 Oligarcha Cribs Edition vol. 1.:
Eladó a Szexoktatásban használt ház – Ha nem rendeltetésszerűen használják akkor LESZAROM:
Ha mindig is egy tökéletes Barbie-álomotthonról fantáziált, itt a kínálkozó alkalomLESZAROM, megoldom okosba’:
Figyelem, az igazi Barbie-házat mától ki lehet bérelni az Airbnb-n, de van apróbetűs részLESZAROM hogy mi az.
Vásárolt magának egy házat egy csodaszép kis faluban, rá kellett jönnie, utálják a helybeliek: „Mikor zabtejet vásárolt, nagyon kiakadtak, de a konfliktus ennél sokkal bonyolultabb.”First world problem, LESZAROM, így is olcsón megúszta:
Egy indiai milliárdos épített magának 7 milliárd forintért egy kastélyt egy felhőkarcoló tetején, de soha nem láthatja: „Pedig jól néz ki.” – De csak addig amíg LE nem SZAROM :DDDD
Ha meg akarta volna venni George Clooney luxusvilláját, van egy rossz híre a színésznek: „George Clooney cáfolja a híreket, miszerint eladó a Comói-tavi villája.” – Cáfolhatatlanul LESZAROM. Vízközelben maradva:
SOSEM TALÁLJA KI, HOGY MELYIK LETT A VILÁG LEGDRÁGÁBB TENGERPARTJA – Dehogyisnem találtam ki hogy LESZAROM valójában egy szigeten van:
Eladó a legendás sziget, amely többször is volt Agatha Christie történeteinek helyszíne: „Baráti áron, mindössze 15 millió fontért juthat hozzá az új tulajdonos.” – Minek, ha nem az éghajlatváltozás akkor a cancel culture fogja elnyelni...
Több mint 9 milliárd forintot kérnek az olasz Alpok legdrágább ingatlanjáért: „A műemléki épületet nemrég felújították, van saját helikopter-leszállója, sőt kirobbantották a hegyoldal egy részét, hogy elférjen az új, beltéri medencéje is a pincében.” – A földcsuszamlások lájkolták ezt.

 

KEDD, FEBRUÁR 20.:
FÜGGETLENEK NAPJA

0
Magas szőkék előnyben!

Talán érdemes:
A Mozi Klubon ötvenéves komédia kilenckor ami ráadásul ismétlésgyanús is bár A magas szőke férfi visszatér elvileg csak hivatkozva volt (az utána ugyanitt adott Mindent megmutatunk viszont határozottan voltmár). A csajával (Mireille Darc) Brazíliában hetyegő Francois Perrin (Pierre Richard) ismét titkosszolgálati játszmák kereszttüzébe kerül mikor Cambrai százados (Michel Duchaussoy) bizonyítaná hogy beosztottja haláláért riválisa a felelős. Ezzel tisztázná is a francia dzsémszbondként elkönyvelt Perrint de Toulouse LAUTREC ezredesnek (Jean Rochefort) nem érdeke az alibije elvesztése. Ugyanabban az időben „csak” tízéves sport movie a Viasat3-on Ivan Reitmantól. A Cleveland Browns-t menedzselő SIGOURNEY Sonny Weaver Jr.-t (Kevin Costner) mindenki az ugyanezzel foglalkozó apjához méri, nem is jön ki túl jól az összehasonlításból. A csapat edzője (Dennis Leary) és tulajdonosa (Frank Langella) erősen kritizálja, már csak ezért és barátnője (Jennifer Garner) váratlan terhessége miatt is jól jönne ha az Újoncok napja alkalmából belenyúlna a tutiba. El is happolhatna egy friss tehetséget de az utolsó percben kétségei támadnak hogy vajon a vox populi hatására meghozott döntés hosszú távon is kifizetődő lesz-e. Elsősorban az amerikai foci rajongóinak érdeklődésére tarthat számot de mert a felsoroltakon kívül ott van még benne Rosanna Arquette, Ellen Burstyn, Sam Elliot és Sean Combs (alias Puff Daddy) is így nem csak ők ülhetnek le elé. Egy órával előtte (20:00) újabb fejezet az HBO-n a Gonosz gyermekeiből, a szomszédban (HBO2) kétéves politikai thriller háromnegyed tízkor. A Független jelöltben egy fiatal (Jodie Turner-Smith) és egy idősebb újságíró (Brian Cox) jön rá az idei elnökválasztás mögötti sötét üzelmekre, például hogy a republikánusok a lottó bevételeit saját kampányuk finanszírozására fordítják. Nem rossz, de láttunk már jobbat (All the President's Men).

Turisztikai rovat:
The Best of 2023 vol. 2.:
Ezt mondta hazánkról a férfi, aki a világ összes országában járt – Poénkodhatnék a leszarással de ő kivételesen a normális világjárók táborát gyarapítja, szembemenve a többséggel:
Közösségi oldalak nélkül ma nincs turizmus, igaz, így több bunkó turista kerül a szemünk elé – Nem kerül, mert:
Szelfigátló faltól a bőröndtilalomig: így küzdenek a túl sok turista ellen Európa-szerte: „Öt eurós belépési díjat szed be Velence azoktól a turistáktól, akik úgy érkeznek oda, hogy egyetlen éjszakára sem szállnak meg helyben (...). Néhány száz kilométerrel arrébb, az ausztriai Hallstattban eközben újra tüntetnek a turistaözön ellen, de a vendégeknek a szelfigátló fal sem akadály. Összegyűjtöttük, milyen stratégiákkal próbálkoznak a turistaözön ellen Európa legnépszerűbb helyein.” – Nem érint, úgysem telne rá a fizetésemből :SSSS
Ha Görögországba utazik, jobb, ha ismeri ezt a turistákat érintő változást: „Az ország egyik leghíresebb történelmi helyszínén limitálják a napi látogatók számát.” – Sőt, nem csak ott:
Jövőre korlátozzák a látogatók számát a kedvelt olasz turistamágnes városban: „Ezzel együtt betiltják a hangosbeszélők használatát is.” – Pedig megfelelő helyen és időben még akár védeni is lehetne vele a régiségeket:
Kotrógéppel estek neki a kínai Nagy Falnak építőmunkások, visszafordíthatatlan károkat okoztak: „Útban volt számukra a világörökségként nyilvántartott építmény, elbontottak belőle egy keveset.” – Bezzeg ha nyugati turisták tették volna egyből mentek volna táborozni az ujgurok mellé :DDD
PODCAST – Tömegturizmus: „Szégyelltük magunkat, hogy nyugati emberek vagyunk” – Nem kell f***ságokat csinálni és akkor nem lesz mit szégyellni:
Bocsánatot kért a Colosseumot összakarcoló turista, nem tudta, hogy ókori emlékmű: „Természetesen videóra is vette a jelenetet, amikor vés.” – Csak odament, de nem tudta mi az, hát van ez így:
Újabb turista bukott le, amint a Colosseum falába véste a monogramját: „A 17 éves lány szülei a vandalizmusra annyit mondtak: „Ő csak egy kislány, nem csinált semmi rosszat”.” – Sosincs elég korán a pussypass-hez!!
Úgy berúgott két párizsi turista, hogy az Eiffel-toronyban töltötték az éjszakát: „A kalandvágyó amerikaiakat a tűzoltóknak kellett lehozniuk.” – De legalább NEM ROBBANTOTTÁK FEL akarom mondani NEM ADTÁK EL nem rongálták meg:
Fotózkodó turista mászott fel a firenzei Neptunusz-kútra, milliós kárt okozott: „A rongáló ellen vádat emeltek, ha elítélik a pénzbírságon túl akár a városból való kitiltással is sújthatják.” – Mondja azt hogy klímaaktivista és kész.
Újabb turisták rongálták meg a római Colosseumot – Lásd fentebb...

 

SZERDA, FEBRUÁR 21.:
GRAND THEFT TORINO
0
Ready, driver one?

Talán érdemes:
A mai tűrhetőségek egyazon időpontban, 20:00-kor kezdődnek, előbb Colin Farrellnek lesz jelenése a Filmcafén. Thomas W. Hart háborúja a fogolytáborban folyik tovább egy rögtönzött hadbíróság előtt mikor fekete katonatársát (Terrence Howard) gyilkossággal vádolják. McNamara tábornok (Bruce Willis) vezeti a tárgyalást SPOILER ami nem feltétlenül az aminek látszik SPOILER VÉGE. Bár Farrell és Willis a húzónév de Marcel Iures a legjobb német táborvezetőként. Ugyanabban az időben újra karácsonyi időutazás a Film4-en: lányzenekar tagjai gimi óta nem beszélnek egymással, az immár harmincas nőket maga a Mikulás küldi vissza a múltba, hátha Második nekifutásra sikerül jobb helyezést elérniük a tehetségkutatón. A Mistletoe Time Machine-nek nem csak a felállása, a címe is koppintás, továbbra is nyolckor valami tök más az HBO-n. Sokan várták Neill Blomkamp következő lépését ami tavaly el is jött egy játékadaptációval. A legtöbb ilyesmi vagy a megvalósítással vérzik el (lásd Uwe Boll BloodRayne-jét) vagy a gameplay szó szerinti átvételével (Resident Evil). Blomkamp nem csak a százharminc perccel húzott merészet hanem azzal is hogy a Gran Turismo mint játék csak kellék Jann Mardenborough történetéhez. A kis Jann (Archie Madekwe) oly sok társával egyemben PlayStationön nyomta és e-sportoló is lehetett volna belőle ha nem megy el egy továbbképzésre a Nissan GT Academy-re. David Harbour nagyot alakít a srác edzőjeként de ha belenézek azt Orlando Bloom, Djimon Hounsou és Geri Halliwell (!) miatt fogom tenni, na meg mert a Hungaroring volt a versenypálya, és akkor jöjjön is a

Sportrovat:
The Best of 2023 Forma 1 Edition:
Brad Pitt is elindul a Forma-1-ben egy film kedvéért: „A Top Gun rendezőjének új filmjéhez külön istállót hoznak létre, a Mercedes építi nekik a versenyautót, és Brad Pitt fogja vezetni a Brit Nagydíjon.” – Újabb ok hogy gyűlölhessük.
Kukkantson be a F1-es versenyző, Charles Leclerc luxus életébe: „Álombeli életet tudhat a magáénak Charles Leclerc, aki nyolcéves kora óta nyer versenyeket.” – Jogosítvánnyal vagy anélkül? Mindegy, már nem sokáig élvezheti:
Bevezetik a Forma-1-ben a mesterséges intelligenciát, a szabálytalankodó pilótákat fogják lefülelni vele: „Egyelőre csak próbaképp, de a pályahatárok betartásának ellenőrzéséhez a mesterséges intelligenciát is kipróbálja a Forma-1.” – Felkészülnek a pilóták...mármint az állásuk elvesztésére. Sebaj, majd vetkőznek:
Meztelenre vetkőzött egy F1-es pilóta, hogy jótékonykodjon – Vagy csak simán pogány:
Valtteri Bottas anyaszült meztelenre vetkőzött a nyári napforduló tiszteletére: „A hvg.hu-nak már tavaly utalt arra, hogy az első nagy sikerű felvétel után újabb aktfotókkal jelentkezik majd.”OnlyFans when? LOL!!
Mi a f*sz?! Én voltam a gyorsabb!” - így reagált a csapat utasítására a Forma-1-es pilóta: „Pierre Gasly nehezen fogadta, hogy át kellett adnia 9. helyét a csapattársának a Japán Nagydíjon.” – Olyan nagyon ne sajnálja, azt se ha lemarad a dobogóról:
Ilyet sem láttunk még: csókkal kell majd aktiválni a Forma-1-es Japán Nagydíj trófeáját: „A díjakat a verseny befutója alapján programozzák.” – Csókkal? Az SJW-k már készülnek :DD

 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 22.:
ÖRVÉNY SZÉKÉN

0
Ice bucket challenge.

Talán érdemes:
Az HBO-n multikulti komédia nyolckor Párizsból: A hírhedt Youssef Salem ambivalens autobiográfiájával robbant kasszát de Gerald Durrell-el ellentétben nem konzultált a családjával mielőtt kiteregette róluk a szennyest. Mit lehet tenni? Titkolni előlük amit lehet és amíg lehet merthogy a könyv közben vezeti az eladási listákat. Ramzi Bedia jól hozza a karaktert, ugyanitt 21:35-kor egy valóban hírhedt személyt, Ted Bundy-t elemzik sokadjára, ezúttal Tények és áltények tükrében. Még mindig itt maradva jön egy horror is 22:50-kor és a 2022-es Szertartás a 2014-es Kezelés folytatása (voltmár, ajánlani nem mertem). Ebben is lelke megbékítéséért szolgálja a rendet a főhős csak nőként és törvényszéki búvárként. Dupla keményen kell teljesítenie férfitársai előtt de mikor legutóbbi bevetésén levágott kezet talál az felkavarja a múlt állóvizét. Az M5-ön bevezetővel (Sztankay mozija) együtt kilenckor kezdik Michelangelo Antonioni '62-es darabját (Napfogyatkozás). Érzéki, kiüresedett kapcsolatból menekülő nő (Monica Vitti) jön össze fiatal tőzsdecápával (Alain Delon) de két ennyire más ember tartósan nem élhet együtt, nagyjából így zanzásítható az a két óra ami a mai fiataloknak elég lassú lesz. Előtte félórával (20:30) Paprika Steen sematikusan elnevezett de attól még örökké aktuális rendezése a Cinemax 2-őn. Jó esetben a szülők a legjobbat akarják gyermekeiknek, ugyanakkor tudják hol a határ, nos az itteniek nem. „Kondenzált anyatej, diplomás dada kell”, na meg egy elit iskola hogy kellően felkészítse a kölyköket a Zéletre. Az ilyen sulikba nem lehet csak úgy bekerülni, részt kell venni az össznépi osztálykiránduláson ami csapatépítésnek indul de hamar az egymással vetélkedő Apák és anyák vérmentes Battle Royale-ja lesz. Vígjátéknak hirdetik de max. dark comedy mert bár röhögünk az egymást ölő sznobokon de tudjuk hogy nagyon sok ilyen figura van:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Best of 2023 Anyaság Edition vol. 2.:
De mégis minek örüljenek az anyák anyák napján?: „Mégis mi értelme annak, hogy a gyerek megszakadva tanul verset, dalt, mütyüröket vásárol? Kinek jó az anyák napja, minek van egyáltalán, és amúgy is, minek kellene örülni? Vélemény.” – Jajaja, modern anyaság for teh win:
Szétszedik a kommentelők a modellt, aki hagyja 4 és 10 éves gyerekeinek, hogy kávéval kezdjék a reggelt – Legalább nem töménnyel.
Az édesanya nem hisz a hagyományos oktatásban, ezért lettek magántanulók a gyerekei – Le van maradva, ma már a takarékoskodás a menő:
Kiakasztotta rokonait egy fiatal nő, aki kukában talált ételekből készíti a karácsonyi menüt – Pedig készíthetné a méhlepényéből is:
Üzlet lett a méhlepény-feldolgozás, rózsaszín gumimaciként is visszakaphatják a kismamák, akik megennék: „Ritka eset, hogy valaki elfogyassza azt, ami valamely testnyílásán át távozott, és amit általában fölösleges, kidobandó dolognak tartanak. És hogy erre még üzletet is lehessen építeni? Pedig erről van szó.” – Én ezt nem értem, nem vagyok hozzá elég képzett ideológiailag.
Szétszedi az internet ezt a szülőpárt, amiért egy ágyban alszanak gyerekeikkel – Hátha ők is csak spórolni akartak.
Félmeztelenül szeret napozni a kertjében az anya, tudja, hogy a szomszédjai figyelik – Nyisson OnlyFans accountot...

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés